.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ά. Χάγιος: Όλοι μαζί είναι στο κότερο της ΕΕ & στα αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ



Το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου 2019 ο Άγγελος Χάγιος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμμετείχε στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου “Kontra 24”, στο Kontra channel.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, αποσπάσματα της εκπομπής με τις παρεμβάσεις του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μεταξύ άλλων ο Άγγελος Χάγιος τόνισε και τα εξής:

-Η καταβύθιση των εργαζομένων και η κοινωνική καταστροφή που έχει επέλθει σ’ αυτόν τον τόπο στα τελευταία 8 – 9 χρόνια, δεν έχει ξαναγίνει παρά μόνο σε εποχές πολέμων. Τότε, χάναμε μια γενιά, και τώρα δεν ξέρουμε αν θα χάσουμε και δεύτερη ή και τρίτη· στη φτώχεια, στην ανεργία, στη μετανάστευση, στις αρρώστιες λόγω της μνημονιακής καπιταλιστικής κατάστασης.

-Όταν ακούω για τα κότερα, μου έρχεται στο μυαλό και θα το πω: Έχουν ανέβει όλοι στο κότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της φτώχειας, του ρατσισμού, της καταπίεσης και των μνημονίων και μας χαιρετάνε χωρίς να συζητάνε τι θα γίνει με 714 μνημονιακούς νόμους. Ανεβαίνουν όλοι τους στα αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, οξύνοντας επικίνδυνα τις αντιπαραθέσεις για τα υποθαλάσσια οικόπεδα.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ για μας πλέον δεν είναι αριστερά. Έχει μετακομίσει στο στρατόπεδο του αστικού πολιτικού συστήματος και ο κόσμος του δε θα τον ακολουθήσει σ’ αυτή την πορεία, ή τουλάχιστον, ο μάχιμος, ο πιο προβληματισμένος κόσμος.

-Περιέγραψε με μελανά χρώματα τον εργασιακό Μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αντιπαρερχόμενος και χλευάζοντας τις επιφανειακές και πολιτικά άσφαιρες ψευτοαντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων τού νέου δικομματισμού.

-Κατήγγειλε το ρόλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως μαντρόσκυλου του συστήματος.

-Επισήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί για την περιοχή και τη χώρα μας ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ (κράτος δολοφόνο το χαρακτήρισε) και Αιγύπτου.

-Πνίγονται ακόμα οι μετανάστες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, τόνισε σε άλλο σημείο.

-Υπάρχει ένα θέμα: Εδώ οι αξίες της αριστεράς, οι αγώνες της αριστεράς, το αίμα που έχει χυθεί για αυτό τον τόπο, δε μπορούν να εκποιούνται σε ένα καθεστώς ευρωμνημονιακής φυλακής, που θέλουν να μας κρατήσουν μέχρι το 2060.

-Υπάρχει μεγάλη οργή μέσα στην κοινωνία, ανέφερε επίσης, για να συμπληρώσει Ένα μέρος αυτής της οργής θα εκραγεί. Αυτή η έκρηξη θα καταγραφεί στην κοινωνική πάλη, στον κοινωνικό αγώνα.

-Ενδιαφέρουσα ήταν και η πολιτική απάντηση που έδωσε στη δημοσιογραφική ερώτηση του Αιμίλιου Λιάτσου, γιατί δεν κατεβαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το Λαφαζάνη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κ.ά.

-Ανέδειξε ακόμη τις σημερινές δυνατότητες για μείωση των ωρών εργασίας.

-Ρωτήθηκε τέλος για το αν ο Παύλος Πολάκης ήταν ποτέ μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δίνοντας επίσης ενδιαφέρουσα απάντηση.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 8
Συμμετοχές )



27 σχόλια στο “Ά. Χάγιος: Όλοι μαζί είναι στο κότερο της ΕΕ & στα αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ

  1. λαθραναγνώστης

    “-Ο ΣΥΡΙΖΑ για μας πλέον δεν είναι αριστερά. ……….”
    Η καλύτερη ατάκα όλης της συνέντευξης!
    Ενώ προηγουμένως ήταν! Ε Άγγελε?
    Ήταν αριστερά όταν από την βίλλα Αμπροσέτι, πήγαινε κατ ευθείαν στο ίδρυμα Κλίντον και μετά γραμμή για κατάθεση διαπιστευτηρίων στο ΝΑΤΟ…..

    Reply
    1. α

      Ήταν από την εποχή που η κυβέρνηση Τζανετάκη των ΝΔ και ΣΥΝ/ΚΚΕ υπόγραφε για την παραμονή των αμερικάνικων βάσεων

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Μπα? Πως και μου ξέφυγε? Πως ξέφυγε τόσον καιρό σε τόσους άλλους?
        Έχεις καμιά απόδειξη γι αυτό?

        Reply
        1. α

          Όταν το καλοκαίρι του 1989 υποτίθεται ότι έληγε η συμφωνία του ΠΑΣΟΚ το 1983 για την παραμονή των βάσεων (“φεύγουν οι βάσεις που μένουν” που έλεγε και ο αείμνηστος Χάρυ Κλυνν) αντί να αρχίσει το ξήλωμα, άρχισαν… έργα προϋπολογισμού 1 δισ. δραχμών της εποχής.
          Η κυβέρνηση Τζανετάκη είχε πει ότι το θέμα των βάσεων θα “παγώσει”, αλλά τελικά έγινε καυτό.
          Το θέμα είχε αποκαλύψει το -περιοδικό τότε- ΠΡΙΝ (τεύχος 5, Σεπτέμβρης 1989) και το επιβεβαίωσε ο Ριζοσπάστης με ένα υποβαθμισμένο δίστηλο ρεπορτάζ στις 7/9/1989. Το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός σώπασαν στη συνέχεια μέχρι που έπεσε η κυβέρνηση και το θέμα της παραμονής των βάσεων έκλεισε.
          Μεγάλη η ζημιά από την αστική κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΝ και ΚΚΕ

        2. ένας

          Δεν απάντησες που είναι η υπογραφή της “Κυβέρνησης Τζανεττάκη” για την παραμονή η ξέρω-γω ανανέωση της συμφωνίας για τις βάσεις. Από αυτά, που λές εγώ καταλαβαίνω ότι το θέμα έγινε πάσα στην επόμενη Κυβέρνηση του Μητσοτάκη.
          Τι πά να πεί “έγινε καυτό”! Αν έγινε καμιά συμφωνία γιατί δεν την κατήγγειλε το …”πριν”;
          Δεν θυμάμαι ποτέ να υποβάθμισε το ΚΚΕ, ακόμα και του …Φαράκου(!), το θέμα των βάσεων! Ακόμα και το ’89, που οι Γραψαίοι “δικαιωνόσασταν” για την αντι-σοβιετική σας θέση και ο κόσμος παρακολουθούσε παγωμένος τις ανατροπές. Την ίδια ώρα, που το ΚΚΕ κατάγγελνε το Μάαστριχτ!
          Μην πιάνεστε από τις περούκες σας, δε θα γλυτώσετε τον πνιγμό…..

        3. Ανώνυμος

          Το μααστριχτ το κατήγγειλε το ΝΑΡ μόλις η συμφωνία έγινε γνωστή. Άσε τα σάπια.

          Δεν είναι “ποιος την έχει μακρύτερη” η αριστερη πολιτική. Κ η αναφορά των γεγονότων έχει νόημα όταν οδηγεί σε σοβαρότερες επιλογές. Δυστυχώς η κυβέρνηση κκε/νδ/συν τότε, συνέβαλε στην ομαλοποίηση του καπιταλιστικού συστήματος κ η οικουμενική πασοκ/νδ/κκε/συν ακομα περισσότερο

        4. ένας

          Αν νομίζετε πως το ….’89 έτριζε το ….καπιταλιστικό σύστημα(!), τότε που όλοι πανηγυρίζατε για την πτώση της ΕΣΣΔ…ε, ζείτε στην κοσμάρα σας. Μια ενδοαστική κόντρα ήταν και καθόλου ….”ανωμαλία”. Οι αυταπάτες του κομμ. κινήματος έρχονταν από πολύ παληά, το ’89 εκφράστηκαν, δεν δημιουργήθηκαν. Αλλά κι έτσι το κομμ. κίνημα έκανε ένα βήμα μπροστά, παρά τις αβαρίες. Το όφελος του κομμ. κινήματος εκείνης της περιόδου ήταν ότι απαλλάχτηκε από τις δυό κύριες μορφές του οπορτουνισμού και την δυναστεία του “ΠΑΣΟΚ και Λοιπές Δημ. Δυνάμεις”. Η αναγέννησή του ξεκίνησε ακριβώς από το ’89. Αλλά αυτό φτάνει για να σας έχει γίνει εφιάλτης.
          Δεν το λες και λίγο.

        5. Ανώνυμος

          Άστο ρε ένας που θα μας πεις ότι ήτα μια απλή κατασταση το 89 κ ότι η συγκυβέρνηση νδ/κκε/πασοκ/συν πηγε μπροστά το κομμ κινημα!

          Καπιταλιστικες αναδιαρθρώσεις προώθησαν οι 2 καπιταλιστικες κυβερνήσεις τις οποίες στήριξε κ στις οποίες συμμετείχε το ΚΚΕ: Την σάπια ιδιωτική τηλεόραση, κατέστειλαν απεργίες, προώθησαν τη νατοικη ατζέντα κλπ.

        6. ένας

          Τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις ξεκίνησαν οι φίλοι σας οι μικροαστοί του μΠατσόκ σε μεγάλη κλίμακα από το ’85, τότε, που έφαγε και το πρόστιμο ο “Ρ” γιατί δεν …πάγωνε τους μισθούς! Ηταν μια γενικότερη αντεπίθεση του Κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, που εδώ διεκπεραίωναν οι …”αριστεροί” και οι κλακαδόροι τους, κύρκοι, ΕΔΑ, διάφοροι τροτσκιστές (Ξεκίνημα, “Χάος”, κλπ) γκρούπες κλπ. ΔΔ. Τότε όλοι σε ανατολή και σε δύση ψέλνανε το τροπάριο του “εκσυγχρονισμού” και οι νουνεχείς κομμουνιστές βρίσκονταν εξ αντικειμένου σε φάση μαχητικής τακτικής αναδίπλωσης. Η Θάτσερ κατατρόπωνε τους άγγλους ανθρακωρύχους και ο Ρίγκαν καλούσε όλους τους “πρόθυμους” σε σταυροφορία ενάντια στην “Αυτοκρατορία του Κακού” την ώρα, που οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι πίναν νερό στο όνομα του Βαλέσα. Εχουν μνήμη οι φύλακες!
          ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΝ ΕΚΕΙ κανείς αρειμάνιος φαφλατάς δε λέει τίποτε και γιατί μέχρι τότε ΕΚΑΝΕ ΜΩΚΟ.
          Και η …”σάπια ιδιωτική τηλεόραση” ήταν απλά μια έκδοση της ενιαίας σάπιας αστικής τηλεόρασης, όπως και η ακόμη πιο σάπια προκάτοχός της ΕΡΤ (ΕΙΡ, ΥΕΝΕΔ) κλπ. Πιο πριν είχαν ιδιωτικοποιηθεί τα ραδιόφωνα χωρίς κανείς να συγκινηθεί – και γιατί άλλωστε; Μόνοι σας ξεβρακώνεστε….
          Οι Οικουμενικές, (που το σημερινό ΚΚΕ με τα τότε στελέχη του ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ, απλά έδινε ανοχή μέχρι να βρεί τρόπο να ξεμπλέξει από εκείνο το χάλι), ακριβώς λόγω και της εμπλοκής των κομμουνιστών ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ τις “μεταρρυθμίσεις”, που τότε παντού καλπάζαν. Γι αυτό και οι αστοί φρόντισαν το ταχύτερο δυνατό, μόλις τα βρήκαν στις εσωτερικές κόντρες τους, να απαλλαγούν από τις αστικές “οικουμενικές” κυβερνήσεις. Ακριβώς γιατί “δεν προωθούσαν” τις “μεταρρυθμίσεις”.
          Σημασία έχει ότι τότε το ΚΚΕ επωφελήθηκε και κατάφερε να ξεκινήσει την αποτοξίνωσή του χωρίς να γίνει γκρούπα, να καταντήσει να τρέχει πότε πίσω από το αναρχομπάχαλο, και πότε πίσω από τα τΣύριζα.

