.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την άθλια επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου (βίντεο)


Πλεύση προς τα απόνερα της αστικής πολιτικής

H πρόσφατη επίθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσωπικά κατά του στελέχους της και περιφερειακής συμβούλου Αττικής Δέσποινας Κουτσούμπα, που ξεκίνησε στις 30/12/2016 και κορυφώθηκε σήμερα από τα φιλόξενα για αυτήν μικρόφωνα του γνωστού… αντιμνημονιακού (!) σταθμού ΣΚΑΪ, αποτελεί μία μεγάλη και οριστική απόδειξη της πολιτικής κατρακύλας της Πλεύσης Ελευθερίας και της ίδιας της Ζ. Κωνσταντοπούλου προσωπικά.

Πρόκειται για ένα μόρφωμα -εφεδρεία διαχείρισης του συστήματος, που πλασάρεται σαν «αντιμνημονιακό» για να αποδειχτεί πολύ σύντομα ότι -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- δήθεν θέλει να «καταργήσει τα μνημόνια» εντός του ευρώ και της ΕΕ και να ακολουθήσει δήθεν ουδέτερη ή ειρηνική εξωτερική πολιτική εντός του ΝΑΤΟ , ενώ δεν τόλμησε να βγάλει καν ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα!. Χωρίς καμιά συμμετοχή στο κίνημα, χωρίς καμιά ταξική αναφορά, που προβάλλει μια εκδοχή της επιχείρησης “καθαρά χέρια αλά ελληνικά”, σε αντιγραφή των μαύρων σελίδων της πρόσφατης ιστορίας (πχ της Ιταλίας), που ανέχεται το φλερτ με την ακροδεξιά, ακόμα και τους φασίστες, προς άγραν ψήφων, με όλο τον αυταρχισμό και τον προσωποπαγή νεποτισμό που το σφραγίζει στο εσωτερικό της…

Αυτή η εκδοχή της αστικής πολιτικής έχει πάντα ως απαραίτητο συμπλήρωμα την στήριξη από επιχειρηματικά κέντρα και συμφέροντα, ο πόλεμος των οποίων δεν αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και την λάσπη και την συκοφαντία απέναντι σε αγωνιστές, στην προκειμένη περίπτωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλους αγωνιστές της αριστεράς (όπως η επίθεση στον Π. Σωτήρη, μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ). Δεν πρόκειται βέβαια να ακολουθήσουμε αυτόν τον θλιβερό κατήφορο.

Και άλλοι έχουν προσπαθήσει να χτυπήσουν μια αριστερά που παλεύει με συνέπεια ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, χωρίς επιτυχία. Και η θλιβερή αυτή προσπάθεια θα πέσει στο κενό.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για την “Πλεύση Ελευθερίας”. Οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, τα βάρβαρα μνημόνια, την ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό θα βρουν τον κοινό τους βηματισμό αφήνοντας αποφασιστικά πίσω τους αντιδραστικές λογικές και επικίνδυνους επίδοξους «σωτήρες».

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Παρεθέτουμε το βίντεο της επίθεσης

 

Παραθέτουμε επίσης τους διαλόγους για την “απόπειρα εξαγοράς”. Οι διάλογοι δημοσιοποιηθήκαν από τις 30/12, όμως από τότε ως σήμερα συνεχίζουν την συκοφαντία και την κλιμακώνουν χωρίς καμία ντροπή)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 8
Συμμετοχές )



14 σχόλια στο “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την άθλια επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου (βίντεο)

  1. Γιάννης

    Παρακολούθησα, (έστω και ακουστικά) το video. Ενισχύθηκε η άποψή μου, ότι η γυναίκα, είναι ΠΟΛΥ ψωνάρα! Μόνο αυτή και το κόμμα της είναι καθαροί, αδιάφθοροι κλπ. Από εκεί και πέρα, όσο αφορά αυτούς του Unfollow που δουλεύουν ατα “Παραπολιτικά”, δυστυχώς στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γράφουν στην “Καθημερινή”(Δελαστίκ, Ελαφρός, Τζιαντζή)… Στα όσα είπε κατά του Τσίπρα, συμφωνώ. Δε διευκρίνισε όμως μέχρι πού και πώς εννοεί τη διεύρυνση και τις συμμαχίες…

