.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Χαλάνδρι: Eξεγερμένοι οι τσιγγάνοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό τους


fwtia-xalandri-660

Συγκέντρωση πραγματοποιούν από νωρίς τα πρωί οι κάτοικοι του καταυλισμού των τσιγγάνων στο Χαλάνδρι και μαζί με συλλογικότητες και αλληλέγγυους που τους συμπαραστέκονται, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτιατους και να εξοριστούν στο όρος Πατέρας που αποφάσισε η κυβέρνηση και η αποκεντρωμένη διοίκηση.

Στα γύρο μέρη του καταυλισμού έχουν ανάψει φωτιές ενώ στα δύο ρεύματα της Λ. Λ. Μεσογείων δημιουργούνται μπλόκα που ανοιγοκλείνουν ανά διαστήματα.

Στο σημείο βρίσκεται από το πρωί εισαγγελέας όποιος στις 9:30 ανακοίνωσε την τελευταία διορία για την εκκένωση του καταυλισμού, ενώ πληροφορίες φέρουν το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα να προτείνει την κατεδάφιση μέρους των παραπηγμάτων του καταυλισμού και πάγωμα για έξι μήνες της «μετεγκατάστασης των κατοίκων. Πρόταση που απέρριψαν οι αντιστεκόμενοι ρομά και οι συμπαραστάτες τους .

Aυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου, του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου,του εισαγγελέα και του προέδρου των τσιγγάνων του καταυλισμού Στέλιου Καλαμιώτη.

Δείτε ρεπορτάζ και βίντεο από τον καταυλισμό στην ανάρτησή μας:Μπουλντόζες απειλούν τον οικισμό των τσιγγάνων στο Χαλάνδρι

image002

 

kataulismosroma2

xal-roma-4Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz