.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΔΕΔΥ: Συγκροτήθηκε προεδρείο από τις παλιές και νέες δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού


Με αφορμή τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
(Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ)

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στις 16/1 ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκρότησης προεδρείου του οργάνου, η οποία είχε από καιρό δρομολογηθεί με τις διαβουλεύσεις που είχαν μεταξύ τους οι παλιές και νέες δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (πρ. ΠΑΣΚ), ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (από το χώρο των ΟΤΑ).

Η εξέλιξη αυτή, μια μέρα μετά την ψήφιση των νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την επί της ουσίας συναίνεση των κομμάτων του αστικού μπλοκ, επικυρώνει μια συμφωνία που είχε πρακτικά προαναγγελθεί.

Σηματοδοτεί την πολιτική συμφωνία των συνδικαλιστικών αυτών δυνάμεων στην πλήρη μεταστροφή της, έστω και αναιμικής, μέχρι τώρα αντιπολιτευτικής στάσης της ΑΔΕΔΥ απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ- Κεφαλαίου, μεταστροφή που είχε ήδη διαφανεί με τη σταδιακή έκπτωση τόσο στον λόγο και την αιτηματολογία των κειμένων της ΑΔΕΔΥ όσο και στις όποιες αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις λάμβανε.

Αποκορύφωμα της διαδρομής αυτής ήταν, άλλωστε, και η άρνηση των δυνάμεων αυτών, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, να ψηφίσουν έστω και μία 24ωρη απεργία πριν την ψήφιση των νέων μέτρων (που υπονομεύουν το δικαίωμα στην απεργία, προωθούν περαιτέρω τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και αγαθών, επιταχύνουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο με την ηλεκτρονική «αξιολόγηση» των υπαλλήλων, διευρύνουν το ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών, επεκτείνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, αναθεωρούν τη χορήγηση του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών, εντείνουν την κατεύθυνση ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων κλπ), και η απόφασή τους για υποβάθμιση του ζητήματος, με την προκήρυξη μιας απλής τρίωρης στάσης εργασίας, ως διαμαρτυρία, τη μέρα ψήφισης (15/1).

Προφανώς, εγκαινιάζεται μια νέα φάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην κατεύθυνση της ανοχής, διευκόλυνσης έως και στήριξης της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν και στηρίζουν τα μνημόνια, όπως διαφαίνεται, για παράδειγμα, στο ζήτημα των συμβασιούχων, όπου οι ΔΑΚΕ-ΔΥΣΗΠ-ΕΑΕΚ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ αρνούνται να πάρουν συνολική θέση υποστήριξης του αιτήματος των εργαζομένων για μονιμοποιήσεις και δυναμικής απόκρουσης των μαζικών απολύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και στο ζήτημα της «αξιολόγησης», όπου οι ίδιες δυνάμεις προσανατολίζονται στην υποστολή της σημαίας του αγώνα και την από κοινού επεξεργασία μιας… «θετικής πρότασης».

Η απάντηση των ταξικών δυνάμεων στην εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά να δοθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, στα Σωματεία και στους χώρους δουλειάς, μέσα από διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων, επιτροπών αγώνα και το συντονισμό όλων των αγωνιστικών δυνάμεων. Η απεργία που οργανώθηκε την Παρασκευή 12/1, με αποφάσεις πρωτοβάθμιων συλλόγων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, δείχνει πως μπορεί να οργανωθεί απεργιακός αγώνας με πανεργατικά χαρακτηριστικά, χωρίς αποφάσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ωστόσο, ο αγώνας αυτός, για να είναι αποτελεσματικός, να εμπνέει και να συσπειρώνει τους εργαζόμενους, θα πρέπει να ξεπερνά τη λογική της μίας απεργίας διαμαρτυρίας τη μέρα που ψηφίζονται τα κάθε φορά αντεργατικά μέτρα, λογική στην οποία οφείλει να εγκαταλείψει το ΠΑΜΕ (μέχρι πέντε μέρες πριν τις 12/1 πρότεινε σε όλα τα σωματεία απεργία τη μέρα ψήφισης και περίμενε την κυβέρνηση να καθορίσει την ψήφιση), να έχει χαρακτηριστικά συνέχειας και κλιμάκωσης και να θέτει αναβαθμισμένους πολιτικούς στόχους με στόχο την ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και θα κινηθεί η δράση των Παρεμβάσεων και σε αυτήν καλούμε να κινηθούν όλες οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις, για να συγκρουστούμε τόσο με την κυβερνητική πολιτική όσο και με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, υπερβαίνοντας λογικές αποσπασματικών διαμαρτυριών, αλλά και λογικές αποκλεισμών και κομματικών περιχαρακώσεων.