        7. Ανώνυμος

          Παραλήρημα απο τον κκε φίλο μας! Αγαπητέ δεν έχεις ιδέα απο το τι οαθχθηκε στην Ελλάδα την δεκαετία του ’80.

          Δυστυχως το κκε τάχθηκε απο το ’75 κ μετά με την γραμμή του προοδευτικού καπιταλιστικού εκσυγχρονισμού της χώρας. Για αυτό κ συγκρότησε μαζι με νδ κ πασοκ τις 2 καπιταλιστικες κυβερνήσεις το ’89-’90.

          Αυτη η γραμμή του κκε σε συνδυασμό με την κατάρρευση του λεγόμενου υπαρκτού, κ σε συνδυασμο με την αναγκη στρατηγικης απαντησες απο κομμουνιστικη σκοπια σε ολα αυτα, γέννησαν το ΝΑΡ.

        8. Σ.Τ.

          Χχαχα τι λεει το ατομο…μπηκανε στην κυβέρνηση γιατι δεν κατερρεε το συστημα….τι ειναι τωρα αυτο; Σταλινικου τυπου δηθεν αυτοκριτικη; Το κκε μπηκε στην κυβέρνηση για να μην παραγραφουν τα σκανδαλα. Τωρα γιατι αυτο ηταν τοσο σημαντικο αυτο το ξερουν μονο οι κκεδες. Λες και θα χρεωνοταν το κκε πιθανη παραγραφη. Λες και επρεπε να δωσει καπου αναφορα το κκε για την σταση του….Ενω το ’08 ή το’10 ας πουμε δεν ειχε προβλημα να τα ακουσει παλι, φτανει που δεν εχουν αυταπατες.

        9. λαθραναγνώστης

          Άστο ρε ένας…..
          Το 89 είναι η “Γέννεσις” του ΝΑΡ κι εσύ το υποβαθμίζεις σε απλή ενδοαστική κόντρα?!

        10. Ανώνυμος

          εσυ λαθραναγνώστα, ΠΩΣ σου φαίνεται το γεγονός ότι τα κόμματα της Αριστεράς από το ’74 και δώθε τα οποία συγκρότησαν ή συμμετείχαν σε καπιταλιστικές κυβερνήσεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ;

        11. λαθραναγνώστης

          “Τα κόμματα της αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ή συμμετείχαν σε καπιταλιστικές κυβερνήσεις….”
          Ουάου μεγάλε..!!
          Ποιές ήταν αυτές οι κυβερνήσεις, για τις οποίες με τόσο στόμφο μου κάνεις την επερώτηση?

        12. Ανώνυμος

          Λαθραναγνωστη, αν έχεις μνήμη χρυσόψαρου να σε βοηθήσω: Οι καπιταλιστικες κυβερνήσεις που συγκρότησε το κκε μαζι με νδ κ πασοκ, ήταν οι κυβερνήσεις τζανετακη κ ζολωτα.

          Για τον δε σύριζα, ειναι κυβερνητικος καπιταλισμός απ την κορφή ως τα νυχια

        13. λαθραναγνώστης

          Αααα, αυτές?
          Νόμισα κι εγώ ότι ήταν και κάποιες άλλες…..
          Ήταν αυτές δηλαδή οι κυβερνήσεις όπου μπήκε και η υπογραφή του Φλωράκη σε συμφωνία να παραμείνουν οι βάσεις στην Ελλάδα….
          Καααλά!

