.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρωτοβουλία για την ίδρυση κίνησης για την αποδέσμευση από την ΕΕ


euroflagΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η πρώτη ανοιχτή σύσκεψη για την ίδρυση της «Πρωτοβουλίας για την έξοδο από την ΕΕ».

Η σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη. Πήραν μέρος περίπου 70-80 άτομα από μεγάλο εύρος πολιτικών  χώρων και ρευμάτων, ενδεικτικά: από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας, μέλη της ΛΑΕ, τον « ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΔΑΤΟ», την ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ, την ΟΚΔΕ, το Δίκτυο ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος καθώς και πλήθος ανένταχτων και οργανωμένων  αγωνιστών προερχόμενων από το  ΕΠΑΜ, την  ΜΑΡΣ κλπ. Στην σύσκεψη είχαν επίσης κληθεί και άλλες συλλογικότητες όπως το ΕΕΚ και η ΟΝΡΑ που, αν και δεν παρευρέθηκαν, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κίνηση.

Στην σύσκεψη έγινε πλούσια ανταλλαγή απόψεων. Τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τον αντιδραστικό ταξικό ρόλο της ΕΕ στα ζητήματα της εκμετάλλευσης, της σύγχρονης απολυταρχίας του κεφαλαίου, του πολέμου, της αγροτικής παραγωγής κλπ.

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη σχέση εθνικού-διεθνικού, ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας, διεθνισμού, λαϊκής κυριαρχίας κλπ, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη σχέση της εξόδου από την ΕΕ με το συνολικό πρόγραμμα ανατροπής και στον χαρακτήρα της κίνησης. Υπήρξε ένα γενικό κλίμα συμφωνίας με την αναγκαιότητα, τον προσανατολισμό και τον χαρακτήρα της κίνησης.

Η σύσκεψη αποτέλεσε σημαντικό προχώρημα στην πορεία δημιουργίας μιας μαζικής κίνησης για την «έξοδο από την ΕΕ». Δείχνει ότι το ζήτημα της ΕΕ έχει ωριμάσει σε σημαντικό βαθμό μέσα στον μαχόμενο κόσμο.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε:

-Να διαμορφωθούν με βάση και τις παρατηρήσεις που έγιναν στην κουβέντα το κείμενο «πολιτικής συμφωνίας», καθώς και κείμενο υπογραφών και να ξεκινήσει άμεσα η εξόρμηση, η απεύθυνση σε αγωνιστές και σχήματα για την πλαισίωση της κίνησης.

-Να υπάρξουν εκδηλώσεις στην Αθήνα  και σε βασικές πόλεις της επαρχίας και εκδήλωση στην Αθήνα τις ημέρες του βρετανικού δημοψηφίσματος.

-Να ιδρυθεί η πρωτοβουλία στις αρχές του Ιούλη, λαμβάνοντας υπόψη και τις λαϊκές εκδηλώσεις / διαδηλώσεις κλπ στον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

14 Σχόλια στο "Πρωτοβουλία για την ίδρυση κίνησης για την αποδέσμευση από την ΕΕ"

γιωργος

Aν όλοι αυτοί καταφέρουν να τα βρουν θα γεννηθεί κάτι ελπιδοφόρο.Απο το κείμενο καταλαβα οτι δεν συμμετέχει το ΕΠΑΜ ,αλλά πρώην μέλη του.Είναι έτσι;

Ηλίας Τζ.

Ζυμώσεις μέσα σε αστικά πλαίσια…..
Θα βρείτε πολλούς συμμάχους, και σίγουρα και πολύμορφη υποστήριξη!

Panos

Πιο αστικα πλαισια απο αυτα που βαζει ο Περισσος παντως,δεν υπαρχουν…

Τ.Κ

Μιλούμε για πλαίσια αστικά. εθνικιστικά-σοβινιστικά.Όπως μας πληροφορεί ο αρθρογράφος του Ριζ.,φουσκωμένος με εθνικιστική υπερηφάνια,ο γενικός επιθεωρητής στρατού επισκέφτηκε από 24 έως τις 26/5/16 μονάδες στρατού με έδρα τη Χίο και πραγματοποίησε έλεγχο της ετοιμότητας του προσωπικού,της ετοιμότητας των αντιεροπορικών μονάδων και τμημάτων αμέσου επεμβασης και της λειτουργικότητας των οπλικών συστημάτων.Άντε και την επόμενη επιθεώριση να διενεργήσουν οι στρατηλάτισσες Λιάνα-Αλέκα.
Πριν λίγα χρόνια είναι η εθνικίστρια Αλέκα που εγκαλούσε τον Καρατζαφέρη για έλλειψη εθνικισμού και ότι μένει σιωπηλός μπροστά στις …απειλές της γείτονος…Τους καθοδηγούν οι προφητείες Παίσιου.

λαθραναγνώστης (aka "άλλος βασίλης)

Τον αρθρογράφο, τον είδες στην πραγματικότητα, ή στο παραλήρημά σου?
Είχε «φουσκώσει» πολύ?

Τ.Κ

Ούτε την εφημερίδα σας βλέπω ότι δεν διαβάζεις.Διάβασε,λοιπόν πρώτα την ομιλία Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη ,20/3/2010 όπου εκεί εγκαλεί τον Καρατζαφέρη για έλλειψη εθνικισμού.»η Ν.Δ είπε πως δεν διάβασε.Ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτα…Αυτά τα θεωρούν εθνικιστικά και ρηχά ζητήματα τα σύνορα.Είναι κοσμοπολίτες ,είναι υπεράνω συνόρων,είναι μοντέρνοι,αυτά θεωρούνται ντεμοντέ, να ασχολείσαι με τα σύνορα και την άμυνα της χώρας.Ο δε λαλίστατος κ. Καρατζαφέρης κουβέντα.»
Αμόκ εθνικιστικού παροξυσμού.Όσον αφορά το άρθρο με την επιθεώρηση στις μονάδες με έδρα τη Χίο διάβασε τους τελευταίους Ριζ. και αν δεν βρείς το άρθρο να επανέλθεις για να σου εξηγήσω πού να το βρείς.Και πρόσεχε να διαβάζεις την εφημερίδα σας διότι αντί για εθνικιστές μπορεί να νομίζεις ότι είσαστε κομμουνιστές.

λαθραναγνώστης (aka "άλλος βασίλης)

Χαχαχα, δεν διαβάζω την «εφημερίδα μας», λέει ο «τύπος» , επειδή δεν θυμάμαι κάποια αποστροφή του λόγου της Αλέκας πριν από 6 χρόνια…..
Για σας τους ΚΚΕδολόγους φυσικά, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εσείς, πρέπει να ψαχουλεύετε για να βρείτε κάτι που νομίζετε ότι μπορείτε να διαστέψετε, γιατί έτσι ζέίτε!
Ακόμα και λέξη προς λέξη αν διαβάσει κανείς το απόσπασμα που παραθέτεις, από πουθενά δεν βγαίνει ‘Εθνικιστικός παροξυσμός» ή «οτι εγκαλεί τον Καρατζαφέρη για έλειψη εθνικισμού».
Ούτε καν με αυτό το πνεύμα που το βάζεις εσύ, με πρόθεση φυσικά την διαστρέβλωση, τα είπε αυτά που είπε η Αλέκα.
Τι είπε πραγματικά η Αλέκα?
…..πάρ’ το σαν άσκηση για το σπίτι…….!

