.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το αντιπολεμικό κίνημα χάλασε τις φιέστες του Ζάεφ για την “είσοδο σε ΝΑΤΟ-ΕΕ”


Σκόπια, μπροστά από την κεντρική σκηνή της συναυλίας

Το κόμμα Λέβιτσα (Levica=Αριστερά) διοργάνωσε αντιΝΑΤΟϊκές παρεμβάσεις σε Σκόπια, Μπίτολα, Γκόστιβαρ, Κουμάνοβο και Γευγελή

Γράφει ο Παναγιώτης Ξοπλίδης

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας στην γειτονική χώρα διοργανώνοντας σε 15 πόλεις “πάρτυ εορτασμού για την είσοδο σε ΝΑΤΟ και ΕΕ”.

Αφίσα της κυβέρνησης με τις συναυλίες στις 15 πόλεις

Φυσικά η είσοδος αυτή είναι ακόμα μακρινή αλλά ο Ζάεφ, που θέλει να εμφανιστεί ως καλύτερος υπηρέτης της Δύσης, ετοιμάζει και αυτός το όπλο του. Όχι φυσικά ενάντια στην Ελλάδα, όπως πιστεύουν εδώ οι επαγγελματίες “μακεδονομάχοι” αλλά για να γίνει ακόμα ένα (μικρό έστω) πιόνι στη φονική πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Ήδη και πριν ακόμα η χώρα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ψήφισε νόμο που προβλέπει αύξηση κατά 600% των εξόδων του προϋπολογισμού για την είσοδο στο ΝΑΤΟ (15 εκ. ευρώ) ενώ οι εργαζόμενοι ζουν με μισθούς κάτω των 200 ευρώ και εφαρμόζονται μέτρα λιτότητας. Προφανώς όλα αυτά τα έξοδα θα γίνουν, όπως και στην Ελλάδα, για άχρηστες αγορές εξοπλισμών από τις δυτικές πολυεθνικές και για την συμμετοχή σε επεμβάσεις. Ήδη οι πρώτοι μακεδόνες στρατιώτες φεύγουν για το Αφγανιστάν και μάλλον όχι για να ψάξουν τους απογόνους του Μεγαλέξανδρου!

Υπάρχουν λοιπόν αντιδράσεις ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Ζάεφ και όχι μόνο από εθνικιστές, όπως προβάλλουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Τα “πάρτυ” ήταν μια καλή αφορμή για να εκφραστούν τα φιλειρηνικά, αντιπολεμικά αισθήματα του μακεδονικού λαού.

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση επένδυσε μεγάλα ποσά για να προσελκύσει τους κορυφαίους καλλιτέχνες της γειτονικής χώρας. Στόχευσε ειδικότερα στη νεολαία και απευθύνθηκε σε μουσικούς από την προοδευτική-εναλλακτική σκηνή εξαγοράζοντας πολλούς από αυτούς. Η νεολαία τούς γύρισε την πλάτη. Στις συναυλίες προσήλθαν από υποχρέωση ελάχιστα μέλη του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα μεγάλης ηλικίας τα περισσότερα, που δεν καταλάβαιναν ούτε τους στίχους των καλλιτεχνών.

Σκόπια, μπροστά από την κεντρική σκηνή της συναυλίας

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ένα από τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στο “πάρτυ” στα Σκόπια είναι γνωστό για τα αντιπολεμικά τραγούδια του και είναι αυτό που επέλεξαν τα μέλη της Levica (Αριστερά) για να κάνουν την δυναμική παρέμβασή τους μπροστά στην σκηνή. Οι στίχοι ακούγονται στο βίντεο που παρατίθεται στη συνέχεια και αναφέρουν:

“I’m somebody’s cold weapon. God, I see only slaves here! New cities, blood vessels. God, I see only graves here! And you think it’s important what’s true. It’s only important how it looks. And I’m somebody’s cold weapon!”

“Είμαι το ψυχρό όπλο κάποιου. Θεέ μου βλέπω μόνο σκλάβους εδώ! Νέες πόλεις,αιμοφόρα αγγεία, Θεέ μου, βλέπω μόνο τάφους εδώ!. Και νομίζεις ότι είναι σημαντικό ό,τι είναι αληθινό. Είναι σημαντικός μόνο ο τρόπος που φαίνεται. Και είμαι το ψυχρό όπλο κάποιου!’

