.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Βρέθηκε νεκρός ο 27χρονος που χτυπήθηκε άγρια από αστυνομικούς σε συλλαλητήριο στο Βόλο


Βρέθηκε νεκρός από την μητέρα του ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος, θύμα της άγριας αστυνομικής βίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο.

Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει την άγρια επίθεση αστυνομικών κατά του 27χρονου Βασίλη Μάγγου την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της προηγούμενης ημέρας (13/6) κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ και κατά της δημιουργίας εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου.

 

 

Σύμφωνα με την τότε ανάρτηση της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της Καύσης Σκουπιδιών, η οποία δημοσίευσε το παραπάνω βίντεο στις 14 Ιούνη 2020:

“Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα, σταγόνα. Στο τέλος τον άφησαν ελεύθερο για να μην τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο, γιατί έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Οι γιατροί παρακολουθούν την κατάστασή του προκειμένου τα σπασμένα κόκαλα να μην αγγίξουν ζωτικά όργανα”.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Βασίλης Μάγγος στις 19 Ιουνίου έγραψε:

“Επειδή πολύς κόσμος ρώτησε, κοινοποίησε, ενδιαφέρθηκε, νομίζω πως οφείλω να ενημερώσω πως πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης….Η τελευταία μου φωτό, λοιπόν, από το νοσοκομείο και η πρώτη μου απ’ το σπίτι…Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…

2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου…
…Όμως… Χαμογέλα, ρε… Τί σου ζητάνε;».

Στην εφημερίδα των Συντακτών ο πατέρας του 27χρονου είχε περιγράψει τον άγριο ξυλοδαρμό:

«Έπεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Αφού του έβαλαν χειροπέδες, τον χτυπούσαν εκεί που πονούσε ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο που τον έβαλαν για να τον πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα. Αλλά και μέσα στο Τμήμα επίσης τον χτυπούσαν με σαδισμό και τον βασάνισαν. Το παιδί τούς παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό και τον έβαλαν σε έναν καταψύκτη ο οποίος έτρεχε σταγόνα σταγόνα και προσπαθούσε, μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια του, να βάλει τη γλώσσα του να πάρει μια σταγόνα νερό και αυτοί γελούσαν. Πού ζούμε; Τι καταστάσεις είναι αυτές; Σε ποιον αιώνα ζούμε; Σε αυτή τη χώρα που λέγεται χώρα της δημοκρατίας;»

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 9
Συμμετοχές )



45 σχόλια στο “Βρέθηκε νεκρός ο 27χρονος που χτυπήθηκε άγρια από αστυνομικούς σε συλλαλητήριο στο Βόλο

  1. Ανώνυμος

    Μετά και από την δολοφονία του Βασίλη Μάγγου από την ελληνική αστυνομία η οποία προστατεύει κ υποστηρίζει τον Αχιλλέα μπεο, την δημοτική αρχή του Βόλου και τον θάνατο του κόσμου στον Βόλο από το εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών , ΚΚΕ κ ΚΝΕ γιατί συνδιοργανώνουν με την περιφέρεια Θεσσαλίας το κάμπινγκ που κάνουν στο στόμιο; Και γιατί δέχονται να πάρουν 17.500 ευρώ από την περιφέρεια Θεσσαλίας;

    Reply
    1. Ιωσηφ

      Γιατι τα λεφτα ανηκουν στον ιδιο τον Αγοραστο. Με την ιδια λογικη κομματι της κρατικης χρηματοδοτησης γιατι τα παιρνει η Ανταρσυα(ασχετα αν παιρνει λιγα, αυτο οφειλεται οτι παιρνει 0,00005%)? Και σαν κομμα και οπου εκλεγει δημοτικους συμβουλους. Αυτα τα λεφτα γιατι τα πηρε απο Σαμαραδες, Παπανδρεου, Καμινηδες??? Τρικυμια εν κρανιω

      Reply
      1. Ragnarok

        Ιωσήφ η τρικυμία είναι στο κεφάλι σου κ στα σχόλια που κανεις:

        Α. Καταρχάς οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν πληρώνονται, έχει καταργηθεί αυτό εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια. Θα έπρεπε να το ξέρεις, δεν το ξέρεις μάθε το τώρα. Αυτοί που πληρώνονται είναι μόνο οι δήμαρχοι και 2-3 αντιδήμαρχοι σε κάθε δήμο.

