.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για την απόλυση της εγκύου στην Migato


migato_2Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα έπειτα από κάλεσμα του σωματείου μισθωτών τεχνικών κινητοποίηση στην εταιρία MIGATO, στην οδό Μονεμβασιάς, στον Αγ. Δημήτριο. Στην κάλεσμα ανταποκρίθηκε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου και Ανοιχτή συνέλευση Αλίμου.

Η εταιρεία παραμένοντας αδιάλλακτη δεν δέχτηκε να συζητήσει με το Σωματείο.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αντιδρά στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου μηχανικού από την εταιρεία. Σύμφωνα με το Σωματείο, όταν η εργαζόμενη ανακοίνωσε στην εταιρία την εγκυμοσύνη της, η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασης της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας. Ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. «Έτσι! Διευθυντικό δικαίωμα!», απάντησε ωμά ο υπεύθυνος της εταιρείας, όταν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ρώτησε να μάθει τους λόγους της απόλυσης.

Το Σωματείο δηλώνει πως θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι την δικαίωση της εργαζόμενης. Την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας της Ηλιούπολης. Θα προηγηθούν κι άλλες παρεμβάσεις.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα σωματεία να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να εκδώσουν ψηφίσματα αλληλεγγύη στην εργαζόμενη. Ψήφισμα έχει εκδώσει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που καταγγέλλει το νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που εκδηλώθηκε σε βάρος της εργαζόμενης.

1Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz