.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΑΜΕ: Η δύναμη της… αδράνειας για «όταν και εφόσον»


pameΣε χθεσινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, υπερψήφισε την πρόταση του ΠΑΜΕ, όπως μας πληροφορεί με δημοσίευμά του 902.gr

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ, κατέθεσαν πρόταση για 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία, όταν και εφόσον η κυβέρνηση καταθέσει στη βουλή σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό έκτρωμα.

Ο 902.gr μας πληροφορεί ακόμα ότι η ΕΕ της ΓΣΣΕ όρισε συλλαλητήριο για τις 9 Μάρτη, με άλλους επιστημονικούς φορείς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (sic)!

Το ΠΑΜΕ μαζί με τις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού αντί για την αναγκαία απεργιακή κλιμάκωση, αποφασίζουν την αναμονή για «όταν και εφόσον» η κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο στην Βουλή

Την ίδια πρόταση κατέθεσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην ΑΔΕΔΥ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, η πλειοψηφία αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρόταση των Παρεμβάσεων για νέα 48ωρη απεργία πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου (έως 10 Μαρτίου) ώστε  η απεργία να πάρει τον χαρακτήρα μάχης για την αποτροπή ψήφιση του νομοσχεδίου. [Αναλυτικότερα για τις εξελίξεις στην ΑΔΕΔΥ εδώ]

Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι συλλογικότητες που θέλουν να δώσουν έναν πραγματικό αγώνα για να μην ψηφιστούν τα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά σχέδια, πρέπει να σπάσουν τις λογικές αναμονής και εκτόνωσης των ηγεσιών των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ-ΠΑΜΕ, για να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι τέλος.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 48.57% ( 21
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

70 Σχόλια στο "ΠΑΜΕ: Η δύναμη της… αδράνειας για «όταν και εφόσον»"

Ηλίας Τζ.

Τζάμια δε σπάμε για ….ξεκ@^&Ωμα!
Και ιδίως με την άδεια της αστυνομίας….
Αμα, και όταν έρθει η ώρα, θα δουλέψουμε με τις κονσέρβες.
Και θα υπάρχει λόγος σοβαρός.
Αντέστε τώρα αλλού με τα κουβαδάκια σας και τα …σφυράκια σας,
…»τζαμάδες» και «μαρμαράδες»!

Κώστας

σιγά ρε αιμοβόρε που θα δουλέψεις και κονσέρβες που, όλοι μας, ανοίγουμε τη κονσέρβα και κόβουμε το δάχτυλο και παίρνουμε τηλ την μαμά μας να ρωτήσουμε αν μπορεί κανείς να πεθάνει από αυτό.

θέλω να πω δεν χρειάζεται τόση γραφικότητα και σίγουρα η επαναστατική αντιβία, αν φτάσουμε εκεί, θα ασκηθεί από άλλα κόμματα, μέτωπα, κινήματα από τα σημερινά τα οποία είναι ποτισμένα από την καπιταλιστική κανονικότητα

Κώστας

Ανώνυμα

Δυστυχώς η άρνηση του ΚΚΕ (καιι της ΛΑΕ) να συμβάλλουν στην κλιμάκωση ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, προσδιορίζει και την ουσία της αποτελεσματικότητας αυτού του τύπου της Αριστεράς και αυτού του τύπου της αντίληψης για την ταξική πάλη.

Τα υπολοιπα (επαναστατική ή ενωτικολαγνική φρασεολογία, σύμβολα ή μη, είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Επειδή όμως η κατάσταση πιέζει αφόρητα την εργατική τάξη (δλδ όλους μας) και τα μεσαία στρώματα, πιέζονται και όλα τα κόμματα της Αριστεράς, να συμβάλλουν σε ένα ενωτικό ταξικό μέτωπο δράσης για την όσο γίνεται αποτροπή έστω της χειροτερυσης της κατάστασης. Και θα κριθούν όλοι για αυτό. Και αυτή με την επαναστατικη φρασεολογία και αυτή με την ενωτικολαγνική φρασεολογία.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ο άλλος Βασίλης

