.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Στο Σκοπευτήριο Καισαριανής ή μήπως καλύτερα στη Βάρκιζα;


%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b7Παναγιώτης Μαυροειδής

Ας τα πάρουμε με τη σειρά…

Τι θέλει ο Τσίπρας στο σκοπευτήριο Καισαριανής;

 Ο πρωθυπουργός μίλησε πρόσφατα σε εκδήλωση  «για την παραχώρηση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής για 40 χρόνια».

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μια κυβέρνηση της «αριστεράς» δε θα ζητούσε από τους κατοίκους μιας περιοχής παλαμάκια με παράτες, για μια αυτοδίκαιη πράξη που οι ίδιοι διεκδικούσαν δεκαετίες τώρα, ειδικά για το χώρο της μέγιστης θυσίας κομμουνιστών στη διάρκεια της αντίστασης και του ένοπλου αγώνα κατά της κατοχής.

Δεν είναι όμως αυτό το βασικό. Ο Τσίπρας δεν πήγε εκεί ως βλαχο-δήμαρχος ή βλαχο-πρωθυπουργός, μόνο για να κόψει κορδέλες και να μαζέψει ψήφους

Η μεγάλη ληστεία και η σκόνη αποπροσανατολισμού

Για να δούμε τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα προτιμήσουμε να δώσουμε το λόγο  σε υποστηρικτή της κυβέρνησης και συγκεκριμένα στον Χρήστο Καπάταη, αντιπεριφερειάρχη Αττικής, κάποιες μέρες πριν, με αφορμή την αντίστοιχη «παραχώρηση» του φαληρικού Δέλτα:

«Η παραχώρηση αυτή, επισημαίνει ο κ. Χρήστος  Καπάταης, μαζί με τις πρόσφατες, τα Προσφυγικά, τον Ασύρματο, τα Λιπάσματα και το Σκοπευτήριο Καισαριανής προς τους ΟΤΑ, σηματοδοτούν μια διαφορετική πορεία από αυτήν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στην διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Ενώ έως σήμερα η δημόσια περιουσία παραχωρείται ή πωλείται σε ιδιώτες, στις παραπάνω περιπτώσεις ακολουθείται αντίθετη πορεία, για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Η Κεντρική Διοίκηση παραχωρεί σε Περιφέρειες και Δήμους δημόσια περιουσία και ζωτικό χώρο για τους πολίτες, δικαιώνοντας έτσι πολύχρονους, διεκδικητικούς ως προς τους χώρους, αγώνες των πολιτών. H παραπάνω διαχείριση και αντιμετώπιση της δημόσιας περιουσίας είναι ουσιώδης πολιτική διαφοροποίηση από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και πρακτικές».

Κατανοητό;

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί εναγωνίως από κάπου να πιαστεί. Όντας μέσα στη λάσπη του Τρίτου Μνημονίου του, της εξαφάνισης των συντάξεων και του αμόκ ιδιωτικοποιήσεων, της δουλικής υποταγής στο σχέδιο κοινωνικής γενοκτονίας που συντονίζει η  ΕΕ και στη μηχανή πολέμου του ΝΑΤΟ, θέλει να βρει «κάτι» για να πει «κάνουμε και κάτι αριστερό, κάτι καλό και χρήσιμο, κάπου διαφέρουμε από τους δεξιούς».

Δεν είναι ωστόσο χωρίς σημασία  τι διαλέγει και σε ποια στιγμή…

Η «μεγάλη εικόνα» του Υπερ-Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τη σκόνη αποπροσανατολισμού περί δήθεν απόδοσης περιουσίας για δημόσια χρήση, ακριβώς τη στιγμή που στον τομέα αυτό, υλοποιεί γιγαντιαίο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος σε κεφάλαιο (‘’επενδυτές» τους λένε στα μνημονιακά) και στην τρόικα της ΕΕ. Το Υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα έχει διάρκεια 99 χρόνια και θα διαχειριστεί  όλα τα «φιλέτα» του Δημοσίου: το ΤΧΣ (κρατική συμμετοχή στις τράπεζες), το ΤΑΙΠΕΔ, την Εταιρεία ακινήτων του Δημοσίου καθώς και την Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), τον υπό σύσταση φορέα όπου θα ενταχθούν όλες οι συμμετοχές του κράτους σε ΔΕΚΟ.

Για να μη θυμίσουμε την πώληση του τεράστιου χώρου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού με τιμές του πιο φτηνού οικοπέδου στην Αττική, για να φυτευτούν εκεί οικοδομικά εκτρώματα, καταναλωτικές κακόγουστες χαβούζες και τελικά …ευρουλιές για το Λάτση

Η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο θράσος

Ο ιστορικός του μέλλοντος πιθανόν να ασχοληθεί με τη μακάβρια σύγκριση: ποια κυβέρνηση αλήθεια, αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή κάποια εκ των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να εφαρμόσει τα περισσότερα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει το βραβείο στο διαγωνισμό του θράσους.

Ο Τσακαλώτος ξεχείλιζε από ιερή αγανάχτηση στη Βουλή:

«Μα που βλέπετε αλήθεια το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση, όταν ο μοναδικός μέτοχος στη νέα εταιρεία θα είναι το ελληνικό δημόσιο;»

Η ουσία βέβαια είναι στο σκοπό αυτής της εταιρείας, ο οποίο αν μη τι άλλο εξασφαλίζεται απόλυτα με τον έλεγχο του Εποπτικού της Συμβουλίου από τους δανειστές. Να λοιπόν γιατί φτιάχνεται:

«η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει μια πηγή για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης εξόφλησης του νέου δανείου του ΕΜΣ και θα αποφέρει κατά τη διάρκεια του νέου δανείου επιδιωκόμενο συνολικό ποσό 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και το 50% κάθε εναπομένοντος ευρώ (τουτέστιν, 50% των 25 δισεκ. ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της αναλογίας χρέους/ΑΕΠ…» (από την αρχική μνημονιακή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ).

Κατά τα άλλα, ας μη ξεχνιόμαστε: Και το κράτος «δημόσιο» είναι, μόνο που έχει αναλάβει εργολαβικά μέσω και των κυβερνήσεων το ρόλο του υπηρέτη του «ιδιωτικού» τομέα. Άσε που δε θα ενθουσιαστούν και πολλοί με  τα κριτήρια «δημόσιας πολιτικής» με τα οποία θα κινηθεί η Περιφέρεια Αττικής, με βάση και τα πεπραγμένα της.

Όχι στο όνομα όσων επέλεξαν ρήξη, αντίσταση και επανάσταση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να πει με αφορμή τη δήλωση του Δημάρχου Καισαριανής ότι δε θα συμμετάσχει στη φιέστα εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής, ότι  θέλει «να δημιουργήσει εντυπώσεις, τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται».

Πιθανόν να είναι έτσι, καθώς σίγουρα δεν είναι και σπουδαίο γεγονός η παράτα που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που έχει ξεχάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει διαγράψει ο ιστορικός και η λαϊκή μνήμη, είναι το γιατί μένουν αθάνατοι και δεν ξεχνιούνται ποτέ οι 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή: Είχαν διαλέξει τη ρήξη, την αντίσταση, μαζί και την ένοπλη πάλη («επανάσταση να διώξουμε τη σκλαβιά», που έλεγε και το αντάρτικο τραγούδι). Δεν ήταν κακομοίρηδες και θλιβεροί διαχειριστές της κατοχής όπως οι κυβερνητικοί δωσίλογοι και ταγματασφαλίτες, αλλά λαϊκοί αγωνιστές και επαναστάτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έκανε αυτοσκοπό «να είναι στην κυβέρνηση», ανεξάρτητα από το αν θα εφαρμόζει την πιο δεξιά πολιτική, διατηρεί και το δικαίωμα να αναζητά εξιλέωση για αυτήν. Είναι  ωστόσο μέγιστη πρόκληση και ιεροσυλία να το κάνει στο όνομα της θυσίας της Καισαριανής. Και αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.

Δεν μπορεί επίσης κανείς να απαγορεύσει στο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αναφορά στο ΕΑΜ και την Εθνική Αντίσταση. Άλλωστε, αυτό  το είχε  κάνει  επιστήμη ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Του αντιστοιχούν όμως  οι χειρότερες και όχι οι καλύτερες παραδόσεις από αυτή την εποποιία.

Αν θέλει  ο πρωθυπουργός κάποια αναμνηστική φωτογραφία που να τον συνδέει με την εποχή της κατοχής και της αντίστασης, αποτελεί καλύτερη λύση η Βάρκιζα και όχι η Καισαριανή.

Δε θα ήταν μάλιστα κακή ιδέα να φωνάξει και τους Μέρκελ, Γιουνκέρ και Ολάντ.

Γιατί όχι και τον Μπαρόζο  πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και νυν στέλεχος της Goldman Sachs, που ξέρει τόσο καλά το παιχνίδι της αλλαγής ρόλων χωρίς τύψεις και σεμνοτυφίες;

Και φυσικά και τον πρόεδρο του Υπερ-Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ο οποίος κατά (μνημονιακό) νόμο ορίζεται από την Τρόικα…Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

61 Σχόλια στο "Στο Σκοπευτήριο Καισαριανής ή μήπως καλύτερα στη Βάρκιζα;"

λαθραναγνώστης

Είναι όντως, πολύ πιθανόν, ο ιστορικός του μέλλοντος, να μην θυμάται αυτή τη πράξη του Η.Σταμέλου και της δημοτικής αρχής της Καισαριανής.
Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα όμως, «η ιστορία ήδη, τους έχει καρφώσει στον πάσσαλο της ατίμωσης», απ όπου δεν μπορούν να τους γλυτώσουν μήτε όλες οι εκδηλώσεις υποκρισίας τους, μήτε τα κυβερνητικά φερέφωνα! …….. (για να παραφράσουμε και λίγο τον Μάρξ)

Κώστας Β.

Από κοντά κι όσους «αριστερούς» και «αντικαπιταλιστές» καμπούριασε η πλάτη τους να τον κουβαλάνε το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να φτάσει στον κυβερνητικό θώκο τόσα χρόνια, κι ας κάνουν εσχάτως τους απατημένους, θα συμπλήρωνα…

Ανώνυμα

Φίλτατε Κώστα Β., το ΚΚΕ έλειπε σήμερα απο την αντικυβερνητική συγκέντρωση στην Καισαριανή. Μόνο λόγια και κορώνες είστε….

Κώστας Β.

Ε, μα και βέβαια, φίλτατε, χμ, είναι γνωστό και στις πέτρες ότι το ΚΚΕ βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική… μόνο λόγια και κορώνες είναι…δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του τόσα χρόνια… είναι συστημικό άλλωστε, γνωστά πράματα…
Μωρέ και ποιά (άλλα) «καλά» μαυροφορεμένα καραφλά «παιδιά» τα λένε αυτά να δεις, εδώ το χω…
Ευτυχώς για την εργατική τάξη και το λαό που είναι οι «απατημένοι» απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ 2.0-ΛΑΕ και σώζουν την τιμή της ταξικής πάλης…

νικος

Η πλάκα είναι ότι χρόνια τώρα λέτε στο ΚΚΕ ότι όλοι οι άλλοι σας βρίζουν και σας λασπολογούν τη στιγμή που πρώτοι εσείς χαρακτηρίζετε ανιστόρητα και με χυδαίο τρόπο όλη την εξωκ.αριστερά ως «προβοκάτορες, ασφαλίτες, κρυφοχρυσαυγίτες» κλπ…
Πάντως η εργατική τάξη,ούτε σε εσάς έρχεται κοντά,αν κρίνουμε από τις μικρές συγκεντρώσεις του τελευταίου χρόνου,τα πολύ χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά και την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων του «Ρ».
Υ.Γ.:Πριν 10 μήνες,στη Λέσβο πάντως εσείς φερθήκατε σαν τα «μαυροφορεμένα καραφλά «παιδιά»» που αναφέρεις…

Κώστας Β.

Πρόσεξε για να μην παρεξηγούμαστε-
Άλλο η ταύτιση του οπορτουνισμού με το φασισμό η οποία είναι όντως ανιστόρητη (δεν τέθηκε όμως τέτοιο ζήτημα ούτε κατά διάνοια) κι άλλο η «επιχειρηματολογία» και η πολεμική κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος-αντικομμουνισμός (συγκαλυμμένος ή ωμός) που μπορούν με εντυπωσιακό τρόπο, ακόμα και με την ίδια ορολογία πολλές φορές να μοιράζονται διάφορες «πτέρυγες» της αστικής πολιτικής ή της αστικής επίδρασης στο εργατικό κίνημα.
Για το δεύτερο μίλησα αν δεν κατάλαβες

λαθραναγνώστης

Ένα δυό νταβαντούρια αντικυβερνητικά, δεν κάνουν να ξεχαστεί η βοήθεια που προσέφερε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς την κρίσιμη περίοδο, όταν ο δεύτερος προσπαθούσε να φτιάξει ένα φιλολαϊκό προσωπείο και να εξαπατήσει τον κόσμο. Μετά, συνεχίσατε να τροφοδοτείτε τις αυταπάτες με τη στάση σας στο δημοψήφισμα «τραβεστί» και σήμερα, δεν μπορείτε ακόμα να ξεκαθαρίσετε τη στάση σας απέναντι στη ΛΑΕ!
Αντί να κάνετε την αυτοκριτική σας, σχολιάζετε τις ενέργειες του ΚΚΕ.

ΓΚ

Εσεις αυτοκριτικη ποτε κανατε τελευταια φορα αληθεια;
Ποτε ακριβως προσεφερε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «βοηθεια» προς τον Συριζα για πες μας…
Για θυμησε μου και ποσοι ψηφοφοροι του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογες του ’14,στο Β’ γυρο των δημοτικων εριξαν Δουρου και Σακελλαριδη…Για θυμησε μου και ποσοι ψηφοφοροι του ΚΚΕ στο δημοψηφισμα αψηφησαν το «ακυρο» που προσταζε η ηγεσια κι εριξαν «ΟΧΙ»…
«Νταβαντουρια»,αλλα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μονη της εκανε πορεια στην αστυνομοκρατουμενη Καισαριανη χθες κι εφαγε ξυλο και χημικα.

Ποιος δεν μπορει να ξεκαθαρισει τη σταση του απεναντι στη ΛΑΕ;;
Οσοι απο την Ανταρσυα,ηθελαν να προσχωρησουν σε αυτην,το εκαναν περσυ τον Αυγουστο.Και ολες οι εναπομειναντες δυναμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απερριψαν εν συντομως καθε εκλογικη και μη συνεργασια..Στα περιφερειακα/δημοτικα/συνδικαλιστικα κλπ δεν υπαρχει καμια επαφη των δυναμεων μας με τη ΛΑΕ.
Ενα καλεσμα κοινης -κινηματικης- δρασης που βγηκε τον Μαη για το ασφαλιστικο,δεν απευθυνοταν μονο στη ΛΑΕ,αλλα και στο ΚΚΕ και σε αλλους.Απο’κει και περα δεν υπαρχει κατι αλλο..
Πολλα φαντασματα βλεπετε εκει στον Περισσο…

Κώστας

Δούρου δεν έπρεπε να ψηφίσει κανένας, Σακελλαρίδη πάλι έπρεπε ,για τον δεύτερο γύρο λέω

κατά τα λοιπά ΓΚ όσο και αν πεις, και έτσι είναι για το μεγαλύτερο κομμάτι της, πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κατά κάθε κοινής δράσης σε κάθε χώρο, όσο και να μπεις δηλ μέσα στην ηγεμονία του ΚΚΕ για ένα κίνημα συσσώρευσης όρων, κομματικής οικοδόμησης κλπ, πάλι τον ίδιο εκβιασμό θα υφίστασαι, πάντα θα σου ζητάνε περισότερο.

σε παρακαλώ μην πας να επαναδιατυπώσεις, αυτό είπες με σαφήνεια

επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έκανε καμία πορεία μόνη της χθες αλλά μάλλον αν δεν είναι το ΚΚΕ αισθάνεσαι κάποια μοναξιά.

Κώστας

ΓΚ

Νταξει Κωστα,εχουμε καταλαβει,οτι το προβλημα σου ειναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γενικως,γιατι δε χανεις ευκαιρια να κατακρινεις τη σταση της σε ορισμενα θεματα,σε καθε αρθρο εδω..Σε δικαιολογω ομως ισως και να εκφραζεις και μια πικρια,γιατι δε συνεργαστηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το κομμα σου τον Σεπτεμβρη(γιατι αν το εκανε εμπαινες Βουλη ανετα).
Αλλα δε χρειαζεται να κανεις (εν μερει)αβαντα στο ΚΚΕ και ολιγον στον Συριζα (εγω παντως Δουρου δεν εριξα,εσυ;..για Σακελλαριδη ουδεν σχολιον επισης).
Εκ παραδρομης ξεχασα να αναφερω οτι συμμετειχαν και καποια μελη της ΛΑΕ χθες,ωστοσο η πρωτοβουλια του καλεσματος ανηκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην τοπικη δημοτικη κινηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑς.
Καμια μοναξια δεν αισθανομαι,γιατι τον τελευταιο χρονο των Σαμαροβενιζελων οπου υπηρχε γενικευμενος κινηματικος υπνος,η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ηταν στο δρομο και στις τρεις απαγορευμενες πορειες κι εφαγε ξυλο και δακρυγονα,κι οχι το ΚΚΕ και ο Συριζα (σημερινη ΛΑΕ)…
«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι κατα καθε κοινης δρασης» μαλιστα,γι’αυτο εχει βγαλει τρια καλεσματα κοινης κινηματικης δρασης τον τελευταιο χρονο,και η ΛΑΕ δεν ανταποκριθηκε σε κανενα,τη στιγμη που με ανεση καθεται στο ιδιο τραπεζι με τον ρατσιστη Καζακη και τους «ΧριστιανοΔημοκρατες»..