        Β. Αλλά ακόμα κ αν πληρώνονταν οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν, αλλα λέμε ακόμα κ αν πληρωνονταν, τι σχέση έχει αυτο με την ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ/ΚΚΕ/ΚΝΕ, του λεγόμενου αντιιμπεριαλιστικού διημέρου Καμπ; Και με την ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του 2ημερου Καμπ από το τοπικό κράτος; Ε; Τι σχέση έχει;

        Γ. Η χρηματική αποζημίωση στους δημοτικούς συμβουλους όταν υπήρχε, δηλαδή μεχρι πριν 10 τουλάχιστον χρόνια, ήταν 50 ε για κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ενεπιπτε στο ίδιο πεδίο με την βουλευτική αποζημίωση: ήταν δλδ ανάλογο και ως τέτοιο μπορείς να το κρίνεις.

        Η ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ δράσης με το τοπικό κράτος (αντιιμπ. Διήμερο τοπικού κρατους/ΚΚΕ/ΚΝΕ κ η χρηματοδότηση τους από το τοπικό κράτος δεν νομίζεις ότι είναι λίγο διαφορετικό;

        Reply
        1. ΦΦ1917

          San Rocco ότι μετά από έναν τόσο φρικιαστικό θάνατο όπως τον σημερινό έχεις το θράσος να κάνεις εσύ και οι διάφοροι Ανώνυμοι μικροπολιτική βάζοντας στην ίδια κάνουλα το ΚΚΕ και την εγκληματική πολιτική της Περιφέρειας για τη Lafarge που αυτή βάζει τους μπάτσους να σαπίζουν κόσμο και κοσμάκη αποδεικνύει πόσο ρηχός και γελοίος είσαι.
          (Ας μου κάνουν παρατηρήσεις οι διαχειριστές αλλά δεν με νοιάζει.)
          Είσαι ένας πολιτικός κλόουν με απουσία πολιτικής ηθικής και εντιμότητας.
          Ντροπιάζεις τον τίμιο και αξιόλογο κόσμο του ΝΑΡ με αυτές τις αισχρότητες σου.
          ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.

        2. Ιωσηφ

          Το μενος που υπαρχει οδηγει σε σχολια τετοιου σε ενα ασχετο θεμα. Εγω απανταω με βαση το σκεπτικο που επικαλουνται ορισμενοι. Οσον αφορα τα ζητηματα που θετεις:

          Α. Χρηματα δινονται σε ολους τους δημοτικους συμβουλους, εστω λιγα ειτε για συμμετοχη σε ορισμενες επιτροπες ειτε για καλυψη κινησεων. Οποτε ακυρη η εξυπναδα σου.

          Β. Για την χρηματοδοτηση των κομματων πχ σε Ευρωεκλογες που παιρνει κανονικα η Ανταρσυα δεν απαντησες. Οτι τα πηρε απο την αθλια ΕΕ και το βενιζελικο-σαμαρικο-τσιπρεικο φασιστικο κρατος σημαινει αυτοματα οτι υπαρχει βρομικο σχεδιο συνεργασιας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ανταρσυα και κατι αλλα κουλα που εχετε εφευρει?

          Γ. Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα για το διημερο της ΚΝΕ και μια σειρα δραστηριοτητες της και οποια χρηματα παιρνει, που τα αξιοποιει και αν τελικα βαζει νερο στο κρασι του, τουλαχιστον ως το περιεχομενο των εκδηλωσεων.

          Τα κενα που χρονια υπαρχουν σε αυτο το χωρο, η ελλειψη απαντησεων στα βασικα ερωτηματα που υπαρχουν σε αυτα που βιωσαμε τα τελευταια χρονια(σταση στο δημοψηφισμα, σταση απεναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ιμπεριαλιστικος πολεμος-ιμπεριαλιστικη ειρηνη) ειναι που οδηγουνε το ΝΑΡ και λοιπους σε τετοιες χοντροκομμενες και απαραδεκτες κινησεις. Εξαλλου δεν ειναι η 1η φορα, λογικα ουτε η τελευταια. Ακομα θυμομαστε την αφισα οτι το ΚΚΕ ειναι η αριστερα του νομου και της υποταγης μαζι με τους παπαδες….

        3. Ragnarok

          Ιωσήφ, λυπάμαι, αλλά λές ψέματα:

          Α. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ΔΕΝ παίρνουν φράγκο από την συμμετοχή τους στο δημοτικό συμβούλιο, εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια. Αλλα και να παίρνανε, ΤΙ σχέση έχει αυτό με την ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (υποστήριξη δημαρχίας Μπέου-καύση σκουπιδιών/καρκίνος, ιδιωτικοποίηση νερού Σταγιατών)/ΚΚΕ/ΚΝΕ και απο κοινού διοργάνωση του 29ου “αντιιμπεριαλιστικού” καμπ στο Στόμιο;

          Β. Ποια χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές; Μόνο το χαρτί ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΈΛΤΙΑ βάζει το κράτος! ΠΑΣ ΚΑΛΑ; Και επισης ΤΙ σχέση έχει η κάλυψη του χαρτιού για τις ευρωεκλογές, με την ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ/ΚΚΕ/ΚΝΕ αυτού του διημέρου και την ΧΟΡΗΓΙΑ των εξόδων του από το καπιταλιστικό τοπικό κράτος;

          Γ. ΦΦ1989, άσε τα παραληρήματα: Η περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί την καύση σκουπιδιών και την πολιτική Μπέου στον Βόλο. Και το ΚΚΕ συνδιοργανώνει ΜΑΖΙ ΤΗΣ “αντιιμπεριαλιστικό” κάμπ!!! Μπράβο για το ξέπλυμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      2. Provocateur

        Καταρχάς, δεν μιλάμε για κάποια περίπτωση επιχορήγησης για εκλογική δουλειά που δίνεται σε όλα τα κόμματα που κατεβαίνουν σε εκλογές ούτε για κάποιον χρόνο για διαφήμιση των πολιτικών θέσεων που πάλι δίνεται σε όλους κλπ. Η ΚΝΕ έθεσε ψήφισμα ζητώντας την συνδιοργάνωση με τις τοπικές αρχές. Για αρχή ας μην προσπαθούμε να διαστρεβλώσουμε τι έγινε για να ξεφύγουμε από το ζήτημα.

        Από εκεί και πέρα, το να ζητάει το ΚΚΕ το ίδιο την συνδιοργάνωση και την χορηγία από τις τοπικές αρχές του Αγοραστού για το πολιτικό φεστιβάλ της δείχνει περίεργη αντίληψη για την ανεξαρτησία από τους αστικούς μηχανισμούς. Ακόμα και με το πρόσχημα την καλύτερη υγιεινή. Αυτά δεν προσομοιάζουν σε τίποτα στα όσα λέει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ για την οργάνωση του ίδιου του κινήματος ανεξάρτητα από τους αστούς.

        Reply
  2. Ανώνυμος

    Η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Αγοραστός στηρίζουν μπεο κ καύση σκουπιδιών γεμίζοντας θάνατο τον αέρα του Βόλου. ΚΚΕ κ ΚΝΕ συνδιοργανώνουν με περιφέρεια Θεσσαλίας το αντιιμπεριαλιστικό Καμπ στο στόμιο αυτό το σ-κ.

    Reply
  3. Κουλα

    Δεν υπάρχουν λόγια!!ΝΤΡΟΠΉ αναδρεια εκ,μέρους των αστυνομικών να χτυπάει έναν πολίτη κατά αυτόν τον τρόπο. Που είναι ένας Εισαγγελέας να τους βάλει μέσα .

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κουλα, δυστυχώς αυτό είναι το ελληνικό κράτος κ η ελληνική αστυνομία: κατά των φτωχών, Ελλήνων κ μεταναστών και υπέρ των πλουσίων Ελλήνων κ ξένων!

