.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Παύλος Αντωνόπουλος δεν είναι μόνος


p_antonopoulosΚλήση σε προκαταρτική εξέταση έλαβε ο συνδικαλιστής Παύλος Αντωνόπουλος πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και μέλους της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και του ΚΕΜΕΤΕ, από την ασφάλεια του Λιμεναρχείου Πειραιά μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Ο Παύλος Αντωνόπουλος που συμμετέχει στο Συντονισμό, Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, για τη στήριξη και ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματά τους εγκαλείται για “διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και διέγερσης”.

Η κυβέρνηση των απελάσεων, με την συνδρομή των ΜΜΕ προκειμένου να εφαρμόσει την ντροπιαστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ποινικοποιεί ακόμα και την αλληλεγγύη!

Ο Παύλος Αντωνόπουλος δεν είναι μόνος.

Παρακάτω η κλήση που δέχτηκε ο Παύλος Αντωνόπουλος

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς. 18 Απριλίου 2016
ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΕ ΙΑΣ ΑΝΑΚΡΙΣΗΣ/ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Αριθ. Πρωτ.: 3112.100/ 74.3 /2016
Ακτή Μιαούλη 50- 18536 – Πειραιάς Τηλ: 2132147732-2104511343 fax: 210 4511121-2132147736
ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΤ” ΑΡΘΡΟ 31 παρ.2 Κ.Π.Δ.
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ ΛΙΓΝΟΣ Αλέξανδρος, ως A” Α/Υ Κ.Λ. Πειραιά /Τ.Α.Α/ Ασφάλεια, παρισταμένου και του Επικελευστή Λ.Σ ΧΑΝΤΖΑΡΑ Νικόλαου, ως Β” Α/Υ, της ίδιας Υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 213 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καλούμε τον (επ) ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ (ον) Παύλο του Δημητρίου και της Αντιγόνης , που γεννήθηκε το 1950
να εμφανιστεί ενώπιον μας, στο γραφείο Ασφαλείας του Κ.Λ.ΠΕΙΡΑΙΑ, στις….(εντός δύο (02) ηιιερών από την επίδοση της παρούσης) και ώρα 09:00 ,για να εξεταστεί σε προκαταρκτική εξέταση και να καταθέσει πιστοποιητικά έγγραφα που αποδεικνύουν τα αληθή στοιχεία του ,δυνάμει της ΑΒΜ: Δ 16/ 3 παραγγελίας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για να καταθέσει και να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων δια του τύπου κατά του άρθρο 191§1 εδ β ΠΚ και διέγερσης κατά το άρθρο 183 ΠΚ.
Να έχει μαζί του το Δελτίο Ταυτότητας ή άλλο έγγραφο πιστοποίησης ταυτότητας και ΑΦΜ.
Εάν δεν παρουσιασθεί θα του επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει το άρθρο 231 Κ.Π.Δ.

Ο συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Σε ακραίο αυταρχικό κατήφορο οδηγείται με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εφαρμόσει απρόσκοπτα και χωρίς ενοχλητικές παρεμβολές τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπέγραψε και η ίδια.

Υπηρετώντας τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε., αντιδραστικού κατεστημένου η ασφάλεια Λιμενικού κάλεσε σε προκαταρκτική εξέταση, με βάση εισαγγελική παραγγελία, τον εκπαιδευτικό συνδικαλιστή Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ και του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για διέγερση. Προφανώς, η κλήση σχετίζεται με την ανακοίνωση του Συντονισμού, που μοιράζεται στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά για τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και για τα δικαιώματά τους η οποία έγραφε αριθμό τηλεφώνου του Συντονισμού, που ήταν στο όνομα του. Αποτελεί συνέχεια της ενοχρηστρωμένης επίθεσης συκοφαντιών και διαστρεβλώσεων από την Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων και από συστημικά ΜΜΕ και της στοχοποίησης των αλληλέγγυων που δεν ακολουθούν τις κυβερνητικές κατευθύνσεις.

Η κλήση σε απολογία είναι μια ακόμα απόδειξη του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και της προσπάθειας της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει και να φιμώσει το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Η εξήγηση είναι απλή και σαφής: Η ελληνική κυβέρνηση βιάζεται να εφαρμόσει την επαίσχυντη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία που περιλαμβάνει απελάσεις, επαναπροωθήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακίσεις και απαγορεύσεις. Όλα αυτά δεν μπορούν να βρουν συναίνεση από τον εργαζόμενο κόσμο και τη νεολαία σε καθεστώς ανάπτυξης της αλληλεγγύης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Μόνο κάτω από τη σιδηρά μπότα του ολοκληρωτισμού μπορεί να υπερισχύσει η απανθρωπιά της καταστολής των ανθρώπων που σώθηκαν από το θάνατο και ξέφυγαν από τις βόμβες του πολέμου. Η συκοφάντηση, η διαστρέβλωση, ο εκφοβισμός είναι η μέθοδος. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα απονομιμοποίησης της αλληλέγγυας δράσης για να μπορούν να απαγορεύουν την είσοδο από τις πόρτες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ώστε να μην υπάρχει καμία επαφή του κινήματος με τους πρόσφυγες.