    Reply
  2. Ενωτικός

    Κακή ανακοίνωση που δυστυχώς συνεχίζει την αντιπαράθεση και υπονομεύει τις προϋποθέσεις για το αναγκαίο εκείνο μέτωπο.

    Reply
    1. ανταρσυος

      Φίλε ενωτικέ, τις προϋποθέσεις για το μέτωπο τις ανατινάζει η πολιτική δύναμη που ξερνά ψέμματα, λάσπη, αβαντάρει τον ναρκισσισμό και έχει ανύπαρκτο αριστερό πρόγραμμα. Οπότε επευθύνσου στην Πλεύση ελευθερίας και στην κωνσταντοπουλου. ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ θέλουν να συμμετάσχουν στο μέτωπο. Με την πολιτική τους και την αντιληψή τους μια χαρά συστημικές καπιταλιστικές δυνάμεις είναι.

      Απο την αλλη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ θα παρακάμψει αυτές τις άθλιες καπιταλιστικές λογικές προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα μέτωπο/περαιτέρω καταστροφή του λαού. Με απλά λόγια, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέτωπο με ψεύτες, συστημικούς και ψώνια ΔΕΝ θα κάνει.

      Reply
  3. Β.Π.

    Μα αυτοί δεν ήταν μέχρι χτες… σύντροφοί σας;!
    Τώρα τα βγάλατε μαζεμένα όλα τα συμπεράσματα για την πάρτη τους;
    Όση ώρα “πέφτατε από τα σύννεφα” να φανταστώ, ε;
    ….ενδοοπορτουνιστικά μαχαιρώματα….

    Reply
    1. Νικος

      Συντροφοι με το μορφωμα της αλοπαρμενης Κωνσταντοπουλου παρεα με τη Ραχηλ;…Δε νομιζω,καποιο λαθος κανεις.Καμια επαφη με τη Ζωη ουτε πριν με τΣΥΡΙΖΑ ουτε τωρα με Πλευση.Ετοιμες οι ΘΕΣΕΙΣ για το συνεδριο αντι-οπορτουνα;

      Reply
    2. ανταρσυος

      Β.Π. ΤΙ πίνεις; γιατί λές ψέμματα; που ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σύντροφος με την…..κ. Κωνσταντοπούλου; για πες;;

      Reply
    3. lathranagnostis

      Χαχαχα! Τα παιδιά ξαφνικά (!) ξεχάσανε τις επιστολές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς “όλα τα κόμματα της αριστεράς” για συγκρότηση μετώπου, στην οποία μόνο το ΚΚΕ απάντησε αρνητικά και γι αυτό και λοιδορήθηκε!
      ……και όχι μόνο τις επιστολές φυσικά……..

      Reply
      1. ανταρσυος

        βρε ανεκδιηγητε λαθραναγνωστη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έστειλε 3 επιστολές από το 2010 έως και το ’14 στα κόμματα της Αριστεράς (και στόν τότε ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της σοσιαλδημοκρατικής Αριστεράς), με σκοπό το να συγκροτηθεί ένα μέτωπο συγκεκριμένης στόχευσης: Το να συμβάλλει σε αγώνες στο εργατικό και ευρύτε4ρα στο λαϊκό μας κίνημα, για ΑΠΟΤΡΟΠΗ και ανατροπή των τότε καπιταλιστι΄κων/μνημονιακών πολιτικών. Με σαφή αντικαπιταλιστική/αντιϊμπεριαλιστική στόχευση.

        Για αυτό ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ/απερριψαν αυτές τις προτάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και για αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έγινε ποτέ υπηστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ. Μά;θε λίγο ιστορία για να μην πετάς μπαρούφες και παπαριές.

        Reply
        1. lathranagnostis

          Εγώ είμαι ανεκδιήγητος, ή εσείς που καλλιεργούσατε στο λαό αυταπάτες?
          Εγώ είμαι ανεκδιήγητος, ή εσείς που κακολογούσατε το ΚΚΕ που από την αρχή ξεκαθάριζε τα πράγματα και επέμενε για τα προφανή?
          Ποιός τελικά, απ αυτούς που ζητούσατε να κάνετε μαζί του μέτωπο, δεν αποδείχτηκε σκάρτος?

  4. ανταρσυος

    ΜΠΑ;; Τι ακούω και τι διαβάζω απο ορισμένους που θέλουν σώνει και ντε μια ενότητα που θα μας γαμήσει για άλλη μια φορά, όπως μας ξεφτίλισε ο ΣΥΡΙΖΑ! Απο που και ως που αδέρφια έχουμε ανάγκη από μια ενότητα με τον κάθε τυχάρπαστο που ΚΑΙ ό,τι να ναι θέσεις έχει, ΚΑΙ ΔΕΝ δεσμεύεται από καμμία συμφωνία, ΚΑΙ λέει ΨΕΜΜΑΤΑ προκειμένου να ….υπάρξει;;

    ΑΠΟ ΠΟΤΕ; Ρωτώ αυτύς που μετά την ξεφτίλα/τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ, επιχητούν πάλι και πάλι να κάνουν το ίδιο λάθος!!

    Ούτε σεχταρισμός, ούτε και “ενότητα αλά ΣΥΡΙΖΑ”. ΚΑΙ ΤΑ 2 είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ.

    Ενότητα ΝΑΙ, πάνω σε σαφείς πολιτικές θυέσεις ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΊΩΣΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ:

    α. Εξοδος από ΕΕ και ευρώ σε μια αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για την χώρα.
    β. Υπέρβαση των εργοδοτικών/γραφειοκρατικών αντιλήψεων και πρακτικών στο εργατικό κίνημα, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ, προς όφελος ταξικών σωματείων με δημοκρατία στην βάση.
    γ. Να ρίξουμε το βάρος στις γειτονιές σε ενωτικές συλλογικότητες κατοίκων ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με τις λογικές αστικής/καπιταλιστικής διαχείρισης. Τόσο σε Δήμους όσο και σε περιφέρειες.

    ΝΑ ποιοί είναι ΟΙ ΟΡΟΙ για μια ενωτική συνεργασία ΚΑΙ σε κεντρικό επίπεδο. Οποιος τους ενστερνίζεται, πάμε μαζί! Οποιος ΔΕΝ τους αποδέχεται, ΣΤΟ ΚΑΛΟ!!!!

    Reply
  5. ανταρσυος

    Η Πλεύση ελευθερίας ακι η κ. Κωνσταντοπούλου, με τις λογικές/αντιλήψεις που κουβαλάνε, θα διαλύσουν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέτωπο. Ο ναρκισσισμός τους είναι καταστροφικός για τον κόσμο.

    Reply
  6. Ηλέκτρα Ε.

    Εξωφρενική ήταν και η χθεσινή παρουσία της στην ERT OPEN. Δεν άφηνε για μεγάλο διάστημα να διαβαστεί η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την δημοσιογράφο,τη στιγμή που η δημοσιογράφος είχε επιλέξει. Κατάφερε να “απαντά” πρωθύστερα στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πολιτικά ποταπούς υπαινιγμούς, όπως “δεν γνωρίζω αν η ανακοίνωση είναι συλλογική επεξεργασία”. Ή το ακόμα προκλητικότερο, ” με όσα καταγγέλλω, προστατεύω και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από ανθρώπους που έχει …”. Ποια; η Κωνσταντοπούλου. Που στην ίδια εκπομπή ισχυρίστηκε ότι επειδή μπήκε αργά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε ανθρώπους και την ιστορία τους και γι αυτό “μικρή η ευθύνη της για την αποκάλυψη της πραγματικότητας”. Για να μας θυμίσει κάποιον άλλον, αλήστου μνήμης, που “δεν γνώριζε για την επταετία επειδή ήταν μικρός και διάβαζε”.

