.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ξεζούμισμα των εργαζομένων εκτίναξε τα κέρδη του ομίλου Jumbo


jumbo

Μεγάλη αύξηση των κερδών και εξάπλωση με νέα καταστήματα σε Ελλάδα και Ρουμανία γνώρισε ο όμιλος Jumbo το τελευταίο εννιάμηνο.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη του ομίλου κατέγραψαν αύξηση 7,25%, αγγίζοντας τα 74,52 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 8,57%, αγγίζοντας τα 446,13 εκατ. ευρώ, έναντι 410,94 εκατ. ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Παράλληλα τους τελευταίους μήνες η Jumbo άνοιξε πέντε νέα καταστήματα: Ένα στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και τρία στη Ρουμανία.

Το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου αριθμεί πλέον περισσότερα από 70 καταστήματα, εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 5 στη Ρουμανία, 2 στα Σκόπια και 1 στην Αλβανία.

Πίσω από τα υπερκέρδη των Jumbo κρύβεται ο πιο σκληρός εργασιακός Μεσαίωνας, στα καταστήματα και τις αποθήκες της αλυσίδας.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων είχε καταγγείλει παλαιότερα ότι τις περιόδους με αυξημένη κίνηση, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα και κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η εταιρεία προσλαμβάνει νέους κάτω των 25 ετών με μηνιαία σύμβαση 4ωρης απασχόλησης προς 180 ευρώ τον μήνα, δηλαδή προς 2,25 ευρώ την ώρα.

Βρισκόμενος στην εμπροσθοφυλακή της ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων, αλλά και προωθώντας αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα (πρόσφατα ανακλήθηκαν από τον ΕΦΕΤ προϊόντα μαγειρικής που διακινούνταν από την αλυσίδα και… διαλύονταν σιγά – σιγά στα τρόφιμα), ο όμιλος Jumbo κατάφερε να εκτινάξει τα κέρδη του εν μέσω κρίσης, και συνεχίζει την επέκτασή του στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

2 Σχόλια στο "Το ξεζούμισμα των εργαζομένων εκτίναξε τα κέρδη του ομίλου Jumbo"

George Parasxos

πόσα αντικείμενα υπάρχουν στα Jumbo που δεν έχουν πιστοποιήσεις και το κράτος κάνει τα στραβά μάτια. Τρέξτε κόσμε..

Νίκος

Εργάζομαι στα jumbo και αυτά που έχετε γράψει για τις ώρες είναι λίγο ανακρίβειες. Ο κόσμος δουλεύει 6 ώρες και όχι 4 για 180 ευρώ και οι υπόλοιποι αντι για οκταωρο τις σεζόν όπως τα Χριστούγεννα 11 ώρες χωρίς ρεπό και με Κυριακές ανοικτά χωρίς φυσικά να παίρνουμε υπερωρίες.

wpDiscuz