.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ηχηρό χαστούκι στο σχ. νόμου που καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση (Βίντεο)


Μαζική και μαχητική η διαδήλωση που το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020 έδωσε απάντηση στους δρόμους της Αθήνας σε όσους ονειρεύονται να καταργήσουν το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Περίπου 5.000 διαδηλωτές και πάρα πολλές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω Πανεπιστημίου πέρασε από Χαυτεία, Σταδίου, πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Αμαλίας, Βουλή, Πανεπιστημίου διατρανώνοντας ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στην περιστολή του δικαιώματος στη διαδήλωση.

Σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτή τη χώρα, τις διαδηλώσεις δεν κατάφεραν να τις καταργήσουν οι σιδερόφρακτες χιτλερικές δυνάμεις κατοχής. Ας μη βαυκαλίζονται η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα το καταφέρουν σήμερα.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, στιγμιότυπα από τη σημερινή διαδήλωση, στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν το πανό της Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση.

Σημειώνεται ότι ανάλογη κινητοποίηση έχει προκηρυχθεί και για την Πέμπτη 9/07 στις 7μμ στα Προπύλαια, ημέρα ψήφισης του κατάπτυστου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις, όπως στα Γιάννενα.

Δείτε επίσης βίντεο με τη συνέντευξη τύπου της νεοσύστατης Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση εδώ: Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση: ΟΧΙ στο τερατώδες Νομοσχέδιο! (Βίντεο)

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 9
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.