.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τηλεκατάρτιση, ιδιωτικά ΚΕΚ και 600€: Ένα αισχρό Φαγοπότι!


Αγαπητοί φίλοι,

είμαι γιατρός όπως και ο σύντροφός μου, μη ενταγμένοι δυστυχώς στο ΕΣΥ. Αυτές τις μέρες δεχτήκαμε ένα σωρό τηλεφωνήματα από ιδιωτικά ΚΕΚ για να μας εντάξουν, με το σύστημα voucher, στο πρόγραμμα ασύγχρονης τηλεκατάρτισης 100 ωρών προκειμένου να εισπράξουμε τα περιβόητα 600 ευρώ που προβλέπονται για τους επιστήμονες.

Αλγεινή εντύπωση μας προξένησε το γεγονός ότι το κάθε ΚΕΚ, για να γίνουμε πελάτες του, μας έταζε επιπλέον διάφορα από μαϊμού παρακολούθηση του προγράμματος, δωροεπιταγές σε πολυκαταστήματα μέχρι και μαύρα χρήματα.

Αυτό ήταν το ερέθισμα να ψάξουμε βαθύτερα το θέμα. Βρήκαμε λοιπόν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την σχετική προκήρυξη του υπουργείου εργασίας με αριθμό 286/2-4-2020 και μέσω αυτής μπήκαμε και στην ιστοσελίδα https://epiteliki-ergasias.gov.gr/. Με έκπληξη διαπιστώσαμε τα παρακάτω: Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 192.965.940,00 ευρώ για 180.342 ωφελούμενους.

Από αυτά τα χρήματα, δίνονται (σελ. 36-37 προκήρυξης) συνολικά 470 ευρώ, για κάθε καταρτιζόμενο, που πάνε αποκλειστικά σε δεκάδες ιδιωτικά ΚΕΚ, σε 7 ιδιωτικές εταιρείες που διαθέτουν σύστημα τηλεκατάρτισης (πλατφόρμα) και σε ιδιωτικές εταιρίες της λεγόμενης πιστοποίησης δηλ. διεξαγωγής ηλεκτρονικών εξετάσεων που διαθέτουν εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικής αυστηρής επιτήρησης του εξεταζόμενου καταρτιζόμενου στο ίδιο του το σπίτι, πολύ πιο αποτελεσματικό και από την φυσική επιτήρηση (φανταστείτε τι έχει να γίνει με την τηλεργασία).

Βάσει του συνόλου των ωφελουμένων, το συνολικό ποσό που δίνεται σε όλους τους παραπάνω είναι χοντρικά 470×180.000=84.600.000,00 ευρώ!! για 2 μόλις μήνες που διαρκεί η τηλεκατάρτιση.

Από αυτά οι εταιρείες ηλεκτρονικών εξετάσεων (πιστοποίηση) για τις οποίες δεν μας ανακοινώνουν πόσες και ποιες είναι, παίρνουν 50 ευρώ για κάθε καταρτιζόμενο δηλ. 9.000.000,00 ευρώ.

Τα ΚΕΚ και οι 7 πλατφορμάδες (όπως προκύπτουν από την περιήγηση στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα) παίρνουν 420×180.000=75.000.600,00 ευρώ!!

Τα ιδιωτικά ΚΕΚ αφού πληρώσουν ένα μικρό ποσό στους πλατφορμάδες και χωρίς άλλα έξοδα, πλην των τηλεφωνημάτων, κάνουν ένα και μόνο πράγμα: να βρουν πελάτες-καταρτιζόμενους για να τους εντάξουν στο σύστημα ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Μάθαμε μάλιστα ότι εκτός από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για την προσέλκυση ωφελουμένων στο δικό τους μαγαζί , όπως γράφουμε στην αρχή, απευθύνονται και σε στελέχη επιμελητηρίων, λογιστικών γραφείων και ιστοσελίδων, επιστημονικών, συνδικαλιστικών και θρησκευτικών ακόμα οργανώσεων και τους δίνουν χρήματα, φανερά η μυστικά για κάθε ένα από τον κατάλογο των μελών τους που θα διοχετεύσουν στο συγκεκριμένο ΚΕΚ παραβιάζοντας ασύστολα και τα προσωπικά δεδομένα.

Αγανακτισμένοι μετά από όλα αυτά και για λόγους αξιοπρέπειας και συνείδησης αρνούμαστε την συμμετοχή μας σ’ αυτό το όργιο το οποίο πρέπει να σταματήσει πάραυτα! Οι επιστήμονες να πάρουν 800 ευρώ χωρίς αυτές τις γελοιότητες! Τα 193 εκατομμύρια να δοθούν όλα, ως πρώτη δόση στους εκατοντάδες χιλιάδες εγγεγραμμένους άνεργους στον ΟΑΕΔ που δεν παίρνουν κανένα επίδομα.

Δεν είναι δυνατόν εν μέσω υγειονομικής κρίσης κάποιοι να υπερκερδοσκοπούν εκμαυλίζοντας και χιλιάδες συνειδήσεις. Ο σύγχρονος μαυραγοριτισμός δεν θα περάσει. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για την ΠΑΙΔΕΙΑ που όπως και η ΥΓΕΙΑ είναι αδιαπραγμάτευτα κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Α.Σ. & Κ.Π.

ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2020

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.00% ( 5
Συμμετοχές )



3 σχόλια στο “Τηλεκατάρτιση, ιδιωτικά ΚΕΚ και 600€: Ένα αισχρό Φαγοπότι!

  1. "Αριστερός" εν συγχύσει

    Επιβεβαιώνω πλήρως τα γραφόμενα από τους 2 άξιους γιατρούς. Συμπληρώνω: οι 7 ιδιωτικές εταιρίες συστημάτων τηλεκατάρτισης αξιοποιώντας την ολιγοπωλιακή τους θέση έχουν συστήσει άτυπο καρτέλ πουλώντας τις υπηρεσίες τους στα ΚΕΚ σε ενιαία πάνω -κάτω τιμή. Όσον αφορά τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρονικών εξετάσεων κανείς εκτός του υπουργείου δεν γνωρίζει πόσες και ποιες είναι αυτές. Το υπουργείο κάλλιστα θα μπορούσε να δίνει 800 ευρώ στους ωφελούμενους αντί για 600. Δεν το έκανε επίτηδες, για να αφεθεί, στο πλαίσιο ενός δεδομένου προϋπολογισμού 193 εκατομμυρίων, ένα απίθανο περιθώριο καθαρού κέρδους στα ΚΕΚ και στις 7 εταιρίες συστημάτων τηλεκατάρτισης. Έτσι τα ΚΕΚ μπορούν και κάνουν όλα αυτά τα όργια που περιγράφονται στην επιστολή βάζοντας κι άλλους στο κόλπο. Τολμώ μάλιστα να εκτιμήσω (αφού δεν υπάρχει καμιά δουλειά πλέον που παίρνεις από το κράτος χωρίς να καταβάλεις μιζόσημο) ότι ένα, όχι ευκαταφρόνητο, μέρος αυτού του κέρδους θα επιστραφεί υπογείως σε μανδαρίνους και όχι μόνο, του διαχρονικά αμαρτωλού υπουργείου εργασίας. Ζήσαν λοιπόν όλοι αυτοί καλύτερα και οι φτωχοί και οι άνεργοι στον Καιάδα!

    «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΤΕΛΩΝ ΕΝ ΣΥΓΧΥΣΕΙ- ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΩΜΕΝΟΣ
    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΙΚΡΟΥ ΚΕΚ

