.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


H ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά το ΚΚΕ: «ψωμί, σουβλάκι και Γιάννη Βαρουφάκη»!


ask-question-1Γιώτα Ιωαννίδου

Διαβάσαμε ένα σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την πολιτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

‘’Όταν πριν 3 μήνες καταψήφιζες σε όλες τις σχολές της χώρας το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ γιατί είχε «ρηχό περιεχόμενο» αλλά τώρα δεν είχες κανένα πρόβλημα να κατέβεις σε συλλαλητήριο με σύνθημα «ψωμί, σουβλάκι και Γιάννη Βαρουφάκη».

Λες εντάξει. Είναι η φύση του μέσου ενημέρωσης, η χαλαρότητα, η ελευθεριότητα και το δικαίωμα για μια κουβέντα παραπάνω, πιθανά από πρωτοετείς νέους φοιτητές, μέσα στον οίστρο μιας αντιπαράθεσης.

Όμως όταν τελικά βλέπεις ότι αυτό είναι αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη, όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου το κάθε τι που δημοσιεύεται περνάει από έγκριση και κόσκινο, τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά.

Υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος, κομμουνιστής ή μη, που να θεωρεί ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι με τον Βαρουφάκη, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το ΔΝΤ ή την ΕΕ, ακόμη και με τον ..βασιλιά;

Πολλές κριτικές διατυπώνονται για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι περισσότερες λένε τούτο: Είναι μια δύναμη αγωνιστική, έντιμη, μαχητική, αλλά βιαστική, υπερ-αριστερή, υπερ-επαναστατική και συνήθως άδικη και υπερβολική στην κριτική της στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ.

Εμείς δε συμμεριζόμαστε αυτή την κριτική, χωρίς να παραγνωρίζουμε πως έχουμε τις ευθύνες μας και πως υπάρχουν σοβαρές ανεπάρκειες που μπορεί να δικαιώνουν κάποιες πλευρές της.

Αυτά που γράφει ο Ριζοσπάστης όμως, ανήκουν σε άλλη σφαίρα. Αυτή της κοινής και πανικόβλητης ψευδολογίας.

Η ιστορική εφημερίδα ενός ιστορικού κομμουνιστικού κόμματος στα χέρια ανεύθυνων ανθρώπων, τυπικών γραφειοκρατών και μίζερων μικρο- ιδιοκτητών! Πολύ κρίμα!

Απολαύστε μερικές ακόμη ‘’σοβαρές’’ πολιτικές κατηγορίες για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

‘’Οταν την ώρα που ο Βαρουφάκης δηλώνει για τη διαπραγμάτευση «συμφωνούμε με το 70% του μνημονίου και 30% μέτρα του ΟΟΣΑ», εσύ -ΑΝΤΑΡΣΥΑ- καλείς τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν αυτήν τη διαπραγμάτευση εντός των τειχών της ΕΕ’’ (…)

‘’Οταν δίπλα στα πανό και τις σημαίες σου έχεις στην ίδια αλυσίδα όλη την αφρόκρεμα της «εθνικής ενότητας» και, άσχετα με το περιτύλιγμα, ενώνεις και εσύ τη φωνή σου με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία της «εθνικής αντιπροσωπείας», όπως ο τέως «Βασιλιάς» Κοκός, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κ.ά.’’ (…)

Το να μπει κανείς σε μια προσπάθεια αντίκρουσης των παραπάνω θα ήταν τουλάχιστον υποτιμητικό.

Θα θέσουμε ωστόσο ένα μόνο πολιτικό ερώτημα:

Εντάξει, ας ξεχάσουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσωρινά. Έκανε πράγματι την επιλογή να προτείνει παρέμβαση σε όλες τις λαϊκές συγκεντρώσεις, όχι βέβαια για στήριξη της κυβέρνησης, αλλά με την πεποίθηση ότι μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα με σημαίες στους αγώνες ‘’όχι σε νέο μνημόνιο-διαγραφή χρέους- έξοδος από ευρώ και ΕΕ’’, μπορεί να απαντήσει στους εκβιασμούς. Μπορεί να κρίνει κανείς αν έπραξε σωστά ή όχι.