Στάθης Γκότσης
Κώστας Τουλγαρίδης

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



38 σχόλια στο “ΑΔΕΔΥ: Συγκροτήθηκε προεδρείο από τις παλιές και νέες δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού

  1. Ανώνυμα

    Πρωτα κατεβαστε κανένα ανθρωπο στο δρόμο και μετά μιλήστε για το παμε

    Reply
    1. ΓΚ1

      Σωστα δεν εχουμε δικαιωμα να μιλαμε για την “ιερη αγελαδα” του Περισσου. Οκ την αλλη φορα θα μισθωσουμε πουλμαν απο ολη την Αττικη μπας και γεμισουμε δυο στενακια στην Ομονοια…Κανα πολιτικο σχολιο θα κανετε; Αρκετα με τα απολιτικα ειρωνικα σχολιακια για τη μαζικοτητα του καθενος.

      Reply
    2. Μάλι Μάδι

      κατεβάζουμε, κοίτα καλύτερα…Βγάλε τα “γυαλιά” που σε τυφλώνουν… Απάντα όμως και σε ένα ερώτημα ενός εργαζόμενου, σε ρωτάει κάτι πολύ συγκεκριμένο, δεν σε ρωτάει αν κατεβάζεις κόσμο, αλλά τι τον κάνεις.

      Reply
      1. Ανώνυμα

        δεν τον πας στην αγκαλια του τσιπρα οπως στειλατε εσεις ενα κοσμο το προηγουμενο διαστημα, οπως θα κανετε και την επομενη φορα που καποιος θα δημιουργησει ψευτικες προσδοκιες που θα στησει νεα ψευτοδιλημματα στο λαο

        Reply
  2. Ανώνυμα

    Ξεκαβαλήστε μικρομέγαλοι αντάρσυοι το ξύλινο αλογάκι, που γι’ άλλη μια φορά τρέχατε πίσω από τις πρωτοβουλίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για να σώσετε τα προσχήματα -έστω οι 3 κι ο κούκος- και αφήστε τα “μαθήματα” στο ΠΑΜΕ…

    Reply
    1. Γιώργος

      Αλλου για αλλου φίλε του κκε. Ξεκαβαληστε απο το καλάμι της εγωπάθειας. Καταρχήν στα 3.500.000 κατοίκων της Αθήνας το να κατρβαζει το παμε/κκε απο 5.000 κόσμο ως -ενίοτε και σπάνια- 10.000 κοσμο, και η πρωτοβουλία πρωτοβαθμιων απο 2.000 ως και αυτή ενίοτε 4-5.000 κόσμο, δεν λέει τίποτα. Η εξαθλίωση βαθαίνει και ο κόσμος απελπίζεται.

      Όσον αφορά την απεργία στις 12γεναρη, ευτυχώς που επέμειναν οι παρεμβάσεις ιδιωτικού και δημόσιο τομέα στο να γίνει..

      Reply
      1. Ανώνυμα

        εχεις κατεβει ποτε στο δρομο; εχεις απεργησει ποτε; πως ειναι δυνατον να λες οτι οι συσχετισμοι στο δρομο ειναι 1:2; το προβλημα ειναι οχι οτι δεν κατεβαζετε πολυ κοσμο, ουτε εμεις ειμαστε ευχαριστημενοι με τον κοσμο που κατεβαινει με τα ταξικα σωματεια, το θεμα ειναι οτι δεν κατεβαζετε καθολου κοσμο, οτι στον ιδιωτικο τομεα ειστε ανυπαρκτοι και οτι κουνατε και το δαχτυλο στους μονους που παλευουν να γινει κατι

        Reply
      2. Ανώνυμα

        “ευτυχώς που επέμειναν οι παρεμβάσεις”!!;!
        Πώς το πες στην αρχή; αλλού γι’ αλλού…. πράγματι…

        Reply
      3. Ανώνυμα

        εισαι σοβαρος; εγινε η απεργια γιατι επεμειναν οι ανυπαρκτες παρεμβασεις του ιδιωτικου τομεα; τα λες σοβαρα τωρα αυτα τα πραγματα;

