.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΟΧΙ στο πραξικόπημα! Μέτωπο ρήξης και υπεράσπισης της λαϊκής θέλησης


kalpaki1Παναγιώτης Μαυροειδής

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δύο μέρες μετά το περήφανο και συντριπτικό ΟΧΙ στις μαύρες προτάσεις ανασκολοπισμού της ελληνικής κοινωνίας που είχε κάνει ο ίδιος και όλοι οι θεσμοί της ΕΕ, αναρωτήθηκε:

«Θέλουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία. Μου λένε πως δεν είναι ψήφος εναντίον του ευρώ και της Ευρώπης, και σίγουρα δεν είναι απόρριψη μίας πρότασης που δεν υπήρχε πλέον στο τραπέζι»

Αυτός που με αυτοκρατορικό διάγγελμα προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό πως αν τυχόν ψήφιζε ΟΧΙ στην πρόταση εκούσιου αποκεφαλισμού, θα είχε διαπράξει έγκλημα κατά της …Ευρώπης και της ιστορίας, τώρα μας λέει ότι κάποιοι τον πληροφόρησαν, πώς, όχι, δεν ήταν ψήφος εναντίον της.

Και ποιοι αλήθεια τον πληροφόρησαν και επιχείρησαν να τον καθησυχάσουν (ως φαίνεται κατά παραγγελία);

Κοιτάξτε πως ξεκινάει η κοινή ανακοίνωση της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας».

Δύο είναι τα σημαντικά θέματα εδώ:

Το πρώτο είναι ότι το κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε το ΟΧΙ και οι δυνάμεις του ΝΑΙ στη νέα μνημονιακή σφαγή κάθισαν – με το καλημέρα και πριν στεγνώσει το μελάνι της λαϊκής καταδίκης- επί εφτά ώρες μαζί, για να κάνουν ..διάγνωση και να βγάλουν απόφαση για το χαρακτήρα του ΟΧΙ.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η ίδια η γνωμάτευση: η ετυμηγορία λένε «δεν συνιστά εντολή ρήξης».

Μάλιστα…

Ας θυμηθούμε ότι τα κόμματα των μνημονιακών βρικολάκων, έλεγαν πως έτσι και ψηφίσει ο κόσμος ΟΧΙ στη μαύρη πρόταση των μαύρων της ευρωζώνης, θα έχει ψηφίσει ΟΧΙ στην ευρωζώνη, στην ΕΕ, στην ατομική ιδιοκτησία και δε συμμαζεύεται. Μαζεύονται τώρα οι ίδιοι ως μάρτυρες και υποστηρικτές της διακηρυγμένης θέσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα χρησιμοποιήσει το ΟΧΙ για «διαπραγμάτευση» και όχι για την αναγκαία ρήξη!

Από την άλλη, έχουμε ξαναγράψει για το ΣΥΡΙΖΑ, πως έχει ζηλέψει τη γνωστή ρήση Χριστόφια του ΑΚΕΛ για το Σχέδιο Ανάν: «Λέμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ».

Οι πρώτοι ταπεινωμένοι, οι δεύτεροι γαμπροί με ξένα κουφέτα, συνυπογράφουν από κοινού ένα προκλητικό και ανοιχτό πραξικόπημα απέναντι στη λαϊκή θέληση. Κονταίνουν ακόμη και το δικό τους μπόι της «ενιαίας εθνικής διαπραγμάτευσης», δηλώνοντας πριν και από τους «εταίρους» τους ότι το ΟΧΙ του λαού το έχουν γραμμένο προκαταβολικά.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής οδηγήθηκε σε ένα δημοψήφισμα που δεν ήθελε, ως αποτέλεσμα της ήττας της γραμμής «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή». Μιας καταστροφικής γραμμής, πού χάρισε χρόνο και χρήμα στον αντίπαλο. Που τον οδήγησε με την πλάτη στον τοίχο, αφού πρώτα στέγνωσε πληρώνοντας 8 δις σε δόσεις του ΔΝΤ. Ταλαντεύτηκε μέχρι το παραπέντε για την ακύρωσή του δημοψηφίσματος ή την αλλαγή της δικής του θέσης από ΟΧΙ σε ΝΑΙ. Κόνταινε διαρκώς το ΟΧΙ, ρισκάροντας ακόμη και το ΝΑΙ. Τώρα επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από την «εθνική συναίνεση» και τους ζεματισμένους του ΝΑΙ για να κάνει την κωλοτούμπα.

Και όμως. Τη χαραμάδα που βρήκε ο κόσμος την έκανε βαθειά ρωγμή στο ραγιαδισμό και την υποταγή με το συντριπτικό ΟΧΙ, ειδικά στις εργατικές λαϊκές περιοχές, απορρίπτοντας την τρομοκρατία και την άκυρη στάση.

Η μπάλα ξαναγύρισε πίσω:

«Και με τράπεζες κλειστές, και με απειλές για κουρέματα, και με τα κανάλια ξέχειλα στο ψέμα, εμείς δε μασάμε, λογαριαστείτε».