Το πανό που σηκώνουν οι αριστεροί διαδηλωτές γράφει:

“ΝΑΤΟ=πόλεμος, πρόσφυγες, βόμβες”

και οι στίχοι που τραγουδάει το συγκρότημα, ακόμα και ακούσια, γίνονται η τραγική υπενθύμιση όλων των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων.

Η Levica οργάνωσε αντιΝΑΤΟϊκές παρεμβάσεις και σε άλλες πόλεις που διοργανώθηκαν “πάρτυ” από το κόμμα του Ζάεφ. Στο Γκόστιβαρ, το Κουμάνοβο, τα Μπίτολα, την Γευγελή.

Η αφίσα της Λέβιτσα:

Αντινατοϊκό πανό στη Γευγελή:

Σε κάποιες περιπτώσεις δέχθηκαν επιθέσεις. Στα Σκόπια μέλος της Levica δέχθηκε σωματική επίθεση από δύο άντρες (μέλη του κόμματος Ζάεφ) ενώ στα Μπίτολα όπου παρευρέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προσπάθησαν να αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνο που βιντεοσκοπούσε την παρέμβαση των διαδηλωτών.

Όμως το αντιπολεμικό κίνημα και στην γειτονική χώρα είναι δυνατό και η κοινή του δράση με το ελληνικό θα είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να ανατρέψει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την άνοδο του εθνικισμού.

Ήδη εκδηλώνονται κοινές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχιστούν από τον Σεπτέμβρη με κοινές διεθνιστικές δράσεις αριστερών και εργατικών δυνάμεων από όλες τις βαλκανικές χώρες.

Γκόστιβαρ: Πανό μπροστά από το μνημείο των παρτιζάνων

Βίντεο από τις παρεμβάσεις:

Нашата традиција не е поробувачка и империјалистичка. Нашата традиција е слободарска. Нашето место не е во крвнички воени сојузи каков што е НАТО и идно членство на нашата држава во крвнички воени сојузи не е за славење туку е едноставно неприфатливо. По тој повод членовите на Левица во неколку градови на вчерашниот НатоФест испратија анти НАТО пораки.

Posted by Левица / Levica / E majta on Sunday, July 15, 2018

 

Posted by Isidora Popovic Mladenovska on Saturday, July 14, 2018

 

Posted by Isidora Popovic Mladenovska on Saturday, July 14, 2018

 

Αντινατοϊκή παρέμβαση στα Μπίτολα

 

Αντινατοϊκή παρέμβαση στα Μπίτολα

Γκόστιβαρ, πόλη με πληθυσμό αλβανικής πλειοψηφίας: Πανό σε τοίχο, κάτω από τις αφίσες του κυβερνητικού πάρτυ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



16 σχόλια στο “Το αντιπολεμικό κίνημα χάλασε τις φιέστες του Ζάεφ για την “είσοδο σε ΝΑΤΟ-ΕΕ”

  1. Left G700

    Εγώ χάλασα τις φιέστες τού Ζάεφ για την «είσοδο σε ΝΑΤΟ-ΕΕ».

    Εσύ χάλασες τις φιέστες τού Ζάεφ για την «είσοδο σε ΝΑΤΟ-ΕΕ».

    Αυτός χάλασε τις φιέστες τού Ζάεφ για την «είσοδο σε ΝΑΤΟ-ΕΕ».

    Εμείς χαλάσαμε τις φιέστες τού Ζάεφ για την «είσοδο σε ΝΑΤΟ-ΕΕ».

    Εσείς χαλάσατε τις φιέστες τού Ζάεφ για την «είσοδο σε ΝΑΤΟ-ΕΕ».

    Αυτοί μπήκαν σε ΝΑΤΟ-ΕΕ!

    Reply
    1. Κ.Σ.

      Έπρεπε να γράψεις ένα ακόμα απαξιωτικό σχόλιο για τη δράση όσων δε συμφωνείς μαζί τους. Τόσο ενοχλητική είναι η δράση της Αριστεράς στην ΠΓΔΜ που χαλάει το παραμύθι του κούφιου “αριστερού πατριωτισμού” της ΛΑΕ, του ΚΚΕ κ.ά.

