.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: η αποκλιμάκωση θα τσακιστεί! Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργία στις 16/6 μετά την κατακραυγή


Άλλαξε τελικά η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για στάση εργασίας και μετατράπηκε σε 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη μετά από τις πιέσεις που ασκήθηκαν.

Αντίστοιχα, αναμένονται εξελίξεις και στο ΕΚΑ που συνεδριάζει το απόγευμα. Η ΑΤΕ-ΕΚΑ καλεί το ΔΣ του ΕΚΑ να αποφασίσει 24ωρη απεργία στις 16/06 δείτε και εδώ)

Σύμφωνα με την απόφαση: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις–αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη.»

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ είχαν καταγγείλει την γραμμή αποκλιμάκωσης.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

Κόντρα σε κάθε πνεύμα υποταγής και συμβιβασμού
Μαζί με τον κόσμο της εργασίας δεν παζαρεύουμε, δεν συνθηκολογούμε!
Το νομοσχέδιο έκτρωμα Χατζηδάκη δεν θα περάσει!
Η αποκλιμάκωση θα τσακιστεί!

Στην Αθήνα Απεργιακή Συγκέντρωση 16/6
Προπύλαια 11:00πμ και πορεία στη βουλή
και 17:00 πλατεία Κολοκοτρώνη

Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα στην απεργία στις 10/6 ήταν ένας αγωνιστικός σταθμός με μεγάλη μαζικότητα και μαχητικότητα βγαλμένη από τις μεγάλες παλλαϊκές διαδηλώσεις στα χρόνια των μνημονίων. Η απεργία σε αρκετούς κλάδους είχε υψηλά ποσοστά. Η αντίδραση του λαού απέναντι στο αντιδραστικό, αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ είναι δεδομένη.

Η κυβέρνηση επιταχύνει την επίθεση επισπεύδοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος Χατζηδάκη με την συζήτηση στην ολομέλεια από τη Δευτέρα 14/6 και στόχο την ψήφισή του στις 16/6/21 επιδιώκοντας να ανακόψει το ογκούμενο κύμα διαδηλώσεων που κυκλώνει απειλητικά την κυβέρνηση.

Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη και αντί να υπάρξει σύσσωμη συντονισμένη αντίδραση των συνδικάτων για αποφασιστική απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα, – για να κατέβουν τα ρολά σέ όλους τους εργασιακούς χώρους και για παλλαϊκό κάλεσμα στις πλατείες σε κάθε περιοχή με στόχο τον πανεργατικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό, αξιοποιώντας την επανεμφάνιση του λαϊκού παράγοντα στο δρόμο στόχο να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις. Η ΓΣΕΕ αποκαλύπτει το ρόλο του εταίρου της κυβέρνησης και παίζει παιχνίδι για να υπονομεύσει τον αγώνα ορίζοντας συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, δηλαδή δύο μέρες πριν από τη ψήφιση του νομοσχεδίου ακυρώνοντας στην πράξη ακόμα και την απόφαση για 24ωρη απεργία! Το ΕΚΑ ακολουθώντας την ίδια τακτική υπονόμευσης της απεργιακής κλιμάκωσης αποφασίζει 4ωρη στάση εργασίας με απογευματινό συλλαλητήριο με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΚ/ΔΑΚΕ και στην ΑΔΕΔΥ με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) δεν βγαίνει ως τώρα απόφαση για απεργία. Στην ΑΔΕΔΥ μάλιστα η εξέλιξη είναι ακόμα πιο προκλητική από τη στιγμή που μεγάλες ομοσπονδίες και δεκάδες σωματεία του δημοσίου απαιτούν ή αποφασίζουν 24ωρη απεργία.

Ως Παρεμβάσεις τοποθετηθήκαμε θέτοντας την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα με πρόταση για αγωνιστικό διήμερο με 48ωρη απεργία και πολύμορφες δράσεις, περικύκλωση της Βουλής και κέντρο αγώνα το Σύνταγμα, το διήμερο της συζήτησης – ψήφισης. Και σε κάθε περίπτωση τίποτα λιγότερο από 24ωρη απεργία στις 16/6 με ολοήμερη αγωνιστική περικύκλωση της Βουλής και των κεντρικών πλατειών ανά τη χώρα.

