.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Οδηγητής, η ΚΝΕ και οι λενινιστές από τα Lidl


Με διάφορα “χαριτωμένα” τεχνάσματα (σχόλια στην εφημερίδα Οδηγητής, αφισάκια της ΠΚΣ σε σχολές, κ.α.) επιτίθεται η ΚΝΕ και οι δυνάμεις της στα πανεπιστήμια στο ΝΑΡ και την αντικαπιταλιστική αριστερα εν όψει φοιτητικών εκλογών. Άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και οι υπαρκτές και σοβαρές διαφωνίες που υπάρχουν όμως, και άλλο πράγμα τα σχόλια χαμηλής ποιότητας και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί…

Ενδεικτικό παράδειγμα της … ποιότητας αντιπαράθεσης το σχόλιο από το όργανο της ΚΝΕ, “Οδηγητής”:

«Λενινιστές από τα Lidl»

«ΝΑΡ σε είδα: Να διαστρεβλώνεις τις θέσεις του ΚΚΕ για τον πόλεμο, μαζί με τους φασίστες. Ρε λενινιστές από τα Lidl, όταν ο ΕΛΑΣ πολεμούσε για να υπερασπιστεί τις υποδομές της χώρας, όπως το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής στον Πειραιά από τους ναζί, έπρεπε να αδιαφορήσει γιατί είναι των καπιταλιστών;».

Αυτά τα απολαυστικά γράφει ο Οδηγητής της ΚΝΕ… Να υποθέσουμε πως για τον «Ο» τα κοιτάσματα αερίου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο που θα λεηλατήσουν οι πολυεθνικές είναι η σύγχρονη «Ηλεκτρική» και ο νατοϊκός αστικός στρατός των Καμμένου-Τσίπρα είναι ο ΕΛΑΣ; Εντάξει, καταλαβαίνουμε πως το ΚΚΕ δυσκολεύεται να υπερασπίσει την εθνικο-αμυντική γραμμή του, αλλά μη γράφουμε και…

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.45% ( 11
Συμμετοχές )



27 σχόλια στο “Ο Οδηγητής, η ΚΝΕ και οι λενινιστές από τα Lidl

  1. Ι.Α

    πολυ μη μου απτου αυτο το ναρ
    πιαστηκε απο ενα υποσχολιο για να κανει τη τριχα τριχια

    συνδρομο καταδιωξης λεγεται

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Έχεις δίκιο, ούτε κι εγώ συμφωνώ με αυτό το υποσχόλιο

      Reply
    2. Left G700

      Φίλε μου, γιατρός δεν είμαι, αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια διάγνωση πιο ακριβής από αυτήν τού συνδρόμου καταδίωξης.

      Είναι το ηθελημένο και συνειδητό σύνδρομο αυτοθυματοποίησης, που αποσκοπεί στην προσέλκυση/συσπείρωση συμπαθούντων και αλληλέγγυων στο ΝΑΡ και περί το ΝΑΡ, ως καταδιωκόμενο ανηλεώς από τον κακό Πατέρα…

      ΥΓ Η δική σου διάγνωση ‘‘τσίμπησε’’ μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω 9 θετικές γνώμες· για να δούμε πώς θα τα πάει η δική μου… ;-) :-)

      Reply
  2. Νίκος

    Τα παιδάκια της ΚΝΕ και της ΠΚΣ παίζουν με βιντεάκια στο YouTube και έντυπα τρολαρίσματα τα τελευταία 2-3 χρόνια αφήστε τα. Κι αυτά ψυχή έχουν…

    Reply
  3. Left G700

    Να υποθέσουμε πως για τον «Ο» τα κοιτάσματα αερίου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο που θα λεηλατήσουν οι πολυεθνικές είναι η σύγχρονη «Ηλεκτρική»;

    Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε! Φυσικά και είναι η σύγχρονη «Ηλεκτρική»! Με την παλιά «Ηλεκτρική», η Power and Traction Finance Company Ltd εκμεταλλευόταν τις ανάγκες ηλεκτροδότησης για πάρτη της. Με τη σύγχρονη, οι πολυεθνικές θα πάρουν τη μερίδα τού λέοντος για πάρτη τους. Όπως τότε δεν είπες «από πίτα που δεν τρώμε τι μας μέλλει κι αν καεί», έτσι δεν πρέπει να το πεις και σήμερα.