ΑΝΤΑΡΣΥΕ, όταν θα πάψετε να βλέπετε την ιστορία σαν αποτέλεσμα συνεννοήσεων κορυφής και ηγεσιών αλλά κυρίως, σαν κίνηση των μαζών, τότε θα ίσως μπορέσετε να έχετε κάποια αποτελέσματα στις προσπάθειές σας.
Μέχρι τότε, θα κατατρώγεστε με συναντήσεις, ραντεβού τσάγια και άλλα φαιδρά, που ούτε μια ακρούλα του προβλήματος δεν αγγίζουν.
Κυρίως δε, που είναι και το χειρότερο, εγκλωβίζετε καλοπροαίρετους αγωνιστές σε λογικές που όχι μόνο είναι ξεπερασμένες αλλά και βλαβερές.

Κώστας

Μπορείς να μου πεις με ποιον τρόπο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμβάλλει στην συνάντηση και την κλιμάκωση ?

Το τι κάνουν οι Παρεμβάσεις δεν έχει σημασία σε αυτό γιατί όσο αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφορά και την ΛΑΕ.

Το κέντρο αγώνα το τορπιλίζει με την μισή να πηγαίνει ΓΣΕΕ και την άλλη μισή να ρίχνει σινικά τείχη απέναντι στο εργατικό κίνημα ανακοινώνοντας πως φτιάχτηκε κέντρο αγώνα, σε πολιτικά γραφεία ή, στην καλύτερη περίπτωση, σε κάποια ελάχιστα ΔΣ που υπάρχει ένας ορισμένος συσχετισμός.

Την διεργασία για την υπέρβαση των χρεοκοπημένων σχεδίων της αριστεράς την αρνείται.

Τι κάνει τέλος πάντων που να δικαιολογεί το ύφος αυτό ?

Κώστας

Πελεντρίτης

Η 48ωρη απεργία είναι αποκλιμάκωση και όχι κλιμάκωση.ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ ,ο εργοδοτικός και γραφειοκρατικός συνδικαλισμός ,ξέρουν τι κάνουν, αυτά που έκαναν και στο παρελθόν.Δεν επιδιώκουν τη νίκη αλλά με κινητοποιήσεις εκτόνωσης οδηγούν σκόπιμα προς την ήττα.Ήδη ο Μπούτας πήγε στο διάλογο αναιρώντας προηγούμενες δηλώσεις και παίρνοντας ύφος κλαίουσας χήρας είπε ότι ο »αγώνας μας αφήνει παρακαταθήκη».Σήμερα μάλιστα δήλωσε ότι »ο αγώνας μας αλλάζει μορφή» δηλαδή θα ξανακατέβει στην Αθήνα για το 48ωρο σόου και μετά εργασία και χαρά ,αυτές είναι οι άλλες μορφές.

Ανώνυμα

Κώστα μου, οι ΠΑρεμβ΄’ασεις και κάθε εργατικό σχήμα ΔΕΝ έχουν καμμία σχέση με την ΛΑΕ (ως πολιτικό σχηματισμό).. Το γεγονός ότι η ΑΡΑΝ συμμετέχει και στις Παρεμβάσεις και στην ΛΑΕ, δεν καθιστά τις Παρεμβάσεις )ως περιεχόμενο) κοντά στην ΛΑΕ.

Μπορεί να γίνει αυτ΄’ο, εάν η ΛΑΕ αντιληφθεί και πράξει το προφανές:

α. Υιοθετήσει μια λογική ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος με απόρριψη της συνδικαλιστικής νοοτροπίας ως μορφή και περιεχόμενο άσκησης συνδικαλισμού.

β. Αν η ΛΑΕ υιοθετήσει την λογική του Κέντρου Αγώνα και σταματήσει να είναι υποταγμένη την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και να ψηφίζει ΜΑΖΙ με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για ΜΗ κλιμάκωση των αγώνων όταν αυτό είναι αναγκαίο (η κλιμάκωση).