Ιδιαίτερα όμως, τους ενοχλεί η συνολική δράση του Συντονισμού και των άλλων Πρωτοβουλιών και Συλλογικοτήτων που δρουν για το Προσφυγικό, οι κοινές συνελεύσεις και διαδηλώσεις προσφύγων και ντόπιων εργαζόμενων και νεολαίας. Η δράση που ξεπερνά τα όρια της φιλανθρωπίας και παίρνει χαρακτηριστικά κοινής δράσης και διεκδίκησης ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια που γεννά η καπιταλιστική κρίση, για ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ίσα δικαιώματα, μπαίνει στο στόχαστρο κυβέρνησης και ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή που αφήνουν και πάλι ανεξέλεγκτη τη δράση της Χρυσής Αυγής, που ευννοούν με την προπαγάνδα τους ξενοφοβικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, κλιμακώνουν την επίθεση σε αγωνιστές και κινήματα.

Αυτοί που υπογράφουν τα Μνημόνια εναντίον του εργαζόμενου λαού μας, που χαρίζουν τα λιμάνια στην COSCO, και φέρνουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν Μνημόνια εναντίον των Προσφύγων-Μεταναστών και διώκουν την αλληλεγγύη.

Χτυπούν λάθος πόρτα! Ο Παύλος Αντωνόπουλος δεν είναι μόνος! Το κίνημα αλληλεγγύης δεν τρομοκρατείται και δεν υποστέλλει τις σημαίες της ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης, του κοινού αγώνα με τους πρόσφυγες και μετανάστες!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα και μαχητικά! Από σήμερα οι ανακοινώσεις του Συντονισμού θα έχουν αρκετά τηλέφωνα ακόμα που ανήκουν στα μέλη των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων που συμμετέχουν σε αυτόν!Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 81.11% ( 9
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

9 Σχόλια στο "Ο Παύλος Αντωνόπουλος δεν είναι μόνος"

Κώστας

Μαραγκέ πήγαινε στο CityPlaza πρώτα και μετά ανακάλυψε αν θες ότι η ΛΑΕ προτείνει απελάσεις και κλειστά σύνορα, και είναι και λίγο ακροδεξιά.

Αν βέβαια εσύ έχεις στο μυαλό σου μια αριστερά που λέει πως προσφυγιά, μετανάστευση και ιμπεριαλιστική γκετοποίηση χωρών είναι ευλογία γιατί έτσι έρχεται κοντά η παγκόσμια εργατική τάξη, αυτό αριστερά δεν είναι. Και όπως λες και συ, και η ΛΑΕ δεν θα πει να τους διώξουμε, έτσι και συ δεν λες τι καλό πράγμα που είναι η μετανάστευση και η προσφυγιά, αλλά αυτό λες, ενώ η ΛΑΕ δεν είναι προσχηματική στο ότι δεν προτείνει ούτε απελάσεις, ούτε κλειστά σύνορα και αυτό αποδεικνύεται από την συμμετοχή της στην αλληλεγγύη. Βέβαια ως μέτωπο έχει διαφορές, ίσως, και σε αυτό το θέμα, αλλά η ταύτιση της με το ΚΚΕ σε εκθέτει. Επίσης αν θες μια αριστερά που λέει ζήτω στην κατάργηση των προσφυγικών δικαιωμάτων από τον ιμπεριαλισμό, γιατί αν το καταγγείλεις αυτό είναι σαν να…. μην θες τους πρόσφυγες και μετανάστες, να το πεις. Αν πιστεύεις ότι η αριστερά πρέπει να κάνει καμπάνια στους πρόσφυγες που θέλουν να φύγουν πως η ελληνική εργατική τάξη … παρεξηγιέται, να το πεις.

Κώστας

G.T.