    Reply
  2. "Αριστερός" εν συγχύσει

    Γιατί το Υπουργείο και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν τους 7 ιδιοκτήτες συστημάτων τηλεκατάρτισης αφού τους ξέρουν καλά! Ο Βρούτσης στα ραδιόφωνα σήμερα έκανε το παγώνι όπως και για το καρτέλ που έχουν στήσει. Εμείς βρήκαμε ότι οι 7 είναι 6, γιατί ένας, από την απληστία του, είναι ιδιοκτήτης 2 συστημάτων κακιάς ποιότητας που «σέρνονται» στο διαδίκτυο. Είναι δε αυτός στου οποίου τα συστήματα εμφανίστηκαν τα γνωστά αλαμπουρνέζικα και ούτε καν κηρύχτηκε έκπτωτος. Και οι 2 πλατφόρμες του, με ονόματα http://www.iclass.gr , http://www.iclasscloud.com έχουν παρόμοιες ιστοσελίδες και προδίδoυν μέσω banner και αναρτημένης φωτογραφίας στην κάτω γωνία δεξιά ότι είναι ίδιων συμφερόντων με το ΚΕΚ MASTER. Η πλατφόρμα με το όνομα http://www.edimitra.gr προδίδεται από μόνη της ότι ανήκει στο ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ. Για τους υπόλοιπους το ψάξιμο με αδιάσειστα στοιχεία συνεχίζεται…..
    Το εκπαιδευτικό υλικό είναι αποκλειστικής ευθύνης των 7 ( στην ουσία 6) ιδιοκτητών πλατφόρμας. Έχει δημιουργηθεί ήδη στα πλαίσια άλλων διαγωνισμών και είναι ήδη πληρωμένο από κει. Επαναχρησιμοποιείται μάλιστα από τους 6 κλέβοντας τα φυσικά πρόσωπα που το έφτιαξαν τότε, καταστρατηγώντας βάναυσα ακόμα και τα αστικά πνευματικά δικαιώματα που έχουν.
    Επειδή μιλάμε μόνο για ασύγχρονη τηλεκατάρτιση δεν υπάρχει κόστος για εκπαιδευτές σε αντίθεση με την σύγχρονη.
    Το πιο σοβαρό είναι ότι οι επιστήμονες χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα για την εφαρμογή προηγμένων συστημάτων on-line επιτήρησης των «ωφελουμένων» όταν θα δίνουν εξετάσεις. Το σύστημα αυτό χοντρικά και απλά : ταυτοποιεί τον εξεταζόμενο και παρακολουθεί όλες του τις κινήσεις. Αντιλαμβάνεται τα πάντα μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού όπου πρέπει να βρίσκεται μόνος ο εξεταζόμενος. Αποτρέπει οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να δοθεί σ’ αυτόν. Και η κατακλείδα: όταν τελειώσει το διαγώνισμα υπάρχει πια η τεχνική δυνατότητα πλήρους επιτήρησης του, χωρίς να το ξέρει με κλειστή την κάμερα. Ο μόνος τρόπος για να μη γίνει αυτό είναι να σκεπάσει την κάμερα του με ένα χαρτάκι. Το σύστημα αυτό θα επεκταθεί άμεσα στην πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας και βέβαια στην τηλεργασία. Εκεί ο εργοδότης θα εκβιάζει με την απειλή της απόλυσης να βγει το χαρτάκι.
    Επαναλαμβάνω: Με τα 193 εκατομμύρια όλου του προγράμματος που προέρχονται τελικά από τον προϋπολογισμό θα μπορούσαν να δοθούν απ ευθείας ακόμα και τα αστεία 400 ευρώ σε άλλους 482.500 ανέργους. Στους επιστήμονες δε, να δοθούν απ’ ευθείας χωρίς την διαχρονική απάτη του αμαρτωλού voucher, 800 ευρώ.
    Διαβάζουμε: Διευκρίνιση της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας αποσαφηνίζει ότι «δικαιούχοι του επιδόματος τηλεκατάρτισης (voucher 600 ευρώ) είναι όλοι οι δικηγόροι και ασκούμενοι δικηγόροι, μέλη Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (με καταχώριση του προσωπικού τους ΑΦΜ), συμπεριλαμβανομένων και των εταίρων δικηγορικών εταιριών και των εμμίσθων με κλειστά βιβλία κ.ο.κ.» Ζήτω οι μεγαλοδικηγόροι! Κάτω οι άνεργοι!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.