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστας

Η ΛΑΕ δεν ψηφίζει τίποτα μαζί με την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ όπως δεν ψηφίζει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί τα πολιτικά μέτωπα δεν συμμετέχουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αν νομίζεις ότι οι Παρεμβάσεις είναι …. ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σαφές ότι δεν έχεις περάσει ούτε απ έξω.

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστα για μιαν ακόμα φορά υπεκφεύγεις και κάνεις ταχυδακτυλουργίες.

α. Στη ΛΑΕ συμμετέχουν ως μέλη η βασική δύναμη του ΜΕΤΑ. Αυτή ψηφίζει μαζί με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ. Μην λες ό,τι να ναι. Και η ΛΑΕ αυτή την γραμμή έχει, εάν κρίνω απο την στάση των συνδικαλιστικών της δυνάμεων: Γραμμή αποκλιμάκωσης και συμπόρευσης με την συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

β. Ποτέ δεν είπα πως οι Παρεμβάσεις είναι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μην μου βάζεις λόγια και αντιλήψεις που δεν αποδέχομαι. Οι παρεμβάσεις όμως κινούνται σε μια γραμμή ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και αυτή την γραμμή ενισχύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κώστας
Τα διαβάζεις αυτά που γράφεις ? Επιμένεις ότι ΛΑΕ και ΜΕΤΑ είναι το ίδιο, αλλά για να μην χρεωθείς κκεδίλα λες ότι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Παρεμβάσεις δεν είναι το ίδιο, που προφανώς έτσι είναι. Ούτε το ΜΕΤΑ είναι ΛΑΕ όμως, η συνδικαλιστική έκφραση του αριστερού ρεύματος είναι, τόσο απλά. Αν το αριστερό ρεύμα είναι πλειοψηφικό στην μοναδική μετωπική διεργασία για την ρήξη που δημιουργήθηκε ψάξε βρες ποιοι δεν μπήκαν, όχι στην ΛΑΕ, γενικά στην μετωπική διεργασία, ώστε τα πράγματα να είναι καλύτερα σήμερα. Και θες τέτοια κουβέντα ? Θες να πάμε στο καλοκαίρι του 13 να βρούμε προέδρους των Παρεμβάσεων που μαζί με τις ΣΥΝΕΚ ψήφισαν να μην γίνει η αποφασισμένη απεργία ? Βλεπεις τα πράγματα και στην συνδικαλιστική έρημο, και εκεί που είναι καλύτερα πχ εκπαίδευση, πολλές φορές είναι δύσκολα και στάσεις νερού στην φωτιά, αποκλιμάκωσης, δεν τραβάει ο κόσμος κλπ μπορεί να εγγράφονται παντού. Δεν σημαίνει όμως ότι πχ οι Παρεμβάσεις επειδή κάποιοι συνδικαλιστές τους ψήφισαν λευκό ήταν ξέρω γω … ΝΔ ? Καλά δεν λέω ? Με λιγότερο μικροκομματισμό, περισότερη συντροφικότητα και σοβαρότητα να δούμε το εργατικό κίνημα, στα σοβαρά όμως. Τις συλλογικές πρακτικές εκεί που δεν υπάρχουν, την διεύρυνση του ανεξάρτητου συνδικαλιστικού ρεύματος με κάθετη ρήξη με… Διαβάστε περισσότερα »
Ανώνυμα

Φίλε του ΚΚΕ: Κατανοούμε πολύ καλά τον ρόλο της ταξικής πάλης μξην ανησυχείς.

Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ έχει σκοπο να συμβάλλει στην κλιμάκωση των αγώνων και τη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ αυτών;;; Και όχι σήμερα οι αγρότες αυριο που φεςύγουν οι αγρότες (διότι κλείνουμε τα μπλόκα), λέμε στους εργάτες να κατέβουν στο δρόμο, μεθαύριο φεύγουν και αυτοί και έρχονται οι μικρομεσαίοι κλπ κλπ;;

ΕΤΣΙ συμπεριοφέρεται χρόνια η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. ΓΙΑΤΙ να συμπεριφέρονται έτσι το ΚΚΕ και η ΛΑΕ;

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ο άλλος Βασίλης

Από τον τρόπο και μόνο που μου απαντάς, φαίνεται ότι δεν καταννοείς/καταννοείτε.
«διότι κλείνουμε τα μπλόκα»: Λες και τα μπλόκα ανοίγουν ή κλείνουν κατα τη βούληση του ΚΚΕ και οι αγρότες δεν έχουν λόγο….
«…λέμε στους εργάτες να κατέβουν στο δρόμο…..» Λες και οι εργάτες κατεβαίνουν στους δρόμους κατ εντολήν ή έστω καθ’ υποδειξη του ΚΚΕ….
Στο τέλος, θα κατηγορήσετε το ΚΚΕ, ότι δεν ……..προκαλεί επαναστατική κατάσταση!!!
Φίλε μου, στο χωριό μου λέμε, «αγάπη με το στανιο δεν γίνεται» – ούτε επανάσταση.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κα ιεσύ Βασίλη λές ό,τι να ναι: Φυσικά οι αγρότες δεν κατεβαίνουν στον δρόμο ή δεν κλείνουν τα μπλόκα με ένα αυτόματο κουμπί που το πατούν το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.

Αυτό που λέει είναι το ΤΙ προτείνει το ΚΚΕ στους αγρότες ή τους εργαζόμενους. Και προτείνει λογικές αποκλιμάκωσης και ΜΗ συνάντησης των μαχόμενων κλάδων και τμημάτων της κοινωνίας.

Αυτό λέω πως προτείνει το ΚΚΕ διότι τι να κάνουμε; Αυτό προτείνει.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ο άλλος Βασίλης

«Αυτό λέω πως προτείνει το ΚΚΕ διότι τι να κάνουμε; Αυτό προτείνει.»

Πολύ αυθαίρετο αυτό που λες!
Και η αυθαιρεσία σου είναι ακόμα πιο μεγάλη, δεδομένου ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πρακτικά ανύπαρκτη σε αυτούς τους χώρους, οπότε μιλάς καθαρά υποθετικά και βολονταριστικά.

Ηλίας Τζ.

Μην τον ψάχνεις, άλλε Βασίλη.
Τα πασόκια της «ανεξάρτητης» (από την εργατική τάξη) «αριστεράς», εξακολουθούν να πιστεύουν ότι …»ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (μεταβατικός….) ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ». Γι αυτό και η ανυπομονησία, και η καταγγελία του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ.
Από την πλευρά τους έχουν δίκηο! Το Κόμμα φρενάρει τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ λύση, προσβλέποντας στη ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (του Σοσιαλισμού επι της Γης).
Τα λάθη τους:
1ον Δεν υπάρχει άλλος εφικτός Καπιταλισμός.
Ο μόνος εφικτός είναι ο τρέχων, και η μόνη του διέξοδος είναι να γίνεται
χειρότερος για τους εργαζομένους.
2ον Η πάλη για την ανατροπή του ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, θα είναι
ενδεχομένως μακροχρόνια, πάντως σίγουρα επίμονη και ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ,
με ιδεολογικοπολιτική ενότητα γύρω από το Κόμμα της Ε.Τ., όποιο είναι αυτό.
Μικροαστική η αναρχική επανάσταση δεν προβλέπει η Ιστορία.

Ο άλλος Βασίλης

Ηλία, όποιος προσβλέπει στη Δευτέρα Παρουσία και πάντως όχι το ΚΚΕ, κάνει λάθος μοιραίο.
Στη Δευτέρα Παρουσία, κατά τας γραφάς, θα υπάρξουν μόνο κρίσεις. Κρίσεις για τις πράξεις και τα έργα μας, στην Παρούσα Παρουσία!
Και φυσικά, μεταξύ Παρούσης Παρουσίας και Δευτέρας Παρουσίας, δεν υπάρχει ούτε εκεί….μεταβατικό στάδιο!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Επίσης Κώστα λές πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνείται την διεργασία υπέρβασης των χρεοκοπημένων σχεδίων της Αριστεράς.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αν η ΛΑΕ με το οργανωτικό της μοντέλο (μέχρι στιγμής) και με την διακήρυξη που κυκλοφόρησε πριν λίγες μερες, συμβάλλει στη νυπέρβαση των χρεοκοπημένων σχεδίων της Αριστεράς που τόσο έχουμε ανάγκη;