      Reply
  4. Ανώνυμος

    “δεν μπορώ να πάρω ανάσα” είπε ο Βασίλης Μάγγος όταν τον σκότωνε στο ξύλο η ελληνική αστυνομία.

    “I can’t braith”, δεν μπορώ να πάρω ανάσα στα αγγλικά είπε ο Τζορτζ Φλόιντ όταν τον σκότωσε η αστυνομία των ΗΠΑ.

    Ανατριχιαστική ομοιότητα κρατών κ αστυνομικών παντού εναντίον των φτωχών κ υπέρ των πλουσίων/κεφαλαίου.

    Reply
  5. nezard

    Το ελληνικό αστικό κράτος έχει εξαπολύσει υπερδεκαετή εμφύλιο πόλεμο ενάντια στους φτωχούς έλληνες, και θα συνεχίσει.

    Το μίσος για τον φτωχό λαό, το μίσος για τον εσωτερικό εχθρό είναι πάντα παρόν. Το ελληνικό αστικό κράτος ξέρει τι θέλει και είναι συνεπέστατο
    στην αποστολή του.
    Πρέπει να διδαχθούμε από την αδυσώπητη αποφασιστικότητα και την σιδερένια ταξική συνειδητότητα και συνέπεια του ελληνικού αστικού κράτους.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      φτωχοί όλο του κόσμου ενωθείτε (με την ΟΑΚΚΕ)

      Reply
  6. -

    Καπηλεία ανήθικη και μικρόψυχη, αποπνέουν ορισμένα σχόλια με αφορμή αυτή τη δολοφονία. “Χτυπήστε” τους αντιπάλους σας με άλλη αφορμή, κάτω από μια άλλη ανάρτηση.

    Ο ξυλοδαρμός που κατά πάσα πιθανότητα οδήγησε στο θάνατο είναι μια δολοφονία που απ’ ότι φαίνεται α) αφορά κοινωνικό αγωνιστή με δράση και όχι κάποια “παράπλευρη” απώλεια και β) έγινε σε “οργανωμένη” συγκέντρωση αλληλεγγύης σε ήδη συλληφθέντες.

    Το βασικό θέμα που αναδύεται, δεν είναι αγριότητα των δυνάμεων καταστολής. Αυτή είναι γνωστή και ολοένα εντεινόμενη. Το βασικό θέμα είναι η αδυναμία/ανικανότητα της περιφρούρησης/αυτοπροστασίας των συγκεντρώσεων. Η οργανωτική ανικανότητα ή/και ανεπάρκεια στην αυτοπροστασία των διαδηλώσεων, είναι εγκληματικές. Αυτό είναι ένα από τα βασικά θέματα που αναδεικνύει αυτή ή τραγική είδηση και όχι οι μικροκομματικές γελοιότητες της νΚΑ για το αν ο Αγοραστός έγινε αντιιμπεριαλιστής ή για το αν η ΚΝΕ προσχώρησε στο μπλοκ της ακραίας αντίδρασης της χώρας μας.

    Reply
    1. Ragnarok

      Δεν λέει κανείς ότι η ΚΝΕ προσχώρησε σε κάποιο “ακροδεξιό στρατόπεδο”. Μην λες ο,τι σου κατέβει. Λέμε ότι βάζετε συνδιοργανωτή κ χρηματοδοτη μια περιφέρεια που είναι απέναντι στον λαό που αγωνίζεται εναντίον της καύσης σκουπιδιών και εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού των Σταγιατων. Αυτό λέμε