Το ΚΚΕ γιατί χρειάστηκε ένα μήνα για να κάνει μια συγκέντρωση και να πάρει θέση πάνω στα φλέγοντα αυτά ζητήματα; Η τοποθέτηση και κινητοποίηση για τα ζητήματα χρέος, ευρώ, μνημόνια είναι αναγκαία για να ζήσει η εργατική τάξη και ο λαός ή είναι χρήσιμη τότε και μόνο που μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο κριτικής στο ΣΥΡΙΖΑ;

Θα ήταν νόμιμη μια πολιτική απάντηση που θα στηριζόταν σε άλλες πολιτικές ιεραρχήσεις και κριτήρια

Αντί αυτής βλέπουμε κοινό ψέμα, διαστρέβλωση, συκοφάντηση και καλλιέργεια ενός άχαρου ενδο-αριστερού φανατισμού.

Ποιος αλήθεια έχει ανάγκη καταφυγής σε αυτή τη μέθοδο; Μήπως αυτός που δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στις δικές του πολιτικές προσεγγίσεις και για αυτό ακριβώς το λόγο βιάζεται να σηκώσει σκόνη, καπνό και τοίχους που θα σταματούν ή θα δηλητηριάζουν κάθε συζήτηση και την αναγκαία -όσο ποτέ άλλοτε σήμερα- κοινή δράση;Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 52.00% ( 15
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

13 Σχόλια στο "H ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά το ΚΚΕ: «ψωμί, σουβλάκι και Γιάννη Βαρουφάκη»!"

er.

Μανδαμ,
οσο και να προσπαθεις δεν μαζευεται.

kwstas

η ευγενεια σου ταιριαζει με το επιπεδο αντιπαραθεσης του ΚΚΕ

Ηλέκτρα

«Αυτή της κοινής και πανικόβλητης ψευδολογίας», που ως τέτοια έχει ανάγκη από υποστηρικτές με το δικό σου ήθος.

αλήθειας

και άλλη ξεφτίλα από το ΚΚΕ. Κρίμα, αλλά αυτό είναι το ΚΚΕ: Λάσπη και ψέμμα.

Ανώνυμα
Συγνώμη ρε ΑΝΤΑΡΣΥοι, αξιώνατε να περάσει στο ντούκου η κατάπτυστη στάση γλειψίματος- στήριξης («διακριτικά» όμως, μη μας πάρουν και πολύ πρέφα) του ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυβέρνησής του με τη συμμετοχή σας στις φιλοκυβερνητικές «αυθόρμητες» διαδηλώσεις; Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα. Λέει η κυρία Ιωαννίδου: «Πολλές κριτικές διατυπώνονται για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι περισσότερες λένε τούτο: Είναι μια δύναμη αγωνιστική, έντιμη, μαχητική, αλλά βιαστική, υπερ-αριστερή, υπερ-επαναστατική και συνήθως άδικη και υπερβολική στην κριτική της στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ.» Θα σας βόλευε μια τόσο «σκληρή» κριτική είναι αλήθεια, αλλά μάλλον δεν πάσχετε από υπερεπαναστατικότητα, μην ανησυχείτε. Το «μεταβατικό πρόγραμμά» σας εκτός του ότι είναι μια διαχειριστική κευνσιανής κατεύθυνσης πρόταση στο έδαφος του καπιταλισμού, προϋποθέτει και μια «αριστερή» κυβέρνηση να το υλοποιήσει- κι έρχεται και δένει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ (έστω και με ολίγη ακροδεξιά από ΑΝΕΛ). Επίσης για την πολιτική εντιμότητα του ο οπορτουνισμός (βασικός φορέας του οποίου πλέον είναι το μόρφωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά το πέρασμα του αδελφού σας κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην σοσιαλδημοκρατία) ως χώρος δε φημίζεται ιστορικά. Θα μπορούσε πολύ πρόχειρα εδώ κανείς να ανατρέξει σε πλήθος παραδειγμάτων- ενδεικτικά, αν δεν κάνω λάθος, παρεμβαίνετε από κοινού με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε μόνιμη βάση εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε πάμπολλους… Διαβάστε περισσότερα »
Βαγγέλης

Ειλικρινά η όλη κριτική σου πατάει σε λάθος βάση. Στο ότι κρίνεις βάσει της τηλεόρασης και του πως αυτή παρουσίασε -για δικούς της λόγους- τις συγκεντρώσεις. Αλλά καμία σχέση δεν είχε με την πραγματικότητα αφού η πλειοψηφία του κόσμου φώναζε για να μην γίνει βήμα πίσω και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα σε αυτό το κλίμα προσπάθησαν να ενισχύσουν την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμβιβαστεί και ότι δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για το ρόλο του. Εσύ πάλι μια ζωή θα κράζεις από την ασφάλεια της περιχαρακωμένης συγκέντρωσής σου, χωρίς αντιπαραθέσεις και ευκαιρίες για ζύμωση του κόσμου…

Γιωργος

Αν δεν κάνω λάθος όταν πριν τις εκλογές βλέπατε το ΣΥΡΙΖΑ να σας παίρνει φαλάγγι ο Γ.Γ Κουτσουμπας υποστήριξε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη βουλή φιλολαϊκά μετρά το ΚΚΕ θα τα υπερψηφίζει ! Σωστό κατά τη γνώμη μου και τακτικά ώστε να μην εμφανίζεστε σαν δύναμη στείρου αρνητισμού και να τσιμπήσετε κάνα ψιφαλακι παραπάνω αλλά ορθό και πολιτικά αφού τα όποια μετρά ανακούφισης των λαϊκών μαζών έρθουν δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσδεκτα από το εργατικό κίνημα .
Στη βουλή λιπών μαζί με το ΣΥΡΙΖΑΚΟ δεν έχεις πρόβλημα να ψηφίζεις εκτός της βουλής όμως στο κίνημα στον εργασιακό χώρο στη πορεία δεν θες να βλέπεις κανέναν θες να περιφερείς αυτάρεσκα το κομματικό πανό σου κάνοντας βολτουλες στην Αθηνά μπράβο επαναστάτη μου εσύ .
Πάμε τώρα παρακάτω το μεταβατικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ρεφορμιστικό και εντος του καπιταλισμού . Φυσικά είναι Μ – Ε – Τ –Α –Β-Α -Τ – Ι-Κ-Ο ! που σημαίνει ότι ένα μέρος του μπορεί να υλοποιηθεί εντος του καπιταλισμού και ένα άλλο ΟΧΙ , το ΚΚΕ με το να μην πρωτινή απόλυτος τίποτα για το σήμερα ποιον ρολό επιτελεί άραγε ?

Ηλέκτρα

«Το ΚΚΕ γιατί χρειάστηκε ένα μήνα για να κάνει μια συγκέντρωση και να πάρει θέση πάνω στα φλέγοντα αυτά ζητήματα;» Και γιατί ένα από τα πιο φωναχτά σημεία της ομιλίας του γραμματέα ήταν «να έρθει στη βουλή η συμφωνία στο EU με ονομαστική ψηφοφορία για να δούμε ποιοι από τους βουλευτές της κυβέρνησης, που δήθεν διαφωνούν, θα ψηφίσουν»; Αυτό μας καίει; να δούμε τι θα κάνει η «αριστερή πλατφόρμα»; Και γιατί εμείς δεν γράφουμε, πως αφού με την ίδια ένταση το ίδιο ζητάνε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΚΕ είναι «συνεχές» τους; Να το γράψουμε, έτσι απλά και ψευδώς, όπως οι ίδιοι από τον Δεκέμβρη του 2008, μιλάνε και γράφουνε για διάφορα «συνεχή». Αλλά, δεν το κάνουμε, γιατί εμείς δεν έχουμε κανένα «μοναστήρι που πρέπει ναν΄ καλά». Είχαμε και έχουμε άλλες προτεραιότητες.

Ανώνυμα
Δεν ξέρω αν μέσα στις προτεραιότητες που λες συγκαταλέγεται και η υπεράσπιση της «κυβέρνησης της αριστεράς» (με ολίγη από εθνικισμό ΑΝΕΛ), αν κρίνω απ’ τις τοποθετήσεις σας πάντως (δίκην αυτόκλητων συνηγόρων) θίγεστε λες και είστε ΣΥΡΙΖΑίοι- εκτός κι αν έτσι νιώθετε… Τώρα, αν και κανείς δεν απάντησε στα παραπάνω, η μομφή ότι το ΚΚΕ χρειάστηκε «ένα μήνα για να πάρει θέση», ξέρετε όλοι σας ότι είναι κάλπικη και προφανώς συνειδητά τη διαδίδετε όσο μπορείτε: Το ΚΚΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ θέση για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τι σήμαιναν για το λαό οι δεσμεύσεις του απέναντι στο κεφάλαιο, τα σούρτα-φέρτα στα διεθνή φόρα και θινκ τανκς του κεφαλαίου, στο Μπρούκινγκς και στο Σίτι του Λονδίνου, στον Πάπα και στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ της Ιταλίας, τα διαπιστευτήριά του και το «χρίσμα» από το ΣΕΒ όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσπερνε αυταπάτες (που ακόμα και σήμερα σπέρνει- στον ίδιο τον κόσμο της πρώτα απ’ όλα). Το βράδυ των εκλογών η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν μπορούσε απ’ τη χαρά της να συγκρατηθεί πανηγύριζε για δήθεν «νίκη του λαού» ενώ το ΚΚΕ που τάχα «δεν έπαιρνε θέση» (κατά τις επιθυμίες της κυρίας Ιωαννίδου και της «Ηλέκτρας») στην ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα και το σχηματισμό της… Διαβάστε περισσότερα »
Ηλέκτρα

