.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΜΕΤΑ και ΠΑΜΕ θα μας ταράξουν στη νομιμότητα…


Συνεχίζει το ΜΕΤΑ να συντάσσεται με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, παρά τις διακηρύξεις για ταξική ανασυγκρότηση και αγώνες.., ΣΤο Σύλλογο της Εθνικής Τράπεζας, σε συνεδρίαση που έγινε για τις εξελίξεις στο επικουρικό ταμείο, η παράταξη του ΜΕΤΑ ψήφισε την πρόταση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ για νομικές ενέργειες και μόνο, αντί για την αγωνιστική πρόταση που κατατέθηκε από τις ταξικές δυνάμεις!

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλει η Πρόταση Προοπτικής – Ανεξάρτητη ΑΡιστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ στις 22-9, μια μέρα μετά την απεργία που είχε αξιοσημείωτη συμμετοχή και τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση, οι δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού ήρθαν με πρόταση για νομικές ενέργειες, με καθαρή άρνηση για αγωνιστικές αποφάσεις και συνέχεια του αγώνα. Απαιτούσαν μάλιστα ομοφωνία, απευθυνόμενοι στις αριστερές παρατάξεις, βρίσκοντας προθυμία στις δυνάμεις του ΜΕΤΑ και του ΠΑΜΕ.

Η Πρωτοβουλία (παράταξη του ΜΕΤΑ, στηρίζεται από ΛΑΕ και Ξεκίνημα, συμμετέχουν στελέχη του ΜΕΤΑ), προτίμησε να ψηφίσει μαζί με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για νομικές ενέργειες, αντί για την πρόταση που κατέθεσε αντιπαραθετικά και ψήφισε η Πρόταση Προοπτικής για κλιμάκωση του αγώνα, συνελεύσεις και νέα 24ωρη στις 29-9, συντονισμό με άλλους κλάδους, άνοιγμα απεργιακού ταμείου κλπ.

Η δε Ενιαία (ΠΑΜΕ), αποχώρησε στη μέση της συνεδρίασης χωρίς να καταθέσει ή ψηφίσει κάποια συγκεκριμένη πρόταση, διευκολύνοντας τη λήψη ομόφωνης απόφασης, και δήλωσε τηλεφωνικά ότι οι συνταξιούχοι μέλη θα συνταχθούν με την απόφαση της πλειοψηφίας! Μετά την ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής, απάντησε την ίδια μέρα με ανακοίνωση που, ενώ δεν αναφέρει ούτε μια κουβέντα για τις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ και το ενδεχόμενο κλεισίματος του αγώνα, επιτίθεται αποκλειστικά στο ταξικό εργατικό σχήμα και κατηγορεί για ψέμματα, παρόλο που στην ανακοίνωση παραδέχεται ότι θα συνταχθεί με τις νομικές ενέργειες («Την αγωγή λοιπόν που κατέθεσε ο ΣΥΕΤΕ και από την οποία τώρα η πλειοψηφία αποφάσισε να αποσυρθεί, η ΕΝΙΑΙΑ από μόνη της δεν πρόκειται να πάει να την υπερασπιστεί”). Προφανώς, η συμμετοχή στο Προεδρείο , οι παραπάνω αποσπάσεις συνδικαλιστών από όσους δικαιούται βάσει της εκλογικής δύναμης, αλλά και η εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυσης στο ΚΚΕ από την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ , έχουν ανταλλάγματα…

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής:

Να συνεχιστεί ο αγώνας για την επικουρική μας σύνταξη!
Να μην επιτρέψουμε συμβιβασμούς και υποχώρηση από την πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος!

Αναντίστοιχη των διαθέσεων των συναδέλφων και των δυνατοτήτων που έδειξε η απεργιακή κινητοποίηση ήταν για άλλη μια φορά η στάση της πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ, γεγονός που μας γεμίζει ανησυχία.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου στις 22/9, την επομένη της απεργίας και της μεγάλης συγκέντρωσης έξω από το Κεντρικό κατάστημα, η εισήγηση που ήρθε από τη ΔΗΣΥΕ και τη ΔΑΚΕ ήταν η συζήτηση για νομικές ενέργειες και τίποτε άλλο. Μπορεί να υπερθεμάτιζαν για την κινητοποίηση, τη μεγαλύτερη απεργία μετά από αρκετά χρόνια, παραδέχτηκαν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν απέσυρε το τελεσίγραφο, ωστόσο αρνήθηκαν να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια του αγώνα.

