.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρόταση απεργιακού αγώνα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Πρόταση απεργιακού αγώνα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις στην ΑΔΕΔΥ καθώς και σχήματα σε εργατικά κέντρα.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται 8ωρο αγωνιστικής δράσης και απεργίας στις 10 και 11 Γενάρη, με κάλεσμα για μαζικές συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία στις 10 Γενάρη και απεργία την Πέμπτη 11 Γενάρη.

Στην ανακοίνωση που κατέθεσαν καταγγέλλονται οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχουν επιλέξει το στρατόπε­δο της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των «θεσμών», ενώ όπως αναφέρεται «η πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία «τη μέρα που θα ψηφίζονται τα μέ­τρα», είναι μια λογική που δί­νει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ταξικό αντίπαλο».

Η πρόταση υπογράφεται από τις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις στο Δημόσιο, την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Αθήνας, τις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Εργατικού Κέντρου Πάτρας, την Ταξική Ενότητα -Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, την Αγωνιστική Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, την Ταξική Συσπείρωση Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, τον Καράμαλη Δημήτρη, μεμονωμένο υποψήφιο – μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Λέσβου, την Εργατική Πάλη Οικοδόμων – Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και την Ταξική Εργατική Κίνηση στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση αναφέρει:

Πρόταση αγώνα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ πιστή στην τήρηση των μνημονίων, του δημοσιονομικού σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ και των επιταγών του ΣΕΒ, προωθεί την άμεση υλοποίηση των σκληρών μέτρων της 3ης αξιολόγησης και του αντισυνδικαλιστικού–αντιαπεργιακού νόμου. Για την επιβολή αυτής της πολιτικής εντείνει την πολιτική του «καρότου και του μαστίγιου». Από τη μια ξανατάζει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όπως η αύξηση του κατώτερου μισθού πείνας και από την άλλη εντείνει την καταστολή με νέου τύπου ιδιώνυμα (σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια στη ληστεία της λαϊκής κατοικίας), περιορισμό συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων (αντιαπεργιακός νόμος), επιστράτευση μπράβων και ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς κλπ. Σερβίρει την ξαναζεσταμένη σούπα της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» όταν έχει υπογράψει καθεστώς επιτροπείας και ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060!

Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία, όλες οι ταξικές δυνάμεις, πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν αποφασιστικά!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ!

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση – Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση

· Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών από τα μνημόνια, επαναφορά των ΣΣΕ. Να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση που δημιούργησε.

· Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους, απαγόρευση απολύσεων, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

· Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα νύχια τραπεζιτών και του κράτους. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς.

· Για να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση του στους επιχειρηματικούς ομίλους.

· Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια ώρα που χαρίζονται προκλητικές παροχές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

· Συνεχίζουμε αποφασιστικά ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, σε Παιδεία, Υγεία και κοινωνική ασφάλιση. Παλεύουμε ενάντια στο προχώρημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

· Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για να καταργηθεί το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, το καθεστώς των μνημονίων. Για διαγραφή του χρέους, ρήξη-έξοδο από ευρώ-ΕΕ.

Προτείνουμε:

1) 48ωρο αγωνιστικής δράσης και απεργίας στις 10 και 11 Γενάρη

2) Τετάρτη 10 Γενάρη – κάλεσμα για μαζικές συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία από όλους τους χώρους εργασίας, για μαζική εργατική απάντηση – ακύρωση των πλειστηριασμών και του νόμου ποινικοποίησης της λαϊκής δράσης ενάντιά τους. Παλλαϊκά απογευματινά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη.

3) Πέμπτη 11 Γενάρη γενική απεργία και απεργιακά συλλαλητήρια παντού

4) Συναγερμός με διαδικασίες βάσης, ΓΣ στα σωματεία, συνέλευση αγώνα σε κάθε πόλη – περιοχή με σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες (πχ συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς)

5) Οριζόντιο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, ταξικών συνδικάτων ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ – ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

Οι «ηγεσίες» σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχουν επιλέξει το στρατόπε­δο της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των «θεσμών», περιφρονούν προκλητικά οποιοδήποτε σχέδιο αποτροπής και ανατροπής του αντεργατικού μεσαίωνα. Γι’ αυτό το μαχόμενο εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, χωρίς αναμονή.

