.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πλειάδα πολιτικών θέσεων για το ΜέΡΑ 25 από τον Δημήτρη Δεσύλλα


Για Το ΜέΡΑ 25

Δημήτρης Δεσύλλας

1. Αρχηγικό – προσωποπαγές κόμμα της παλιάς – κεϋνσιανικής σοσιαλδημοκρατίας (όχι κόμμα της Αριστεράς).

2. Προβάλλει τη γραμμή της “υπεύθυνης ανυπακοής”(!) ενάντια στην “αρπαχτική ολιγαρχία”, στο “ολιγαρχικό καθεστώς – Μητσοτάκη ΑΕ”, στην εξάρτηση, στη “χρεοδουλοπαροικία” και την “αποικία χρέους”.

3. Σε αντιδιαστολή με τα προηγούμενα, υποστηρίζει με πάθος την “υγιή, δημιουργική, νεοφυή, πράσινη επιχειρηματικότητα” που τάχα δεν είναι αρπαχτική και εκμεταλλευτική!

4. Τάσσεται υπέρ του “Ταμείου Ανάκαμψης” της ΕΕ το οποίο είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και του ΣΕΒ, συνοδεύεται από ενισχυμένη μνημονιακή κηδεμονία της ΕΕ (μνημόνιο διαρκείας) και από νέο πακέτο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων (αντιεργατικό – αντιαπεργιακό, νέο αντιασφαλιστικό, “κόκκινα δάνεια” και πλειστηριασμοί, νέα φορομπηξία, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις κ.α.).

5. ΦιλοΕΕ πολιτική δύναμη. Διακηρύσσει ωμά ότι “η παραμονή στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη, το κόστος της εξόδου είναι μεγάλο για μας και για την Ευρωζώνη. Εντός της ΕΕ – εναντίον αυτής της ΕΕ, υπέρ μιάς άλλης ΕΕ των λαών, ισότιμης και δημοκρατικής”! Υποστηρίζει το πολύπλευρο βάθεμα της καπιταλιστικής – ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης της ΕΕ (οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό).

6. Συνολικά με την πολιτική του προωθεί την ταξική συνεργασία, τη συναίνεση, την “εθνική συνεννόηση” και τη συνδιαχείριση του καπιταλισμού με μια άλλη “προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση”. Στα λόγια ριζοσπαστική ανυπακοή και ρήξη – στην πράξη υποταγή και ενσωμάτωση.

7. Ο Γ. Βαρουφάκης έχει τεράστιες προσωπικές ευθύνες γιατί ως Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη συμφωνία του Eurogroup της 20/2/2015 – πρόπλασμα του 3ου Μνημονίου. Συγκεκριμένα υπέγραψε ότι “δεν θα καταργηθούν με μονομερείς ενέργειες τα ισχύοντα μνημονιακά μέτρα” και κυρίως ότι “δεσμευόμαστε ότι θα πληρώσουμε όλους τους πιστωτές μας πλήρως και εγκαίρως”!

Επίσης στην έκτακτη συνάντηση του στις ΗΠΑ με την Κρ. Λαγκάρντ (5/4/2015) δήλωσε ότι “δεσμευόμαστε ότι θα πληρώσουμε όλο το χρέος εις το διηνεκές – Ad infinitum”! Εδώ να δεις “χρεοδουλοπαροικία” και “αποικία χρέους”!

14/6/2021

Δημήτρης Δεσύλλας
Μέλος ΠΕ ΝΑΡ και ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.43% ( 7
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Πλειάδα πολιτικών θέσεων για το ΜέΡΑ 25 από τον Δημήτρη Δεσύλλα

  1. προπονημένος βολεϊμπολίστας

    Ο Βαρουφάκης “προτείνει” ακριβώς το πρώτο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ, ξανά. Πρόκειται για τελειωμένη περίπτωση.

    Reply
  2. N for NAR

    ιμπεριαλιστική εξάρτηση» = «χρεοδουλοπαροικία»,
    «νεοφιλελευθερισμός» = «τεχνοφεουδαρχία»
    «σοσιαλισμός» = «μετακαπιταλισμός».

    Για το λεξικό των δημογερόντων του ΝΑΡ.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.