Όλη η συνεδρίαση αναλώθηκε στις νομικές ενέργειες του συλλόγου. Συγκεκριμένα, επειδή στις 26/9 εκδικάζεται η έφεση του Συλλόγου που εκκρεμούσε από το 2015 για το ότι ο ΛΕΠΕΤΕ είναι εγγυημένων παροχών, ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ ανέφερε ότι υπήρχε επιστολή του συλλόγου συνταξιούχων προς το ΣΥΕΤΕ που ζητούσε να αποσυρθεί το δικόγραφο και η οποία τους δέσμευε για να έχουν κοινή στάση. Ταυτόχρονα, πρότεινε στη βάση της απόφασης όλων των συλλόγων τον Μάρτη, των συσκέψεων σε ΟΤΟΕ πριν λίγες μέρες, να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και να επανέλθουν με νέα αγωγή.

Σε ερωτήσεις μας πόσο διασφαλισμένοι είμαστε με παραίτηση και ασφαλιστικά μέτρα, με νέα αγωγή κλπ, φυσικά πήραμε την απάντηση ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο στο δικαστήριο σε κάθε περίπτωση και δεν μας εξασφαλίζει κανείς ότι πχ τα ασφαλιστικά θα τα κερδίσουμε, ότι η τράπεζα δεν θα ζητήσει εκδίκαση την Τρίτη, ότι η παραίτηση μπορεί στη νέα αγωγή να λειτουργήσει υπέρ της Τράπεζας κλπ.

Παράλληλα, θέσαμε ερώτημα και για την πρόταση που φαίνεται ότι υπέβαλε ο κ. Φραγκιαδάκης, για επαγγελματικό ταμείο στο ΕΤΕΑΕΠ. Επιβεβαίωσαν την πρόταση αυτή, χωρίς όμως να διευκρινίσουν αν οι ίδιοι και οι συνταξιούχοι τη δέχονται ή όχι.

Ως Πρόταση Προοπτικής, δηλώσαμε ότι ακριβώς γι αυτό το λόγο, επειδή το νομικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή είναι εναντίον μας, οι νομικές ενέργειες είναι μια πλευρά που χρειάζεται μεν, όμως δεν είναι η κύρια, και πρέπει να δώσουμε βάρος στην κλιμάκωση του αγώνα. Άλλωστε, οι ίδιοι μας βεβαίωσαν ότι η Διοίκηση φάνηκε να είναι σε δύσκολη θέση λόγω της μεγάλης απεργίας και συγκέντρωσης.

Δεν πρέπει να δεχτούμε εκβιασμούς, ούτε από την Τράπεζα ούτε από την κυβέρνηση. Δεν πρέπει να δεχτούμε επαγγελματικό ταμείο, που σημαίνει διπλές εισφορές και μη εγγύηση του κράτους. Προειδοποιήσαμε ότι οι συνάδελφοι δεν θα δεχτούν ξεπούλημα του αγώνα, υπενθυμίζοντας το μεγάλο κούρεμα στην παροχή του Ταμείου Αυτασφάλειας.

Η πρότασή μας ήταν καθαρή και σαφής:

Γενικές συνελεύσεις σε κάθε νομό από Δευτέρα 25/9, για ενημέρωση και απόφαση από τους συναδέλφους, εκλογή επιτροπών αγώνα κλπ. Περιοδείες με διαρκή συνεδρίαση του ΔΣ.

Νέα απεργία την Παρασκευή 29/9, ημέρα που η απεργία θα κόστιζε αρκετά στην Τράπεζα (τελευταία ημέρα του μήνα, πληρωμές ΕΝΦΙΑ κλπ). Συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις (Θεσ/κη, Πάτρα, Κρήτη κλπ).

Συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία των τραπεζών καταρχήν, καθότι παντού υπάρχει πρόβλημα με τα επικουρικά, και στη συνέχεια και με άλλους κλάδους που βρίσκονται σε αγώνα για το ασφαλιστικό και τα ταμεία τους. Άνοιγμα στην κοινωνία ενάντια στους πλειστηριασμού της λαϊκής κατοικίας, για να μην αντιμετωπίζουμε κοινωνικό αυτοματισμό.

Ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου, για να στηριχτούν οι συνάδελφοι και να υπάρχει ενίσχυση της συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αιτήματα που να ενώνουν όλους τους συναδέλφους και πραγματικά να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση των ελλειμμάτων, για να μη δημιουργείται η στρεβλή εντύπωση ότι αφορά μόνο τους ασφαλισμένους στο Λογαριασμό, όπως κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων, επομένως και του νόμου του 2005, μαζικές προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην τράπεζα κλπ.

ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ υπερθεμάτιζαν ότι δεν χρειάζεται να αποφασιστεί τίποτα παρά μόνο οι νομικές ενέργειες και είχαν το θράσος να απαιτούν να παρθεί ομόφωνη απόφαση, που για άλλη μια φορά θα εξουσιοδοτούσε το Προεδρείο (όπου συμμετέχουν μόνο ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ-ΕΝΙΑΙΑ) για τυχόν απεργία στο μέλλον. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συλλόγου έφτασε στο σημείο να κινδυνολογήσει ότι αν ανοίξει το απεργιακό ταμείο, κινδυνεύει με χρεοκοπία ο Σύλλογος! Άλλοι όμως είναι αυτοί που σπαταλούν τις εισφορές μας…

Η πρότασή τους, που αφορούσε μόνο τις νομικές ενέργειες (παραίτηση από τις 26.9, ασφαλιστικά μέτρα και νέα αγωγή), ψηφίστηκε από ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ-Πρωτοβουλία! Η Πρόταση Προοπτικής ήταν η μόνη παράταξη που κατέθεσε και ψήφισε την παραπάνω αγωνιστική πρόταση, μη συντασσόμενη με την πλειοψηφία. Η Πρωτοβουλία, παρά τις αγωνιστικές κορώνες στα γραπτά, συμφώνησε και ψήφισε την πρόταση των ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ και όχι την αγωνιστική πρόταση που καταθέσαμε, δηλώνοντας ενδιαφέρον να έχουν λόγο στην αγωγή. Η δε Ενιαία είχε αποχωρήσει πριν την ψηφοφορία χωρίς να θέσει κάποια πρόταση, ενώ ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι τηλεφωνικά η επικεφαλής δήλωσε ότι τα μέλη της Ενιαίας θα συνταχθούν με ό,τι αποφασίσει η πλειοψηφία!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε στη Διοίκηση να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της. Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε να πάει χαμένο το πρώτο βήμα που έγινε με την απεργία της 21/9. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για έναν αληθινά μεγάλο αγώνα, που να αγγίξει τον κλάδο και την κοινωνία. Να μην απογοητευτούμε, αλλά να κάνουμε το θυμό μας δημιουργία και αγώνα με νίκη.

Από πλευράς μας, θα ενημερώνουμε τους συναδέλφους για όλες τις εξελίξεις και δεν θα κρύψουμε τίποτα. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να κινητοποιήσουμε τους συναδέλφους και να εμποδίσουμε την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ και τους άλλους Συλλόγους να υποχωρήσουν και να τα βρουν με τη Διοίκηση, στη γνωστή λογική του μη χείρον βέλτιστον. Δεν χαρίζουμε τίποτα, διεκδικούμε όλα τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας!

25/9/2017

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.00% ( 9
Συμμετοχές )



23 σχόλια στο “ΜΕΤΑ και ΠΑΜΕ θα μας ταράξουν στη νομιμότητα…

  1. μεταβατικός σοσιαλιστής

    Προφανώς, η συμμετοχή στο Προεδρείο , οι παραπάνω αποσπάσεις συνδικαλιστών από όσους δικαιούται βάσει της εκλογικής δύναμης, αλλά και η εξασφάλιση οικονομικής ενίσχυσης στο ΚΚΕ από την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ , έχουν ανταλλάγματα…

    Τι λέτε ρε; Είστε σοβαροί; Θα ΄πρεπε να ντρέπεται όποιος έγραψε σ’αυτό το κείμενο ότι έχουν βάλει χέρι στο ΚΚΕ μέσω των οικονομικών. Αν γίνεται κρίτικη, έστω και της λασπολογίας όπως είστε μαθημένοι εσείς, τουλάχιστον να υπάρχει και ένα επίπεδο. Δηλαδή, στο ΜΕΤΑ, που πριν 2 χρόνια ήταν κυβερνητικός συνδικαλισμός, δε θίγονται καθόλου ηθικά (πουθενά όμως παρ’ότι υπάρχουν άπειρα ράμματα για αυτό), αλλά πας να βγάλεις το ΚΚΕ ότι τα παίρνει για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα… Ναι βέβαια με τη ΛΑΕ είναι το μέτωπο εκεί δε φτύνουμε γιατί ποτέ δεν ξέρεις στη συνέχεια…

    Reply
    1. Μ.Ξ.