    … και ο νατοϊκός αστικός στρατός των Καμμένου-Τσίπρα είναι ο ΕΛΑΣ;

    Τελικά, ούτε ανοιγμένο γράμμα δεν διαβάζετε! Φυσικά και δεν είναι ο [σύγχρονος] ΕΛΑΣ «ο νατοϊκός αστικός στρατός των Καμμένου-Τσίπρα»! Μήπως κι ο παλιός ΕΛΑΣ ήταν «ο αστικοφασιστικός στρατός τών Γεωργίου Β’ – Μεταξά – George VI;

    Άμα δεν έχετε την παραμικρή αίσθηση των πολιτικών αναλογιών, τι θέτε και μπλέκετε;

    Reply
    1. βραχονησίδας

      left.gr αυτό που πίνεις σου κάνει άσχημο κεφάλι. Να το προσέξεις γμτ!

      1. Οι αναλογίες που εσύ θιέτεις, είναι άσχετες: Θα είχε νόημα ο παραλληλισμός με το ΤΙ έλεγαν και έπρατταν οι αριστεροί και οι κομμουνιστές το ’30, όταν ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΝ τα εργοστάσια όπως της Ηλεκτρικής. Διότι οι εξορύξεις ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνουν. ΔΕΝ έχουν γίνει. Το θέμα μας λοιπόν, δεν είναι αν θα υπερασπίσουμε κάτι που ΔΕΝ εχει ακόμα γίνει, αλλά ΠΟΙΑ στάση κρατάμε στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει το ελληνικό και διεθνές καπιταλιστικό σύστημα ΓΙΑ ΝΑ γίνουν οι εξορύξεις….

      2. Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων, ΔΕΝ έχει καμία λοιπόν σχέση με τα της Ηλεκτρικής και για αυτό που προανέφερα, αλλά ΚΑΙ ΓΙΑ την χρησιμότητα του αυτό καθεαυτό σαν έργο: Δεν μιλάμε για ηλεκτροδότησηη λόγου χάρη πληθυσμών που ζουν με κεριά. Μιλάμε για εξόρυξη υδρογοναθράκων που μικρή σχέση θα έχουν με την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, μιας και α: Η Ελλάδα με δημόσια ουσιαστική χρήση των υπάρχοντων ενεργειακών της υποδομών, μια χαρά καλύπτει τις ανάγκες της. β. Αυτή καθεαυτή η εξόρρυξη υλών που ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ το φαινόμενο του θερμοκηπίου εδίναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για περιβάλλον και άνθρωπο. Ξύπνα…

      http://www.enikonomia.gr/economy/135939,yperdiplasiastikan-oi-exagoges-revmatos-to-dekemvrio.html

      Reply
      1. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

        Αναρωτιέμαι αν ο βραχονησίδας πανυγήρισε όταν η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ Βενεζουέλα κρατικοποίησε τα πετρέλαια. Αλλά όταν το ΚΚΕ λέει οτι θέλει τους πόρους της Ελλάδας για να χρησημοποιηθούν στην αυριανή σοσιαλιστική, είναι έξτρα λαρτζ και τους χαρίζει στην Bostancilar.

        Reply
        1. βραχονησίδας

          Αναρωτιέμαι πολιτικέ αναλυτή από τα ΛΙΝΤΛ, αν μιλάς ελληνικά και αν καταλαβαίνεις ΤΙ συζητάμε. Μάλλον όχι απο ότι βλέπεω απο τα σχόλια σου. ΔΕΝ συζητάμε για τις εξορύξειας ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ γίνει, διότι ΔΕΝ έχουν γίνει. Συζητάμε ΑΝ πρέπει να γίνουν. Και εμείς απαντάμε ΟΧΙ. Διότι:

          α. ΔΕΝ χρειάζονται για να καλύψουν λαϊκές ανάγκες στην Ελλάδα. Μια χαρά μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας στην αυριανή σοσιαλιστική οικοδόμηση, με μια ουσιαστική δημόσια και οργανωμένη χρήση των υπάρχοντων υποδομών.