Όμως η πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία «τη μέρα που θα ψηφίζονται τα μέ­τρα», είναι μια λογική που δί­νει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ταξικό αντίπαλο, δεν συσπειρώνει δυνάμεις, δεν δίνει καμιά προοπτική αγώνα για τη συνέχεια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνελεύσεις τους, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να υιοθετήσουν στην πράξη αυτό το αγωνιστικό σχέδιο και να συμβάλουν στην απεργιακή απάντηση, ανεξάρτητα από τι θα πράξουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του ΜΕΤΑ και κάθε τίμια, αγωνιστική, ταξική δύναμη να στηρίξουν αυτόν τον αναγκαίο απεργιακό σχεδιασμό μέσα από ένα μαχητικό, αγωνιστικό συντονισμό της εργατικής βάσης. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που δεν θα αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλο, με λογική κλιμάκωσης, που θα εμπνέει πλατιά τους εργαζόμενους.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ -ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις στο δημόσιο,

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Αθήνας,

Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Εργατικού Κέντρου Πάτρας,

Ταξική Ενότητα -Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,

Αγωνιστική Παρέμβαση – Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας,

Ταξική Συσπείρωση Εργατικού Κέντρου Κοζάνης,

Καράμαλης Δημήτρης μεμονωμένος υποψήφιος – μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Λέσβου

Εργατική Πάλη Οικοδόμων – Αγωνιστικό Μέτωπο Ενέργειας Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Ταξική Εργατική Κίνηση στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 8
Συμμετοχές )



20 σχόλια στο “Πρόταση απεργιακού αγώνα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

  1. lathranagnostis

    Είσαστε ανεκδιήγητοι! Η πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία “όταν ψηφίζονται τα μέτρα”, δίνει,λέτε, την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ταξικό αντίπαλο, ενώ η απεργία στις 11 Γενάρη, δεν την δίνει……
    Ότι νά ναι, αρκεί να είναι διαφορετικό από την πρόταση του ΠΑΜΕ, να μπαίνει σφήνα!
    Τι άγχος είναι αυτό βρε παιδιά να διαφοροποιηθείτε από το ΠΑΜΕ?
    Δεν ήταν το ΠΑΜΕ που σας ξεπουπούλιασε. Ο φίλος σας ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που όποιος τόλμαγε και τον αποκαλούσε ταξικό εχθρό το 10, τον καρφώνατε στον πάσσαλο της ατίμωσης!

    Reply
    1. ένας

      Αύριο, 9/1/2018, στις 4:00 μμ. στην Βουλή, ΟΛΟΙ!
      Πλήρης γελοιοποίηση των ..”συλλογικοτήτων”(!) του εξωκυνοβουλίου, που, αντιδρώντας στην πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία/κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία, …τρέξανε να την ορίσουν στις 11/9, για να δείξουν πως αυτοί …είναι “αποφασιστικοί” και δεν ….”κωλυσιεργούν, όπως το συμβιβασμένο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ”!
      (…και, βέβαια, να διασπάσουν, – δύο σε ένα….)

      Δεν τους πέρασε από το μυαλό, πως υπήρχε πιθανότητα να επιχειρήσει αιφνιδιασμό η “Κυβέρνηση-που-δεν-είναι-Εξουσία” πριν από τις 11/1;!;!
      Δε βλέπανε την πρεμούρα να περάσουν τα μέτρα-σκούπα εν όψει γιούρογκρούπ;

      Μαθητευόμενοι μάγοι της ταξικής πάλης!
      Αξιοι της μοίρας τους….

      Reply
      1. ένας

        Λάθος εκ παραδρομής: Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι στην Ομόνοια 9/1, 4:00 μ.μ και μετά, υποθέτω, θα γίνει πορεία στη Βουλή κατά τα ειωθότα.
        Υπάρχει πλήρες πρόγραμμα κινητοποιήσεων με Πανελλαδική Απεργία στις 12/01 και απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στην Ομόνοια:
        Το αγωνιστικό πρόγραμμα:
        Τρίτη 9/1, μέρα μαζικής εξόρμησης και ενημέρωσης στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις βιομηχανικές περιοχές, στα εμπορικά καταστήματα, στις γειτονιές. Στις 4μμ όλες και όλοι σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλη τη χώρα.
        Την Τετάρτη 10/1, Συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στις 3.30μμ καλούμε τους εργαζόμενους, στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαϊκή κατοικία, να καταγγείλουμε την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο.
        Την Πέμπτη 11/1, προετοιμάζουμε την αγωνιστική απεργιακή απάντηση της επόμενης μέρας, με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Αξιοποιούμε κάθε τρόπο να φτάσει το αγωνιστικό-απεργιακό κάλεσμα παντού, στα διαλείμματα, στην έναρξη και τη λήξη των βαρδιών. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές από Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.
        Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12μμ στην Ομόνοια. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
        Το Σάββατο και την Κυριακή 13-14/1, σωματεία αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού-λαϊκού κινήματος προχωράμε σε ενημερωτικές εξορμήσεις.
        Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

        http://pamehellas.gr/attachments/article/9327/STRIKE2018.pdf

        Reply
  2. Π.Α.ΜΕ.λα

    Υπάρχει μια αλήθεια στο κείμενο. (Και) τώρα είναι η ώρα που όλοι κρίνονται. Αν λοιπόν η πρόταση του ΠΑΜΕ “δε συσπειρώνει δυνάμεις” αλλά η δική τους συσπειρώνει, είναι λογικό να αναμένουμε την κινηματική απομόνωση του ΠΑΜΕ και την ενδυνάμωση και πρωτοστάτιση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των αγωνιζομένων εργατών δεν υιοθετήσει τις προτάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά εξακολουθήσει να ακολουθεί το ΠΑΜΕ με συσχετισμό 1:10 στις χειρότερες μέρες του, είναι ασφαλές να πούμε οτι η γραμμή που προτείνει το κείμενο αυτό είναι χρεοκωπημένη;

    Reply
    1. lathranagnostis

      Όποιος καίγεται απ τον ΣΥΡΙΖΑ, φυσάει και το γιαουρ……εεε το ΚΚΕ!

      Reply
      1. Π.Α.ΜΕ.λα

        Φίλε lathranagnostis δε με αφορά στη προκειμένη το φιλοσυριζαίικο παρελθόν της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι παντελώς άσχετο με τη συζήτηση επι του προκειμένου.

        Το θέμα είναι ποιά γραμμή είναι η καταλληλότερη για το εργατικό κίνημα. Αν έχουν οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη λύση, ας την ακολουθήσουμε. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να το δούμε στο κίνημα, στους χώρους εργασίας, οχι σε κείμενα καταγγελίας. Αν έχουν γραμμή συσπείρωσης και νίκης, γιατί δε συσπειρώνουν και δε νικάνε; Τις πταίει; Γιατί το ΠΑΜΕ που κατ αυτούς δεν έχει γραμμή νίκης και συσπείρωσης είναι το μόνο που έχει δώσει τόσες πολλές, μαζίκες και κάποιες φορές νικηφόρες μάχες στους χώρους εργασίας του ιδιωτικού τομέα; Γιατί το ΠΑΜΕ κατεβάζει και συσπειρώνει το δεκαπλάσιο κόσμο και γιατί κάνει απεργίες που κρατάνε και πάνω απο 100 μέρες καμμιά φορά;

        Αν δε τα απαντήσουν αυτά, κείμενα τέτοιου είδους είναι για να πεισθούν οι ίδιοι, δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο.

        Reply
        1. κρυονέρης

          Πλίνθοι και κέραμοι, ατάκτως ερριμένοι είναι ΚΑΙ αυτό το σχόλιο της ΠΑΜΕλα Άντερσον!

          α. Είναι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ το ….”…μόνο που έχει δώσει τόσες πολλές, μαζίκες και κάποιες φορές νικηφόρες μάχες στους χώρους εργασίας του ιδιωτικού τομέα”; ΜΠΑ; Απο που και ως που; Η ΠΑΜΕΛΑ Αντερχον, αγνοεί την πραγματικότητα όταν γράφει το ψεμα αυτό! Οι δυνάμεις των Παρεμβάσεων σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ και ΔΗΜΟΣΙΟ τομέα, έχουν συμβάλλει στο ξεδίπλωμα πάρα πολλών εργατικών αγώνων σε χώρους δουλειάς όλα αυτα τα χρόνια. Και μάλιστα, ορισμένοι απο αυτούς ήταν και νικηφόροι.

          β. Λέει ακόμα η αγαπητή ΠΑΜΕλα Αντερσον, ότι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ “…κατεβάζει και συσπειρώνει το δεκαπλάσιο κόσμο και γιατί κάνει απεργίες που κρατάνε και πάνω απο 100 μέρες καμμιά φορά”. Το πρώτο είναι σωστό, αλλά φυσικά, το….δεκαπλάσιο που μας λέει η αγαπητή ΠΑΜΕλα, είναι μόνο στο ταραγμένο μυαλό της. Απο την άλλη, απεργία που να έκανε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και να κράτησε 100 μέρες, είναι ψέμα. Εκτός και αν εννοεί την απεργία των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία η οποία κρατησε 90 μέρες. Ομως αυτή η μαχητική απεργία, μπόρεσε και κράτησε τόσον καιρό, διατί οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, παρά και ενάντια στην σεχταριστική πολιτική του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, έκαναν δεκτή ΟΛΗ την αλληλεγγύη, ΟΛΩΝ των μαχόμενων κομματιών της κοινωνίας (και των συνδικαλιστικών/πολιτικών δυνάμεων πέραν του ΚΚΕ).

          Όμως, και αυτή η μαχητική απεργία, έληξε με ήττα των εργαζομένων, κάτι που ΔΕΝ φαίνεται να απασχολεί την ΠΑΜΕλα, η οποία το μόνο που την νοιάζει, είναι η σχολικού τύπου αντιπαράθεση του στυλ “το δικό μου το κουμπί, είναι μεγαλύτερο”. Και ας έχασε η απεργία των χαλυβουργών. Και ας είναι σήμερα οι απεργοί χαλυβουργοί, ξεχασμένοι απο το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Κανένα συμπέρασμα απο την ΠΑΜΕ/λα και το ΚΚΕ.

        2. Π.Α.ΜΕ.λα

          Ωλαρια-ωλαρα!

          Κατ αρχάς, η απεργία στην ΕΧ(που δεν είναι η μόνη που κράτησε πάνω απο 100 μέρες, δεν την ανέφερα καν) κράτησε 9 μήνες, όχι 90 μέρες.Ξεκίνησε Νοέμβρη του 11 και τέλειωσε μέσα του ΄12. Μπορεί εσείς να το μάθατε μετά απο μήνες και να προλάβατε τις 90 τελευταίες μέρες, αλλά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Και γενικά το πρόβλημα σας είναι εμφανές: δε ξέρετε καν που και πότε γίνονται οι εργατικοί αγώνες, έχετε και αξιώσεις πρωτοπορίας, οτι έχετε τη σωστή γραμμή. Μετά λογικό είναι να καταφεύγετε σε νοητικά κατασκευάσματα τύπου “η απεργία κράτησε γιατί εμείς τη στηρίξαμε-φταίει το ΚΚΕ που ηττήθηκε”(!!!). Κάτι πρέπει να πείτε στον εαυτό σας οτι κάνετε σωστά, ειδάλως καταρέει όλη η αφήγηση.

          Α ναι, έχετε παρουσία στο δημόσιο. Οντως εκεί τα πάτε λίγο καλύτερα. Λέει πολλά.

          Λοιπόν, άσε τα πολλά τα λόγια και ξεκίνα απο αύριο εξορμήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να πείσεις τους εργάτες για την γαμάτη γραμμή σου. Οτι και να πεις σε μένα, τσάμπα είναι. Ιδού η Ρόδος κτλ.