Θέλοντας να υποστηρίξεις τη δράση αλληλέγγυων ομάδων-συλλογικοτήτων φίλε Avantgarde κάνεις το Μέγα σφάλμα να υποστηρίζεις τις ΜΚΟ και να φαντασιώνεσαι υστερόβουλες κινήσεις από πλευράς του ΚΚΕ!!! Για δες και συ αυτό: «MKO: Μπορεί ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα;
Η προσφυγική κρίση, o Σόρος και η περίπτωση του «Solidarity Nοw»»
Αν το διαβάςεις και συνεχίςεις να ενοχλείςαι που το ΚΚΕ καταφέρεται εναντίον των ΜΚΟ τότε μάλλον συμαίνει πως ο ρόλος σου είναι ΠΟΛΥ ύποπτος……….

Μιχάλης

G.T. αν ο Κουτσούμπας το περιόριζε στις ΜΚΟ όπου πράγματι μαζεύεται κάθε καρυδιάς καρύδι, θα είχε χίλια δίκια .Εκείνο όμως το «…Φοράνε τη μάσκα πότε του αναρχοαυτόνομου αλληλέγγυου, πότε του καλυμμένου φασίστα ναζιστή.» βρωμάει από μίλια μακρυά, θυμίζει τον λαγό του συστήματος κ.Καρατζαφέρη.
Ύποπτος ο ρόλος του κ. Κουτσούμπα…

Μιχάλης

Ειρήσθω εν παρόδω: γιά άλλη μιά φορά η Αριστερά (όλη, «επαναστατική», ρεφορμιστική, κυβερνητική, κοινοβουλευτική, εξωκοινοβουλευτική παρακολουθεί άφωνη ως θεατής το μέγα πρόβλημα των προσφύγων, αδύναμη να πεί ακόμα και μία πρόταση, όπως άλλωστε και σε όλα τα άλλα ζητήματα. Ο λαός στο τέλος θα κρατήσει τους χρήσιμους. Τους άχρηστους θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι της λήθης…

Ανώνυμα

μου προκαλείται εμετό με την ακατάσχετη μπουρδουλογία σας
πραγματικά είσαστε όλοι άχρηστοι..

και το μπλοκ αποπνέει μιζέρια.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Αφωνη ΔΕΝ τη λές όλη την Αριστερά!

Η Αριστερά που συμμετέχει σε Λαϊκές Συνελεύσεις γειτονιών, Κοινωνικά Κέντρα, Εργατικές Λέσχες, πράττει πάρα πολλά για τους πρόσφυγες/μετανάστες και την αληλλεγγύη μεταξύ ντόπιων και προσφύγων/μεταναστών!

Η Αριστερά που συμμετέχει στο ΠΕΤΡΙΝΟ κάτω στο λιμάνι, στον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ σωματείων, συλλογικοτήτων γειτονιάς, φοιτ. Συλλόγων, πράττει πάρα πολλά και κάνει πράξη την αλληλεγγύη ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες/μετανάστες.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Το ΚΚΕ δεν πράττει ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ για τους πρόσφυγες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καθεστωτική καπιταλιστική δύναμη και ως τέτια θα στέλνει σε λίγο καιρό στα σκλαβοπάζαρα της Ελλάδας και της Ευρώπης τους διαλεγμένους για εργασία πρόσφυγες.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -με εξαίρεση το ΣΕΚ που κάνει τα δικά του όπως πάντα και μάλιστα με ενισχυμένο σεχταρισμό πλέον-, κάνουν πολλά σε γειτονιές και σε κλάδους, και κάτω στο λιμάνι.

G.T.

Αγαπητοί φίλοι, εμείς, του ΚΚΕ, πριν γράψουμε κάποιο σχόλιο ενημερωνόμαστε για το τι έχει πει ή για το τι έχει πράξει αυτός στον οποίο ασκούμε κριτική.Σας προτρέπουμε να κάνετε το ίδιο για να μπορούμε να συνεννοηθούμε! Για παράδειγμα η φράση του Αντάρσυου » το ΚΚΕ δεν πράττει ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ για τους πρόσφυγες» το μόνο που αποπνέει είναι εμπάθεια και άγνοια! Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ συνεχώς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και τα μοιράζει στους καταυλισμούς, ενώ παράλληλα τόσο το κόμμα όσο και το ΠΑΜΕ με διάφορες δράσεις προσπαθούν να χαρίσουν ένα χαμόγελο στα χείλη κυρίως των παιδιών! Οι συνεχείς παρεμβάσεις δε των ευρωβουλευτών, οι επερωτήσεις στη Βουλή και η ανάδειξη των πραγματικών υπαίτιων για την προσφυγική κρίση, καθώς και οι κινητοποιήσεις με διεκδίκηςη των γνωςτών αιτημάτων για το προςφυγικό δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη στάση σας……….

wpDiscuz