          β. Οι εξορύξεις στη ΝΑ Μεσόγειο τις οποίες με λύσσα υπερασπίζεσαι και εσύ και ο ledft.gr, απειλουν με τεράστιες οικολογικές καταστροφές το Αιγαίο, επειδή το Αιγαίο και η ΝΑ Μεσόγειος είναι κλειστές θάλασσες. Χίλιες φορές λοιπόν να οργανωθεί με δημόσια λογική ο τουρισμός, παρά να γίνουν εξορύξεις, που ΚΑΙ απειλούν με τεράστιες και ανεπανόρθωτες οικολογικές καταστροφές τα νησιά και την θάλασσα, ΚΑΙ ενισχύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    2. Left G700

      ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ…

      Η Ελλάδα με δημόσια ουσιαστική χρήση των υπάρχοντων ενεργειακών της υποδομών, μια χαρά καλύπτει τις ανάγκες της.

      Ο «άνθρωπος με τα 100 ονόματα», εκ των οποίων φαίνεται να έχει εγκαταλείψει (εκών; άκων;) το nick «μέλος τού ΝΑΡ», συνεχίζει να διασκεδάζει το εδώ αναγνωστικό κοινό. «Μια χαρά καλύπτει τις [ενεργειακές] ανάγκες της» η Ελλάδα, μας λέει τώρα με βεβαιότητα 1.000 σοφών! Και μας κοτσάρει ως ‘‘απόδειξη’’ και το δημοσίευμα από το enikos.gr με τίτλο «Υπερδιπλασιάστηκαν οι εξαγωγές ρεύματος το Δεκέμβριο». Ο καημένος ο πολιτικάντης μας… Ποντάρει στη δημιουργία εντυπώσεων από την παράθεση και μόνο κάποιου λινκ που τάχα επιβεβαιώνει το συμπέρασμά του («σιγά μη μπει κανείς στον κόπο να κλικάρει το λινκ· μια χαρά θα την κάνω τη ‘‘δουλίτσα’’ μου!»).

      Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάται! Τουλάχιστον ένας (εγώ) κλικάρισε στο αποδεικτικό στοιχείο που μας σερβίρισε αυτός ο πολιτικάντης της κακιάς συμφοράς. Και είδε ότι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι αυξημένες εξαγωγές στο ηλεκτρικό ρεύμα το Δεκέμβριο του 2016 απλώς μείωσαν το έλλειμμα στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2015 και το διαμόρφωσαν (το έλλειμμα) στις 185.264 Μεγαβατώρες. Το έλλειμμα. Κατά τα άλλα:

      Η Ελλάδα με δημόσια ουσιαστική χρήση των υπάρχοντων ενεργειακών της υποδομών, μια χαρά καλύπτει τις ανάγκες της.

      Κι εγώ είμαι η Βασίλισσα της Αγγλίας!

      Reply
      1. βραχονησίδας

        Left.gr, μπορείς να φαντασιώνεσαι ότι είσαι η βασίλισα της Αγγλιας, ο Πάπας και γ δεν ξ΄Ι άλλο θα κατεβάσει το άρρωστο μυαλό σου, για να συνεχίσεις να αρνείσαι το προφανές: Ο,τι δλδ είσαι άσχετος, εμμονικός και εμπαθής. Σου φέρνω τεκμηριωμένα στοιχεία και εσύ σφυρίζεις ανανταμ-παπαντάμ, ακριβώς γιατί ΔΕΝ έχεις ούτε εσύ ούτε οι άλλοι που μοιράζεστε την ίδια λύσσα υπεράσπισης ων εξορυξεων, ΚΑΝΕΝΑ ουσιασκό επιχείρημα! Μόνο ιδεοληψίες.

        Κατα τα άλλα: Ναι ρε ανερμάτιστε, το ενεργειακό έλλειμα της χώρας, μειώθηκε κατά 67%, το 2016, ΧΩΡΙΣ να υπάρχουν εξορύξεις στη ΝΑ Μεσόγειο. Αυτό ΤΙ λέει ρε αστέ πολιτικάντη της συμφοράς; Λέει ότι ΔΕΝ χρειαζόμαστε τις εξορύξεις που απαιλούν με τεράστιες οικολογικές καταστροφές μια κκλειστή θάλασσα όπως το Αιγαίο. Λέει ότι μπορούμε με οργανωμένο τρόπο και δημόσια/κοινωνική λογική διαχείρισης, ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ το ενεργειακό έλλειμα, ΧΩΡΙΣ να προσφύγουμε στις εξορύξεις. Αλλά άμα είσαι πολιτικάντης ταγμένος στην υπεράσπιση των εξορύξεων, ΔΕΝ τα πιάνεις αυτά. Κρίμα.