Κώστας

1. δεν είμαι στην Αττική, θα ψήφιζα Σακελλαρίδη πάντως, και μην μου πεις ότι υπάρχει η Ανταρσία στην Αθήνα ως σχήμα γιατί τα ξέρω τα πράγματα, ένα ψηφοδέλτιο είναι. Στον α γύρο θα ψήφιζα βέβαια την Ανταρσία αλλά να λέμε αλήθειες

2. εσύ είπες ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συζητάει καν για κοινή δράση σε κανένα επίπεδο.

3. δεν συμμετείχαν κάποια μέλη της ΛΑΕ αλλά η ΛΑΕ κανονικά, το ποιος κάλεσε πρώτος στο χαρίζω. Δεν έγραψες εκ παραδρομής ότι ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόνη της, δεν ξέχασες να πεις ότι ήταν και άλλοι, είπες συνειδητά ψέματα.

4 δεν υπάρχουν αυτά που λες για τον Καζάκη, μια ανακοίνωση με την ιστορική χριστιανοσοσιαλιστική Χριστιανική Δημοκρατία (λογικά μια μικρή ομάδα πια) υπάρχει

5 καλέσματα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν τα 3 που λες έβγαλε η τελευταία έχει βγάλει και η ΛΑΕ ένα σωρό

6 σε χάνω τελείως για το αν η ΛΑΕ ήταν σε πορείες πριν …ιδρυθεί, μάλλον όχι λέω εγώ αλλά εδώ δεν έχεις πρόβλημα να πεις ψέματα τι έκανε η ΛΑΕ χτες, σιγά μην έχεις πρόβλημα να κάνεις και άλματα στον χρόνο, να χρεώσεις στην ΛΑΕ τι έκανε ο χ, και αν λες αλήθεια βέβαια γιατι χάθηκε η εμπιστοσύνη με τόσα ψέματα, πριν η ΛΑΕ ιδρυθεί.

Κώστας

Γιώργος Θαλάσσης

Η επίσημη τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν κανέναν στο β’ γύρο, το ΣΕΚ με επιστολή το Κωνσταντίνου έπιασε στασίδι Κυριακή βράδυ στην Αυγή υπέρ Σακελλαρίδη. Αυτό δεν κάνει εντύπωση γιατί μέχρι και τον τωρινό ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σαν αριστερό το ΣΕΚ. Οπορτουνισμός στον κύβο, μόνο το ΚΚΕ κάνει τέτοια ξεπουλήματα

Κώστας

αυτά που τα βρήκες και τα λες ?

η επίσημη τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιώργο δεν είναι αυτό που συζητάγες από το πρωί μέχρι το βράδυ με τον κύκλο σου, την παρέα σου, την ΠΕ σου και την οργάνωση σου αλλά αυτό που είπε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε πραγματικό χρόνο και πάνω στα πραγματικά δεδομένα της πολιτικής μάχης του β γύρου και των ευρωεκλογών.

έχει αξία να μας απαντήσεις αν προπαγάνδιζες αυτή την ανακρίβεια, αυτό το ψέμα για την πολιτική τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκείνη την βδομάδα.

κάνε ένα γκουγκλάρισμα πριν γράψεις ανακρίβειες σε παρακαλώ.

http://www.pandiera.gr/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-2%CE%BF-%CE%B3/

Κώστας

Γιώργος Θαλάσσης

β) Να απορρίψουν τα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται από την πλευρά κυρίως των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν σε τελική ανάλυση δικαιολόγηση μιας δεξιάς πορείας διαρκούς προσαρμογής «εντός του πλαισίου» των κυρίαρχων δυνάμεων.
Αυτό έλεγε η απόφαση
To ΣΕΚ τι λιμπίστηκε από τον Σακελλαρίδη; μήπως άνηκε σε συνδυασμούς που: «με βάση το πρόγραμμά τους, την αγωνιστική στάση και πρακτική τους, κινούνται –έστω με όρια και αντιφάσεις- στο χαράκωμα των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, σε κόντρα με τις κυρίαρχες δυνάμεις»;
Kαι βέβαια δεν μ’αρέσει καθόλου το ασφαλίτικο ύφος: «να μας πεις αν προπαγάνδιζες», λίγο πιό σεμνά ας καταθέτεις τα διαπιστευτήριά σου

Κώστας
1. δεν είναι ασφαλίτικο να ρωτάω αν έλεγες στον κόσμο ψέματα για την γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μάλλον θράσος από την μεριά σου δείχνει η καταφατική απάντηση και ότι πας να βγεις και .. απο πάνω. Είναι σαφές πως μίλαγες στον κόσμο στην βάση του εξωγήινου ‘δεν ψηφίζουμε κανέναν σε β γύρο» που αποφασίσαμε τον Μάρτιο αλλά η κοινωνική πίεση της βδομάδας εκείνης ανέδειξε πόσο λάθος ήταν 2. το ΣΕΚ τα ψήφισε όλα, όλα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και ήταν λάθος 3. τον Σακελλαρίδη δεν τον ΄ψήφισε το ΣΕΚ όμως, τον ψήφισε η Ανταρσια και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν δεν είναι σωστό ο Κωνσταντίνου να το προκαταβάλλει αυτά είναι τα ρίσκα του να φτιάχνεις ψηφοδέλτια μιας χρήσης και όχι τοπικά σχήματα. Προφανώς όμως στηρίξαμε τον Σακελλαρίδη 4 η τάση καπελώματος από το ΣΕΚ δεν αναιρεί ότι νομίζω πως ήταν μια σωστή απόφαση, τελικά, για την Αθήνα λέω, ότι αυτό έπρεπε να πούμε και αν λειτουργούσαμε σωστά. Ο μαζικός χαρακτήρας της ΑΠ για χρόνια (ο ΓΣ μπήκε τελευταία στιγμή, και όχι με ωραίο τρόπο, άλλο θέμα) και μάλιστα με επικεφαλής από το 2010 την πολύ αξιόλογη σ Πορτάλιου και το πόσο μεγάλη ανατροπή΄θα ήταν η νίκη του (ήταν ήδη ότι μπήκε β… Διαβάστε περισσότερα »
Γιώργος Θαλάσσης

Είναι έτσι γιατί έτσι νομίζεις, δεν πρόκειται να συνεχίσω το πιγκ-πογκ. Πάντως «σ» η Πορτάλιου δεν υπήρξε ποτέ δική μου, αλλιώς θα προσχωρούσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κώστας Β.
Επειδή πολλά «ρωτάς» σάμπως να μην ξέρεις ο καημένος: 1. Αμα είχες την παραμικρή σχέση θα ήξερες ότι πχ. το ΚΚΕ είναι εδώ και χρόνια σε διαδικασία μελέτης της ιστορίας του, και έχει βγάλει και βασικά αυτοκριτικά συμπεράσματα όπως πχ.για τη μη συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις ή για τα προβλήματα στρατηγικής του στις δεκαετίες ’30-’40. 2 Πότε ακριβώς πρόσφερε βοήθεια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΣΥΡΙΖΑ;! Πρωτοετής είσαι; Χρόνια ολόκληρα έσπρωχνε κι αυτή το παραμύθι της αριστερής κυβέρνησης, είχε κοινά σχήματα με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε εκατοντάδες χώρους, και λειτουργούσε ως το εξωκοινοβουλευτικό συνεχές του, σε βαθμό που την παπάτζα να την τρώνε και τα ίδια τα μέλη της: «Κόμμα»-δωρητής σώματος κανονικά. Τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στη διαπραγμάτευση της «πρώτης φορά» τις ξέχασες; Τα «κάτω η χούντα του Σαμαρά» που σιγοντάριζαν την κυβερνητική εναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ τα ξέχασες; Τη «νίκη του λαού» που λέγατε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Γενάρη του 2015; Την προπαγάνδιση της κυβερνητικής γραμμής (με το κατάλληλο βέβαια περιτύλιγμα) και στο κίβδηλο δημοψήφισμα; 3. Όσο για τη ΛΑΕ, άστα… Μήπως απλώς να σου θυμίσω την ύστατη ξεφτίλα των φοιτητικών εκλογών (του κυριότερου χώρου παρέμβασής σας άλλωστε, δηλ των ΑΕΙ) που κατεβήκατε όλοι μαζί ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΥΝ; Ρόμπες, βγάζετε και γλώσσα… Τα… Διαβάστε περισσότερα »
Ανώνυμα

εχουν δικιο οι ΚΚΕεδες
καλα σας τα λενε
τον Δραγασακη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν τον έφτιαξε τόσα χρόνια? αυτή δεν τον είχε βαλει υφυπουργό οικονομικών στη κυβέρνηση Ζολώτα; Ή μήπως το ΠΓ του ΚΚΕ;
εμ και κεινον τον Τ. Θεωδορικάκο, σημερινό Διευθυντή Πολιτικού Σχεδιασμού στη ΝΔ, μήπως το ΝΑΡ δεν τον έφτιαξε? Ή τα θυμάμαι ανάποδα και ήταν αυτός που το ΠΓ του ΚΚΕ (από κοινου Φλωρακης, Δραγασακης, Παπαρήγα, Γόντικας κλπ), έβαλε στη θέση του Γραψα;

λαθραναγνώστης

Πάλι το ίδιο παραμύθι με τους πρώην!
Το ΚΚΕ τους απέρριψε φίλε μου!
Τα σκουπίδια και τα «ταξικά ναυάγια» του ΚΚΕ, τα χρησιμοποιούν οι άλλοι και φτιάχνουν κόμμα.

Γιώργος Θαλάσσης

Πριν τους απορρίψει τους αγκάλιασε, αγκάλιασε αυτό που έκφραζαν, τη δεξιά δηλ. λογική την οποία δεν αντιμάχονταν εκείνη την εποχή το ΚΚΕ. Αντιλαμβάνεσαι το ΚΚΕ -και βέβαια τη πολιτική- μηχανιστικά: από δω οι καλοί και από κει οι κακοί που κάποια στιγμή τους έδιωξε το κόμμα και όσοι έμειναν είναι οι καλοί. Θα μας έπειθες στοιχειωδώς αν μας έλεγες για παράδειγμα ποιοί αντιστάθηκαν από τους καλούς στην υπογραφή του μνημονίου ΚΚΕ-ΕΑΡ που αποτέλεσε τη σωσσίβια λέμβο του ΚΚΕ εσωτ. και το ιστορικό συνεχές του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν αντιστάθηκε από τους τωρινούς ηγέτες του ΚΚΕ, όσοι αντιστάθηκαν έπεσαν θύματα του πογκρόμ διαγραφών του ΚΚΕ εκείνης της εποχής.

λαθραναγνώστης

Η συνεργασία ΚΚΕ-ΕΑΡ, ήταν ένα λάθος του κόμματος, που έγινε όμως κάτω από την συνεχή και επίμονη πίεση της «βάσης» για ενότητα της αριστεράς, όπως καλή ώρα γίνεται και σήμερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
Δεν υπήρξε κανένα «πογκρόμ διαγραφών». Το κόμμα πήρε μία απόφαση και τα μέλη και τα στελέχη του έπρεπε να πειθαρχίσουν. Αυτό το ξέρουν όλοι όσοι γίνονται μέλη του ΚΚΕ. Κανείς δεν τους βάζει στο κόμμα με το ζόρι. Φυσικά, η πειθαρχία του Δημ. Συγκεντρωτισμού, είναι εντελώς έξω απο την νοοτροπία του εξωκοινοβούλιου και των ρεφορμιστών, όπου ο καθένας λέει και κάνει ότι του καπνίσει και τελικα κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτα.
Κι αν θέλεις, αυτή η λειτουργία – λέμε τώρα λειτουργία, μπάχαλο είναι – είναι επιλογή αυτών των χώρων, γιατί με το μικρό τους το μυαλό, νομίζουν ότι έτσι γίνονται πιο ευέλικτοι και δεν μπορούν να τους αποδωθούν ευθύνες.

Γιώργος Θαλάσσης

Ωραία τα λόγια περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, το μνημόνιο όμως ΚΚΕ-ΕΑΡ μας το έφεραν για «επικύρωση» μετά από την υπογραφή του. Από κει και πέρα είμασταν υποχρεωμένοι να υπακούσουμε στη δημοκρατία του Ανδρουλάκη. Ο οποίος είχε ΔΗΜΟΣΙΑ ομολογημένο σκοπό να μετατρέψει το ΚΚΕ σε ΠΑΣΟΚ (να βάλουμε όλες τις μηχανές του κόμματος να δουλέψουν έλεγε-να βγάλουμε το σφυροδρέπανο εννοούσε). Εμείς τότε δεν σιωπήσαμε (δεν σιωπήσαμε και για τη Περεστρόικα του Γκορμπατσώφ ) όπως έκαναν άλλοι. Εμάς μας έδιωξαν, αυτοί που σιώπησαν και έμειναν στη σκιά έγιναν τα τωρινά στελέχη.

λαθραναγνώστης

Στο είπα απ την αρχή. Αυτή η συνεργασία ήταν λάθος!
Κι αν θέλεις, και εγώ προσωπικά, χωρίς να είμαι μέλος, ήμουν ένας απ αυτούς που την υποστήριξα τότε και χάρηκα που έγινε. Το ίδιο, χάρηκα και για την «περεστρόικα». Ήταν πολύς ο κόσμος που το ήθελε να πάψει η «διχόνια μέσα στην αριστερά» και να γίνουμε και λίγο κοσμοπολίτες. Δεν ήταν λάθος μόνο της ηγεσίας, αλλά και της βάσης. Και σήμερα άλλωστε, είναι πολλοί που ζητάνε να συνεργαστεί η αριστερά και πριν δυο τρία χρόνια, ήθελαν και τον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στην αριστερά.

Γιώργος Θαλάσσης

Φίλε λαθραναγνώστη, η καθοδήγηση (όπως λέγαμε τότε) για να δικαιώνει τον τίτλο αυτό πρέπει να βρίσκεται μπροστά από τις διαθέσεις του κόσμου. Και συ και εγω είναι λογικό να παρασυρόμαστε από το συναίσθημα, δεν νομίζω να πρέπει να έχουμε τύψεις, αυτοί που είχαν και γνώσεις και ενημέρωση όφειλαν να πουν την αλήθεια στον λαό

λαθραναγνώστης

Ακριβώς αυτά που λες για την καθοδήγηση, τα έχω γράψει και εγώ επανειλημένα.
Άφέθηκε να παρασυρθεί! Κακώς!
Τα λέει και η Αλέκα κάθε τόσο όταν τεκμηριώνει γιατί το κόμμα δεν δέχεται να συμετάσχει σε Μέτωπα που μοιραία θα καταλήξουν σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρησης. – Θα πει ο λαός κάποια στιγμή όταν συμβεί η αποτυχία, όπως λες εσύ τώρα: «Καλά, εμείς δεν γνωρίζαμε τις λεπτομέρειες, δεν γνωρίζαμε το θεωρητικό υπόβαθρο και ζητούσαμε τις συνεργασίες, εσείς (ΚΚΕδες) που γνωρίζατε την παγίδα, γιατί δεν μας προφυλάγατε?»
Πάντως, ανεξάρτητα με τις ευθύνες της καθοδήγησης ΚΑΙ ο λαός δεν είναι αμοιρος ευθυνών για τη μοίρα του.
Είναι δημαγωγικό και λαοκολακία, το να απαλλάσει κανείς τον λαό από τις ευθύνες του. Τελικά, ο λαός αναδεικνύει τους ηγέτες του.
Στο διαλεκτικό δίπολο Βάση – Ηγεσία, ο «κυρίαρχος», ο «οδηγός» πόλος, είναι η Βάση και όχι η Ηγεσία. Θα ήταν παράλογο να ίσχυε το αντίστροφο!

Ανώνυμα

Ωραία, αφού το ΚΚΕ λοιπόν πήγε με την ΕΕ τότε, τον αστικό εκσυγχρονισμό, την μαφιόζικη τηλεόραση, τις πιο επιθετικές όψεις της αστικής στρατηγικής, αφού πήγε στρατηγικά σε μια σοσιαλφιλελέυθερη διαχείριση του καπιταλισμού (για να έρθει τελικά σε ρήξη με αυτή την μετατόπιση λόγω των εγγεγραμμένων επαναστατικών παραδόσεων στο κομματικό σώμα, αλλά η διόρθωση δεν αναιρεί ότι προηγήθηκε) αυτό θα γίνει και επιχείρημα ώστε και σήμερα να μην πάει απέναντι στην αστική στρατηγική. Και αυτό για το ΚΚΕ βαφτίζεται … αυτοκριτική, σου λέει αφού τότε πήγαμε σε μια γραμμή τύπου Ρέντσι, Κύρκου και Τσίπρα σήμερα δεν κάνουμε τίποτα κατά όλων αυτών και όποιος λέει ότι κάτι πρέπει να γίνει κατά όλων αυτών θα του λέμε ότι … φταίει για όσα εμείς (το ΚΚΕ) κάναμε το 89 !!! Ένα κομματικό δυναμικό ντουρώνεται πάνω σε αυτές τις ασυναρτησίες, ένα κοινωνικό δυναμικό μικροαστικής ηγεμονίας επενδύει στο ΚΚΕ για την σταθερότητα των διεθνών συμμαχιών του αστισμου΄(ε, όχι και το ευρώ ρε παιδιά) και ότι καλύτερο γίνεται (και μεις κομμουνιστές είμαστε, παίρνουμε και κουπόνια, θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο) και κάπως έτσι η παράταξη του ΤΙΝΑ πλακώνει κάθε πτυχή της ζωής μας, και με πολλές πτέρυγες.