      Reply
      1. -

        Εσύ το χαβά σου. Μπάλα στην εξέδρα και άντε γεια. Το θέμα της ανάρτησης είναι η σύλληψη και ο άγριος ξυλοδαρμός του 27χρονου που οδήγησαν στο θάνατό του. Το θέμα που έθεσα, και εδώ μάλλον δεν έχεις να πεις τίποτα, έχει να κάνει με την τραγική ανικανότητα ή/και πολιτική επιλογή ορισμένων χώρων να μην προστατεύουν τις διαδηλώσεις τους και τον κόσμο που συμμετέχει. Για τις αστειότητες περί “συνδιοργάνωσης” και “συνχρηματοδότητης” εκδηλώσεων Κράτους-ΚΝΕ υπάρχει σχετική ανάρτηση που μπορείς να βγάλεις όση χολή θέλεις.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ακόμα κ σε αυτό δείχνει πόσο έξω από το λαϊκό κίνημα του Βόλου εναντίον της καύσης σκουπιδιών είστε φίλοι των ΚΚΕ κ ΚΝΕ! Το παλληκάρι δεν σκοτώθηκε γιατί το κίνημα δεν έχει περιφρούρηση ανόητοι.

          Το παλληκάρι έφαγε δολοφονικό ξύλο από την ελληνική αστυνομία διότι στην πορεία αλληλεγγύης είδε να την πέφτουν οι αστυνομικοί σε γνωστό του πρόσωπο κ πήγε να τους πει να τον αφήσουν. Όπως έχουν πάει πάρα πολλοί άνθρωποι μέχρι σήμερα. Καινή ελληνική αστυνομία τον σάπισε στο ξύλο κ πέθανε από αυτό ο Βασίλης Μάγγος.

          Το σχέση έχει αυτό με αυτό που γράφετε; Καμια!!!!

        2. nezard

          Όντως, το μοντέλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ “σύγκρουση στα λουλουδάδικα για 30 δευτερόλεπτα, φυσουνιές και μετά διάλυση της πορείας σε 5 λεπτά και μετά συλλήψεις και ξύλο” δεν φαίνεται να προωθεί τα πράγματα περισσότερο (υπό την έννοια: δεν φαίνεται να τονώνει τη λαϊκή αυτοπεπεποίθηση περισσότερο) από το μοντέλο του ΚΚΕ “συγκέντρωση, ομιλία και μετά αντάρτικα και μετά σκετς”.

        3. Ανώνυμος

          @ 15/07/2020 at 10:27
          Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν ήμουν γνώστης των λεπτομερειών που αναφέρεις. Σχημάτισα τη γνώμη μου από την ανάρτηση. Τα περί ανόητων τα προσπερνώ.

          Ωστόσο, αν αυτά που γράφεις είναι ακριβή, τότε ο τίτλος της ανάρτησης
          “Βρέθηκε νεκρός ο 27χρονος που χτυπήθηκε άγρια από αστυνομικούς σε συλλαλητήριο στο Βόλο” είναι, το λιγότερο, εντελώς αποπροσανατολιστικός. Σωστά;
          Δε γνωρίζω τι συμπεράσματα θα έβγαζες εσύ από το : “Βρέθηκε ο νεκρός …ο Β.Μ., θύμα της άγριας αστυνομικής βίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο”.

          Μετά από αυτή τη διευκρίνηση, γίνονται ακόμη πιο γελοία όλα τα σχόλια που κατατέθηκαν με αφορμή αυτή την είδηση και αφορούν στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ… Σωστά;

        4. Ragnarok

          Ο Βασίλης Μάγγος ανώνυμε πέθανε εξαιτίας του ξυλου που εφαγε απο την αστυνομία. Ο τίτλος είναι ολοσωστος. Όπως επίσης και η καταγγελία σε ΚΚΕ κ ΚΝΕ που απαίτησαν κ πέτυχαν συνδιοργάνωση κ χορηγία από το τοπικό κράτος της Θεσσαλίας , αυτό το τοπικό κράτος που χτυπάει τον λαό που αγωνίζεται για να φύγει ο καρκίνος από τον Βόλο , για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι πηγές των Σταγιατων κλπ κλπ.

          Με αυτό το τοπικό κράτος συβδιοργανωνουν ΚΚΕ κ ΚΝΕ το διήμερο Καμπ, με τις τοπικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ , ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ δλδ , και παίρνουν κ χορηγία 18.000 ευρώ.