Να συμπληρώσω εδώ πως επί 6-7 μήνες η ΛΑΕ έχει σαν ανώτατο οργανο, ένα Πολιτικό Συμβούλιο ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ δεν εξέλεξε. Ενα διορισμένο όργανο που δεν ελέγχεται καθόλου μα καθόλου απο τη βάση. Είναι αυτό συμβολή Κώστα στη νυπέρβαση των χρεοκοπημένων σχεδίων της Αριστεράς; Ή αναπαραγή τους επι τω χειροτέρω;

Επίσης η πολιτική διακήρυξη της ΛΑΕ Κώστα μπορείς να μου πεις από ποιές διαδικασίες διομορφώθηκε και ψηφίστηκε; Διότι την διακήρυξη αυτή την διαμόρφωσε και την αποφάσισε ένα ΜΗ εκλεγμένο αλλά διορισμένο όργανο. Συνιστούν ΟΛΑ αυτά «υπέρβαση των χρεοκοπημένων σχεδίων της Αριστεράς»; Διότι απο λόγια και εξαγγελίες χορτάσαμε.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέλεξε όργανα και ψήφισε θέσεις … 2,5 χρόνια από την ίδρυση της. Ακόμα αυτά τα προεκλογικά παπατζηλίκια λες ?

Η ΛΑΕ δεν είναι το μέτωπο προγραμματικά, φυσιογνωμικά και από άποψη κοινωνικών πρακτικών αλλά όσο κανένας άλλος χώρος δεν μπαίνει στην διαδικασία του αριστερού μετώπου ρήξης με τον ιμπεριαλισμό από πάνω και από κάτω, η ΛΑΕ θα είναι το μοναδικό μέτωπο που υπάρχει απέναντι στον ιμπεριαλισμό και έξω από τα όρια του σχεδίου «να έχει ο λαός αποκούμπι μέχρι την εργατικη΄εξουσία» των ΚΚΕ-ΝΑΡ-ΣΕΚ.

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστα καταρχήν για την ιστορία: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέλεξε οργανα στην 1η Συνδιάσκεψη τον Οκτώβρη του ’11, δλδ ενάμισι χρόνο -και όχι 2,5 χρόνια που γράφεις- μετά τον Μάρτη του ’09 που ιδρύθηκε.

Κώστα μου εδώ λέμε να υπερβούμε και τα θεόστραβα τελειωμένα πεπραγμένα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συ γράφεις με ύφος «η ΛΑΕ θέλει να υπερβεί τα χρεοκοπημένα σχέδια της Αριστεράς»; Ποία σχέδια Κώστα; Αυτά που αναπαράγει η ΛΑΕ τόσο στο οργανωτικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο; ΑΥΤΑ σου λέω και συ πετάς την μπάλα στην εξέδρα διαρκώς….

Επίσης Κώστα, συνεχίζεις να λές ΨΕΜΜΑΤΑ όσον αφορά την πολιτική πρόταση του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία είναι ΓΙΑ ΣΕΝΑ η …εργατική εξουσία!!

Στο ματαξαναλέω και ας κουραστείς να το διαβάζεις: ΔΙΠΛΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΕ και ΕΥΡΩ σε ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ/ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ». Αυτή είναι η ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ θέση του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το μέτωπο.

Στα έγραψα και με κεφαλαία, μπας και σταματήσεις να λές παπαριές περί εργατικής εξουσίας ως προαπαιτουμενη θέση.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστας

2 χρόνια και 8 μήνες είναι αυτό :P

Κώστας

Κώστας

Ποιος θα το κάνει δεν μου λες ποτέ. 4 απαντήσεις υπάρχουν
α)μια γνήσια αριστερή κυβέρνηση
β)το κίνημα
γ)συνδυασμός κινήματος- αντιδομών- αριστερής κυβέρνησης
δ)η εργατική εξουσία.