      Σιγουρα για όποιον δε γνωρίζει, μπορεί να τηλεφωνήσει στα γραφεία του Συετε Κ να ρωτήσει αν ο Σύλλογος έχει δωςει οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ. Όλα γράφονται στα οικονομικά του Συλλόγου. Επιςης, μπορεί να ρωτήσει αν η Ενιαία συμμετέχει στο Προεδρείο, μαζί με παςκε, ΔΑΚΕ Κ παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, ας ρωτήσει κι αν η Ενιαία έχει δυο αποσπάσεις, αντί για μια που της αναλογεί, ενώ η Προταςη Προοπτικής αποκλείστηκε Κ δεν έχει καμία, ενώ της αναλογεί μια. Μπορεί να ρωτήσει Κ τους συνδικαλιστές της ενιαίας, έχουν επιχειρήματα να δικαιολογήσουν όλα αυτα, όμως δεν θα αρνηθούν οτι ισχύουν.

      Reply
      1. μεταβατικός σοσιαλιστής

        Άλλο πράγμα να μιλάς για εξαγορά, το καταλαβαίνεις έτσι;
        « έχουν ανταλλάγματα…», καταλαβαίνεις τι πάει να πει αυτό για έναν κομμουνιστή, έτσι; Η πιο παλιά μέθοδος δολιοφθοράς, ότι τα παίρνουν. Ξέρεις η ιστορία πάει από την εποχή του Λένιν και το σφραγισμένο βαγόνι. Και συνεχίζει μέχρι σήμερα, άλλοι λένε ότι το ΚΚΕ το πληρώνουν οι Εβραίοι, άλλοι λέγανε για Γερμανό, για τις οφσόρ του 902, πατάτε σε γνωστά νερά και οι περισσότεροι «γκομμουνιστές» της φάρας σου βαθιά μέσα τους τα πιστεύουν.

        Reply
  2. Κώστας

    και το θέατρο με το καθημερινό αφιέρωμα στο ΜΕΤΑ συνεχίζεται λες και είναι η πρώτη φορά που σε ένα συνδικάτο εν μέσω κινητοποιήσεων ψηφίζει κανείς ένα πλαίσιο που το χαρακτηρίζει ανεπαρκές γιατί δεν βλέπει τον λόγο εφόσον δεν έχει κατορθώσει να διεμβολίσει το ΔΣ να κατεβάσει ένα πλαίσιο με άλλον αγωνιστικό βηματισμό. ¨Οταν κινήσεις ρουτίνας, που γίνονται καθημερινά από το αγωνιστικό ταξικό ρεύμα, βαφτίζονται … ταύτιση με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει ας πούμε να εξηγηθεί με ποια έννοια ένα πλαίσιο που δεν θα περάσει σε ένα ΔΣ δεν είναι λόγια αλλά πράξεις, με ποια έννοια μια συμβολική ψήφος που δεν κρίνει απόφαση (καλό είναι να μπαίνουν οι έδρες να βλέπουμε τι γίνεται) είναι όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά.

    γνώμη μου είναι πως η καλύτερη στάση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το λευκό ή να στηρίζεις έναν ανεπαρκή αγωνιστικό βηματισμό αν εκτιμάς πως υπάρχει όντως, να κατεβάζεις ψηφίσματα για τα πρακτικά δεν έχει σπουδαία αξία, και βγάλε και ένα κείμενο για τους συναδέλφους με τις θέσεις σου.