        Reply
        1. lathranagnostis

          Προφανώς μας κάνεις πλάκα υποστηρίζοντας ότι οι ανάγκες της χώρας σε ενέργεια, είναι αυτές που καταγράφονται σήμερα, σε μια φάση πλήρους αποβιομηχανοποίησης.
          Όσο για το τί απειλεί και το τί δεν απειλεί το περιβάλλον, κράτα μικρό καλάθι. Πίσω από τις οικολογικές εκστρατείες, βρίσκονται τα ανερχόμενα μονοπώλια παραγωγής ενέργειας με τον Α ή Β οικολογικό τρόπο. Τώρα, εμφανίζονται ενωμένα όλα μαζί, ενάντια στους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής ενέργειας. Αργότερα, όταν θα ξεσπάσει και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός, θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε ότι οι ανεμογενήτριες π.χ. είναι αντιοικολογικές σε σχέση με τα ηλιακά πάνελς.
          Τα οικολογικά κινήματα, δεν είναι καθόλου αθώα……
          Έχεις ακούσει κανένα οικολογικό κίνημα, από αυτά π.χ. που αναθεματίζουν την πυρηνική ενέργεια, να αντιδρά στους πολέμους και να λέει για την μόλυνση που προκαλούν στον πλανήτη, την καταστροφή του όζοντος κάθε φορά που ένα υπερηχητικό σπάει το φράγμα του ήχου?

        2. βραχονησίδας

          Ποιός είπε λαθραναγνώστη ότι η λεγόμενη “πράσινη ενέργερια” και η προπαγάνδα υπέρ αυτής δεν είναι τμήμα του κεφαλαίου και της πολιτικής του; Πάντως όχι εγώ, το ΝΑΡ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

          Ομως, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η κλιματική αλλαγή/υπερθέρμανση του πλανήτη που οδηγεί στην καταστροφή των οικοσυστημάτων και του ανρθώπου, ΔΕΝ είναι ούτε ψέμα, ούτε προπαφγάνδα. Είναι η απλή αλήθεια. Και το ΠΟΙΑ προσέγγιση και απάντηση θα δώσει το λαϊκό ανταγωνιστικό (στον καπιταλισμό και τις αντιλήψεις του) κίνημα, ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία. Και σε αυτή την κατεύθυνση, υποστηρίζουμε τις θέσεις που προανέφερα.

          Ομοίως, τα περί αποβιομηχάνισης που φέρνεις ως επιχείρημα, ΔΕΝ ευσταθούν. η χώρα, μπορεί με ουσιαστική κοινωνική και δημόσια αντίληψη για την ενέργεια και την χρήση της να καλύψει τις ανάγκες της. Εφερα στοιχεία, θα προσκομίσω και άλλα. Οι εξορύξεις ΔΕΝ μας χρειάζονται. Πολύ μεγάλη ζημιά θα κάνουν σε πολλά επίπεδα, παρα καλά.

        3. lathranagnostis

          Άλλο ‘γω σου λέω, άλογο συ μου απαντάς…..

        4. βραχονησίδας

          Οχι λαθραναγναώστη μια χαρά απαντώ: Και εσύ και το ΚΚΕ, στο όνομα του ότι σαφώς η “πράσινη ενέργεια και πολιτική” του κεφαλαίου δεν είναι καθόλου αθώα, ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙΣ την καταστροφή του περιβάλλοντος, την αλαγή του κλίματος που απαιλεί τον άνθρωπο, μαζί με την προπαγάνδα υπέρ της πράσινης ενέργειας!