        Reply
    2. Αλέξης

      Στην ερώτησή μου γιατί δεν κλείνει το ΠΑΜΕ κανένα μαγαζί, ενώ θα μπορούσε πάρα πολλά αν ήθελε, θα απαντήσεις; Δεν ρώτησα που πάτε εσείς τον κόσμο ή που τον πάει ο άλλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ρώτησα γιατί δεν κλείνεται καμιά πολυεθνική αλυσίδα, κανένα εμπορικό κέντρο, δηλαδή γαιτί εδώ στην κυριακάτικη αργία-απεργία δεν κάνετε απεργιακές φρουρές-μπλόκα. Είναι κατανοητή η ερώτησή μου ή να τη διατυπώσω αλλιώς;

      Reply
      1. ΓΚ1

        Το ΠΑΜΕ δεν ασχολείται με αυτά. Άντε να κάνει μια πρωινή βόλτα αγκαζέ με μια κάμερα από την Καπνικαρέα ως τις παρυφές του Υπ. Οικονομικών και μετά καφέ.
        Οι “οπορτουνιστές” (ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΛΑΕ,ΚΚΕ-μλ) και οι “προβοκάτορες” (αναρχικοί, ελευθεριακές συλλογικότητες) τρέχουν από το ξημέρωμα να μπλοκάρουν όλες τις εισόδους των μαγαζιών και κάθονται μέχρι αργά το μεσημέρι εκεί.

        Reply
      2. Πίσω από τις λέξεις- και κυρίως από το δάχτυλό του

        Μα είναι απλό: το ΠΑΜΕ είναι όργανο του Σόρος, δεξί χέρι των μασόνων, φυλάει τη Βουλή απ΄ τους εκάστοτε “εξεγερμένους”, είναι με το σύστημα, έχει μετοχές στο Γερμανό, ο Μπούτας πήγε τσίπουρα στον τσίπρα γιατί κατά βάθος είναι κολλητοί, και εννοείται ότι είναι το ΠΑΜΕ άγρυπνος φρουρός των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων όπου γης.
        Γιαυτό. Τόσα χρόνια στα λένε ψεκασμένοι, συριζαίοι, Α/Α, εξωκοινοβούλιοι… τι, δεν τους πιστεύεις;

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          Μπουμ κρατς γκλιγκλιγκλι, κρααατς!! Ωχ, ακομα ένας κκες κρασαρε….. Τι λέτε βρε ευλογημένοι κ κυρίως τι πίνετε κ γράφετε αυτές τις αηδίες;

        2. Σ.Τ.

          Tι ακριβώς είπατε προσφέρει στο κίνημα το ΚΚΕ;
          Το σταλινικό δογματισμό που κρύβει τον βαθύ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ που διακατέχει την πολιτική γραμμή του, τον εκλογικο ρεφορμισμό, τον κινηματικό ιεχωβαδισμο; Τι ακριβώς;

        3. Ι Α

          Λίγη τσίπα δεν βλάπτει

          Το ΠΑΜΕ οργάνωσε στην απεργία στις 12/1 ενάντια στο ν/σ κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες της αδεδυ-γσεε κόντρα και στις παρεμβάσεις στην ολμε και στις τοπικές ελμε

          Στελεχη και μέλη του ΠΑΜΕ είναι αυτά που απολύονται και που δίνουν τη μάχη σε ολους τους κλάδους για το δίκιο του εργατη

          Μονο από τον χθεσινό ριζοσπάστη
          https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=17/1/2018&id=16963&pageNo=9
          https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=17/1/2018&id=16963&pageNo=10

  3. Ανώνυμα

    Δυστυχώς για τα σχέδιά τους εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ.
    Κι όπως λέει κι ο Αρβανιτίδης:
    “(…)Εννοείται ότι ο αγώνας για την κατάργηση στην πράξη του πολυνομοσχεδίου θα είναι στην ημερήσια διάταξη και εννοείται ότι τα Συνδικάτα θα παίρνουν τις αποφάσεις τους για απεργία όπως τις έπαιρναν και μέχρι τώρα. Αν θέλει η κυβέρνηση να αναμετρηθούμε, τα ταξικά Συνδικάτα είναι εδώ. Εμείς ούτε τα διπλώσαμε, ούτε κουκούλες φοράμε! Ας κρατήσουν, λοιπόν, οι χοροί!”

    https://www.rizospastis.gr/page.do?id=16962&publDate=16%2F1%2F2018&pageNo=17

    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/148921/paremvasi-stin-ee-tis-adedy-kataggelontas-ti-stasi-tis-sto

    Reply
    1. Γιώργος

      Όχι ρε. Η κυβέρνηση δεν θέλει να σναμετρηθουμε! Τι είναι αυτά που ρωτα ο αρβανιτιδης! Έτσι για το χαβαλέ περνα τόσα εξαθλιωτικα νομοσχέδια..