    Κώστας

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Ποιό θέατρο Κώστα; Συγκεκριμένη -ακόμα μία όπως και η άλλη για την ΕΔΟΘ στη Θεσ/νικη- καταγγελία είναι. Να περιμένουμε άραγε απάντηση από το ΜΕΤΑ και από το ΠΑΜΕ; Ή θα κοιτάξουν να το κουκουλώσουν;

      Reply
      1. Κώστας

        ο στημένος τόνος ιερής αγανάκτησης για κάτι καθημερινό, πχ ομόφωνες αποφάσεις σε ΔΣ, είναι θέατρο, το θέμα είναι να δούμε πως ένα ΔΣ μπορεί να πιέζεται για αγωνιστικές αποφάσεις και όχι το γνωστό από την μύγα ξύγκι δηλ το αν το ΜΕΤΑ … ψήφισε μια πρόταση που δεν θα πέρναγε.Και το ΜΕΤΑ αν το πάμε έτσι είχε πει απεργία 26 Σεπτεμβρίου, να βγει να καταγγέλει όποιον δεν το ακολούθησε σε αυτό ? Γιατί η απεργία έπρεπε να γίνει 29 και όχι 26 θα σου πει κάποιος ? Επειδή λοιπόν συνδικαλιστές στην ΕΤΕ δεν είμαστε ούτε εγώ ούτε εσύ άστο να πάει στο διάολο. Θέατρο είναι, καταγγελία άνευ καταγγελίας, αν έγραψε το ΜΕΤΑ μια πρόταση στα πρακτικά του ΔΣ . Ε και ?Απ ότι καταλαβαίνω ο σύλλογος αυτός είναι σε κινητοποιήσεις, έχουν μπει σε αυτές και άλλες παρατάξεις το ΜΕΤΑ εκτίμησε πως θέλει να ψηφίσει μια απόφαση εν μέσω κινητοποιήσεων, ενώ το ίδιο βάζει άλλον βηματισμό. Ρουτίνα είναι, κάθε μέρα γίνεται, πάλι άσχετους και αγράμματους πάτε να εντυπωσιάσετε με … καταγγελίες. Έσπασε το ΜΕΤΑ κάποια πλειοψηφία υπέρ αγωνιστικότερης απόφασης ? Ας ψήφιζε λευκό, τακτικές συνδικαλιστικές κινήσεις είναι αυτά, το θέμα είναι να δούμε πως θα υπάρξει, σε κάθε αγώνα, δεν ξέρω για την ΕΤΕ λεπτομέρειες, αγωνιστικός σχεδιασμός από τα κάτω από ΓΣ και πίεση στο ΔΣ και όχι να ψάχνουμε αν σε ένα ΔΣ το ΜΕΤΑ αποφάσισε να μειοψηφίσει ή να στηρίξει πατά την διαφωνία του μια κινητοποίηση, ή μια νομική προσφυγή κλπ

        Κώστας

        Reply
        1. Μ.Ξ.

          Καθόλου στημένη καταγγελία. Εντελώς απλα τα πράγματα. Παςκε ΔΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑ έκαναν προταςη για νομικές ενέργειες μονο Κ ήθελαν ομοφωνία, γιατι βολεύει λόγω νομίζω. Προταςη Προοπτικής προτείνει κλιμάκωση με συγκεκριμένα βήματα. Σύμφωνα με τη λογική σου, βοηθάει το μετά να ψηφίζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, ο,τι Κ αν ειναι, αφού η προταςη η αγωνιστική δεν θα βγει ποτε. Κι όμως, όταν στο προηγούμενο ΔΣ , το μετά έκανες προταςη για 26, η Προταςη Προοπτικής συμφώνησε με την προταςη αυτή, γιατι αλλο να έχουν απέναντι μια παράταξη κι αλλο δυο ή κ τρεις. Και κθριως τι βλέπουν οι εργαζόμενοι μετράει. Απλα, το Μετά οντως δίνει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, άλλωστε μέχρι πριν έναν χρόνο έσπασε απο το ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποσπασμένο συνδικαλιστή 15 χρόνια, γλυκοκοιτάζει το νέο προεδρείο λόγω εκλογών σύντομα.. Μακάρι να γινόταν οντως μια αγωνιστική ταξική δύναμη, αλλα απέχει πολύ ακόμη, Κ η κριτική ειναι αναπόφευκτη…

    1. Κώστας

      Δεν πρόκειται να πάρετε απάντηση σύντροφοι του Ξ, δεν είναι από αυτούς που απαντάνε, δεν είναι από αυτούς που δίνουν λογαριασμό, ανακοινώσεις βγάζουν με ψέματα, κατασκευασμένες ψηφοφορίες που τελικά … δεν έγιναν ποτέ, ντουρώνουν έναν κόσμο ΠΑΝΤΑ έξω και μακρυά από τους χώρους εργασίας, σηκώνουν τείχη, δηλητηριάζουν κόσμο, σπάνε συντροφικές και συναγωνιστικές σχέσεις δεκαετιών, στέλνουν κόσμο σπίτι του, αναπαράγουν το όλοι ίδιοι είναι. Αυτοί είναι, δεν το κάνουν κατά λάθος, δεν θα το σταματήσουν.