Κώστας

λαθραναγνώστης

Υπερεπαναστατικές ασυναρτησίες Κώστα, υπερεπαναστατικές ασυναρτησίες!
Ειδικά δε, όταν κάτι τέτοια ακούγονται από κύκλους της ΛΑΕ, προκαλούν και γέλιο.
Δηλαδή, τι να κάνει σήμερα το ΚΚΕ «κατά όλων αυτών»?
Πάντως, να συνεργαστεί με τη ΛΑΕ α-πο-κλεί-ε-ται!! (επιχειρηματολογία δεν κάνω, έχει γίνει άπειρες φορές)

Ανώνυμα

δεν περιμένω ρε λαθραναγνώστη να έχεις κάποια άποψη για το τι να κάνουμε ή να κάνει το ΚΚΕ, γκορμπατσωφικος δήλωσες, με κάλυψες

Κώστας

Γνώστης

κοιτάξτε ΑΝ δεν θέλουμε να την ξαναμαναπατήσουμε με έναν ΣΥΡΙΖΑ νο2 ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΘΈΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΆ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ:

α. ΓΙΑΤΙ χρεοκόπησε και ιενσωματώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;

β. Ποιό είναι το βασικό χαρακτηριστικό βάσει του οποίου θα μπορούσε να συγκροτηθεί ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που να λέει την αλήθεια στον κόσμο, να συμβάλλει στην συγκρότηση του λαού, να συνδέει όσο μπορεί το σήμερα (με ό,τι αυτό σημαίνει) με την σοσιαλιστική προοπτική;

γ. Ποιοί είναι οι δρόμοι προσέγγισης της εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας;

δ. Μπορεί να υπάρξει διαχείριση των αστικών θεσμών η οποία να συμβάλλει στην ταξική/κοινωνική χειραφέτηση του λαού;

Να ορισμένα καίρια και πραγματικά (και όχι φαντασιακά ερωτήματα οιουδήποτε τύπου) ερωτήματα!

Γνώστης
Με βάση τα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες απαντήσεις: α. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε και ενσωματώθηκε διότι η αντίληψη που είχε για την παρέμβαση στους αστικούς θεσμούς δεν ξεπέρασε ΠΟΤΈ το επίπεδο μιας αστικής καπιταλιστικής τελικά, αντίληψης. Δεν θέλησε ποτέ να κατανοήσει πως το να πάρεις μια περιφέρεια ή έναν δήμο ή την κυβέρνηση, απο μόνο του ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Οι αστικοί θεσμοί θα σε ρουφήξουν όχι το αντίθετο φίλτατε ΣΥΡΙΖΑΙΕ (αναφέρομαι γενικά). ΑΝ ΔΕΝ θέλεις να συνδέσεις το σήμερα με μια συνολικότερη προσπάθεια ταξικής και κοινωνικής χειραφέτησης (σχέδιο και πράξη), το να πάρεις έναν δήμο, μια περιφέρεια ή την κυβέρνηση σημαίνει πως είτε σου αρέσει είτε όχι, θα ασκήσεις αστική πολιτική. Το παλιό κοινωνικό συμβόλαιο πέθανε πια, και η αστική τάξη θα σε ξεβρακώσει αν νομίζεις φίλτατε τυχαίε συριζαίε πως θα μπορέσεις να το παίξεις νέος σοσιαλδημοκράτης. Κα ιθα σε ενσωματώσει όπως και έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, μια χειραφετητική ταξικά/κοινωνικά διαχείριση ενός αστικού θεσμού όπως ένας δήμος ή μια κυβέρνηση πρέπει να ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός αντικαπιταλιστικού ρεύματος χειραφέτησης μέσα στην κοινωνία. Αλλιώς θα γίνει καπιταλιστική διαχείριση με τον Τσίπρα, ή τον Σίμο Ρούσσο επικεφαλής. β. Το βασικό γνώρισμα της Ελλάδας είναι πως αποτελεί μια… Διαβάστε περισσότερα »
Γνώστης

να σημειώσω επίσης και κάτι ακόμα:

Στο εργατικό κίνημα η κατάσταση είναι τραγική. Η ηγεμονία του εργοδοτικού καπιταλιστικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ και των διασπάσεών τους, ενισχύθηκε από την προσχώρηση των όποιων συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον συνδικαλισμο.

από την άλλη, η απογοήτευση των εργαζομένων και ο κατακερματισμός της εργατικής τάξης ενισχύει παραπέρα την ηγεμονία του καπιταλιστικού συνδικαλισμού και των κεφαλαιοκρατών.

Ομως, το κεφάλαιο θα επενδύσει ξανά στην Ελλάδα. Μόλις οι μισθοί παγιωθούν στα 300 ευρώ το μήνα, μόλις ξεχαρβαλωθούν και τα τελευταία υπολλείματα των εργατικών κατακτήσεων, το κεφάλαιο θα ξαναεπενδύσει στην χώρα.

Για αυτόν τον λόγο χρειάζεται οι κομμουνιστές να συμβάλλουν στην αναγέννηση του εργατικού ταξικού συνδικαλισμού:

α. Με σχέδιο παρέμβασης στον ιδιωτικό τομέα.

β. Με δημοκρατία στην βάση των σωματείων και με άρνηση/υπέρβαση του κομματικοεντρικού συνδικαλισμού.

γ. Με απόρριψη των ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΔΙΑΣΠΆΣΕΏΝ ΤΟΥΣ/ΣΥΡΙΖΑ. Καμμία συνεργασία με με αυτές τις δυνάμεις.

δ. Με σταδιακή συνταξιοδότηση των συνδικαλιστικών δυνάμεων της αριστεράς που κουβαλούν την λογική του γραφειοκρατικού συνδικαλισμου (πχ η πλειοψηφία των δυνάμεων της ΛΑΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα).

Αυτά, και βλέπουμε

λαθραναγνώστης

Μου την κόλλησες τη «ρετσινιά»!
Κατά τα άλλα, φταίει ο Στάλιν……..

λαθραναγνώστης

……εξ άλλου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν «φτιάχνει», αλλά δίνει μεταπτυχιακά και ειδικότητες.
Πχ Κατρούγκαλος, Πολάκης……
Μεγάαααλα αστέρια!

alfonso

Λαθραναγνώστη, άσε μην το πιάσουμε… Ο Κατρούγκαλος ήταν στέλεχος της ΚΝΕ στη Νομική, της ενιαίας ΚΝΕ, πριν το 1989. Καμία σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ ποτέ! … Όπως και όλοι οι άλλοι που ανέφεραν οι υπόλοιποι σχολιαστές. Μην το αρχίζεις αυτό, δεν κάνει…
Εξάλλου συμφωνώ, δεν «παντρευόμαστε» κανέναν, οι άνθρωποι κάνουν τις επιλογές τους. Δεν θα τους χρεωνόμαστε για μια ζωή… Άλλοι μένουν στα χαρακώματα, κάποιοι αυτομολούν για την αντίπερα όχθη…Αλλά μην βγαίνετε και τιμητές μετά να κατηγορείτε τους υπόλοιπους χώρους…

λαθραναγνώστης

Δεν το άρχισα εγώ, Ο «Ανώνυμος» το ξεκίνησε και του ανταπάντησα.
Δεν κατηγόρησα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για πράξεις που έκαναν άτομα αφού έφυγαν από αυτή, αλλά για πράξεις που έκανε και κάνει σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το θέμα με το ΚΚΕ, που είναι και το μεγάλο του πλεονέκτημα και οφείλεται κυρίως στον Δημ. Συγκεντρωτισμό, είναι ότι απορρίπτει τους «χαλασμένους».
Αλλά και όσο διάστημα παραμείνουν μέσα, από τη στιγμή που «χαλάσουν» μέχρι να απορριφθούν, δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.
Για τον Κατρούγκαλο, έχετε δίκιο, δικό μου λάθος, αλλά το «καϊνάρι» ο Πολάκης όμως…………

alfonso

Ε είπαμε… Είχαμε και εμείς «χαλασμένους» ή μάλλον κάποιους που περάσαν στην απέναντι όχθη. Τι να κάνουμε; Βέβαια όσο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και να έχεις, άμα ο άλλος θέλει να πάει απέναντι θα πάει… Όχι ότι δεν χρειάζεται πιο πολύ δημοκρατία και πιο πολύ συγκεντρωτιμσός, αλλά…

Ανώνυμα

Εϊ λαθραναγνώστη μ ΔΕΝ τα ξέρεις καλά!

α. Ο Κατρούγκαλος δεν ήταν ποτέ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

β. Το μισό ΠΓ και η μισή ΚΕ του ΚΚΕ έχει ιστορικά στελεχώσει τα αστικά κόμματα και τον καπιταλισμό ή έχουν γίνει μεγαλοεπιχειρηματίες (Δραγασάκης, Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, Θεοδωρικάκος, Γαλανός, Καραγκουλές, -και ο Σταθάκης στο ΚΚΕ ήταν- κλπ κλπ.

Αφησε τα σάπια.

λαθραναγνώστης

Ανώνυμε, εκτός από τα αστικά κόμματα και τον καπιταλισμό, οι «πρώην» του ΚΚΕ, έχουν στελεχώσει σχεδόν και ολόκληρο το εξωκοινοβούλιο.
Το ΝΑΡ αμιγής ρίζα του ΚΚΕ είναι!

Ανώνυμα

Εϊ λαθρά, και ο Τσίπρας στο ΚΚΕ ήταν. Δεν ήταν ούτε στο ΝΑΡ, ούτε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καλό είναι να συμβάλλεις στο να ανεβάσουμε την ουσία της συζήτησης, και να ΜΗΝ συμβάλλεις σε στείρες συζητήσεις όπως δυστυχώς κάνεις και εσύ και άλλοι ΚΚΕδες εδώ μέσα.