        5. Ιωσηφ

          @Ragnarok
          Ο Βασιλης Μαγγος ειναι ενα ακομα θυμα της καταστολης, της βιας του καπιταλιστικου κρατους. Ειναι ενα απο τα εκαντοταδες στην Ελλαδα τις τελευταιες δεκαετιες, ενα απο τα χιλιαδες στην Ευρωπη. Απο αυτην την βρομικη ΕΕ, τις βρομικες ελληνικες κυβερνησεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ κλπ, συδνιοργανωνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον προεκλογικο της αγωνα, τυπωνοντας ψηφοδελτια, παιρνοντας χρηματα για την προπαγανδα κλπ.
          Αυτοι που μας καρκινιαζουν καθημερινα συνδιοργανωνουν πολιτικους αγωνες με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
          Μπραβο
          Συνεχισε τα ντροπιαστικα σχολια.

        6. Ragnarok

          Το κράτος δίνει δωρεάν χαρτί για ψηφοδέλτια στις ευρωεκλογές . Τι σχέση έχει αυτό με την συνδιοργάνωση στο στόμιο;

        7. Ανώνυμος

          Ασφαλώς και δεν έχει σχέση με το Στόμιο. Εχει σχέση με την συνδιοργάνωση του θεάτρου των αστικών εκλογών.

        8. Ανώνυμος

          Οκ ανώνυμε ΚΚΕ. Αν θεωρείς ότι το ΚΚΕ , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ συνδιοργανώνουν μαζί με τα ανθρωποφαγικα εθνικιστικά κ σοσιαλδημοκρατικά καπιταλιστικα κόμματα το θέατρο των καπιταλιστικών εκλογών, πρέπει να ζητήσεις από το ΚΚΕ , την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ να μην συμμετάσχουν σε αυτές!

          Το ίδιο πρέπει να κάνεις κ με την συνδιοργάνωση του Καμπ στο στόμιο.

        9. ένας συνεπιβάτης στο "σφραγισμένο βαγόνι"

          Μάλιστα!
          Αν είναι να “φάμε” το ….Στόμιο(!) ….ας πάει και το παλιάμπελο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
          Τα αδιέξοδα ενός εμπαθούς, αυτοκαταστροφικού αντικουκουεδισμού!
          Οχι φιλαράκο!
          Δεν μπορεί να είσαι τόσο πολιτικά αμόρφωτος και αδιάβαστος.
          ΞΕΡΕΙΣ!
          Απλά, πας να κοροϊδέψεις “την φοιτητριούλα” και τον άβγαλτο στο κίνημα “φοιτητάκο”, που προσπαθούν να παντρέψουν μέσα τους την αγνή νεανική αμφισβήτηση, με την αντικομμουνιστική κουλτούρα, μέσα στην οποία ανατράφηκαν.
          Προσφέρεις ένα αβλαβές υποκατάστατο στον μπολσεβικισμό.
          Κι αυτό δεν είναι ένα αναγκαίο η προσωρινό κομπρεμί με το συνολικό σύστημα κι όχι μόνο με κάποια Περιφέρειά του η κάποια Εκλογική Επιτροπή.

        10. Ανώνυμος

          Συνεπιβάτη στο σφραγισμένο βαγόνι, το παραλήρημα σου είναι ανούσιο κ βαρετό. Φουμαρα, φουμαρα. Άστο φίλε

      2. Ανώνυμος

        Ούτε συνδιοργανωτής ούτε χρηματοδότης είναι. Αρπαζόσαστε απελπισμένοι από κόμματα και τελείες!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Και συνδιοργανωτής κ χρηματοδότης είναι. Ξυπνα

      3. Ανώνυμος

        Ως το κομμάτι της θεσσαλικής κοινωνίας που θέλει ένα καλύτερο αύριο, αγωνίζομαι εναντίον του καρκίνου που βγάζει το εργοστάσιο λαφαργκ/ΑΓΕΤ στον Βόλο. Αγωνίζομαι για να μείνει δημόσια κ να μην ιδιωτικοποιηθεί η πηγή των Σταγιατων. Αγωνίζομαι για βουνοκορφές χωρίς αιολικά! ΠΟΙΟΥΣ έχω απεναντι κ εναντιον μου; Έχω το κεφάλαιο , έχω την δημοτική αρχή Βόλου, έχω και την περιφέρεια Θεσσαλίας! Και ως θεσμούς και ως πολιτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ /ΝΔ /εθνικιστές/ΣΥΡΙΖΑ ).