    Reply
    1. ηλίας τζ.

      Ηλέκτρα, αντάρσυε, Νίκο κλπ., καλύτερα να διδασκόμαστε από την πραγματικότητα, αντί να βρίζουμε όσους (Λαθραναγνώστη, ΒΠ) μας την υπενθυμίζουν. Οι ερωτοτροπίες της ηγεσίας με Κωνσταντοπούλου, Λ.Α.Ε. και …λοιπές αριστερές δυνάμεις, είχαν περάσει και στην βάση της ανταρσύας και σε καλά (υποκειμενική εκτίμηση, Ο.Κ.) παιδιά. Και μάλιστα, όταν είχα προσπαθήσει (τότε με τα δημοψηφίσματα) να πω δυό κουβέντες είχα πέσει στον ίδιο ….ΤΟΙΧΟ, που τώρα σηκώνεται απέναντι στους Β.Π., Λαθραναγνώστη, αλλά …προς την …αντίθετη κατεύθυνση! Τότε δε σηκώνατε (όχι προσωπικά εσείς αλλά ομοϊδεάτες σας) μύγα στο σπαθί της “αλλοπαρμένης”, που εξαπανέκαθεν έπαιζε ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
      Νομίζω πως το λάθος εδώ ξεκινάει από τις “μετωπικές” λογικές, τις ίδιες, που συγκρότησαν και την ανταρσύα. Δεν είμαι κατά των μετώπων ακόμη και από τα πάνω, με συμφωνίες, υπό τον όρο να υπάρχουν κοινοί στόχοι και αξιόπιστοι (και ειλικρινείς) σύμμαχοι. Αλλιώς, γυρεύοντας, καλά και σώνει, να στήσεις “μέτωπο” εκεί, που δε στέκει, θα τρώς τη μούρη σου τέτοιους υποψήφιους “συμμάχους”.
      Υπάρχει πια αρκετή εμπειρία στην ελληνική αριστερά γι αυτά, ώστε να μη συγχωρούνται άλλα λάθη.
      Ψυχραιμία, λοιπόν, κι αν τα παθήματα γίνονται μαθήματα, αυτό δεν είναι κακό.

      Reply
      1. ανταρσυος

        φίλε Ηλία Τζ., έχω άλλη γνώμη στα εξής:

        α. Οι πολιτικές επιλογές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσον αφορά το δημοψήφισμα και την συμμετοχή της στις 2 συγκεντρώσεις τον φλεβάρη του ’16 ήταν ΣΩΣΤΕΣ από εργατολαϊκή κομμουνιστική θέση. Διότι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε στα παραπάνω αφενός με την δική της θέση και αντίληψη, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να πιάσει το νήμα με τους πόθους του κόσμου όπως διαμορφώνονταν εκείνη την περίοδο.

        β. Η μετωπικη λογική δεν είναι ούτε λάθος, ούτε και σωστή ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ/ΟΥΔΕΤΕΡΑ. Κριτήρια της μετωπικής λογικής, είναι το πρόγραμμα, οι πολιτικές επιλογές, ο τρόπος συγκρότησης μετωπικών πρωτοβουλιών. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει σοσιαλδημοκρατική αντίληψη για τα μέτωπα. Δεν έχει κατορθώσει όμως κάτι πιο σοβαρό από αυτό που είναι μέχρι στιγμής και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Αλλο όμως αυτό, και άλλο η άρνηση γενικά της μετωπικής λογικής, η οποία είναι λάθος.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.