.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντιφασιστική πορεία στη Μυτιλήνη, απάντηση στο ακροδεξιό αίσχος (φωτο)


 

Άμεση απάντηση στην αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης και στα μπλόκα του μίσους της ακροδεξιάς είναι η αυθόρμητη αντιφασιστική διαδήλωση οργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 1 Μάρτη στην πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο, από αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις. Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η αποστολή από τις αντικαπιταλιστικές δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις που βρίσκεται στο νησί. (Δείτε εδώ την καταγγελία της αποστολής)

Τις προηγούμενες ώρες εικόνες ντροπής ήρθαν από τη Λέσβο καθώς έχουν αναλάβει δράση ανενόχλητοι από την ΕΛΑΣ και τα ΜΑΤ ομάδες ακροδεξιών «αγανακτισμένων κατοίκων» εξαπολύοντας πογκρόμ κατά νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών, αλλά και αλληλέγγυων.

Περίπου 100 ακροδεξιοί έχουν στήσει μπλόκο σε όλες τις οδούς που οδηγούν προς τη Μόρια. Κάνουν face control σε όσους προσπαθούν να πλησιάσουν το camp. Δεν παρεμποδίζουν τους πρόσφυγες αλλά τα πούλμαν που ενδέχεται να μεταφέρουν τους νεοαφιχθέντες.

Μάλιστα τραμπούκισαν κατά μελών της αποστολής των αντικαπιταλιστικών δημοτικών και περιφερειακών κινήσεων στο βόρειο Αιγαίο επειδή σε ένα όχημα επέβαινε μετανάστης διερμηνέας.

Ανατριχιαστικά σκηνικά διαδραματίζονται από το μεσημέρι και στο λιμάνι της Θερμής, όπου ομάδα ακροδεξιών δεν επέτρεπε  σε πρόσφυγες που έφτασαν με βάρκα να αποβιβαστούν. Άλλη μια βάρκα παραμένει στα ανοιχτά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφυγες που επιχείρησαν να αποβιβαστούν δέχτηκαν επίθεση.

Προπηλακισμό δέχτηκαν και εκλεγμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση στελέχη του ΚΚΕ που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε ξένο φωτορεπόρτερ, τον χτύπησαν και του πέταξαν τον εξοπλισμό στη θάλασσα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.