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Έλα τώρα κι εσύ…..”αριστερά”…
        Που την είδες την αριστερά? Σαν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και το Λεβιτσα και σαν τον ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται. Όταν θα γίνει κυβέρνηση ή όταν συμμετάσχει σε κυβέρνηση θα λέει ζήτω το ΝΑΤΟ!
        Προφανώς, το πάθημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν σας έγινε μάθημα….

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Γιατί λαθραναγνωστη; Διάβασες τις θέσεις της λεβιτσα για την κυβέρνηση σε καπιταλιστικο πλαίσιο και τα γράφεις αυτά; αν τις διάβασες και λενε αυτά τα συριζεικα που γράφεις δεν μας δίνεις και μας το λινκ;

        2. Κ.Σ.

          Μια χαρά Αριστερά είναι η Λέβιτσα. Με συνεπείς αντιιμπεριαλιστικές θέσεις. Με αυτές τις μικρές αλλά θαρραλέες δυνάμεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα η διεθνιστική αλληλεγγύη. Ότι θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ δεν προκύπτει από πουθενά.
          Το ΚΚΕ και διάφοροι άλλοι θα κάνουν διεθνισμό με φανταστικούς αριστερούς;
          Ή με το ΚΚ Τσεχίας που στηρίζει την κυβέρνηση του πλουτοκράτη Μπάμπιτς που κραυγάζει “δε θέλουμε τη μετανάστευση”;

          Όσο για το πάθημα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι πρέπει να πάρουν μαθήματα: ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πολλοί υπουργοί, οι περισσότεροι βουλευτές, ο κορμός των στελεχών προέρχονται από το ΚΚΕ

        3. Left G700

          ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ!

          Γράφει ο καλός μας ο Κ.Σ., όλο καμάρι, διεθνιστικό πνέβμα και επαναστατικές βευαιότητες:

          Μια χαρά Αριστερά είναι η Λέβιτσα. Με συνεπείς αντιιμπεριαλιστικές θέσεις. Με αυτές τις μικρές αλλά θαρραλέες δυνάμεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα η διεθνιστική αλληλεγγύη. Ότι θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ δεν προκύπτει από πουθενά.

          Καλά… Ας πάρει να ’χει:

          ΠΡΙΝ, Κυριακή 17 Ιουνίου 2018. Από συνέντευξη* του Νίκολα Ιγκνάτοβσκι, στελέχους τής Λέβιτσα στον Γιώργο Μιχαηλίδη (το γνωστό ιστορικό και «μακεδονομάχο από διεθνιστική σκοπιά»):

          Γιώργος Μιχαηλίδης: Υπάρχει αντιπολίτευση [σ.σ.: στην πΓΔΜ] όσον αφορά την ένταξη στην ΕΕ;

          Νίκολα Ιγκνάτοφσκι: Ναι, υπάρχει αντίθεση στην ΕΕ αλλά είναι μικρή. Η επίσημη στάση τής Λέβιτσα είναι ότι δεν αντιτίθεται στην ένταξη στην ΕΕ ως ιδέα για μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία ισότιμων κρατών, εθνών και λαών. Η Λέβιτσα είναι εναντίον της ΕΕ που δουλεύει για τα συμφέροντα των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Η Λέβιτσα είναι υπέρ της ΕΕ υπό την προϋπόθεση ενός βαθιού μετασχηματισμού σε μια κοινωνική ομοσπονδία που εργάζεται για τα συμφέροντα των ευρωπαίων εργατών.

          ΥΓ Επειδή εγώ προσωπικά, εκτός από τους αριστεριστές που είναι αδιάβαστοι, φοβάμαι και τους αριστεριστές που είναι και πολιτικά ημιαναλφάβητοι, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω προς πάσα κατεύθυνση (ποτέ δεν ξέρεις ποιος διαβάζει!) πως, όταν ο Ιγκνάτοφσκι λέει «Η Λέβιτσα είναι εναντίον της ΕΕ που δουλεύει για τα συμφέροντα των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Η Λέβιτσα είναι υπέρ της ΕΕ υπό την προϋπόθεση ενός βαθιού μετασχηματισμού σε μια κοινωνική ομοσπονδία που εργάζεται για τα συμφέροντα των ευρωπαίων εργατών.», εννοεί ότι, όσο κι αν η Λέβιτσα είναι «εναντίον τής ΕΕ που δουλεύει για τα συμφέροντα των τραπεζών και των επιχειρήσεων», θα σφίξει τα δόντια («συντρόφισσες και σύντροφοι, για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι!») και δεν θα βγάλει ούτε κιχ, όταν η πΓΔΜ θα μπαίνει σε αυτήν ακριβώς την ΕΕ, έτσι ώστε να συμβάλει από μέσα (και από «τα κάτω» ;-) ) στο να εκπληρωθεί μια ώρα αρχύτερα η προϋπόθεση που βάζει ως προϋπόθεση (χωρίς και να «πολυσκοτώνεται», εδώ που τα λέμε…)!

