.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Α. Δραγανίγος για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ενότητα της αριστεράς (Βίντεο)


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, σύντομη παρέμβαση του μέλους της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντώνη Δραγανίγου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019.

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης η Αγγελική Λεβέντη από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία, υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα Αθήνας, όπως και ο Αντώνης Δραγανίγος.

«Προφανώς εμείς θέλουμε ενότητα όλων των αριστερών ανατρεπτικών δυνάμεων, ισχυρή ενότητα που να βασίζεται σε μία σταθερή βάση», ανέφερε στην αρχή της παρέμβασής του απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.

«Όποια και νάναι η επόμενη κυβέρνηση, από τη στιγμή που έχει δεσμευτεί σε αιματηρά πλεονάσματα 2,5-3,5% μέχρι το 2060, από τη στιγμή που έχει δεσμευτεί στην πλήρη αποπληρωμή του χρέους –το οποίο, θυμίζω ότι έχει πάει 350 δισ. ευρώ, τώρα, ενώ ήταν 300 δισ. ευρώ όταν μπήκαμε στο μνημόνιο-, από τη στιγμή που έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών εξαμήνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες προβλέπουν μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων -10% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, οι κοινωνικές δαπάνες, 20% του ΑΕΠ οι συντάξεις, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία συμφωνημένα.

Μέσα στο ευρωμνημονιακό πλαίσιο, μέσα σ’ αυτόν τον κορσέ, μέσα σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που θα μας φέρει μέχρι το 2060, δε γίνεται τίποτα. Μόνο αν υπάρξει μια αριστερά η οποία θα βγει έξω από αυτό το πλαίσιο και σε ρήξη με αυτό, μπορεί να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες. Αυτό παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σ’ αυτή την κατεύθυνση, βεβαίως επιδιώκουμε την πιο πλατιά ενότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή του:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 74.55% ( 11
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.