Οι ευθύνες των ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΠ είναι γνωστές και δεδομένες. Και οι δυο παρατάξεις υπηρετούν πιστά τον κοινό σχεδιασμό των πολιτικών τους φορέων, υπονομεύοντας το δρόμο του αποφασιστικού και ενιαίου πανεργατικού αγώνα για να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά μέτρα. Δημιουργούν προσκόμματα και ροκανίζουν το χρόνο ώστε να μην προχωρήσει η κλιμάκωσή του με βάση την παρακαταθήκη της μεγάλης συμμετοχής στην προηγούμενη απεργία. Είναι απέναντι από την απαίτηση των εργαζομένων που ζητούν τη συνέχιση του αγώνα με σχέδιο και αποφασιστικότητα για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εμφανίζονται με δύο γραμμές. Και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Στο δημόσιο ψηφίζουν υπέρ της απεργίας στον ιδιωτικό τομέα πχ ΕΚΑ ενάντια. Κινούνται στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ που ενώ προσπαθεί να επανεμφανιστεί στο δρόμο συμμετέχοντας με τα κομματικά του πανό στις διαδηλώσεις η πρώην υπουργός Εργασίας Αχτσιόγλου δηλώνει ότι όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν μπορεί να καταργήσει το έκτρωμα Χατζηδάκη γιατί είναι δέσμευση απέναντι στην Ε.Ε.! Καλούμε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που εκφράζονται από το ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν στάση και να υπερψηφίζουν τις απεργιακές αποφάσεις ενιαία και παντού. Με απαίτηση για νέα γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άσχετα με τη στάση της κυβερνητικής και εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Ευθύνες γι’ αυτές τις εξελίξεις έχουν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που με τη συνηγορία τους στη μετάθεση της απεργίας της 3/6 δίνουν άλλοθι στις δυνάμεις του κρατικού, κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για αποκλιμάκωση των αντιδράσεων και για εκχώρηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων στην κυβέρνηση, τη ΓΣΕΕ και τον Παναγόπουλο.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε, κόντρα σε κάθε πνεύμα υποταγής, συμβιβασμού ή άνευρης διαμαρτυρίας, θα σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί τον κόσμο της εργασίας που δεν παζαρεύει, δεν συνθηκολογεί και θα οργανώσει στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης, την πάλη για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα Χατζηδάκη.

Καλούμε όλα τα σωματεία να αποφασίσουν 24ωρη απεργία στις 16/6. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα βρεθεί στο δρόμο και θα δώσει τη μάχη δηλώνοντας ότι ο νόμος αυτός θα ανατραπεί και δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή του ακόμα και αν αυτός ψηφιστεί.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά!

Δεν θα επιτρέψουμε έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα
Δεν θα επιτρέψουμε το τέλος της συλλογικής δράσης και των συλλογικών αγώνων
Χρόνος για ζωή και δικαιώματα, όχι για τα κέρδη της εργοδοσίας
Να μην περάσει ο νόμος Χατζηδάκη στο σύνολό του
Νομοθέτηση της κυριακάτικης αργίας.
Να ακυρωθούν οι νόμοι για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
Διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.

Τα δικαιώματά μας και τα σωματεία μας ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 81.67% ( 6
Συμμετοχές )



9 σχόλια στο “ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: η αποκλιμάκωση θα τσακιστεί! Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργία στις 16/6 μετά την κατακραυγή

  1. Ανώνυμος

    ;;;!!!
    Εύκολο να παριστάνεις τον τιμητή των πάντων.
    Το δύσκολο είναι να σε πάρουν, έστω κάποιοι λίγοι, στα σοβαρά…
    Εδώ σε θέλω κάβουρα!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Σίγουρα πάντως είναι εντελώς ΑΣΟΒΑΡΑ τα επιχειρήματα που επιστράτευσαν οι του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ για να κάνουν κωλοτούμπα στην απεργία στις 3 Ιουνίου:

      α. “δύο απεργίες μέσα σε μια βδομάδα (3 + 10 Ιουνίου) δεν τις αντέχει ο κόσμος”: Θυμάστε; Το επιχείρημα αυτό το χρησιμοποίηση το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ κατά κόρον! Και τώρα, ΔΥΟ απεργίες (10 + 16 Ιουνίου) τις σηκώνει ο κόσμος; Θυμάστε που σας το είχαμε ΗΔΗ πει από τις 3 του Ιουνη, ότι πρέπει ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ απεργία και ΤΙ θα λέτε τότε; Ε, ξαναμπήκε, αυτή την φορά ΚΑΙ με την στήριξη του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Τώρα φίλου του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ τις σηλώνει ο κόσμος δυο απεργίες σε λίγες μέρες;

      β. “Πάμε με την ΓΣΕΕ στις 10 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 3 Ιουνίου, γιατί με την ΓΣΕΕ θα απεργήσει περισότερος κόσμος”: Θυμάστε ΚΑΙ αυτό οτο επιχείρημα; Σας λέγαμε φίλοι του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, ότι η ΓΣΕΕ θα μας πουλήσει όλους και πρέπει να απεργήσουμε στις 3 Ιουννίου και να κλιμακώσουμε μετά. Και πως το επιχείρημα “θα απεργήσει περισσότερος κόσμος αμα κηρύξει απεργία η ΓΣΕΕ”, δεν μας πάει μακριά. Να λοιπόν που τώρα καλείτε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ όπως και εμείς σε απεργία, ΧΩΡΙΣ την ΓΣΕΕ.