Οδυσσέας

Α ρε κατακα»η»μένα μυαλά!

Αριστεροσύνη μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ και στο μεταξύ ο καπιταλισμός μας έχει κατα…καβαλήσει.

Δεν πειράζει αρκεί να «φτιαχνόμαστε».

Κώστας

Γιώργο οι σύντροφοι μας δεν είναι μόνο στην οργάνωση μας, εκτός, ίσως, πάλι έχει συζήτηση,, από την περίπτωση που η οργάνωση μας είναι το κόμμα της εργατικής τάξης.Τότε κατανοώ, ίσως, την κουλτούρα πως σύντροφοι είναι τα μέλη, οι άλλοι ξέρωγω συναγωνιστές.¨Οταν έχουμε συνείδηση της μεταβατικότητας, όταν το Κόμμα είναι εν δυνάμει και διάχυτο προφανώς η κουλτούρα αυτή είναι για πέταμε, για τα σκουπίδια. Και προφανώς, ειδικά η συγκεκριμένη είναι συντρόφισσα άσχετα αν είχες σχέση με το ΚΚΕ εσ, το ΚΚΕ εσ ΑΑ, την ΑΚΟΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι συντρόφισσα και σήμερα που είναι νομίζω ανένταχτη. Τι να γίνει, υπάρχουν διαδρομές και δείγματα γραφής αγωνιστικότητας, ήθους κλπ

Κώστας

Ανώνυμα

πολύ ενδιαφέρον το σεντόνι σου γνώστη ειδικά το σημείο για τον Σίμο Ρούσσο και εκεί που λες ότι το μέτωπο γίνεται με κριτήριο την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική εξουσία (που οι κομμουνιστές την λένε δικτατορία του προλεταριάτου, αλλά τι σε νοιάζει εσένα θα μου πεις, εδώ λες ότι το μέτωπο και το επαναστατικό κόμμα είναι το ίδιο, μετά από αυτό έχεις το ακαταλόγιστο και μας αφήνεις, από την σκοπιά του κομμουνιστικού κινήματος, παγερά αδιάφοους)

Κώστας

Γνώστης

Κωστή μου γιατί είσαι τίγκα ιδεοληπτικός, εμμονικός και ….ολίγον ψευτάκος;

α. ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ και Σίμος Ρούσσος τα έχουν κάνει σκατά στο Χαλάνδρι. Εφαρμόζουν τίγκα αστική διαχείριση. Οπότε κρίμα που τους υπερασπίζεσαι….

β. Πάααλι επιστρέφεις στις ιδεοληπτικές σου εμμονές; Λέω πως το μέτωπο είναι …ίδιο με το κόμμα επειδή γράφω την απλή αλήθεια πως η βασική θέση του μετώπου πρέπει να είναι η θέση για «διπλή έξοδο από ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση για την χώρα»; Δλδ άλλη δουλειά δεν έχει να κάνει ένα κόμμα συμβάλλοντας στην ταξική/κοινωνική χειραφέτηση, παρά μόνο να έχει ως θέση του την παραπάνω θέση; Αμάν Κωστή μου, τα’χεις μπλέξει πολύ άσχημα και αυτό κάνει κρα φουκαρά μου…

γ. Αν αυτά που έγραψα σε αφήνουν παγερά αδιάφορο, τότε σε βρίσκει υπέροχα ένθερμο, η αναζήτηση ενός ΣΥΡΙΖΑ νο2. Μια επανάληψη σε στυλ φαρσοκωμωδίας δλδ. Καλό σου ταξίδι. Μόνο μην ξαναπέσεις πάλι από τα σύννεφα όταν θα σε πουλήσει και η ΛΑΕ. Δεύτερη φορά δεν έχει.

Ανώνυμα

Γνώστη μου τίποτε από αυτά δεν είμαι, απλά είμαι απογοητευμένος που το Χαλάνδρι δεν βγήκε από την ΕΕ σε αντκαπιταλιστικη κατεύθυνση και όχι βέβαια σε χαλανδριώτικη εθνικιστική προς οφελος της χαλανδριώτικης αστικής τάξης

Κώστας

Γνώστης

άσε τα σάπια κώστα. Η λογική ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ υποτάχθηκε στην αστική διαχείριση. Θα ήθελα πολύ να μου αναφέρεις (ψάχτο ντε!) σε ΤΙ διαφέρει η διαχείριση που κάνουν οι σύξτροφοί σου στο χαλάνδρι, απο την διαχειριση που κάνουν οι αντίστοιχοι συριζαίοι.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Ανώνυμα
Δεν το ξέρω πολύ το θέμα γνώστη από την άποψη λεπτομερειών της πορείας της δημοτικής αρχής.. Έχω δει γενικά κάποια πράγματα, έτσι στο χύμα σερφάρισμα, για παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις, στα δημοτικά τέλη, στις συνθήκες των Ρομά, για στήριξη του σχολικού δικτύου, για τις κοινωνικές δομές και για την αντιμνημονιακή ανυπακοή για την οποία υπάρχει και δίωξη. Υποθέτω είναι ένας κατά τα λοιπά κανονικός δήμος, όχι κανένα σπουδαίο κύτταρο, αντιπρόταγμα κλπ, που δικαιολογεί τον τίτλο της αγωνιστικής δημοτικής αρχής. Γενικά η συγκυρία των αγώνων κατά του μνημονίου έφερε μεγάλη μαζικοποίηση σε ένα ανεξάρτητο αγωνιστικό τοπικό σχήμα δεκαετιών, το έφερε να το … ψηφίζει ο λαός (περίεργα πράγματα) και σωστά αυτό το σχήμα δεν είπε στον λαό μην με ψηφίζεις. κόψε λοιπόν το υφάκι και τις εξυπνάδες γιατί τίποτε δεν έχεις να πεις για το Χαλάνδρι, για την απουσία σας από το σχήμα επί δεκαετίες όταν δεν υπήρχε ο κακός λαός να το ψηφίζει και να θέλει να «πάρει τον δήμο» και τίποτα δεν μου λες και για τώρα. Απλά νομίζεις ότι είσαι κάτι σε εισαγγελέας και ιεροεξεταστής, σε παίρνω στην πλάκα και γελάω, κάνω χιούμορ, κάνω ότι δεν βλέπω τις ασυντροφικές αηδίες που λες, αλλά νομίζω αρκετά. Αυτά τα λίγα… Διαβάστε περισσότερα »
Γνώστης

Κώστα μ., ψηφίζεται ΜΑΖΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο χαλανδρίου! Πάμε παρακάτω και πάρε να’χεις μπας και πάψεις να είσαι ένα ρηχό και επιπόλαιο αγόρι που αποζητά έναν ΣΥΡΙΖΑ νο2. Πάρε δυο ενημερώσεις που αφορούν σημαντικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα:

– Δημοτική Αρχή χΑΛΑΝΔΡΊΟΥ και αποδοχή της λογικής των voutcher:

http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=193&newsid=5582

– Επίσης να σε ενημερώσω πως παρόλα τα σχέδια και τα αρχικά πλάνα, η δημοτική Αρχή Χαλανδρίου συνεργάζεται ΑΡΜΟΝΙΚΟΤΑΤΑ με την άθλια ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης ΕΕΑΑ που ούτε ανακύκλωση κάνει, αλλά έχει και μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις. Και θησαυρίζει και απο πάνω!

Κώστας
Γνώστη τίποτα δεν λες για το Χαλάνδρι παραπάνω από όσα λέω, μια αριστερή αγωνιστική δημοτική αρχή σου είπα ότι είναι, και ομόφωνες αποφάσεις θα παίρνει όπως γίνεται σωρηδόν σε όλη την Ελλάδα, και τα άλλα που λες, και να στο πω και αλλιώς γιατί ψηφίσατε Αντίσταση ? Ποια ήταν η κοινωνική πίεση από έναν αγώνα δεκαετιών που έφτανε σε ένα πολιτικό αποτέλεσμα και έκανε όλη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ψηφίσει ? Ποιος είναι ο ορίζοντας των τοπικών σχημάτων ? Πρώτα απ όλα χρειάζονται ? Κατεβαίνουν στις εκλογές ? Προσπαθούν να γειώσουν μια γραμμή στις τοπικές αντιθέσεις, να διαιρέσουν τους κατοίκους πάνω στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους ή κάνουν μια πολιτική δουλειά και τέλος ? Κατεβαίνουν στις εκλογές αν πάνε να περάσουν το 15%, με ελπίδες για δεύτερο γύρο ? Κατεβαίνουν στο β γύρο ? Πως στήνουν μετά ένα κύτταρο λαικής δημοκρατίας ? Γίνεται αυτό μέσα στο αστικό και μάλιστα μνημονιακό ευρωενωσιακό κράτος ? Αν δεν γίνεται κατεβαίνουν στις εκλογές όσο είμαστε στο μνημόνιο, την ΕΕ και τον καπιταλισμό ? Πως αναβαθμίζουν τις κοινωνικές υπηρεσίες αν και μειώνουν τα τέλη στον λαό και το κράτος περικόπτει τους πόρους ? Πως αντιμετωπίζουν τον Καλλικράτη ? Πως δεν παίρνουν κόσμο με voucher και πεντάμηνα… Διαβάστε περισσότερα »
Γνώστης

Κωστα μ., ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ αυτό που γράφω: Μπορεί σήμερα ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ αναπτυσσόμενο αντικαπιταλιστικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία να υπάρχξει μια αριστερή διαχείριση η οποία να συμβάλλει στην ταξική/κοινωνική χειραφέτηση των καταπιεσμένων; ΟΧΙ!

