.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ταξική Πρωτομαγιά ’17: Λ.Κυρίμη-Κ.Τουλγαρίδης στο Ράδιο Παντιέρα (Βίντεο)


«Ράδιο Παντιέρα» 26/4/17

ΘΕΜΑ: «Η ανεξάρτητη ταξική Πρωτομαγιά στον καιρό των μνημονίων»
……………..
Η ERTopen είναι εδώ και συνεχίζει!

Η εκπομπή Ράδιο Παντιέρα που μεταδόθηκε από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen την Τετάρτη 26 Απριλίου, θα φιλοξένησε τους Κώστα Τουλγαρίδη, πρόεδρο του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κ. Σωτηρίου, και Λιλιάνα Κυρίμη, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων WIND, σε μια συζήτηση αφιερωμένη στην φετινή Εργατική Πρωτομαγιά. 

-Πώς απαντά το μαχόμενο εργατικό κίνημα στο νέο λογαριασμό των μέτρων της 2ης αξιολόγησης για το λαό αξίας 3,6 δις ευρώ αλλά και στα… «αντίμετρα» της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν νέες ευεργεσίες για το κεφάλαιο, ακόμα και μείωση των φόρων των επιχειρηματικών κερδών;

-Ποια είναι η στάση των εργαζομένων σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν με νέο αιματοκύλισμα τους λαούς;

-Είναι παντοδύναμος ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός;

-Υπάρχει αναγκαιότητα για ένα άλλο ανεξάρτητο εργατικό κέντρο αγώνα στηριγμένο στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, κόντρα στον αστικό συνδικαλισμό τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ;

-Πώς προετοιμάζουν τα σωματεία και οι εργατικές συλλογικότητες την μαζική επιτυχία της ανεξάρτητης ταξικής Πρωτομαγιάς που διοργανώνουν στο Μουσείο η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό αλλά και πλήθος άλλων σωματείων και εργατικών φορέων;

Σε αυτά και σε άλλα ανάλογα ερωτήματα έδωσαν απαντήσεις οι προσκεκλημένοι του «Ράδιο Παντιέρα».

Στη διάρκεια της εκπομπής, σύντομη τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο μαθηματικός και μουσικός Στέλιος Μαρίνης, ο οποίος μίλησε για την μεγάλη εκδήλωση που προετοιμάζεται να γίνει στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου 2017 με θέμα: «Στον καιρό της φτώχειας και των πολέμων είμαστε όλες και όλοι πρόσφυγες».

Την εκπομπή συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταμούλης. Στην τεχνική επιμέλεια και τη ρύθμιση του ήχου ήταν ο Μανώλης Σάλλας.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5, στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα.

Ακούστε στα βίντεο που ακολουθούν ολόκληρη την εκπομπή (χωρίς της εισαγωγή και το δελτίο ειδήσεων με το οποίο ξεκίνησε):

 

 

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 12
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz