.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Διαμαρτυρία των Εργαζομένων της ΣΚΟΤ Α.Ε στο Υπ. Εργασίας


Σε  διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εργασίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΣΚΟΤ Α.Ε. Το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας έχει προαναγγείλει δραστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις αντεργατικές και απάνθρωπες μεθόδους που προσπαθεί να εφαρμόσει η επιχείρηση εναντίον των εργαζομένων με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Αναλυτικά η ανακοίνωση εδώ.

Μαζί με τους εργαζόμενους της ΣΚΟΤ βρέθηκαν μέλη της  Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό (η ανακοίνωση εδώ). Επίσης μέλη της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας (ΑΤΕ ΕΚΑ), της ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό, της Ταξικής Πορείας και της Α.Π ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ που μοίρασαν προκηρύξεις στήριξης των κινητοποιήσεων. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας έγινε τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζομένων, εκπροσώπων της εργοδοσίας και υπουργείου η οποία όμως δεν κατέληξε πουθενά καθώς η εταιρεία παραμένει αδιάλλακτη και επιμένει στην εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας με πρόφαση οικονομικές δυσκολίες και μείωση του κύκλου εργασιών ισχυρισμούς όμως που οι εργαζόμενοι αμφισβητούν.

Μετά  την ολοκλήρωση της συνάντησης και τη σύντομη ενημέρωση οι εργαζόμενοι δείχνουν αποφασισμένοι να μη το βάλουν κάτω και προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στις απάνθρωπες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση όλων που με μια φωνή έλεγαν “Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, θα συνεχίσουμε των αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε”.

Βίντεο από τη κινητοποίηση

 

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο μετά από τη συνάντηση:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Διαμαρτυρία των Εργαζομένων της ΣΚΟΤ Α.Ε στο Υπ. Εργασίας

  1. Ανώνυμα

    Περιμενω ανταποκριση απο την συνκεντρωση της πεμπτης που δεν μπορεσα να παω ΜΑΝΩΛΗΣ

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.