      Κώστας

      Reply
      1. εργάτης

        Μην είσαι ισοπεδωτικός Κώστα, το ΝΑΡ και ποιότητα έχει κ μαχητικότητα. Σαφώς όμως και οφείλει να δώσει σαφή απάντηση η “πρόταση προοπτικής” κ η Μ.Ξ. σε αυτά που λέει το ξεκινημα. Αλλιώς, όντως είναι λάσπη.

        Reply
        1. Κώστας

          η τριτοπεριοδίστικη αρρώστια του εντοπισμού του κυρίαρχου εχθρού στον ρεφορμισμό, πχ στο αριστερό ρεύμα, είναι κάτι που δεν ακυρώνει την πιθανότητα ύπαρξης μαχητικότητας και ποιότητας.

          Κώστας

        2. μέλος του ΝΑΡ

          Μίλα ελληνικά Κωστάκη να σε καταλαβαίνουμε! Α. Το εργατικό σχηλμα “πρόταση προοπτικης” πρέπει να απαντήσει. Β. Τα εργατικά σχήματα κ οι δημοτικές κινήσεις έχουν τις αυτοτελείς δικές τους διαδικασίες. Γ. Το ΝΑΡ έχει πολυ περισδοτερο δίκιο από αυτούς που στήσανε τον σύριζα κ τώρα θέλουν να στήσουν την απάτη νο2.

        3. Λασπωμένος

          Απάντησε η Μαρία Ξιφαρά, στέλεχος της παράταξης και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ. Τα σχήματα έχουν τις δικές τους διαδικασίες, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτά έχουν και αυτές ευθύνη για τα λεγόμενα τους. Γιατί δεν μας λες ποιοι είναι αυτοί που στήσανε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θέλουν να στήσουν την απάντη νο2; Εννοείς το Ξεκίνημα; Θα ήταν ενδιαφέρον να επιχειρηματολογήσεις σχετικά.

        4. μέλος του ΝΑΡ

          Καταρχάς να πω πως άδικα μίλησα λίγο ειρωνικά στον Κώστα. Συγνώμη. Κατά δεύτερο: Η μ ξ ως μελος της προτασης προοπτικης, απάντησε στο ξεκίνημα. Κ ψηφοφορία έγινε κ το ΜΕΤΑ συντάχθηκε με πασκε/δακε. Οπότε για ποια λάσπη μιλάμε;

        5. Λασπωμένος

          Όπως αναφέρουμε και στην ανακοίνωση μας, η αντιπαραθετική ψηφοφορία που αναφέρουν ΠΠ και ΜΞ, δεν υπήρξε ποτέ. Η Πρωτοβουλία (όπως και η Ενιαία και η ΠΠ) κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση δράσης με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η πλειοψηφία του ΔΣ δεν δέχτηκε να μπει σε ψηφοφορία καμία πρόταση δράσης, παρά μόνο οι νομικές κινήσεις. Μια και “οι νομικές ενέργειες είναι μια πλευρά που χρειάζεται” όπως αναφέρει και η ΠΠ στην ανακοίνωση της, η Πρωτοβουλία ψήφισε υπέρ. αφού πρώτα κατάγγειλε αυτή τους τη στάση! Μάλιστα, δήλωσε ότι η ψήφος της αφορά τις νομικές ενέργειες και και τίποτε άλλο. Η λάσπη βρίσκεται στο ότι ΠΠ και ΜΞ αναφέρουν πως η Πρωτοβουλία ψήφισε να υπάρξουν μόνο νομικές κινήσεις και όχι αγωνιστικές δράσεις, πράγμα εντελώς ψευδές. Τέτοια ψηφοφορία δεν υπήρξε ποτέ.