Λυπάμαι, η ερώτηση είναι εκβιαστική, χρειάζεται απάντηση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαντάει όπως και το ΚΚΕ το δ, στην καλύτερη για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ περίπτωση, γιατί μπορεί να απαντάει και το β που δεν στέκει να το λένε κομμουνιστές. Επιμένω λοιπόν πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει το δ και οχι το β.

Κώστας

Χρίστος Τουλιάτος
για να μη γίνεται η κουβέντα άγονη, σύντροφε ΑΝΤΑΡΣΥΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε εκλογή οργάνων στην 1η συνδιάσκεψή της το 2011 και ενώ υπήρχε από το 2009. Δύο χρόνια μετά δηλαδή. Και αυτή η εκλογή παρεμπιπτόντως δεν ήταν καθόλου δεδομένη, περισσότερο πήγαινε αρχικά να γίνει «ορισμός» κοινή συναινέσει από το σώμα (δηλαδή πρακτικά από τις οργανώσεις με κεντρική συνεννόηση) και η εκλογή επί της ουσίας επιβλήθηκε από οργανωμένες δυνάμεις και ανένταχτους συντρόφους και συντρόφισσες. Εκεί ήμαστε και το είδαμε. Και ήταν μία κατάκτηση που συνεχίστηκε και στη 2η συνδιάσκεψη και καλώς έγινε έτσι. Το λέω γιατί τα επιχειρήματα περί του μη εκλεγμένου συμβουλίου της ΛΑΕ 5 μήνες μετά τις εκλογές είναι πολύ εύκολα. Τα κάνω κι εγώ εντός της ΛΑΕ για να γίνει η συνδιάσκεψη σύντομα. Θα γίνει όμως σχετικά σύντομα και εκ του αποτελέσματος πιο σύντομα από όσο το έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αρχή της συγκρότησής της. Αυτό δεν σημαίνει ότι συγκρίνω αυτές τις 2 περιόδους, άλλη περίοδος εκείνη, το συγκρίσιμο είναι το πόσο άργησε τότε να τα κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι τώρα με την εμπειρία που υπάρχει να συγκρίνει κανείς με το τότε. Καταλαβαίνεις όμως πόσο φτωχά επιχειρήματα είναι αυτά, ειδικά εφόσον αυτό θα γίνει; Και καταλαβαίνεις ότι… Διαβάστε περισσότερα »
ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Χρήστο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε Συνδιάσκεψη 1,5 χρόνο μετά την ιδρυσή της! Κακό; Κάκιστο!

ΑΥΤΑ πρέπει να υπερβούμε. Και ΔΕΝ τα υπερβαίνουμε, όσο ΚΑΙ η ΛΑΕ ακολουθεί τα ίδια και χειρότερα χνάρια:

α. Ψηφίζει ΜΑΖΙ με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ την αποκλιμάκωση των αγώνων.

β. ΔΕΝ θέλει κέντρο αγώνα πρωτοβάθμιων σωματείων, πέρα και εναντίον τόσο της εργοδοσίας/κυβέρνησης, όσο και του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

γ. ΑΡΝΕΙΤΑΙ να παραδεχθεί το αυτονόητο: Πως μετά απο 1,χρόνο όλος ο λαός έχει κατανοήσει πως ΔΕΝ είναι μόνο το ευρώ, αλλά και η ΕΕ το πρόβλημα. Και φοβάται φυσικά. Και η ΛΑΕ ΤΙ του λέει; Εξοδος απο το ευρώ κα ιβλέπουμε (επί της ουσίας). Ούτε συμβάλλει στη νπροετοιμασία του κόσμου, ούτε τπτ.

ΑΥΤΑ επισημαίνω

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

ΒΝ

το » πρώην μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» πόσο κοστολογείται στη ΛΑΕ?

Κώστας

αυτό τι είναι, τα μέλη της ΑΡΑΝ … πληρώθηκαν για να πάνε στην ΛΑΕ ?

δείτε ρε σύντροφοι κάτι μούτρα και μυαλά που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Κώστας

ΒΝ

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Γιατί πιο λόγο ένα πρώην μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και νυν μέλος της ΛΑΕ όταν υπογράφει ένα κείμενο χρησιμοποιεί ως υπογραφή » ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΤΗΣ ΛΑΕ»?