      Λοιπόν;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Αστειότητες, εν αμαρτίαις!
        Η απεργία της 10/6 ήταν η μαζικότερη απεργία των τελευταίων 6-7 χρόνων και αυτό έγινε εφικτό χάρη στους αριστεχνικούς χειρισμούς του ΠΑΜΕ, που εξανάγκασε την ΓΣΕΕ να συμπορευτεί για νάχει και ένα άλλοθι. Αυτό εκμεταλλεύτηκε το ΠΑΜΕ και το πέτυχε. Αξιοποίησε με τον βέλτιστο τρόπο την δυναμική της λαϊκής πίεσης. Η “δεύτερη” απεργία τώρα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, της αναπτέρωσης του ηθικού και της δυναμικής, που απελευθέρωσε η “πρώτη”, έχει τις καλύτερες δυνατές προοπτικές.
        Αντίθετα, μια “ψόφια” 3/6 θα έθαβε και την 10/6. Μην κάνετε, πως δεν καταλαβαίνετε – δεν πείθετε….
        Βέβαια, δεν έχω πολλές ελπίδες ότι το σημερινό επίπεδο λαϊκης αντίστασης μπορεί να φρενάρει την επίθεση του Κεφαλαίου. Αλλά είναι μια μάχη, που, έτσι και αλλιώς, έπρεπε να δοθεί. Και όταν δίνεις μια μάχη, το κάνεις με καθαρό μυαλό και ζύγισμα όλων των δυνατοτήτων, που έχεις.
        Ο “αριστερισμός” του 21ου Αιώνα είναι η γεροντική αρρώστεια του κομμουνισμού και κακός σύμβουλος.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ε, χμ, φίλε του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ πάλι λες και λέτε ανοησίες που θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ, όπως σας γύρισαν και αυτά που λέγατε για να δικαιολογησετε την κωλοτουμπα του ΠΑΜΕ στις 3 του Ιούνη.

          Εάν πχ εξανάγκασε το ΠΑΜΕ την ΓΣΕΕ να….κηρύξει την απεργία στις 10, ε τότε, μια αποτυχημένη απεργία στις 3 θα έκανε την ΓΣΕΕ να κηρύττει κάθε μέρα απεργία!! Διότι, κ θα ξεπλένονταν η ίδια κ θα έβλεπε η κοινωνία ότι δεν υπάρχει συμμετοχή, άρα θα κέρδιζε επικοινωνιακά η κυβέρνηση!!

          Αυτα σύμφωνα με την λογική σου!!

          Αντιθέτως, η ΓΣΕΕ κήρυξε απεργία στις 10 γνωρίζοντας ότι θα έχει συμμετοχή. Αρνήθηκε την απεργία στις 3 Ιουνίου ακριβώς για να μην δώσει την εντύπωση της κλιμάκωσης! Κάτι που αποδέχθηκε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Και τώρα, για αυτόν τον λόγο αρνήθηκε πάλι η ΓΣΕΕ να κηρύξει απεργία στις 16 Ιουνίου. Για να μην δοθεί καμία εντύπωση κλιμάκωσης.

        2. Ανώνυμος

          Οι απεργίες έχουν ζόρια, και χρειάζονται πολλές πλάτες και κουράγια. Το ζήτημα, όσο υπάρχουν ακόμη τέτοιοι αγωνιστές, και με μικρά παιδιά, που αντέχουν την εκδικητική απόλυση, είναι να μπαίνουν περισσότεροι στον αγώνα, και όχι να απογοητεύονται κι αυτοί, που έχουν τα κουράγια, επειδή εμείς θέλουμε να κάνουμε το κομμάτι μας.
          Είναι άλλο η αγωνιστικότητα και άλλο η γραφικότητα.

  2. Ανώνυμος

    Έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι το παμε ΚΚΕ αποτελεί ένα μεγάλο μηδενικό – δεκανίκι των ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ. Επέστρεψαν οι ωραίες μέρες του γίγαντα στελέχους του ΚΚΕ που έλεγε ότι είναι απαράδεκτο οι απεργίες να εκβιάζουν την κυβέρνηση. Απεργία όπου οι «απεργοί» ζητούν να εξαιρεθούν από αυτήν δε νομίζω να έχει γίνει ποτε. Και την απόφαση του δικαστηρίου στην αγωγή ενάντια στην απεργία μάλλον κάποιο στέλεχος του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ την εφτιαξε – ήταν ακριβώς η κοινή γραμμή τους. Υλοποιήθηκε η γραμμή της «αριστερής» απεργοσπασίας. Αηδια.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Την απόφαση του δικαστηρίου εναντίον της απεργίας, μην ανησυχείς, την συνέταξε στέλεχος των ΝΔ/ΚΙΝΑΛΠΑΣΟΚ/ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ/ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ/ΦΙΛΕΛΕΔΩΝ. Με βαθμολόγηση από την εθνικίστρια φιλελέρα Νίκη Κεραμέως.

      Η κοινή γραμμή όλων των παραπάνω, είναι η συντριβή του ανθρώπου και η ταχεία επέλαση του εθνικού και υπερεθνικού καπιταλισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αριστερά του κεφαλαίου δηλαδή είναι ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το ΚΚΕ μπορεί να κωλοτουμπιάζεται αλλά δεν θα συνέτασσε καμία τέτια απόφαση.

      Reply
        1. Ανώνυμος

          Εσύ να δεις πόσο γραφικός είσαι, υπάλληλε της κυβέρνας!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.