      Reply
  4. Αλέξης

    Όπως καταλάβαμε όλοι, απάντηση δεν πήραμε. Κανένας ΠΑΜίτης δεν κάνει τον κόπο-δεν μπορεί;- να απαντήσει σε μια απλή μα καίρια ερώτηση: Γιατί δεν κλείενι ποτέ κανένα μαγαζί το ΠΑΜΕ στις κυριακάτικες απεργίες;
    Μπορεί να καταγγέλλει τον οπορτουνισμού, το ρεφορμισμό, την υποταγή ΟΛΩΝ των άλλων, να κατεβάζει σεντόνια για το Στάλιν, τον Τρότσκι, της ΕΣΣΔ, το Ζαχαριάδη, κ.ο.κ., αλλά στο ερώτημα ενός εργαζόμενου ΓΙΑΤΙ δεν κλείνουν τα ρημάδια τα μαγαζιά (ενώ εργοστάσια και εταιρείες σε γενικές απεργίες τα κλείνουν καμιά φορά), ουδέν σχόλιο… Όπως θα έλεγε και ένας ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι και ο λαός να βγάλουν τα συμπεράσματά τους… Πραγματικά όμως!

    Reply
    1. Ανώνυμα

      βρε απαραδεκτε τα εργοστασια κλεινουν οταν και απο τους ιδιους τους εργατες που δουλευουν εκει υπαρχει κινηση και διαθεση για απεργια, οταν στα περισσοτερα μεγαλα καταστηματα δεν κουνιεται φυλλο σε τι θα βοηθησει αυτο, θα κανουν οι απ εξω απεργια για τους απο μεσα;

      Reply
      1. ένας

        Αλέξη, θέλεις να ρθούμε να ..σε απεργήσουμε;!

        Reply
        1. Αλέξης

          Εγώ δεν θέλω τίποτα. Μια ερώτηση έκανα. Απάντηση δεν πήραμε. Ο λαός έβγαλε τα συμπεράσματά του (όπως θα έλεγε και η ανακοίνωση του κόμματός σου). Καλή συνέχεια.

    2. lathranagnostis

      Είναι τόσο ανόητο το ερώτημά σου, που δυσκολεύει την οποιαδήποτε απάντηση. Όπως σου είπε και ο “ανώνυμος”, είναι οι εργάτες που απεργούν και κλείνουν τα εργοστάσια. Δεν “τα κλείνει το ΠΑΜΕ”.

      Reply
      1. Γιώργος

        Ωραίο επιχείρημα για να μην κάνετε τίποτα για την κυριακάτικη αργία αγαπητέ λαθραναγνωστα! Το ότι ΠΡΙΝ πάμε να κλείσουμε ορισμένα μεγάλα καταστήματα την Κυριακή ΕΧΕΙ κυρηχθει απεργία, αρα συγκροτουμε απεργιακές φρουρές σε όποιο μαγαζι μπορούμε, προφανώς ΔΕΝ σας λέει εκεί στο παμε/κκε τίποτα. Οκ! Απαντήσατε!

        Reply
        1. Ανώνυμα

          ετσι απεργεις εσυ; περιμενεις καποιους να ερθουν να κλεισουν την εισοδο; μετα μηπως λες και στο αφεντικο οτι εγω ηθελα να ερθω αλλα δε με αφησαν

        2. Ανώνυμα

          Καλά, το θράσος σας δεν έχει όρια ρε φίλε… Που θα μάθεις και το ΠΑΜΕ να κάνει απεργιακές φρουρές! Έλα παππούλη μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου… Δεν παίζεστε πια!

        3. Γιώργος

          Α Π Ε Ρ Γ Ι Α Κ Η Φ Ρ Ο Υ Ρ Α: Οταν τα σωματεία βιβλίου/χάρτου/γραφικών τεχνών κηρύσσουν απεργία τις Κυριακές που ανοίγουν τα καταστήματα, οι εργάτες μέλη των σωματείων συγκροτούν ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΦΡΟΥΡΕΣ και υπερασπίζονται την απεργία κλείνοντας καταστήματα.