          * http://prin.gr/?p=21269

        4. Κ.Σ.

          Δεν κρατήθηκες και για άλλη μια φορά, για ένα ακόμα θέμα όσοι δεν συμφωνούν μαζί σου είναι αριστεριστές, αδιάβαστοι και ημιαναλφάβητοι.
          Δηλαδή η θέση της Λέβιτσα κατά της ΕΕ κάνει τη στάση της απέναντι στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ μικρότερης αξίας; Ή στα ψέματα διαδήλωσαν και αντιμετώπισαν την καταστολή;
          Αλλά για το λιοντάρι του πληκτρολογίου Τζι Λεφτ όλα αυτά δεν είναι τίποτα επειδή χαλάει το παραμύθι του “αλυτρωτισμού των Σκοπίων” της ΛΑΕ.
          Διάλογο ούτε με τον εαυτό σου στον καθρέφτη δεν μπορείς να κάνεις. Και αυτό ημιμαθή θα τον βγάλεις.

        5. Γιώργος

          Ο πολιτικά αναλφάβητος left.gr σε νέες περιπέτειες! Πάντα με το γνωστό στυλακι του εμμονικου αναλφαβητου, έγραψε μια μεγαλειώδη μπούρδα: Βρε ανεκδιήγητο τρολακι λεφτ.gr, αν ίσχυε αυτό που γράφεις για την λεβιτσα, θα επρεπε η λεβιτσα να υποδέχεται μετά βαιων και κλάδων την συμφωνία τσιπρα κ ζαεφ, επειδή η συμφωνία αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της βόρειας μακεδονιας σε ρε και νατο.

          Αντιθετως και δυστυχώς για τον βασιλέα της γεροντικής εμπάθειας, εμμονής, αγνοιας και άνοιας τον αγαπητό σε όλους left.gr, η λεβιτσα απορρίπτει την συμφωνία και οργανώνει λαϊκές διαμαρτυρίες.

          Αλλα, για τον καλό στρατιώτη λεφτ, αυτό δεν μετρα. Η άγνοια και η εμπάθεια του είναι uber alles.

      2. Left G700

        Φίλε μου Κ.Σ.,

        Όπως έγραφα χθες σε άλλο ποστ στον Γ.Κ., με τον οποίο, κατά τα φαινόμενα, μοιράζεσαι την ίδια κουφιοκεφαλοσύνη, με το σχόλιο αυτό, που αποτελεί παραλλαγή κάποιου συνθήματος των Γάλλων φοιτητών από την εποχή τού παρισινού Μάη τού ’68, σαρκάζω την παρηγοριά που συνηθίζει να βρίσκει η Αριστερά στις συμβολικές αντιστάσεις και διαμαρτυρίες, οι οποίες, όμως, δεν εμποδίζουν στο ελάχιστο το καπιταλιστικό σύστημα από το να ζει και να βασιλεύει και το ενοχλούν όσο ένα μυρμήγκι ενοχλεί έναν ελέφαντα! Με αυτή την έννοια (που νομίζω ότι την έκανα αρκετά νιανιά για να την καταλάβεις ακόμα κι εσύ), ουδένα και ουδεμία απαξιώνω. Απλώς σαρκάζω μια διαδεδομένη αριστερή αντίληψη. (Αν δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις τη διαφορά, υπάρχουν κάνα δυο έγκυρα διαδικτυακά λεξικά που μπορείς να τα συμβουλευτείς.) Και δεν σαρκάζω κανένα Λέβιτσα. Διότι, απ’ όσο μπορώ να υποθέσω βάσιμα, κανένα μέλος του συγκεκριμένου κόμματος δεν αποφάσισε να δώσει στην παρούσα ανάρτηση το βαρύγδουπο τίτλο Το αντιπολεμικό κίνημα χάλασε τις φιέστες του Ζάεφ για την «είσοδο σε ΝΑΤΟ-ΕΕ». Αυτό είναι επιλογή τής αρχισυνταξίας του παρόντος ιστολογίου. Η οποία επιλογή, βεβαίως βεβαίως, δεν έχει την παραμικρή αντιστοίχιση με την πραγματικότητα. Μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι η νεολαία «τής γείτονος» το έκαψε μέχρι πρωΐας! Καθ’ ότι «γουστάρει ελεύθερη και πλούσια ζωή» «μέσα σε ΝΑΤΟ και ΕΕ» (που πρώτοι και καλύτεροι πρέπει να το σεβαστείτε εσείς, οι φανατικοί θιασώτες τής αρχής τού «αυτοπροσδιορισμού», «αυτοδιάθεσης» και κάθε αυτο- εν γένει!)…

