.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι Δίκες δε Λυγίζουν τους Αγωνιστές -Αθώοι οι Φοιτητές του Φυσικού Ηρακλείου


Γράφει ο Κώστας Παπαδάκης

Η χθεσινή πανηγυρική αθώωση των 12 φοιτητών του Φυσικού Ηρακλείου είναι μία μεγάλη νίκη του φοιτητικού κινήματος, που στο πρόσωπό τους γνώρισε την απειλή της ποινικοποίησης, καθώς και την πρώτη μεταπολιτευτική πειθαρχική τιμωρία (απώλεια εξαμήνου), επειδή οι κατηγορούμενοι, υλοποίησαν ομόφωνη απόφαση του συλλόγου τους για παράσταση στη Γενική Συνέλευση Τμήματος Φυσικού στις 11/10/2011 με αίτημα την χορήγηση αναπληρωματικής εξεταστικής περιόδου που χάθηκε στη διάρκεια κατάληψης.

Η αξία της νίκης αυτής μεγαλώνει ακόμα αν ληφθούν υπόψη:

-Η μακροχρόνια συγκροτημένη και αταλάντευτη εκδικητικότητα των καθηγητών της σχολής τους, που από το βήμα του μάρτυρα κατηγορίας εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν την αδιαλλαξία τους και να απαιτούν την καταδίκη των φοιτητών, παραμένοντας μάλιστα στην αίθουσα σχεδόν μέχρι την λήξη της δίκης, που διήρκεσε από τις 9 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ..

-Αλλά και η μακροχρόνια μετενέργεια της κινητοποίησης συμπαράστασης, που ανέδειξε και διατήρησε το ζήτημα στην κορυφή της επικαιρότητας, ιδίως στο Ηράκλειο, κατορθώνοντας να ευαισθητοποιήσει θετικά – πράγμα πολύ σπάνιο στη συγκυρία που ζούμε – την έδρα, που δεν «μάσησε» και να δώσει μαχητικά την παρουσία της με διάρκεια μέσα και έξω από τη δίκη. Πάνω από εκατό διαδηλωτές, φοιτητές στη συντριπτική τους πλειοψηφία, που συγκεντρώνονταν από τις 8 π.μ. έμειναν στον χώρο με πανώ και συνθήματα και στο τέλος, ξεχύθηκαν στην πόλη μαζί με τους κατηγορούμενους και ολοκλήρωσαν τη διαδήλωση.

Σπουδαία ήταν εκτός από την υποδειγματική αγωνιστική στάση των φοιτητών και η συμπαράσταση από το εκπαιδευτικό κίνημα σε όλη τη χώρα με ψηφίσματα, κείμενα υπογραφών και διαθεσιμότητες μαρτύρων υπεράσπισης στο ακροατήριο. Και πολύ μεγάλη και διαρκής η συνεισφορά των σ. δικηγόρων του Ηρακλείου Γιάννη Λεβέντη και Μιχάλη Σαρχιανάκη, που μαζί με τον Θανάση Καμπαγιάννη, τη Βούλα Γιαννακοπούλου και τον γράφοντα από την Αθήνα, σήκωσαν με επιτυχία νομικά και πολιτικά το βάρος της υπεράσπισης.

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙ» όπως λέγαμε και στις Συσπειρώσεις τότε.

Τα πανεπιστήμια δεν θα γίνουν «εργαστήρια», όσο και αν κάποιοι το ονειρεύονται.

Αθήνα, 20/12/2017

Κ.Π.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Οι Δίκες δε Λυγίζουν τους Αγωνιστές -Αθώοι οι Φοιτητές του Φυσικού Ηρακλείου

  1. Ανώνυμα

    Το ψάρ βρωμάει από το κεφάλι! Η ψαρόσουπα συνεπάγεται βρωμάει! Τρώει ο Γκαμβρόγλου ψαρόσουπα;;; ή είναι ο ίδιος η …. ψαρόσουπα!!! Πάντως το μάγειρα εμείς τον ξέρουμε μάλιστα και το μαγαζί των …. εκπαιδευτικών μαγειρεμάτων!!!

    Το “Ψωμί Παιδεία Ελευθερία” όχι μόνο είναι διαχρονικό αλλά και Ιδιαίτερα λείαν επίκαιρο τόσο για το Σήμερα όσο και για το Αύριο διότι χωρίς το Σήμερα δεν υπάρχει Αύριο!!!

    Reply
  2. Ελευθεριακός Πάνθηρας*29

    Σύντροφε Κωστα, ή αθώωση των φοιτητών αποτελεί νίκη για όλη την σπουδαζουσα νεολαία και τονώνει το ηθικό των δικών μας νέων. Αντί να γίνουν τα πανεπιστήμια επιχειρήσεις άστα τα κάνουμε ορμητήρια αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση, τρόικα και στην βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος…..

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.