Αυτό ισχύει ΚΑΙ για το ΚΚΕ και για το Χαλάνδρι και φυσικά για την πρώην μεταρρυθμιστική αριστερά και νυν σοσιαλφιλελευθερη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μην αυταπατάσαι: Τα βάουτσερ, η συνεργασία με άθλιες ιδιωτικές εταιρείες, ΤΑ 5ΜΗΝΑ/8ΑΜΗΝΑ είναι η λογική κατάληξη των δημοτικών αρχών ΑΝΕΞΚΑΡΤΗΤΟΥ το ποια δύναμη ασκεί διαχείριση, όταν ΑΥΤΗ η δύναμη ΔΕΝ θέλει ή δεν την απασχολέι να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός αντικαπιταλιστικού ρεύματος στους κατοίκους.

Κώστας

έχει αποτιμηθεί αυτό που λες «αντικαπιταλιστικό ρεύμα στους κατοίκους» με το ότι είναι κάτι που εμφανίζεται στους ψηφοφόρους μια φορά τα 4, τώρα πια 5 χρόνια, στους ψηφοφόρους και όχι τους κατοίκους, τους οποίους δεν θεωρεί κοινωνικό υποκείμενο. Και πατώνει βέβαια, αλλά εκεί υπάρχει η απάντηση ότι … δεν είμαστε με τις εκλογές, χωρίς εξήγηση γιατί το μόνο που κάνουμε είναι … εκλογές. Έχει αποτιμηθεί και η ανεξάρτητη αριστερή τοπική παρέμβαση στην γειτονιά κάθε μέρα, έχει αποτιμηθεί και στις λίγες περιπτώσεις που έχει μεγάλα πολιτικά αποτελέσματα και στις άλλες

με προκάλεσες επανηλλειμένα να σου πω για το Χαλάνδρι, αλλά εσύ δεν είπες τίποτα για το Χαλάνδρι, για το κίνημα κατοίκων τελικά και πως παρεμβαίνουμε γιατί δεν υπάρχει λες τέτοιο πράγμα. Να μην ανοίγεις θέματα και μετά φεύγεις τρέχοντας

Κώστας

Γνώστης

μπα Κώστα μ;

α. Από ΠΟΙΟΝ έχει αποτιμηθεί Κώστα το αντικαπιταλιστικό ρεύμα στις γειτονιές; Τι παπαριές είναι αυτά που λές; Αντικαπιταλιστικό ρεύμα στις γειτονιές σημαίνει Κωστάκη μ., να συμβάλλεις σε συλλογιότητες κατοίκων μαζικές και με ταξικό/λαϊκό περιεχόμενο. Τέτιες συλλογικότητες κατοίκων υπάρχουν. Επίσης Κωστάκη μ., μην πας να το παίξεις κριτής, διότι οι σύντροφοί σου ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ (ΛΑΕ) διοικούν Δήμο. Εκεί λοιπόν όχι αντικαπιταλιστικό ρεύμα στην γειτονιά δεν ενισχύουν, αλλά έχουν κάθε θεό την διαχείριση και την ΑΝΑΘΕΣΗ!

β. ΔΕΝ είπα τίποτα για το Χαλάνδρι; Οτι ο Σίμος Ρούσσος και οι ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ (ΛΑΕ) μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ i). προωθούν τα βάουτσερ, ii). συνεργάζονται με την ιδιωτική ΕΕΑΑ (μπλε κάδος δλδ καμία ανακύκλωση), iii) αποδέχονται και εφαρμόζουν ελαστικές εργασιακές σχέσεις και το κυριότερο ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να ανοίξουν στην τοπική κοινωνία αυτά τα ζητήματα ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Κωστάκη;

Δηλαδή Κωστάκη μ, ΤΙ διαφορετικό θα έκανε σε αυτά τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα μια δημοτική αρχή ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ; Για πές ρε φίλε!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Κώστας

το θέμα Χαλάνδρι το κλείσαμε, δεν έχεις να προσθέσεις κάτι όσες φορές και να σε προκαλέσω

από όσα στοιχεία υπάρχουν προκύπτει μια αριστερή αγωνιστική δημοτική αρχή βασικά όπως όλες οι παρόμοιες που συγκροτήθηκε μετά την παρέμβαση για δεκαετίες της επαναστατικής αριστεράς μέσα στο κίνημα κατοίκων στις γραμμές ενός μαζικού ανεξάρτητου αριστερού σχήματος. Προσπαθείς στο όνομα του τι κάνει η δημοτική αρχή να αρνηθείς και το κίνημα κατοίκων, προσπαθώ να υποστηρίξω το κίνημα κατοίκων επί της αρχής, αυτή είναι όλη η διαφωνία.

και προφανώς δεν είσαι κριτής, δεν σε παίρνει, είσαι εκτεθειμένος από όλη την κουβέντα και την υποστήριξη του καναπέ και της λαικής ανημπόριας και το μόνο που κάνεις είναι να κλιμακώνεις την προβοκάτσια ότι η … ΑΡΑΝ με τον … ΣΥΡΙΖΑ κάνει το ένα και το άλλο, στο όνομα του Χαλανδρίου στο οποίο δεν έχεις να πεις τίποτα γιατί δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με το θέμα, και ποιος έχει δηλαδή τον χρόνο να κάτσει να δει λεπτομέρειες για έναν δήμο που, προφανώς δεν τον αφορά και άμεσα.

αλλά έτσι κι αλλιώς δεν συζητάμε για το Χαλάνδρι αλλά για το κίνημα κατοίκων απο την μια και την πολιτική σαν προεκλογική εκστρατεία που υποστηρίζεις εσύ

Κώστας

Γνώστης

Το έκλεισες ΕΣΥ Κωστάκημ!

α. ΔΕΝ απάντησες στα βάουτσερ,δεν απάντησες στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που προωθεί ΚΑΙ ο Δήμος Χαλανδρίου, δεν απάντησες στην συνέχιση της συνεργασίας του Δήμου με την ΕΕΑΑ (ναι , την άθλια ιδιωτική αεριτζιδικη εταιρεία «ανακύκλωσης» που την κατάγγελνε προεκλογικά ο Ρούσσος και οι ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ/ΛΑΕ/ΣΥΡΙΖΑ, κλπ κλπ.

Σε όλα τα παραπάνω, ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ να απαντήσεις! Και μάλιστα υπερασπίστηκες με θράσος τις πολιτικές επιλογές του Δήμου Χαλανδρίου ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ…. ΑΝ αυτά που σου ανέφερα τα θεωρείς δευτερεύοντα, ΄και θεωρείς πρωτεύοντα κάποιες ασφαλτοστρώσεις κλπ πάω πάσο!

Κώστας

το θέμα γνώστη έκλεισε α)με το ότι δεν είπες τελικά κάτι για το θέμα και κυρίως β) με το χυδαίο κουκολοφόρικο προοβοκατόρικο στυλάκι και περιεχόμενο της άρνησης συζήτησης για το κίνημα κατοίκων και τα ενδεχόμενα πολιτικά του αποτελέσματα εντός της μνημονιακής ΤΑ αλλά αντίθετα με την αντικατάσταση πολιτικών επιχειρημάτων από εντυπώσεις, ανακρίβειες και γενικά την αντικατάσταση της πολιτικής αντιπαράθεσης από γκουγκλαρίσματα.

Κώστας

Γνώστης

μπουαχαχαχαχα!!!

α. Κώστα μ., είσαι απόλαυση! Τα βάουτσερ, τα 5μηνα, η άθλια συνεργασία με την ΕΕΑΑ που εφαρμόζει ο Δήμος Χαλανδρίου, ΔΕΝ είναι για σένα τπτ! Μπράβο!

Και μετά θες να φτιάξεις και μέτωπο που να μην εκφυλιστεί τάχιστα σε ΣΥΡΙΖΑ νο2!

Περιμένω απάντηση για τα ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ που χρεώνονται ως πολιτικές του Δήμου Χαλανδρίου.

β. Αμ το άλλο το… «κουκουλοφόρικο, προβοκατόρικο» που πέταξες; Ωχ μάνα μ και θες να φτιάξεις και μη συριζεϊκη αριστερά τρομάρα σου! ΗΔΗ είσαι ΣΥΡΙΖΑ νο2 ΦΊΛΕ ΜΟΥ. Αρνηση συζήτησης για το κίνημα των κατοίκων απο μένα; Πότε το είδες αυτό;

Περιμένω την άποψή σου κα ιγια το κίνημα των κατοίκων και μιλάμε! Ενα όμως έχει σημασία καταρχήν: Οποια τοπική δημοτική κίνηση θέλει να λέγεται αριστερά, ή συμβάλλει σε μορφές ανάπτυξης τοπικών κινημάτων σε αντιδιαχειριστική κατεύθυνση, ή μοιραία την τρώει η μαρμάγκα της αστικής διαχείρισης όπως πχ το Χαλάνδρι.