          Τα τσουβαλιάζεις και εσύ και το ΚΚΕ φίλε μου και κάνετε ακόμα ένα ταράστιο λάθος, απόρροια της λογικής σας. Για αυτό και βρίζετε πχ τους κατοίκους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται κατά της ελ ντοράντο και της εξόρυξης χρυσου. Και υπερασπίζεστε την ελντοράντο στο όνομα “του να έχει ο κόσμος δουλειά”. ΜΠΑ; Δεν μπορεί να έχει ΑΛΛΗ δουλειά; Πρέπει να καταστραφούν τα δάση της Χαλκιδιής;

          2. Επίσης αγαπητέ, Οταν μόνο το 2016 η Ελλάδα μείωσε κατά 67% το ενεργειακό της έλλειμμα, πάει να πει πως μπορεί με ουσιαστική κοινωνική και δημόσια αντίληψη για την χρήση και διαχείριση της ενέργειας, μπορούμε ως χώρα να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Χωρίς την εξόρυξη υδρογονανθρακων απο τη ΝΑ Μεσόγειο. ΑΥΤΗ η αντίληψη απουσιάζει επίσης από το ΚΚΕ. Διότι το ΚΚΕ για το μόνο που νοιάζεται είναι, “δουλειά ναναι, και ό,τι νάναι”. Ούτε το ΑΝ ο καπιταλισμός καταστρέφει την φύση και απειλεί ευθέως πια την ανθρωπότητα, ούτε το ΤΙ και ΠΟΙΑ δουλειά θέλουμε ως εργάτες, τίποτα.

        5. Left G700

          Ομοίως, τα περί αποβιομηχάνισης που φέρνεις ως επιχείρημα, ΔΕΝ ευσταθούν. η χώρα, μπορεί με ουσιαστική κοινωνική και δημόσια αντίληψη για την ενέργεια και την χρήση της να καλύψει τις ανάγκες της. Εφερα στοιχεία, θα προσκομίσω και άλλα.

          – Δεν ευσταθούν, πάει και τελείωσε!

          – Και γιατί δεν ευσταθούν, παρακαλώ;

          – Γιατί έγραψα το “δεν” με κεφαλαία. Πάει και τελείωσε!

          Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί…

        6. βραχονησίδας

          Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί / πάρε τον γιό σου left.gr που έχει τρελαθεί!

          Είπαμε λέφτ, άρχισε επειγόντως τα μπάνια…

      2. Left G700

        Σου φέρνω τεκμηριωμένα στοιχεία και εσύ σφυρίζεις ανανταμ-παπαντάμ, ακριβώς γιατί ΔΕΝ έχεις ούτε εσύ ούτε οι άλλοι που μοιράζεστε την ίδια λύσσα υπεράσπισης ων εξορυξεων, ΚΑΝΕΝΑ ουσιασκό επιχείρημα! Μόνο ιδεοληψίες.

        Και πού να σφίξουν κι οι ζέστες…

        Reply
        1. βραχονησίδας

          Κοίτα τον καθρέφτη σου legt.gr, έχεις ήδη ρετάρει από καιρό. Οι ζέστες απλά, θα επιτείνουν το πρόβλημά σου…….

  4. lathranagnostis

    “EΑAKιτη πρόσεχε, στου Μαξίμου που πίνεις ποτό, μοιράζουν “μπόμπες””
    Πολύ πετυχημένο!

    Κατά τα άλλα, η περιουσία και οι υποδομές της χώρας, που το ΚΚΕ τουλάχιστον φιλοδοξεί να γίνουν λαϊκή περιουσία, ναι είναι η σύγχρονη “Ηλεκτρική”.
    Για τον δικό σας απλοϊκό “διεθνισμό”(διεθνισμός = ντεφαιτισμός*= το δίκιο της αντίπαλης αστικής τάξης), είναι λίγο πολύπλοκο να το αντιληφθείτε.

    (*) ντεφαιτισμό, επαναστατικό, έκανε μια φορά ο Λένιν. Δεν μπορεί να τον κάνει κάθε φορά και η κουτσή Μαρία…..

    Reply
    1. βραχονησίδας

      λαθραναγνώστη τα χεις μπλέξει, ένα κουβάρι στο μυαλό σου έχεις πλέξει……

      Reply
  5. Left G700

    Ποσταρίστηκε εδώ ένα σχόλιο (lathranagnostis, 08/05/2018 18:09) το οποίο περιέχει μια άποψη που θα άξιζε να συζητηθεί, καθώς θίγει ενδιαφέροντα (και χρήσιμα/κρίσιμα για το σήμερα) ζητήματα. Είναι αυτή:

    Για τον δικό σας απλοϊκό «διεθνισμό»(διεθνισμός = ντεφαιτισμός*= το δίκιο της αντίπαλης αστικής τάξης), είναι λίγο πολύπλοκο να το αντιληφθείτε.