          Αποφεύγεις να πάρεις θέση για το ποιοι έχτισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θέλουν να στήσουν την απάτη ν.2. Σε καλώ ευθέως είτε να πεις πως δεν αναφέρεσαι στο Ξεκίνημα, είτε να επιχειρηματολογήσεις σχετικά.

        6. Αλάσπωτος

          Οι νομικές κινήσεις είναι μια πλευρά που χρειάζεται μόνο αν εντάσσονται σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης. Τα πράγματα δεν είναι αφηρημένα σύντροφε, ούτε άσπρο-μαύρο. Όταν οι νομικές ενέργειες έρχονται σαν πρόταση από τον υποταγμένο συνδικαλισμό με σκοπό να κλείσουν έναν αγώνα και να τελειώσουν την όποια συζήτηση για κλιμάκωση, τότε προφανώς μια αριστερή, μαχητική παράταξη δεν πρέπει να τις ψηφίσει. Οι προτάσεις είναι συνολικές, δεν μπορείς να ξεκόβεις ένα μέρος τους χωρίς να βλέπεις το συνολικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσονται. Γι’ αυτό το λόγο η Πρωτοβουλία (που ακόμα περιμένουμε link με την καταγγελία της για τη διαδικασία που ακολούθησε η πλειοψηφία του ΔΣ) έπρεπε να καταψηφίσει τις προτάσεις για νομικές ενέργειες (σημείωση: το επιχείρημα «έτσι κι αλλιώς θα γίνονταν» που γράφετε στο άρθρο σας είναι τουλάχιστον αστείο – επειδή δηλαδή έτσι κι αλλιώς θα γίνονταν έπρεπε να τις ψηφίσετε – τι σόι λογική είναι αυτή;;) και να αναδείξει ότι αυτές γίνονται εκ του πονηρού με σκοπό την αποκλιμάκωση. Τίποτα από αυτά βέβαια δεν έγινε. Υπό αυτή την έννοια, η Πρωτοβουλία (ανεξάρτητα από προθέσεις) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ στήριξε τη λογική της πλειοψηφίας. Αυτό ήταν σοβαρό λάθος κι αντί να γίνει αυτοκριτική από την πλευρά σας, εκδίδετε μια εμπρηστική και υπέρ του δέοντος επιθετική ανακοίνωση, η οποία στην ουσία δικαιώνει αυτά που λέει η Π.Π. και η Μ.Ξ.

        7. Κώστας

          δεν είμαι από αυτούς που παρεξηγούν.

          περί μίλα ελληνικά δεν είμαι ο μοναδικός που αποδίδει στο ΝΑΡ μια συγκεκριμένη επιρροή από την περίοδο την λεγόμενη του σοσιαλφασισμού της ΚΔ σε ότι αφορά τον εντοπισμό του βασικού αντιπάλου στην ρεφορμιστική αριστερά.

          περί όλης της χυδαιότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ νο 2 δεν αξίζει κάποια απάντηση άλλη πέρα από το όσοι ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ σαν πλατφόρμα και όσοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ λέγανε για έξοδο από την ΕΕ στον σοσιαλισμό κλπ έχουν την ίδια ακριβώς ευθύνη γι αυτό άλλωστε σέρνονται εξίσου.

          καμία απάντηση δεν είδα από την ΜΞ, το Ξ και η παράταξη την οποία στηρίζει δεν έκρυψαν ότι ψήφισαν τις νομικές ενέργειες. Και μην μου πεί κανείς πως ποτέ δεν έχουν σπάσει ψηφοφορίες σε πολλά κομμάτια, και πως και μεις σαν Παρεμβάσεις κλπ δεν δεχόμαστε να σπάνε οι ψηφοφορίες σε πολλά κομμάτια. Απλά η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ με την κάλυψη της ΜΞ και του σχήματος της δεν επέτρεψε ψηφοφορία για τις κινητοποιήσεις.

          Κώστας

        8. Κώστας

          άντε πάλι, σωστά ψήφισε τις νομικές ενέργειες η παράταξη που δεν θυμάμαι πως λέγεται, το πρόβλημα είναι πως αντί η ΜΞ και το σχήμα της να καταγγείλει ότι δεν έγινε ψηφοφορία για τις κινητοποιήσεις καταγγέλει τους συντρόφους για μικροκομματικούς λόγους που το τελευταίο με το οποίο έχουν σχέση είναι το κίνημα των εργαζομένων της Εθνικής.