        Και ξαφνικά βλέπω το ΚΚΕ /ΚΝΕ να ζητά και να πετυχαίνει ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ από τις πολιτικές δυνάμεις που με δέρνουν ως αγωνιζομενο λαό!

        Τι κάνετε ΚΚΕ κ ΚΝΕ ;;;;;;

        Reply
    2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Από το τελευταιο που έγραψες παιρνω αφορμή να γράψω οτι ούτε το ένα ούτε το άλλο συμβαίνει.Εδω έχουμε ένα κλασσικό ελληνικο άτυπο ίσως κομπρεμί της μεταπολιτευσης.Ο δεξιος περιφερειαρχης παιρνει ποντους προοδευτισμου και έχει μια ελπίδα οτι το ΚΚΕ οταν χρειαστει θα παει πάσο σε ορισμενα θεματα δευτερευοντα.Το δε ΚΚΕ παιρνει την ενισχυση και θα ψιλοπαει πασο σε δευτερευοντα θεματα.Αυτο δυστυχως συμβαινει απο το 74 και δώθε παντου συνηθως με την κοινοβουλευτικη αριστερα αν και υπαρχουν και εξωκοινοβουλευτικοι που το κανουν ιδιαιτερα το Σεκ.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Μάτια μου τα αντιλαϊκά κομπρεμί δεν γίνονται με ..δημόσιες ανακοινώσεις! Ελεος με τον κρετινισμό της περιθωριακής “αριστεράς”!
        Αν είχατε λίγη σοβαρότητα θα λέγατε “εδώ το ΚΚΕ έκανε κομπρεμί, αυτό ήταν το αντάλλαγμα, και γι αυτούς και γι αυτούς τους λόγους το κρίνουμε αντιλαϊκό”.
        Οπως εμείς κριτικάραμε π.χ. το κομπρεμί της ανταρσυα με τον Τσίπρα το 2012.
        Αλλά, αν είχε λίγη σοβαρότητα η περιθωριακή “αριστερά”, δε θάταν περιθωριακή.

        Reply
        1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Δεν ειπα για αντιλαικο κομπρεμι κ συνομωσια.Αυτο θα ήταν με ορους δεκαετιας 60.Στην μεταπολιτευση αυτο καλως ή κακώς δεν είναι μεμπτο ,είναι συνηθισμένη πρακτικη.Πχ τις αντιπολεμικες πορειες για τον πολεμο του ιρακ τις συνδιοργανωναν( μεσω εσυν) οννεδ ,κνε με νεολαια πασοκ κ συν.Αυτό θα ήταν αδιανοητο καποια χρόνια πριν.Η υποψια που κρεμεται πάντα είναι μηπως το παει χαλαρα σε δευτερευοντα θεματα η αριστερη δύναμη που πηρε την χορηγεια η εκανε την όποια συνδιοργανωση…..

      2. Γιώργος-Θεσσαλονίκη

        Η πιο σωστή τοποθέτηση που διάβασα.

        Reply
  7. nezard

    https://www.902.gr/eidisi/koinonia/230802/nekros-vrethike-26hronos-sto-volo

    Αυτή είναι η μοναδική, από όσο έψαξα, σχετική ανάρτηση στην επίσημη ενημερωτική ιστοσελίδα του ΚΚΕ.

    Χαρακτηριστική η ουδέτερη, ου μην και θετική, αναφορά στο ρόλο του ιατροδικαστή και του εισαγγελέα.

    Χαρακτηριστική η απόκρυψη του γεγονότος ότι ο νεκρός είχε ξυλοκοπηθεί από τα όργανα του αστικού κράτους, και μάλιστα υπάρχει ολόκληρο βίντεο για αυτό.

    ο νεκρός δεν είχε απλώς “καταγγείλει ξυλοδαρμό”, όπως παραπλανητικά αναφέρει το δημοσίευμα. Ο νεκρός ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ξυλοδαρμό, αποδεδειγμένα.