    (*) ντεφαιτισμό, επαναστατικό, έκανε μια φορά ο Λένιν. Δεν μπορεί να τον κάνει κάθε φορά και η κουτσή Μαρία…..

    Διόλου παραδόξως, έτσι όπως το μυαλό τών περισσότερων εδώ είναι στο πώς θα βγάλουν από τη μέση τον «αντίπαλο» –ο «άνθρωπος με τα 100 ονόματα» το έφτασε ως τα άκρα αυτό, ζητώντας από τον Θεό να με …πάρει κοντά του!– ουδείς και ουδεμία ασχολήθηκε…

    Για να δούμε τώρα που το σπρώχνω εγώ στο τραπέζι, θα βρεθεί κάποιος/κάποια να βάλει δυο σκέψεις γι’ αυτό στην οθόνη;

    Reply
    1. βραχονησίδας

      Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί, έλα ξαναπάρε τον γιόκα σου που έχει τρελάθεί!!! Δεν με ενδιαφέρει να σε βγάλω απο την μέση left.gr. Γενικά ΔΕΝ έχω αυτή την κουλτούρα για κανέναν συνομιλητή. Εσύ είσαι αυτός που πετάς αστειότητες και γραφικότητες και προσβολές, και όσο εσύ φέρεσει έτσι, εγώ, θα σου απαντώ, ΄ΕΤΣΙ, είς τους αιώνας των αιώνων αμήν.

      Reply
    2. βραχονησίδας

      Εμεις left.gr και λαθραναγνωστη, απορρίπτουμε και το “δίκιο” της ελληνικής καπιταλιστικής τάξης και το “δίκιο” της τουρκικής καπιταλιστικης τάξης. Για αυτό και λέμε ΟΧΙ στις εξορύξεις στη ν.α. Μεσόγειο.

      Επίσης λέμε καμια επέκταση στα 12 μιλια στα θαλάσσια σύνορα. Απορρίπτουμε τους γιγαντιαίους εξοπλισμούς επίσης. Και αγωνιζόμαστε για να κερδίσει ο λαικος/εργατικος διεθνισμός σε Ελλάδα κ τουρκια.

      Reply
  6. nezard

    το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι οι τελευταίοι που μπορούν να κάνουν “αστειάκια” για το “Μέγαρο Μαξίμου” .

    το ΚΚΕ έχει δώσει τα ΠΑΝΤΑ στο αστικό κράτος από το τέλος Γενάρη και μετά.

    ζήτησε αλλαγή Συντάγματος (!!) από τη γειτονική χώρα Μακεδονία, δεν έκανε το παραμικρό για να εμποδίσει τα εθνικιστικά/ φασιστικά συλλαλητήρια, έδωσε λευκή επιταγή ότι οι οπαδοί του κόμματος θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή σε πιθανή πολεμική εμπλοκή με Τουρκία, στηρίζει τους πολεμικούς εξοπλισμούς, αναπαράγει το ψευδέστατο σχήμα περί “επιτιθέμενης Τουρκίας” και αρνείται συστηματικά την πραγματικότητα του ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, αφιονίζει καθημερινά με το εθνικιστικό δηλητήριο περί “κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας” και αφήνει ασύδοτη την εξόφθαλμα εθνοφασιστρια Κανέλλη να ξεφτιλίζει την ιστορία του λαικού κινήματος και κάθε έννοια προλεταριακού διεθνισμού.

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ

    ΕΙΣΤΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”

    Reply
      1. Nezard

        Η αδυναμία τοποθέτησης επί της ουσίας και η καταφυγή σε αστηρικτους χαρακτηρισμούς αποδεικνύουν την χρεοκοπία του σοσιαλσωβινισμου.

        Reply
  7. Left G700

    Μέχρι στιγμής (12.56) 6 θετικές γνώμες για το σχόλιο του nezard (πάω στοίχημα ότι μια από αυτές είναι του “ανθρώπου με τα 100 ονόματα” που, όταν δεν του αρέσουν αυτά που λέει, τον αποκαλεί …nerd!). Μπράβο πέραση! ΟΑΚΚΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Συμμαχία! ;-) :-)

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.