        Reply
        1. Γ.Κ.

          Σε post που δεν είμαι παρών αναφέρεσαι σε εμένα και κάνεις και τους χαρακτηρισμούς σου. Το αντιπαρέρχομαι γιατί δείχνει ποιός προσβάλλει ποιόν και ποιός ξεκινάει πρώτος τους καυγάδες. Εντάξει αν είναι βαρύγδουπος ο τίτλος στο εν λόγω άρθρο, τι να πούμε και για τους τίτλους των φίλα προσκείμενων στη ΛΑΕ sites που παρουσιάζουν τις εκδηλώσεις της των 50 ατόμων σε “μαζικές κι ανατρεπτικές” και τα τριψήφια σε αριθμό μπλοκ της στις πορείες σε “μεγάλα και μαχητικά”.
          Υ.γ.: Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί σχολιάζεις με τόση ζέση άρθρα με “αποπροσανατολιστικούς και βαρύγδουπους τίτλους” και “αναλύσεις από αρθρογράφους που δεν εμπιστεύεσαι”…

        2. Left G700

          Σε post που δεν είμαι παρών αναφέρεσαι σε εμένα και κάνεις και τους χαρακτηρισμούς σου. Το αντιπαρέρχομαι γιατί δείχνει ποιός προσβάλλει ποιόν και ποιός ξεκινάει πρώτος τους καυγάδες.
          ~~~~~~~~~~

          Μα, καλά, είσαι σοβαρός; Τι θέλεις να μας πεις; Ότι μιλάω …πίσω από την πλάτη σου;;; Έκανα μια αναφορά σε σένα γιατί εξέφρασες περίπου τις ίδιες με τον Κ.Σ. απορίες για το σχόλιό μου, άρα απολύτως σχετική και δικαιολογημένη κι όχι ξεκάρφωτη, και, επιπλέον την ίδια στιγμή έχουμε ενεργή κουβέντα σε άλλη ανάρτηση. Το κυριότερο: στην Παντιέρα σουλατσάρεις κι εσύ κάθε τρεις και λίγο! Δεν μπορείς να βρεις κάτι επί τής ουσίας και μου το ρίχνεις στην πολιτικοκορτεκτίλα τής κακιάς συμφοράς;;;

          Εντάξει αν είναι βαρύγδουπος ο τίτλος στο εν λόγω άρθρο, τι να πούμε και για τους τίτλους των φίλα προσκείμενων στη ΛΑΕ sites που παρουσιάζουν τις εκδηλώσεις της των 50 ατόμων σε «μαζικές κι ανατρεπτικές» και τα τριψήφια σε αριθμό μπλοκ της στις πορείες σε «μεγάλα και μαχητικά».
          ~~~~~~~~~~

          Να πείτε τα ίδια και χειρότερα! Από μένα, κανένα πρόβλημα. Το ίδιο κάνω κι εγώ, άλλωστε.

          Υ.γ.: Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί σχολιάζεις με τόση ζέση άρθρα με «αποπροσανατολιστικούς και βαρύγδουπους τίτλους» και «αναλύσεις από αρθρογράφους που δεν εμπιστεύεσαι»…
          ~~~~~~~~~~

          Κι εγώ σπάω το κεφάλι μου για να καταλάβω για ποιο λόγο «ακόμα προσπαθείς να καταλάβεις»! Το θέμα είναι απλό. Αντιπαλεύω τα άρθρα που κατά την άποψή μου έχουν ««αποπροσανατολιστικούς και βαρύγδουπους τίτλους» καθώς και τις αναλύσεις που, επειδή υπογράφονται από «αρθρογράφους που δεν εμπιστεύομαι», δεν μπορούν και να προσανατολίζουν σωστά εκείνους που τα διαβάζουν. Αυτό είναι το χρέος κάθε αριστερού. Σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο κι εσύ με άρθρα και αναλύσεις τής ΛΑΕ.