        14. α

          Το ΚΚΕ δε θυμάσαι να υποβάθμισε το θέμα. Απλά ήταν στην κυβέρνηση από τον Ιούλιο του 1989 μέχρι με το Φλεβάρη του 1990 με τις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα. Και οι βάσεις δεν έφυγαν.
          Ο Μητσοτάκης και αυτός… τις βρήκε στη θέση τους.
          Όλα καλά και νατοϊκά.

        15. πικάπα

          Από τη μια να τα πούμε στο μεγάλο, μη κάνεις σαν παιδί – μόνο να χάσεις έχεις έτσι. Οι συγκυβερνήσεις και μάλιστα χωρίς καν την εξασφάλιση μίνιμουμ αστικοδημοκρατικών όρων (απλή αναλογική και πολλά ακόμη) μας πάγωσαν τότε όλους (πλην εσωτερικάκηδων). Το ΝΑΡ είχε δίκιο σε αυτά που έλεγε επί της συγκυρίας τότε που έφυγε, αυτό αποδείχθηκε και πρέπει να το παραδεχτείς. Επίσης, το να σκανιάζεις π.χ. παλιούς Ναρίτες, του στυλ “ρε σεις πότε καταλάβατε ότι το Σύριζα δεν ήταν αριστερά” κλπ, γενικά με το αν απαξιώνεις εντελώς όλες τις άλλες προσπάθειες, απλά ρίχνεις το επίπεδό σου. Στο φινάλε, αν εσύ τα ήξερες όλα τα σωστά από πάντα, δε θα ήσουν τώρα στη γωνία όπως είσαι. Εκτός κι αν σκοπεύεις να ανεβείς κι εσύ στο πυθάρι στην τελική..Αλλά δε σε θέλω για το πυθάρι.

          Από την άλλη για όλα τα καλά παιδιά τα αναψοκοκκινισμένα που θέλουν να αγωνιστούν κλπ. Το ΝΑΡ από τότε, εδώ και 30 χρόνια δεν δημιούργησε τελικά κανένα δικό του δίκιο, παρά έμπλεξε μετά από 20 χρόνια σε ένα απίθανο δήθεν μέτωπο που δεν μπορεί να λειτουργήσει. Επαγγέλλεται τρομάρα του κομμουνιστικές επανιδρύσεις και θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (ΚΚΕ), όταν στην ουσία απλώς τροφοδοτείται από την ανάγκη πολλών ανένταχτων αριστερών και αγωνιστών να δώσουν το παρών και -τι να κάνουν- καταφεύγουν στην γενική χαλαρή αιγίδα ενός αρκετά βολικού και πιασιάρικου ονόματος (ανταρσία). Ας δεχτεί αυτό που είναι κι ας κοιτάξει να δημιουργήσει τα δικά του δίκια. Αμάν πια με τις “κριτικές” βγαλμένες από τη κοιλιά ώρες ώρες.

        16. λαθραναγνώστης

          Άλλο το “υπέγραψε” κι άλλο το δεν τις έδιωξε.
          Οι βάσεις, δεν ήταν αντικείμενο της κυβέρνησης Τζανετάκη, όπως και οτιδήποτε άλλο, εκτός από τα σκάνδαλα. Ήταν κυβέρνηση “ειδικού σκοπού”, μόνο για το θέμα των σκανδάλων και την παραπομπή των ενόχων. Δεν είχε καμία απολύτως δύναμη, ούτε νομιμοποίηση, να κάνει οτιδήποτε άλλο.
          Οι εργασίες ανακαίνισης των βάσεων,ξεκίνησαν προφανώς, διότι εφ όσον δεν ζητήθηκε να φύγουν, θεωρήθηκε νομικά, ότι η παραμονή τους παρατείνονταν αυτόματα.
          Περιμένω λοιπόν, να μου φέρεις ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, με την υπογραφή του Φλωράκη για την παραμονή των βάσεων, όπως κατήγγειλες αρχικά, ή να ανακαλέσεις.
          Διαφορετικά, ο Μεγαλοοικονόμου, θα θεωρείται ο τέλειος πολιτικός σου εκφραστής!