Τ.Κ

Εγώ δεν σου ζήτησα να θυμάσαι την ομιλία Παπαρήγα πριν έξη χρόνια ,αλλά εσύ δεν διάβασες τι έγραφε ο Ριζ. πριν λίγες μέρες και στο σχόλιο σου στις 7/6/ έγραψες κάτι για παραλήρημα χωρίς να ελέγξεις καν αν γράφτηκε το άρθρο ή όχι.Όπως καταλαβαίνεις το παραλήρημα είναι δικό σου.
Τώρα η ομιλία Παπαρήγα είναι άκρως εθνικιστική-σοβινιστική,η άμυνα της χώρας και η υπεράσπιση της πατρίδας σε συνθήκες καπιταλισμού,είναι ο ορισμός του εθνικισμού σοβινισμού στις σημερινές συνθήκες.Έφτασε μάλιστα να πει ότι άνκαι η χώρα είναι ενταγμένη στο ΝΑΤΟ »ότι δεν θα ανεχτούμε μείωση του δικαιώματος στην αμυντική ικανότητα της χώρας».Το άρθρο μπορεί να το διαβάσει όποιος θέλει,Ριζ. 23/3/2010.
Εσύ εξάλλου ,αφού δεν σε συμφέρει,δεν βλέπω να λες κάτι συγκεκριμμένο για την ομιλία.
Όσο για τη διαστρέβλωση που μας τσαμπουνάς κύταξε τη μεριά σου γιατί το κόμμα σου έχει γίνει επιστήμονας στο ψέμμα και την διαστρέβλωση .

λαθραναγνώστης

Από τις 20-03-10 στη Θεσσαλονίκη, πήγαμε στις 23-03-10 στη Βουλή!
Καλά πάμε…..!
Αποφάσισε και πες μας. ……., ή μάλλον παραμίλα μόνος σου, γιατί εγώ δεν πρόκειται να σε ακολουθήσω άλλο σε αυτό το τριπάκι να ψάχνω άρθρα προ 6ετίας και να προσπαθώ να απαντήσω για σωβινισμούς και εθνικισμούς της Αλέκας και του ΚΚΕ που μόνο ένα παραληρηματικό μυαλό βλέπει και ακούει.

Τ.Κ

Άστα σάπια αφού ο Ριζ.της 23/3/10 εκτός απ’ τη βουλή έχει και την ομιλία της Αλέκας στη Θεσσαλονίκη στις 20/3 σ’ άλλη σελίδα.Το παραλήρημα σου και το ψέμα ατελείωτο.Κατανοητό αφού όλα τα κόμματα της αστικής τάξης και οι εθνικιστές στην επιχειρηματολογία τους τα παραπάνω που λένε είναι ψέματα.Δεν είναι μόνο οι Συριζαίοι ψεύτες αλλά και σείς δεν πάτε πίσω.

νικ

Το ΕΕΚ ενω εχει προηγηθει εκλογικη συνεργασια και ειναι κ σε εξελιξη συζητησεις απτον Απριλη με δικη του πρωτοβουλια,πως ειναι δυνατον να μη συμμετειχε κ απλα να εδειξε ενα ενδιαφερον…?.

λαθραναγνώστης

Άντε παιδιά, δώσατε και πάσα στον Ε.Α να γράψει αντι ΚΚΕ αρθράκι!
http://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/1013-epikaires-oso-pote-oi-apofaseis-tou-15ou-synedriou-tou-kke

Μόνο που υπάρχει κάποιο μπερδεματάκι.
Το αρθράκι του Ε.Α, μιλάει για: «……διακήρυξη ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (κεφαλαία δικά μου) της ευρύτερης Αριστεράς,……. «, ενώ εσείς λέτε ότι: «Πήραν μέρος περίπου 70-80 ΑΤΟΜΑ (πάλι κεφαλαία δικά μου) από μεγάλο εύρος πολιτικών χώρων και ρευμάτων, ……».
Τελικά, τί έγινε? Οργανώσεις ή άτομα πήραν μέρος?
Ψιλοπράματα …….!

γιωργος
γιωργος

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/06/5-2016-video.html

ο καζάκης απο το 2:28 μέχρι το 2:30 εξαπολύει επίθεση με βαρυές κουβέντες και υπονοούμενα κατα της ανταρσυα

wpDiscuz