          Κώστας

        9. εργάτης

          Κώστα, από την απάντηση της πρότασης προοπτικής δεν συνάγεται το συμπέρασμα που λες. Εγώ καταλαβαίνω, ότι οι πασκε/δακε έσπασαν την ψηφοφορία σε νομικό κ κινηματικο πλαίσιο, επέβαλλαν να τεθεί σε ψηφοφορία μόνο το νομικό πλαίσιο (προφανως για να ξεφουσκωσει το πραγμα ειναι μανουλες οι εργατοπατερες σε κατι τετοια). Κ Όλη αυτή τη μεθοδευση συμφώνησε/ψηφισε το ΜΕΤΑ. Αντιθέτως, η πρόταση προοπτικης αρνήθηκε την μεθόδευση αυτή κ κατέβασε συνολικη πρόταση.

        10. Κώστας

          δεν λέω κάτι πολύ διαφορετικό. Το να σπάνε οι ψηφοφορίες είναι ρουτίνα, το συζητάμε ενδεχομένως, αλλά είναι ρουτίνα. Το ότι ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ θα την έσπαγαν και θα την σταμάταγαν στην μέση ήταν πιθανό και δεν πήρε κάποια extra νομιμοποίηση από το ότι η Πρωτοβουλία ψήφισε και στο πρώτο και τελικά μοναδικό κομμάτι της ψηφοφορίας. Δεν πήρε νομιμοποίηση γιατί ήταν μια καθαρή στάση, ψηφίζουμε νομικές ενέργειες και προτείνουμε κινητοποιήσεις για τι οποίες ζητάμε ψηφοφορία και αυτή είναι η δημόσια στάση μας, αυτό που λέμε στους εργαζόμενους. Πως παίρνουν νομιμοποίηση οι καταγγελόμενοι από τον καταγγέλων ? Επίσης αυτό που λες είναι αρκετά διαφορετικό από αυτά που λέει η ΜΞ και η Προοπτική που ουσιαστικά λένε πως δεν έσπασε η ψηφοφορία στα 2. Εσύ λες πως έσπασε και κακώς η Πρωτοβουλία το δέχτηκε.

          εγώ αυτά κατάλαβα σ εργάτη. Καλό είναι όμως πως αφού έχουμε 2 μεριές που επικαλούνται και οι 2 τα πρακτικά να τα βγάλουν για να δουμε και τα μη μέλη του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

          Κώστας

  3. Κωνσταντίνος

    Καλή δυσφήμιση. Δεν έχετε ιδέα για αυτά που γράφετε, θέλω να πιστεύω στην αμέλειά σας και όχι σε δόλο.
    “Ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει.”

    Reply
    1. Σταυρος

      και οι δυο ανακοινώσεις της Πρότασης Προοπτικής είναι ξεκάθαρες…..το να προσπαθείτε να ριξετε λασπη σ ενα ταξικό σχήμα και στην συντρόφισσα Μ.Ξ. δεν πιάνει. Στο δια ταύτα λοιπόν: 1ον)ψηφίσατε ναι η όχι την πρόταση πασκε δακε για “νομικές ενέργειες”;;; ψηφίσατε(!) κατι που λέτε και στην ανακοίνωσή σας σε αντίθεση με την Πρόταση Προοπτικής που κράτησε την καθαρή ξεκάθαρη στάση της μεχρι τέλος.
      2ον) ποιος σας είπε πως συνδικαλιστικά σ ενα ΔΣ επιβάλλει η πλειοψηφία την διαδικασία;;; το πιο φυσιολογικό ειναι ενα ταξικό σχήμα να καταθέτει την προταση του κι αυτη να υπερασπίζεται χωρίς να σέρνεται πίσω απ τους εργοδοτικούς.Κι αυτο απ ότι και οι ίδιοι λέτε (στην προσπάαθειά σας να ρίξετε λάσπη στην Π.Π. ) το έκανε μόνο η Πρόταση Προοπτικής.
      3ον) Γιατι μας θεωρείτε αφελείς ;;;;τις “συνδικαλιές σας” τις έχουμε μάθει καλά.
      Ενα μεγάλο μπράβο στην Πρόταση Προοπτικής και για την ξεκάθαρη στάση της αλλά και για τις σαφέστατες απαντήσεις που έδωσε στην λασπολογία σας….

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.