        3. μέλος του ΝΑΡ

          9 μήνες κράτησε η απεργία στην Χαλυβουργία. Οι απεργοί χαλυβουργοί, ξεπέρασαν την σεχταριστική αντίληψη του ΠΑΜΕ και ανοίχτηκαν σε όλες τις ταξικέρς πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις. Και η κοινωνία στάθηκε στο πλευρό τους. Με πολλούς τρόπους. Η απεργία αυτή ηττήθηκε -όπως και οι περισσότερες- αλλά η ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη, έμεινε μαζί με την ταξική μαχητικότητα, ως παρακαταθήκη.

          Αυτά που λέει η ΠΑΜΕλα, είναι άλλα λόγια να αγαπιέται η φουκαριάρα……….

        4. ένας

          270 ημέρες κράτησε η απεργία, που μάλλον …
          …..έγινε κόντρα στο ΠΑΜΕ(;!;)….
          …αλλά για την ήττα της …..
          ….φταίει το ΠΑΜΕ!
          Είναι μυθικό αυτό το ΠΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Δεν υπάρχει!!!!!!!!!!!

          Πρώτα θα βγεί η ψυχή και μετά το χούϊ του αντικομμουνιστή μικροαστού πασόκα!

        5. lathranagnostis

          Είπαμε!
          Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) φταίει για τα πάντα! Αλλά κι αν για κάτι δεν φταίει, φταίει που δεν φταίει!

        6. μέλος του ΝΑΡ

          Μην κλαιγεστε τζάμπα λαθραναφνωστη! Δεν είπαμε ποτέ ότι το παμε/κκε φταίει για όλα. Είπαμε και λέμε:

          Α. Το παμε/κκε δεν θέλει σοβαρή και οργανωμένη απεργιακή κλιμάκωση.

          Β. Ότι το παμε/κκε δεν ειναι το μόνο που έχει συμβάλλει σε απεργιακους αγώνες. Εχουν συμβάλλει και παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο οι παρεμβασεις του ιδιωτικού κ δημοσιου τομέα, όσο κ άλλες ταξικές δυνάμεις.

        7. μέλος του ΝΑΡ

          Αδερφέ, η κατηγορια “μικροαστός πασοκας” δεν αφορά το ναρ ή την ανταρσία. Ψάξε αλλου. Όσον αφορά την απεργία στην χαλυβουργία κράτησε όσο περισσότερο μπορούσε να κρατήσει. Κοντρα και στην αντιληψη του παμε/κκε που την ήθελε να είναι περιχαρακωμενη. Αλλά και αυτη η απεργία ηττήθηκε. Και πρέπει να βγουν συμπεράσματα που να αφιρουν τόσο την ανάγκη περιθωριοποίησης του εργοδοτικου/κρατικου συνδικαλισμού, όσο και την ανάγκη περιθωριοποίησης του κομματικοκεντρικου συνδικαλισμού.

        8. Γιώργος Κάσσιος

          Με τον ήλιο τα βγάζετε, με τον ήλιο τα βάζετε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε: Αυτό που έλλειψε από το ΠΑΜΕ είναι η θέληση για σύγκρουση. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του αγώνα 2009-2013, την στιγμή της σύγκρουσης φοβήθηκε και λάκισε. Πες μου έστω και μία απεργία συμπαράστασης σε άλλο αγωνιζόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ!

        9. Ανώνυμα

          Με σκέψη 3 δευτερολέπτων:
          ΕΡΤ, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στο Μετρό (Σταματόπουλος) κι ένα σωρό άλλες
          Ντάξει τώρα, ησύχασες;

    2. Γιάννης Σ.

