.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αθήνα: Μαζική Διαδήλωση Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ (Βίντεο)


 

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ για τη βάρβαρη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Η πορεία ξεκίνησε από το Σύνταγμα και από την Βασ. Σοφίας κατευθύνθηκε προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Συμμετείχαν δέκα χιλιάδες περίπου διαδηλωτές και δεκάδες οργανώσεις και συλλογικότητες. Μεταξύ αυτών φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστικές οργανώσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ, η ΚΕΕΡΦΑ και το ΣΕΚ, το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά, ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων, η Α.Π. Ροσινάντε, η Κρίση και Κριτική, η Ταξική Αντεπίθεση, η Α.Π.Ο, Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές, AntivirusSolidarityGR, συλλογικότητες του ΑΑ χώρου, κ.ά.

Όταν το μπλοκ της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση έφτασε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, κάποιοι διαδηλωτές γονάτισαν συμβολικά υψώνοντας πανό και κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα. Στιγμιότυπα από αυτή την κίνηση αλληλεγγύης μπορείτε να δείτε εδώ: Πανό της νΚΑ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία (Βίντεο)

Δείτε πλάνα από τη διαδήλωση της Αθήνας στο βίντεο που ακολουθεί:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.33% ( 6
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Αθήνα: Μαζική Διαδήλωση Αλληλεγγύης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ (Βίντεο)

  1. Άρης

    Την Ταξική Αντεπίθεση δεν την είδατε. Παρόλο που είχε καλέσει με κείμενο στη διαδήλωση. Και παρόλο που συγκρότησε ένα πολύ μαζικό και δυναμικό μπλοκ, ένα μπλοκ που στάθηκε με διάθεση σύνθεσης και κινηματικής συνεργασίας σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.