          Ε, το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ΔΕΝ συγκροτεί απεργιακές φρουρές ποτέ, άρα ΔΕΝ κλείνει καταστήματα σε αυτές τις απεργίες. ΤΙ ΔΕΝ καταλαβαίνετε αγαπητοί του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ;

      2. Αλέξης

        Φίλε μου, ανόητο είναι να μας λες ότι δεν τα κλείνει το ΠΑΜΕ (όπου και όταν κλείνει τα εργοστάσια και επιχειρήσεις) αλλά οι εργάτες… Δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη, γνωριζόμαστε όλοι λίγο-πολύ. Τα απεργιακά μπλόκα τα οργανώνει κάποιο σωματείο, πάνε μέλη του σωματείου και αλληλέγγυοι του αγώνα (μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ) μαζί με εργάτες-εργαζόμενους του εργοστασίου/ειχείρησης και το κελίνουν. Αυτονόητα πράγματα, μην το παίζουμε κινέζοι… Το ίδιο γίνεται και στις κυριακάτικες απεργίες, όπου όμως τα σωματεία που ελέγχει το ΠΑΜΕ στο χώρο του εμπορίου (ας χρησιμοποιήσω μια πιο ορθή έκφραση), όπως ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, δεν κάνει απεργιακή φρουρά, δεν κλείνει κάποιο κατάστημα. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, αλλιώς μάλλον εσύ είσαι ανόητος και όχι η ερώτησή μου…

        Reply
        1. Ανώνυμα

          αφου ουτε ξερεις τι γινεται ουτε θες να καταλαβεις τι σκατα επιμενεις, μηπως δουλευεις σε καταστημα και δεν απεργεις κ θελεις να ερθει το ΠΑΜΕ για να μην πας στη δουλεια αλλα να παρεις το μεροκαματο, την αληθεια πες

        2. Αλέξης

          Άκου φίλε Ανώνυμε: Απεργώ σε κάθε απεργία, το υφάκι αυτό ας το… Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων δεν μπορεί να κλείσει 2 μαγαζιά με δουλεύεις; Δεν έχει μέλη σε κανένα κατάστημα; Όταν σις πανεργατικές απεργίες κλείνετε π.χ. μια επιχείρηση ή ένα ξενοδοχείο είναι μόνο εργαζόμενοι από μέσα; Έλα ρε μεγάλε, σε σωματεία είμαστε, ξέρουμε, βλέπουμε… ΟΚ δεν μπορείτε να απαντήσετε για τις Κυριακές, είπαμε: Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Καληνύχτα.

        3. Ανώνυμα

          “θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους” για τις “συνωμοσίες του ΠΑΜΕ” και θα εμπιστευτούν τους ντούρους αντικαπιταλίστα κι έτσι θα φτιάξετε και Παρεμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα…άσε που θα βάλουν και την ανταρσύα στη Βουλή να …πιέζει από τα αριστερά το ΣΥΡΙΖΑ… Καληνύχτα και σε σένα και όνειρα γλυκά! (Η πραγματικότητα είναι μάλλον σκληρή για να την αντέξεις, οπότε ρίξτο στον ύπνο αφού προτιμάς)

        4. Γιώργος

          Αχ άσχετε φίλε του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ: Κινήσεις/Παρεμβάσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν, και εκλέγουν και έδρα στο ΕΚΑ, αλλά και σε άλλα Ε.Κ. της χώρας! Μάθε γιατί εκτίθεσαι λόγω άγνοιας!

          Κατα τα άλλα, καλά στα λέει ο Αλέξης

        5. ονομα

          Ε και πώς σας κάνει υπαρκτούς αυτο; Πριν σας έρθει η ΠΕΝΕΝ μεταγραφή ούτε 1% δεν είχατε στη ΓΣΕΕ. Τώρα 1 κόμμα κάτι. Και τώρα που η απεργία ήταν χωρίς το δημόσιο η εικόνα σας παραήταν τραγική. Μήπως να δείτε γιατί ενώ Η άνταρσυα κατά εσάς μονο αυτη και σε αντιθεση με το ΠΑΜΕ παντα κλείνει μαγαζιά, δείχνει αλληλεγγύη σε προσφυγές, τραμπουκιζει ματαδες, κάνει επεισοδιακες εισόδους στη ΔΕΘ και γενικά λέτε ότι είστε τρόμος του συστήματος αυτό δεν αποτυπώνεται ΠΟΥΘΕΝΆ; Το λέω μήπως αλλάξεις κάτι στη στρατηγικη και τακτικη σας και βάλετε έστω ένα λιθαράκι στην ανασυγκρότηση του κινήματος.