      Η πρόταση που κατατέθηκε, δεν είναι μόνο για απεργία στις 10/01. Αλλά αν θεωρείται ως “μικρή και ανεπαρκής”, τί άλλο υπάρχει; Μήπως κάτι σε “γενική απεργία διαρκείας”; Αν ναι, να το ακολουθήσουμε… Αν όχι, μάλλον αυτή η πρόταση είναι η καλύτερη δυνατή… Κι όσο για την αποδοχή της κάθε πρότασης, και το ΣΥΡΙΖΑ στήριξε ο κόσμος ως “εφικτή” λύση. Τί έγινε;

      Reply
  3. ΓΚ1

    Γνωστό και χιλιοπαιγμένο το έργο. Απεργία την παραμονή της ψήφισης των μέτρων με χλιαρή πορεία Ομόνοια-Σύνταγμα οι μεν και συγκέντρωση στο Μουσείο οι δε. Και κλασσικό απογευματινό συλλαλητήριο ανήμερα της ψήφισης δίχως απεργία ή έστω στάση. Το ίδιο έγινε και το ’15 και το ’16.
    Πάρτε πρωτοβουλίες ρε… Και οι μεν και οι δε. Καταλάβετε κάνα Υπουργείο και κάντε το κέντρο αγώνα (κανονική κατάληψη, όχι κάθομαι μπροστά από την πόρτα με τον καφέ στο χέρι και απλώνω ένα ετοιμοπαράδοτο πανό από το τυπογραφείο για να το πάρουν καλό πλάνο οι κάμερες). Κάντε μια παρέμβαση με πανό,ντουντούκες και τρικάκια σε τόπους εργασίας ή συνωστισμού σε ώρα αιχμής, να ενημερωθεί ο κόσμος (το ’12 οργώναμε τις γειτονιές με εκατοντάδες μηχανάκια κι αυτοκίνητα με ντουντούκες κι έβγαινε ο κόσμος στα μπαλκόνια). Η εποχή της αφίσας και του παλαιού τύπου απεργιακών καλεσμάτων πέθανε. Μαζικές πρωτοβουλίες σε κάθε γειτονιά, κάθε τόπο εργασίας, κάθε σχολή, κάθε δομή, κάθε στέκι!

    Reply
    1. ένας

      Κωμωδία γίνεται η χιλιοπαιγμένη κασέτα: Οσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.
      Πάρτε πρωτοβουλίες ρε… “! Οι …”πρωτοβουλίες” σας λείψανε;
      “Πρωτοβουλίες” τέτοιου τύπου παίρνουν οι ρουβίτσες του “ρουβίκωνα” μία κάθε δυό μέρες!
      Αλλά ο “κόσμος” του καναπέ βαρέθηκε πια “να βγαίνει και στα μπαλκόνια“, αφού πρώτα είχε τιγκάρει τις “πλατείες” με εκατοντάδες χιλιάδες…. παραμυθιασμένους για εύκολες λύσεις.
      Τόσα μπόρεσε το πασόκικο ακροατήριό σας, γιατί τόσα ήθελε…., όπως κι εσείς,που το εκφράζετε!
      Αν διαφωνείτε, hic Rhodus, hic salta!
      H Βουλή είναι εκεί, ..ανυπεράσπιστη(!) και σας …περιμένει να την καταλάβετε!

      Reply
      1. ΓΚ1

        Οι “ρουβίτσες του Ρουβίκωνα” (ξεπέρασες και τον Άδωνη) είναι πιο συνεπείς πάντως από κάτι επαγγελματίες αγωνισταράδες που είναι μέσα στην ανάθεση και στη μιζέρια . Βλέπεις οι “ρουβίτσες” ενώ εσύ έτρωγες μελομακάρονα, έκαναν παρεμβάσεις στα ΜαρκετΙν και στον ΑΒ για την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκούν και πέρναγαν και μια ‘βόλτα’ από τη Πρεσβεία-δολοφόνο του Ισραήλ.
        Ο δικός σας ο κόσμος που είναι; Που το ’12 κατεβάζες 30.000 για πλάκα και τώρα μαζεύεις 7-8 χιλιάδες που απλώνονται στα στενάκια της Ομόνοιας; Μήπως άλλαξε κι αυτός ακροατήριο;

        Reply
  4. ckouteri@gmail.com

    Ο ΓΚΙ φωνάζει ,δείχνει την κατεύθυνση ακολουθήστε την
    ΤΑΚΗΣ

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.