  2. nezard

    ούτε ο Χάγιος συνέδεσε τους τυχοδιωκτισμούς του ελληνικού αστικού κράτους στη ΝΑ Μεσόγειο, στους οποίους (τυχοδιωκτισμούς) αναφέρθηκε, με την φανερή αρωγή που δίνουν σε αυτούς το σοσιαλσωβινιστικό ΚΚΕ και η σοσιαλσωβινιστική ΛΑΕ.

    Είναι φανερό ότι το ΝΑΡ κρατάει, όλως αδικαιολόγητα, φοβική και συμβιβαστική στάση έναντι του ΚΚΕ και της ΛΑΕ. το δικαστήριο της Ιστορίας είναι, όμως, αμείλικτο.

    εάν το ΝΑΡ δεν αναλάβει την ιστορική ευθύνη, που πέφτει στις πλάτες του, για την οργάνωση του αντιπολεμικού αγώνα της νεολαίας και των εργαζομένων, θα σβήσει ΚΑΙ ΑΥΤΟ μέσα στην καταισχύνη. Κανείς δεν θα τη γλυτώσει.

    Reply
    1. ένας

      Τρέμετε, οπορτούνες!
      Ο Nerd κρατάει μαχαίρι!!!!!

      Reply
    2. "αντικαπιταλιστης"

      Όχι άλλο τροτσκισμο.. Φτάνει ότι έχει αφομοιώσει μέχρι τώρα από αυτόν το ΝΑΡ, του αρκεί για να κρατάει θέση στον πάτο του βαρελιού, όπως άλλωστε όλες οι τροσκιστικες και ελευθεριακες γκρουπες….

      Reply
  3. nezard

    Το ΚΚΕ πχ πληρώνει μέχρι και σήμερα το ολέθριο, το φοβερό σφάλμα της συγκρότησης κυβέρνησης “εθνικής ενότητας” (!!!!!) τον Οκτώβριο του 1944 και την ολέθρια, επίσης,συναφή υποδοχή των άγγλων ένοπλων ιμεριαλιστών ως δήθεν “ελευθερωτών”(!!!!). Μετά από εκείνα τα φοβερά γεγονότα του 1944-1945 η εμπιστοσύνη του λαού στο ΚΚΕ αποσύρθηκε.

    έχει κάποιο λόγο να πιστεύει το ΝΑΡ ότι ενδεχόμενη εκ μέρους του απροθυμία πραγματικής ανάληψης της ευθύνης για οργάνωση του αντιπολεμικού αγώνα, δεν θα συνεπαγεται την εξαφάνισή του ; έχει κάποιο λόγο να πιστεύει ότι δεν θα το πληρώσει πανάκριβα;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Τι να πληρώσει βρε ερμε; Πότε είχε την αποδοχή του λαού;

      Reply
  4. Ζωη Κολετσα

    Γιατί η Αλέκα Παπαρήγα δεν ανέλαβε να κυβερνήσει όταν της δόθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά η εντολή;Μόνον κριτική έξω από τον χορό;

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Προβοκατόρικη και αφελής η ερώτησή σου, αλλά θα σου απαντήσω.
      Διότι και να έπαιρνε την εντολή δεν θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση. Αυτή είναι η απλή απάντηση.
      Η πιο πολύπλοκη, είναι ότι το να είναι το ΚΚΕ κυβέρνηση και την εξουσία να την έχει η αστική τάξη, δεν έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα, από το να το εγκλωβίσει (το ΚΚΕ) σε μια κατάσταση στην οποία τα χέρια του θα είναι δεμένα από τους αστικούς θεσμούς και δεν θα μπορεί να την διαχειριστεί.
      Αυτά. τα λέει το ΚΚΕ εδώ και δεκαετία.
      Απορώ πως δεν τα ξέρεις, τη στιγμή που δείχνεις τέτοιο ενδιαφέρον για τον λόγο που “η Αλέκα Παπαρήγα δεν ανέλαβε να κυβερνήσει”…!!!!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.