        6. lathranagnostis

          ” Όταν σις πανεργατικές απεργίες κλείνετε π.χ. μια επιχείρηση ή ένα ξενοδοχείο είναι μόνο εργαζόμενοι από μέσα;”
          Είναι δυνατόν να κλείσει μια επιχείρηση αν δεν απεργήσουν οι εργαζόμενοι από μέσα? Καλά σου λέει ο άλλος παραπάνω ότι περιμένεις να έρθει το ΠΑΜΕ να κλείσει το μαγαζί που εργάζεσαι για να “κάνεις απεργία” χωρίς να χάσεις το μεροκάματο. Εν τάξει, είπαμε, λίγο κουτοπονηριά επιτρέπεται, αλλά εσύ το ξεφτίλισες!
          Σαν τις μικροαστές κυράτσες το 12, που θέλανε “να αναλάβει το ΚΚΕ” να τους σώσει τα εισοδήματα και μετά θυμώσανε και σκούζανε ότι “το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει” και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήθελε να κυβερνήσει αλλά τώρα, η “αθώα περιστέρα”, εκφράζει το παράπονο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία.
          Να ρθει το ΚΚΕ να με κυβερνήσει, να ρθει το ΠΑΜΕ να με απεργήσει……Τίποτε άλλο παιδιά?

        7. Ανώνυμα

          “Να ρθει το ΚΚΕ να με κυβερνήσει, να ρθει το ΠΑΜΕ να με απεργήσει……” αλλά εγώ να μη ξεκουνιέμαι από τον καναπέ και να έχω τους αστούς πάντα να με @$#^%&, νομίζω έτσι δένει το σκεπτικό τους

        8. lathranagnostis

          Βασικά, να μην ρισκάρουν και ταλαιπωρηθούν με επαναστατική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, αλλά να τα επιλύσουν ανώδυνα με ρεφορμιστικές λύσεις. Αυτό είναι το όνειρο κάθε μικροαστού, γι αυτό και πέφτουν οι ίδιοι θύματα, αλλά φορτώνουν και στην κοινωνία, λωποδύτες/Καματερούς όπως ο Τσίπρας.
          “Φυσικά και ρεφορμισμός, αγαπητή Ρόζα!……….”

        9. Αλέξης

          Την μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν μπορούμε να απαντήσουμε… ΟΚ, είπαμε, καταλάβαμε. Τα μαγαζιά που δουλεύουμε τα κλείνουμε, δεν χρειαζόμαστε το ΠΑΜΕ. Ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ με την ερώτηση, μην το παίζετε αντουανέτες τώρα… Φυσικά και σε μεγάλες επιχειρήσεις δεν απεργούν ποτέ όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά στις απεργίες τα σωματεία κάνουν απεργιακές περιφρουρήσεις και τα κλείνουν. Το κάνει το ΠΑΜΕ σε επιχειρήσεις, το κάνουμε και εμείς. Τις Κυριακές γιατί δεν το κάνει το ΠΑΜΕ, αυτό μένει αναπάντητο λοιπόν.
          Και… μάγκες, ούτε να μας κυβερνήσει το ΚΚΕ θέλουμε, ούτε να μας απεργήσει το ΠΑΜΕ θέλουμε, να εξηγούμαστε. Εξάλλου, εκτός από την προχθεσινή απεργία, μόνο όταν κηρύξει η ΓΣΕΕ τρέχει και το ΠΑΜΕ… Γνωστά αυτά, όχι τρελίτσες σε μας, αυτά να τα πουλάτε σε κανέναν θείο ή θεία που τα πιστεύει…

        10. Ανώνυμα

          εγώ για “θείους” δεν ξέρω, φαίνεται όμως πως έχει ένα μάτσο χάπατα πιτσιρικάδες εικοσάρηδες που τρώνε ότι “αντικαπιταλιστικό” αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ κουτόχορτο τους σερβίρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.