Δηλαδή οι ανώνυμοι αρθρογράφοι του «Ρ» δεν ακολουθούν τον τρόπο της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, όταν γράφουν όσα γράφουν (πχ στο συγκεκριμένης κοπής άρθρο που απαντά η Γ.Ι.) για τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μόνον τώρα, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα από το 2011. Και για να διαβάζουμε καλά ελληνικά, πρόσεξε σε παρακαλώ τη λέξη «ψευδώς» μπας και κατανοήσεις το πραγματικό νόημα..

Ανώνυμα

γιατι αργησε 1 μηνα;;;;γιατι 1 μηνα ειναι πανω η κυβερνηση του κομματος με το οποιο πριν ελαχιστα χρονια συνεργαζοσασταν….το κκε δεν προτρεχει των εξελιξεων….ο λαος πιστευε πριν 1 μηνα οτι ο τσυριζα θα φερει τη ρηξη και την ανατροπη, οποτε μια συγκεντρωση του κκε θα ηταν ακαιρη…οταν ομως με την υπογραφη της αιτησης παρατασης της δανειακης συμβασης φανηκε ξεκαθαρα σε καθε καλοπιστο και αληθινο αριστερο (γιατι οι τεως και οψιμοι πασοκοι του συριζα τον στηριζουν ακομα) οτι ο τσυριζα ειναι στην πραξη τα ιδιια σκατα με τους προηγουμενους, ηταν η καταλληλη στιγμη για το κκε να ξεμπροστιασει την απατη…τι δεν καταλαβαινετε;;;

Ανώνυμα

το κκε εχει βγαλει το μαρξισμο στην παρανομια.μπουρδολογια και ξανα μπουρδολογια. το κομμα που δεν θελησε να παρει τη θεση του προεδρου στο ΕΚΑ (κατι σαν ΓΓΕΕδηλαδη ) με κοινο προγραμμα σε συγκεκριμενα σημεια μαζι με ανταρσυα και συριζα. Φυσικα για να μην μολυνθει απο οπορτουνιστικα στοιχεια. Ενω ταυτοχρονα παλευει για διακομματικα σωματεια! Λες και οι εργαζομενοι θα κλαινε απο την πικρα τους αν δεν δουν Ν.Δ- Πασοκ στο προεδρειο. Την ιδια στιγμη αν τους αποκλεισουν απο το σωματειο ελαφοκυνηγων θρακης μιλανε για συμπαιγνια των αλλων κομματων!!
Μαρξισμος αλα Μαίλη! φοβερο!

St;efanos

¨οποιος συντηρεί τις αυταπάτες που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζει το κίνημα σε αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και τίποτε παραπάνω,
Ουσιαστικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζεται στην αυταπάτη να πιεσει τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάει πιο «Αριστερά» η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι οσοι μπήκαν σε αυτή την λογική στρώνουν το χαλί για να εδραιωθεί η σοσιαλοδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα . και βοηθούν και μετατρεπουν το κίνημα σε ουρά της Σοσιαλοδημοκρατίας.
Γιαυτό ΚΚΕ κράτα γεράμε την ξεκάθαρη πολιτική που έχεις , και σε καμια περίπτωση μην γίνεις το αριστερό δεκανίκι της πολιτικής διαχείρησης που επαγγελέται ο ΣΥΡΙΖΑ , και ψιλοσιγοντάρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την συμμετοχή της στις συγκεντρώσεις στηριξης της κυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ στο Σύνταγμά.

wpDiscuz