        3. Κ.Σ.

          Συνεχίζεις στο ίδιο τροπάρι, προσπαθώντας με χαρακτηρισμούς και φτηνή ειρωνεία να απαξιώσεις όποιον δε συμφωνείς. Όλοι όσοι δεν συμφωνούν με τον “αριστερό πατριωτισμό” της ΛΑΕ είναι κουφιοκέφαλοι, αδιάβαστοι, χαζοί και ψευτές.
          Με την ίδια εμμονή “ανακαλύπτεις” ότι ψευδώς γράφονται όσα γράφονται για τη Λέβιτσα και τις θέσεις. Ίσως υποτιμάς ότι πολλοί έχουν άμεση πρόσβαση στις θέσεις που παίρνει η Λέβιτσα, όπως και ότι ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει συχνά βήμα σε αυτή την οργάνωση, στις εκδηλώσεις που κάνει, στα έντυπα κλπ.
          Το πρόβλημά σου είναι ότι υπάρχει μια αριστερή δύναμη που αγωνίζεται στην ΠΓΔΜ και θέτει όλη την Αριστερά στην Ελλάδα προ των ευθυνών της και του διεθνιστικού της καθήκοντος.
          Σχολιάζεις τα πάντα στην Παντιέρα με το ίδιο μοτίβο, ουσιαστικά κάνοντας συνέχεια το ίδιο σχόλιο με διαφορετικές λέξεις και κανένα επιχείρημα, για να πεις: μη τους διαβάζετε, μην επικοινωνείτε μαζί είναι ψεύτες, ανόητοι και με ύποπτους στόχους.
          Η περίπτωση σου είναι ενδεικτική για την αναφυλαξία που παθαίνουν οι μηχανισμοί που έχουν χαντακώσει την Αριστερά μπροστά σε κάθε είδους συζήτηση και διάλογο.

          ΥΓ ένας τόσο σοφός και διαβασμένος σαν και εσένα πώς και δεν έχει κάποιο σάιτ για να αραδιάζει τις απόψεις του επώνυμα; Αν υπήρχε ένα τέτοιο ηλεκτρονικό υβρεολόγιο, το πιο πιθανό είναι ότι δε θα το διάβαζε κανείς

  2. γιώργος

    Δεν μπορει αυτή την στιγμή με την μοιρολατρία, την απογιητευση και την σύγχυση εντος των οποίων παραδερνουν οι λαοί, να εμποδιστεί απο χειραφετητικη σκοπιά, η είσοδος της βόρειας μακεδονιας σε εε και νατο. Αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι, να ηττάται ο εθνικισμό ένθεν κακειθεν. Να ηττουνται και άλλες καπιταλιστικες αντιλήψεις όπως “η Ευρώπη είναι ο καπιταλιστικό παραδεισος”, ή αντιθετως “το ξανθό γένος θα μας σώσει” και άλλες τετιες απάτες.

    Σε αυτά θα κριθεί η αριστερά και ο κόσμος αυτή την περίοδο σε Ελλάδα και βορεια μακεδονια. Ελπίδα η λεβιτσα, ελπίδα και μια συγρονη κομμουννιστικη αντικαπιταλιστικη αριστερά στη Ελλάδα.

    Reply
  3. ένας

    Oύτε με τον …Μελανσόν βάλατε μυαλό,
    …ούτε και με την …”ρουβίτσα” θα βάλετε!

    Reply
    1. άλλος

      Μπορεί ο κάθε ανώνυμος “ένας” που ούτε την ευθύνη της σαχλαμάρας του δεν παίρνει, να κρίνει τη Λέβιτσα που τα μέλη πληρώνουν τίμημα για την ταξική και αντιιμπεριαλιστική τους γραμμή; Φυσικά όχι.
      Ο Μελανσόν προφανώς μπήκε για ξεκάρφωμα

      Reply
    2. δεύτερος

      Φαντάζομαι ότι το σχόλιο περι αυτοκριτικής για Μελανσόν αφορά τους οπαδούς την πατριωτικής αριστεράς

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.