Κώστας

ΒΝ μάλλον ξέχασες να πεις τι εννοούσες «πόσο κοστολογείται» και λες άσχετα, για τα οποία να σου πω πως μάλλον έτσι του ήρθε να υπογράψει για να προσδιορίσει την πορεία και τις παραστάσεις που έχει και βάσει των οποίων μιλάει.

Κώστας

ΒΝ

ΜΙΛΑΜΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΤΕΛΟΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Μια δική μου διόρθωση: Οντως η 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιήθηκε 2,5 χρόνια μετά τη συγκρότησή της (Μάρτιος ’09 συγκροτήθηκε, Οκτώβριος του ’11 έκανε την 1η Συνδιάσκεψη).

ΑΥΤΗ η αντιδημοκρατική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνέβαλλε συν τοις άλλοις και στην μέχρι τώρα αποτυχία της να εμπνεύσει πολύ περισσότερο κόσμο απο αυτόν που τώρα δρα στις γραμμές της. Και συνέβαλλε και να μην μπορέσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αντιπροτείνει ένα ουσιαστικά χειραφετητικό τρόπο και διαδικασία οργανωτικής συγκρότησης και λειτουργίας στην κοινωνία. Κα ιαυτό θέλουμε να αλλάξουμε.

ΑΥΤΗ την αντιδημοκρατική αντίληψη ακολουθεί κατά γράμμα και η ΛΑΕ, συν το γεγονός ότι στα σωματεία ψηφίζει την αποκλιμάκωση και την ΜΗ συνάντηση των αγώνων και των αγωνιζόμενων κλάδων. Συν επίσης το γεγονός ότι στα κομβικά θέματα της ΕΕ και του χρέους, η θέση της ΛΑΕ είναι ένας συριζα νο2 μέχρι στιγμής.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Για τους φίλους του ΚΚΕ:

α. Φίλτατοι, αφήστε τις γραφικότητες: Το ΚΚΕ εφαρμόζει τακτική αποκλιμάκωσης των αγώνων και ΜΗ συνάντησης των αγωνιζόμενων κλάδων και τμημάτων της κοινωνίας. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν δεν θέτε να τη δείτε.

β. Το αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η μεθοδολογία περαιτέρω συγκρότησης ενός τεκμηριωμένου τέτιου προγράμματος, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την απάντηση στις 2 προαιώνιες ανεπάρκειες της Αριστεράς: – τον ρεφορμισμό (δλδ την υποταγή στο υπάρχον στο όνομα του ρεαλισμού) και – την επαναστατική μπουρδολογία (δλδ την άρνηση τακτικών στόχων πάλης του λαού και προσέγγισης της επανάστασης).

Τα όσα λέτε περί πασοκιάς, ας τα συζητήσετε ήρεμα (ελπίζω) στο κόμμα σας, στο φόντο της αποκλιμάκωσης των αγώνων και της ΜΗ συνάντησης των αγωνιζόμενων τμημάτων της κοινωνίας που προωθείτε.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ο άλλος Βασίλης

Φίλε ΑΝΤΑΡΣΥΕ, απ ότι καταλαβαίνω, η «αποκλιμάκωση» είναι το καινούργιο αντι ΚΚΕ αφήγημά σας, που, επίσης καταλαβαίνω, φιλοδοξείτε να αποτελέσει και σημείο συσπείρωσής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις υπόλοιπες επαναστατικές δυνάμεις (ΛΑΕ, Ε.Α, κλπ – ξέρετε εσείς). Εξηγείται και θεωρητικώς: Ο κοινός εχθρός, είναι ο πιο αποτελεσματικός λόγος συσπείρωσης.
Πάντως,……θα περάσει κι αυτό!

ένας φίλος του ΚΚΕ (aka Κώστας Β.)
Είσαι σε πλήρη σύγχυση: -Ποιός έχει γραμμή την Λαϊκή Συμμαχία (δηλ. όχι απλώς τη «συνάντηση» που λες, αλλά την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα) σε αντίθεση με τα διάφορα ‘αριστερά» μέτωπα των οργανώσεων του οπορτουνισμού και των αδιεξόδων τους; -Το ΚΚΕ. -Ποιός παλεύει νύχτα-μέρα για να υλοποιηθεί η Λαϊκή Συμμαχία; -Το ΚΚΕ. -Ποιός πρωτοστάτησε ώστε να ενωθούν (για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα εδώ και πολλά χρόνια) εργατιά και φτωχομεσαία αγροτιά, τόσο με έκφραση διαρκούς ταξικής αλληλεγγύης -από τη μαζική συμμετοχή της φτωχομεσαίας αγροτιάς στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων στις 4/2, αλλά και τη συνεχή υποστήριξη και ηθικά και υλικά και με την παρουσία τους του ταξικού εργατικού κινήματος στα μπλόκα της αγροτιάς (πχ. του Εργ. Κέντρου Λάρισας στη Νίκαια κλπ.), όσο και με την ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ πανελλαδική κινητοποίηση των 68 μπλόκων με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα που πνίχτηκε στην αγκαλιά της εργατικής τάξης και του ταξικού εργατικού κινήματος; Ποιός λοιπόν πρωτοστάτησε πάλι φαφλατά αντάρσυε; -Οι κομμουνιστές. -Ποιός πρωτοστάτησε ώστε ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς να βάλει στην προμετωπίδα του το ασφαλιστικό, ώστε να σπάει ο συντεχνιασμός και να ενισχύεται ο κοινός αγώνας με την εργατική τάξη; -Το μάντεψες μπαγάσα: οι κομμουνιστές. Κι αν… Διαβάστε περισσότερα »
Ανώνυμα

ούτε μικροαστική ανυπομονησία, ούτε θρησκευτική πίστη στην λαϊκή εξουσία του υπερπέραν. Βρες κάποιο άλλο επιχείρημα γιατι αυτό με την ανυπομονησία είναι πια γραφικό φίλε μου.

σε αγαπώ φίλε μου του ΚΚΕ και ας πλέεις σε πελάγη άγνοιας

ένας κολλητός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Και ένα σχόλιο για τα οργανωτικά ζητήματα: Αυτά πάντα θεωρήθηκαν απο την Αριστερά κομμουνιστική και σοσιαλδημοκρατική σαν δευτερεύοντα ζητήματα.

Αντιθέτως, η οργανωτική αντίληψη είναι κομμάτι της πολιτικής. Και αν αυτή είναι προβληματική, τότε συμπαρασύρει και όλο το πολιτικό πρόταγμα του χ πολιτικού φορέα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πλήρωσε ακριβά την -μέχρι στιγμής- μη ουσιαστικά δημοκρατική της συγκρότηση (με φωτεινές εξαιρέσεις τις 2 πανελλαδικές διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης αποφάσεων από τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές της που ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ το ΠΣΟ και την ΚΣΕ, στα ζητήματα των εκλογικών κατεβασμάτων).

Το ΚΚΕ έχει διαχρονικό πρόβλημα/τραγική ανεπάρκεια σε αυτόν τον τομέα, η δε ΛΑΕ πέρα απο το αριστερό σοσιαλδημοκρατικό της πρόγραμμα, έχει και αυτή μια εντελώς αντιδημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία.

ΝΑ ένα πεδίο -μαζί με το πρόγραμμα- έμπρακτης υπέρβασης Κώστα μου!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ο άλλος Βασίλης

Το ΚΚΕ έχει διαχρονικό πρόβλημα/τραγική ανεπάρκεια σε αυτόν τον τομέα (τον οργανωτικό)!!!!
……και τα θεωρεί και δευτερεύοντα ζητήματα….!!!!
Τι θα ακούσουμε ακόμα?
Πόσα θες να μας καραφλιάσεις βρε ΑΝΤΑΡΣΥΕ?

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Εάν δεν σου αρέσουν οι αλήθειες άλλε Βασίλη, δικό σου πρόβλημα!

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

wpDiscuz