Κώστας
λεπτομέρειες που «ξεχνάς» 1.δεν έχεις αποδείξει ότι ο Δήμος Χαλανδρίου χρεώνεται αυτά που λες και πρέπει να εξηγήσεις το «χρεώνεται», ότι έχει 5μηνα ? Αν ο Δήμος δεν λειτουργούσε θα έλεγες μπράβο ? 2.δεν έχεις απαντήσει αν πρέπει να κατεβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές, αν πρέπει να κατεβαίνουμε στον και όταν πάμε να πάρουμε πάνω από 10% (με 17% μπήκε η Αντίσταση στον β γύρο) αν πρέπει να κατεβαίνουμε στον β γυρο και αν πρέπει να διοικούμε τον δήμο αν κερδίσουμε τον β γύρο 3.δεν έχεις απαντήσει αν ήταν σωστή επιλογή για δεκαετίες η επιλογή του κινήματος πόλης και όχι της απύλωτης πολιτικολογίας του τύπου «είστε αφελείς αν νομίζετε ότι πριν την εργατική εξουσία μπορείτε να έχετε λογο στην γειτονιά σας, αν έπρεπε δηλ οι κάτοικοι να αγωνιζονται για ελεύθερους χώρους, κοινωνικές υπηρεσίες, πράσινο κλπ και να συνδέουν αυτόν τον αγώνα με τις αλλαγές στον αστικό ιστό εν μέσω καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στον χώρο και της μνημονιακής μετάλλαξης της ΤΑ και την κυρίαρχη πολιτική εν γένει. 4 δεν έχεις απαντήσει γιατί ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίξαμε την Αντίσταση και μάλιστα διαχρονικά Ολα αυτά μαζί με την απίστευτη προβοκάτσια που ξεστόμισες (ότι η ΑΡΑΝ στηρίζει ελαστικές εργασιακές σχέσεις) και το ότι δεν έχεις πει ΤΙΠΟΤΑ… Διαβάστε περισσότερα »
Γνώστης
1. O ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ Δήμος διοικεί στο όνομα της Αριστεράς και ΔΕΝ συμβάλλει σε κκίνημα των κατοίκων, στην προσπάθεια να αναιρεθούν έμπρακτα μνημονιακές πολιτικές, είτε αυ΄τές αφορούν τα βάουτσερ, είτε τις ελαστικές σχέσεις, είτε τις έμμεσες ιδιωτικοποιήσεις, κλπ ΔΕΝ κάνει τπτ άλλο από μια κανονική αστική διαχείριση που θα έκανε ο οποισδήποτε. Συνεπως μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα: ΚΑΙ βέβαια χρεώνεται ο Δήμος. Αν όχι οικονομικά, χρεώνεται ΠΟΛΙΤΙΚΑ και μακροπρόθεσμα ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ αυτό Κώστα! Χρεώνται την λογική ότι «όταν διοικούν όλοι κάνουν ταίδια άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο»!! ΑΥΤΟ πρέπει να καταλάβετε. 2. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ καλό κάνει που κατεβαίνουμε στις εκλογές. Δεν είναι ζήτημα αρχής, αλλά στα χρόνια που διανύσαμε και διανύουμε καλά κάνουμε. Ομως το θέμα ΔΕΝ είναι αυτό: ΓΙΑΤΙ κατεβαίνουμε στις εκλογές; ΝΑ το ερώτημα: Οι απαντήσεις αρκετές και όχι εξ αρχής αντιθετικές: Κατεβαίνουμε για να ακουστεί η φωνή μας. Κατεβαίνουμε για να πάρουμε ένα ποσοστό που θα μας κάνει ορατούς στις τοπικές κοινωνίες και θα ενισχύσει το έργο μας. Κατεβαίνουμε για να υπάρχει λαϊκή αντιπολίτευση εντός του δημοτικού συμβουλίου. Και ΑΝ κατεβαίνουμε για να πάρουμε το Δήμο θα πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο. Οτι δλδ φιλολαϊκή χειραφετητική διαχείριση ενος Δήμου ΔΕΝ μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »
Κώστας
1)o Δήμος δεν τα χρεώνεται γιατί δεν τον έχεις συνδέσει με ελαστικές εργασιακές σχέσεις κλπ Το να λες ότι ένας δήμος είναι καλλικρατικός δεν λέει πολλά, ξέρεις η Ελλαδα πρέπει και μπορεί να βγει από την ΕΕ, το Χαλάνδρι δεν πρέπει και δεν μπορεί να βγει από την Ελλάδα. Εσύ βέβαια ανακάλυψες ότι τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις τις προωθεί η … ΑΡΑΝ, με την οποία είστε σε ένα σωρό εργασιακά σχήματα, μάλλον σε ένα είδος ταξικής πάλης, η ΑΡΑΝ παίζει την αστική τάξη και εσείς την εργατική, Το να λέμε για τον δήμαρχο που πρέπει να είναι διατεθειμένος να πάει φυλακή, μια χαρά διώξεις έχει αλλά πρέπει να το βλέπουμε και αυτό με μαζικούς όρους, να είναι ένα κομμάτι κινήματος δηλ και να έχει και περιεχόμενο. Αν ο δήμος δεν έχει πόρους και αρμοδιότητες για προσλήψεις αορίστου χρόνου κλπ είναι ένα θέμα. Που πρέπει να σπάσει κινηματικά 2)ο φορέας του κινήματος κατοίκων που λες θα έπρεπε να υπάρχει πίσω από την δημοτική αρχή και να πυροδοτεί, ή στηρίζει μια λογική συνελεύεσεων κλπ είναι η Αντίσταση. Πρώτα απ όλα η εικόνα ενός κόσμο που κινητοποιείται μονίμως είναι κάπως ευχολόγιο, είναι αγώνας κατοίκων δεκαετιών γύρω από τα επιδικα του χώρου, του αστικού… Διαβάστε περισσότερα »
Γνώστης
ο,τι να ναι λες Κώστα! Σου είπα εγώ να …βγει το χαλάνδρι απο την ΕΕ ήνα.. καταργήσει τον καπιταλισμό; Μην πετάς τούβλα. Εγώ σου λέω πως κάνετε αστική διαχείριση στο χαλάνδρι και ΔΕΝ συβάλλετε πια σε ένα κίνημα κατοίκων που να αμφισβητεί στην πράξη τις μνημονιακές πολιτικές. Κάνετε δυστυχώς και τα 2: Και εφαρμόζετε μνημονιακές πολιτικές, και ΔΕΝ συμβάλλετε σε κίνημα καοίκων για την ανατροπή τους. Γενικά Κώστα έχεις ένα πρόβλημα να καταλάβεις ΤΙ σου λέει ό άλλος έτσι; Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που λές πως εννοώ για το ποσοστό, για την έξοδο του χαλανδρίου ή της γειτονιάς σου, ή του σπιτιού σου από την ΕΕ…. Ποιός σου λέει βρε Κώστα μ., πως βάζω κόφτη για το ποσοστό; Εκτός και αν ςεννοεις το ότι πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο συνιστά…κόφτη!! ΑΝ εννοείς κάτι τέτιο, τότε λέγε εσύ ψέμματα για να πάρεις το ποσοστό που ονειρεύεσαι. Πρέπι να λέμε πως θέλουμε να κυβερνήσουμε λοιπόν, αλλά θέλουμε να κυβερνήσουμε για να βγάλουμε την χώρα από την ΕΕ και το ευρώ προκειμένου να μπορέσουμε να ασκήσουμε χειραφετητική λαϊκή/εργατική πολιτική. Ή όταν μιλούμε για διοίκηση Δήμου να λέμε και εκεί την αλήθεια για το κόστος που πρέπει να αναλάβει δημοτική αρχή και… Διαβάστε περισσότερα »
Κώστας

λες είμαστε μνημονιακοί, λέω είσαι κουκουλοφόρος, προβοοκάτορας, δεν έχεις πει κάτι για το Χαλάνδρι, το κίνημα κατοίκων, την ΤΑ τελειώσαμε, δεν γράφω άλλο σεντόνι, η απάντηση μου 8/10 04:21 περιέχει την άποψη μου για όλα όσα θέτεις

Κώστας

Γνώστης

΅Είσαι φαιδρός Κώστα μ! Και άσχετος ταλιμπάν που λατρεύει ΣΥΡΙΖΑ ν2. Λυπάμαι για την ιδεολοψία και τον φανατισμό που σε διακρίνει!

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ σε ΤΙΠΟΤΑ απο αυτά που έμπρακτα και αστικά κάνετε στο Χαλάνδρι!
Χαίρομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ που στην φαρσοκωμωδία «ΣΥΡΙΖΑ νο2» ΠΟΥ εφαρμόζεις, είσαι ήδη μόνος σου!

wpDiscuz