.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ποιος φοβάται την ΕΑΑΚ;


eaak-725Γράφει ο Ανάποδος

«Ισορροπημένη» η ανακοίνωση της ΚΝΕ, που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη της Τρίτης 21 Οκτώβρη.

Αν οι αριθμοί και η έκταση που αφιερώνει σε κάθε πολιτική δύναμη λένε κάτι, ας δούμε πιο συγκεκριμένα πού τα ρίχνουν τα παιδιά της ΚΝΕ.

– Για την πολιτική της συγκυβέρνησης έχουν 186 λέξεις

– Για τον ΣΥΡΙΖΑ 162 λέξεις

– Για την ΕΑΑΚ 201 λέξεις, περισσότερο δηλαδή από όσα γράφουν για κυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί! Κι αυτό την ώρα που η ΕΑΑΚ συμβάλλει αποφασιστικά στην σκληρή μάχη για να σπάσει το «νόμος και τάξη» μέσα στα πανεπιστήμια, που προωθεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – πρυτάνεων – επιχειρήσεων – ΕΕ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανάποδος

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αποδυναμώνουμε τις δυνάμεις του συμβιβασμού και των αυταπατών! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!», είναι το κάλεσμα της ΚΝΕ προς φοιτητές και σπουδαστές, σε ανακοίνωσή της, με την οποία κάνει κριτική στις θέσεις και τη δράση των άλλων δυνάμεων μέσα στις σχολές.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει μαζική, οργανωμένη απάντηση!

 • Αποδείχτηκαν ψέματα όσα έλεγαν για τη νέα φάση «ανακούφισης του λαού». Συνεχίζουν την επίθεση σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στις σπουδές και το μέλλον των φοιτητών!
 • «Χιλιάδες νέοι άνθρωποι στη δυσκολότερη καμπή της κρίσης, δεν ασχολήθηκαν με το πόσο θα είναι ο κατώτατος μισθός, δεν έκαναν επαναστατική γυμναστική. Αυτοί είναι οι προάγγελοι της νέας Ελλάδας» (Αντ. Σαμαράς). Μας θέλουν κακοπληρωμένους και με σκυμμένο το κεφάλι!
 • Οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης στις σχολές, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, κάνουν τα πάντα για να μην αμφισβητηθεί η αντιλαϊκή πολιτική. Λένε: «Η κυβέρνηση κάνει έργο, δεν πρέπει να την πολεμάμε», «κάντε υπομονή, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι πολυτέλεια αυτά που ζητάτε»!
 • Η πρότασή τους να ελέγχουν οι επιχειρήσεις τις υποδομές, την έρευνα, τα προγράμματα σπουδών των σχολών σημαίνει ότι θα πληρώνουμε περισσότερο για τις σπουδές μας, ότι η έρευνα θα αξιοποιείται αποκλειστικά για την κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι για τις κοινωνικές ανάγκες, ότι θα μαθαίνουμε μόνο ό,τι έχουν ανάγκη οι εργοδότες και όχι με βάση το σημερινό επίπεδο της επιστημονικής γνώσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» στο πλαίσιο της ΕΕ και του συστήματος της εκμετάλλευσης και της ανεργίας!

 • Από το Κόμο της Ιταλίας μέχρι τις συναντήσεις με τον ΣΕΒ και τα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, δίνει διαπιστευτήρια ότι θα διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων!
 • Αποδέχεται όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και το «μνημόνιο διαρκείας» που έχει επιβληθεί σε όλα τα κράτη. Ομολογεί ότι δεν θα καταργήσει τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου!
 • Αποδέχεται το χρέος που δεν έφτιαξε ο λαός και τον καλεί να το πληρώσει!
 • Οι μόνες του δεσμεύσεις αφορούν κάποια μέτρα στην ακραία φτώχεια – και αν αυτά εγκριθούν από την ΕΕ – που θα εξανεμιστούν αμέσως από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική που και ο ίδιος θα συνεχίσει.
 • Δυνάμεις του (καθηγητές) στα πανεπιστήμια στήριξαν τα Συμβούλια Διοίκησης και άλλες πλευρές του αντιδραστικού νόμου – πλαισίου!
 • Η παράταξή του (ΑΡΕΝ) «παλεύει» για να διαχειριστεί το σύστημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτούς σφιχταγκαλιάζονται τα ΕΑΑΚ σε όλες τις σχολές!

 • Τη στιγμή που οργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα από 650 φορείς και δεκάδες φοιτητικούς και σπουδαστικούς πανελλαδικά για να «βουλιάξει η Αθήνα» ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, τα ΕΑΑΚ το καταψηφίζουν στα ΔΣ των συλλόγων μαζί με τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης και το πολεμούν στις Γενικές Συνελεύσεις! Αποφάσισαν μάλιστα άρον άρον να οργανώσουν άλλο συλλαλητήριο λίγες μέρες μετά για να το υπονομεύσουν!
 • Σαμποτάρουν την προσπάθεια συμπόρευσης των φοιτητών με τον εργαζόμενο λαό ενώ μόνο έτσι παίρνει δυναμική ο αγώνας.
 • Δεν τους ενδιαφέρει η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στον αγώνα! Επιδιώκουν να μπαίνει ένα λουκέτο για να βγαίνει η υποχρέωση! Γι’ αυτό βάζουν εμπόδια στο να πάρουν οι φοιτητές την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους, να συζητήσουν, να οργανωθούν σε κάθε έτος και τμήμα!
 • Δεν θέλουν οργανωμένη με διάρκεια διεκδίκηση, αλλά «εκρηκτικά» στιγμιότυπα, όχι σταθερό αγώνα με γραμμή ρήξης και ανατροπής με την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά φαρσοκωμωδία και τυχοδιωκτισμούς.
 • Εχουν κατεύθυνση πάλης και συμπορεύονται σε όλες τις σχολές με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέποντας τελικά το φοιτητικό κίνημα σε «νεροκουβαλητή» μιας νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης στο πλαίσιο της ΕΕ και του σάπιου συστήματος!

Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη!».Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.75% ( 8
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

4 Σχόλια στο "Ποιος φοβάται την ΕΑΑΚ;"

Ανώνυμα

Με ποιον σφιχταγκαλιάζονται οι ίδιοι, όταν με τη χρήση της εμπνευσμένης διαδικασίας του «ενιαίου πλαισίου», εμποδίζουν τις συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων να πάρουν θέση για τις αντιδραστικές επιθέσεις που δέχεται ΤΩΡΑ το Πανεπιστήμιο από τον Φορτσάκη και τους συν αυτώ; Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη θα δώσει απάντηση για τον αυταρχισμό και την καταστολή, τη μετατροπή ενός ΑΕΙ σε προκεχωρημένο φυλάκιο των πιο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων – διαχρονικών ονειρώξεων του κεφαλαίου και της τάξης του; Ποιος εμποδίζει να πάρουν οι φοιτητές στα χέρια τους τον αγώνα για τα ζητήματα που τους αφορούν; Με όλη την καλή πρόθεση, ο ειδικός αγώνας στα Πανεπιστήμια δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ενιαίο αγώνα της εργατικής τάξης, ακόμη και με τον τρόπο που τον αντιλαμβάνονται στο ΚΚΕ.Οπότε, η ΚΝΕ γιατί προωθεί τον συγκεκριμένο διαχωρισμό και, τελικά, ποιον εξυπηρετεί, αν όχι τη συγκυβέρνηση και τη λυσσασμένη προσπάθεια να αντέξει στο ρόλο του δημίου;

Ανώνυμα
Ποιος σας εμποδίζει να κερδίσετε ΠΟΛΙΤΙΚΑ τον κόσμο στις σχολές και μέσα από γενικές συνελεύσεις (δε μπαίνω καν στη διαμάχη για αποφάσεις που «μπλοκάρονται» στα ΔΣ) να πάρει απόφαση το φοιτητικό σώμα να κατέβει με το ΠΑΜΕ; Από τη στιγμή που κατεβάζετε πολιτικό πλαίσιο, στο οποίο υποτίθεται ξεδιπλώνεται όλο το πολιτικό σας σχέδιο και το οποίο υπερασπίζεστε στις γενικές συνελεύσεις ποιός σας φταίει που τη γραμμή σας δε τη στηρίζει το φοιτητικό σώμα; Εμπόδισε ποτέ η ΕΑΑΚ να ψηφιστεί πλαίσιο του ΜΑΣ; Όχι προφανώς. Για ποιό λόγο κατεβάζετε σε όλες τις σχολές τη συγκεκριμένη κινητοποίηση παράλληλα με το πλαίσιό σας και με τη μορφή ψηφίσματος και περιμένετε από εκεί να περάσει και να κατεβάσετε ένα πανό που να λέει τάδε σύλλογος στην πορεία του ΠΑΜΕ; Μήπως γιατί τα ψηφίσματα δεν πάνε αντιπαραθετικά το ένα με το άλλο και είναι εύκολο στην όλη αναμπουμπούλα που παίζει στο τέλος των συνελεύσεων να σηκώσει ο κόσμος το χέρι του και να περάσει και να γράψετε άλλο ένα όνομα συλλόγου στη λίστα σας και να το διατυμπανίζετε σε όλες τις σχολές; Είναι δηλαδή ξεδιάντροπο, όπως λέτε στον κόσμο για την ΕΑΑΚ, από πλευράς μας που εξηγούμε τι παίζει κι ότι αυτό που κατεβάζετε είναι… Διαβάστε περισσότερα »
αλήθειας

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, είναι αλλη μια «τσάϊ και συμπάθεια» εκδήλωση του ΚΚΕ.

Η ΚΝΕ φοβάται την ουσιαστική συγκρότηση μετώπου ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Δεν τη θέλει. Θέλει μόνο, να έχουν την οποια επιτυχία οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ. Υπό αυτό το πρίσμα, για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ είναι αδιάφορο αν κερδίσουν οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Αρκεί να εινσχυθεί το ΚΚΕ. Εάν μάλιστα κερδίσουν αγώνες και δεν ενισχυθείτ ο ΚΚΕ αλλά άλλες κομμουνιστικές/αριστερές οργανώσεις, πραγματικά το ΚΚΕ κα ιη ΚΝΕ θα λυσσάξουν εναντίον αυτών των αγώνων.

[…] Αναδημοσιέυση από την Παντιέρα […]

wpDiscuz