.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αποφασιστική καταδίκη και απομόνωση του νεοφασισμού


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και άλλα νεοφασιστικά μορφώματα και ρατσιστικές οργανώσεις συνεχίζουν και κλιμακώνουν την δράση τους και με οργανωμένες επιχειρήσεις και επιθέσεις προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο ενεργοποιώντας τα τάγματα εφόδου σε βάρος μεταναστών – προσφύγων αλλά και του εργατικού κινήματος.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά ρατσιστικής βίας στον Ασπρόπυργο, την Λαμπρινή, σε διάφορα νησιά, αλλά πρόσφατα και στον Πειραιά που η Χρυσαυγίτικη συμμορία οργάνωσε επίθεση ενάντια σε συνεργείο αφισοκόλλησης της ΠΕΝΕΝ δείχνουν ότι έχουν αποθρασυνθεί εκμεταλλευόμενοι την στάση του Πόντιου Πιλάτου που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και την προκλητική και ιδιότυπη συγκάλυψη και ασυλία που τους προσφέρουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας.

Η στοχοποίηση και οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες – πρόσφυγες αλλά και εναντίον της ΠΕΝΕΝ μέσα στην νύχτα, δείχνουν ότι η Χρυσαυγίτικη νεοναζιστική οργάνωση είναι πλήρως απομονωμένη πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά.

Εξακολουθεί όμως να απολαμβάνει και να αξιοποιεί την κοινοβουλευτική νομιμότητα παράλληλα με την εξελισσόμενη δίκη η οποία καθυστερεί δραματικά καθώς και η ολοκλήρωσή της, γεγονός που εκμεταλλεύονται οι νεοφασίστες. Από την μια δηλώνουν πίστη στην νομιμότητα και από την άλλη στο σκοτάδι της νύχτας επιχειρούν επιθέσεις σε συγκεκριμένους κάθε φορά στόχους….

Η ΠΕΝΕΝ απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους Ναυτεργάτες να πλαισιώσουν και να συμμετάσχουν:

1) στην αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά στην πλατεία Κοραή στις 20/10/2017 στις 7 μ.μ όπου οι Χρυσαυγίτες εγκαινιάζουν τα νέα τους γραφεία και

2) στις 21/10/2017 στο Πέραμα (στην αφετηρία των F/B Πέραμα – Σαλαμίνα) στις 12 το μεσημέρι στην αντιφασιστική εξόρμηση που διοργανώνει μαζί με άλλες οργανώσεις και εργατικές συλλογικότητες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.