    Χαρακτηριστική η έλλειψη οποιασδήποτε κριτικής προς την κυβέρνηση για το ξυλοκόπημα.

    Reply
  8. nezard

    1. Η ανάρτηση η δική μου έγινε στις 14/07, φαίνεται εξάλλου
    2. Στις 14/07 το θέμα είχε ήδη γίνει πανελληνίως γνωστό
    3. Η ανάρτηση του ΠΑΜΕ, την οποία ανέβασες, είναι της 15/07
    4.Το ΠΑΜΕ είναι συνδικαλιστική συσπείρωση, δεν είναι κόμμα. Τα κόμματα έχουν την ευθύνη να αντιπαρατίθενται συνολικά απέναντι στην αστική εξουσία και τις κυβερνήσεις της . Το κόμμα ΚΚΕ δεν έχει βγάλει ακόμα επίσημη ανακοίνωση. Το ΚΣ της ΚΝΕ έβγαλε, καθυστερημένα κι αυτό.
    5.Κάποια ειδική δράση, για το θέμα του Μάγγου, δεν έχει αναγγελθεί από το ΚΚΕ.
    6. Ένα μήνα πριν, μετά τη δολοφονία του Φλόιντ, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργάνωσαν πορεία και συγκεντρώσεις έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, με σύνθημα “capitalism means i can’t breathe”.
    7. Γιατί δεν έχει αναλάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για την υπόθεση Μάγγου. πχ συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο ΠροΠο με σύνθημα : “καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να αναπνεύσω” ;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      είσαστε όλες αντι-κουκουέδικες μωρές πσρθένες

      Reply
  9. nezard

    1. Η κυβέρνηση παροξύνει τον εμφύλιο πόλεμο
    2.Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, κόμματα όπως το ΚΚΕ (και ο ΣΥΡΙΖΑ), τα οποία έχουν απορρίψει την αποτελεσματική λαϊκή αντιβία, χάνουν συνεχώς και εντεινόμενα την σημασία τους και συρρικνώνεται το ειδικό βάρος τους.
    3.Όλα αυτά είναι κατανοητά από όλους.
    4. Είναι επόμενο οι φιλο-ΚΚΕ σχολιαστές να μην μπορούν να προσθέσουν τίποτα ουσιαστικό μέσα στην pandiera, είναι απολύτως αναμενόμενο ότι καταφεύγουν σε ψευτο”αστειάκια” (;;), βρισίδια και ασχήμιες. Δεν έχουν να πουν απολύτως Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α επί της ουσίας.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      ναι, αλλα στη χορωδία μόνο αντι-κουκουέ τροπάρια (και …ξόρκια!) ψέλνετε

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ανώνυμε λαθραναγνωστη μην πετας μπαλα εξέδρα

        Reply
    2. Γιώργος-Θεσσαλονίκη

      Η ομάδα Κουτσούμπα στεγανοποιεί το περιβάλλον γύρω της για παν ενδεχόμενο.
      Το κακό είναι ότι ”μαθαίνει” και τα απλά μέλη σε μια στάση παθητικής υπακοής. Ακόμα κι αν διαφωνούν μαθαίνουν να μην εκφράζουν δημόσια τη διαφωνία τους και να υπακούν σε ”ότι πει το κόμμα”.
      Αντε μετά να δεις προοπτική απ αυτό το κόμμα έτσι όπως κατέληξε.
      Χωρίς ίχνος πολιτικής στρατηγικής.

      Reply
  10. nezard

    αυτά να πας να τα πεις ΜΠΡΟΣΤΑ στους συλληφθέντες της τελευταίας βδομάδας.

    Reply
  11. nezard

    γενικά, όπως έγραψα και παραπάνω, από το ΚΚΕ πλέον έχει μόνο ψέμα, συκοφαντία και φαιδρότητα. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Όταν η αστική “δημοκρατία” παροξύνει τον εμφύλιο πόλεμο, τα κόμματα που είναι δεμένα με την αστική “δημοκρατία” ρετάρουν.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.