Θα βρεθούν ξανά μπροστά σε οδυνηρή έκπληξη, όσοι δεν αντιλαμβάνονται το ταξικό και κοινωνικό βάθος, καθώς και τη δυναμική του ΟΧΙ. Αν η κυβέρνηση νομίζει πως μπορεί να πουλήσει στεγνά και να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, ζητώντας βοήθεια από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ που μισούν και περιφρονούν το λαό ως «λαουτζίκο», δε θα αργήσει να καεί.

Οι «εταίροι» τους, μόνο θάρρος παίρνουν από αυτό τον απροκάλυπτο ραγιαδισμό και δε θα χάσουν ευκαιρία από τη μεριά τους να τους ταπεινώσουν.

Ο Γιουνκέρ, μεταξύ των άλλων είναι φτηνός μπαγαπόντης: Αφού, λέει, η πρόταση των θεσμών είχε αποσυρθεί από το τραπέζι, δεν είναι δυνατόν να απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα!

Ας δούμε την ουσία, πέρα από τις φαιδρότητες:

Ετοιμάζουν ένα πακέτο συμφωνίας που θα περιέχει ένα προς ένα όλα σχεδόν τα μέτρα που έχουν ήδη καταψηφιστεί ως μέτρα της τρόικας στο δημοψήφισμα. Θέλουν τον τέλειο εξευτελισμό για να σπάσουν τον τσαμπουκά του κόσμου. Ήδη οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τις νέες ελληνικές κυβερνητικές προτάσεις το βεβαιώνουν: Άμεσα δημοσιονομικά μέτρα πάνω από 8 δις, νέο διετές δάνειο/μνημόνιο με επαχθέστατους όρους (θα το πουν αναπτυξιακό πακέτο), εκλιπαρώντας παράλληλα υπόσχεση για αναδιαπραγμάτευση χρέους, με διατήρηση των υποχρεώσεων πληρωμής σε ετήσια βάση.

Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Με τον ίδιο τρόπο που η αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά πήρε πάνω της την υπόθεση του δημοψηφίσματος, διεκδικώντας μαζικά ένα ταξικό ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, έτσι και τώρα, είναι η ώρα της υπεράσπισης της λαϊκής εντολής. Διότι τώρα το ΟΧΙ δεν είναι στόχος, αλλά συντελεσμένη νίκη και πρόπλασμα μετώπου ανατροπής.

Ο κόσμος του ΟΧΙ δικαιούται με κάθε μέσο να υπερασπίσει τη νίκη του, ενάντια σε λιποψυχίες και εν ψυχρώ πουλήματα.

Μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πρωτοβουλία με πυρήνα το «ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ», μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί από το σύνολο των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ, τις αριστερές διαφοροποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον ανένταχτο κόσμο του αγώνα.

Οι δρόμοι που καίνε είναι μπροστά μας.

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

3 Σχόλια στο "ΟΧΙ στο πραξικόπημα! Μέτωπο ρήξης και υπεράσπισης της λαϊκής θέλησης"

Κώστας

Ποιο ΚΚΕ ρε σύντροφε ? Έγραψες και ο ίδιος τόσα άρθρα, δεν υπάρχει ΚΚΕ με την σημερινή ηγεσία που να μπορεί να είναι στο μέτωπο του «ΟΧΙ μέχρι το τέλος», είναι με την παραμονή στο ευρώ, τόσο απλά. Κόσμος του ΚΚΕ πρέπει να λέμε, και κάτι πολύ σημαντικό, όλο αυτό το δυναμικό δεν πρέπει να το καλούμε μόνο για «κοινή δράση και συνεργασία» αλλά για τον πολιτικό φορέα της ρήξης, για το αριστερό μέτωπο του άλλου δρόμου

Κώστας

RED

Η ηγεσία του Κ.Κ.Ε γελοιοποιείται αλλά η πλειονότητα των κομμουνιστών αρνείται να κάνει χαρακίρι.Η απειθαρχία στο αντιμετωπικό κρεσέντο, τις στρεψοδικίες και τον καταστροφικό αναχωρητισμό μιας φοβικής γραφειοκρατίας ξεκίνησε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στο δημοψήφισμα. Οι δυνάμεις της αντισυστημικής αριστεράς απλώνουν το χέρι στους κομμουνιστές που κάνουν το επίπονο και τολμηρό βήμα χειραφέτησης.Να κτίσουμε ΤΩΡΑ κεντρικό πολιτικό μέτωπο για ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε.Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξεοι ο δρόμος της εργατικής εξουσίας που σε κάθε περίπτωση είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων

αλήθειας

Η μοναδική φιλολαϊκή πολιτική επιλογή , είναι η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ την Ε.Ε. και το ευρώ, με ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην δραχμή. Δυστυχώς η Ε.Ε. επειδή είναι μια συμμαχία ληστών κεφαλαιοκρατών ΔΕΝ θέλει ΚΑΜΜΙΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και μας σκάβει τον λάκκο μέχρι τον πλήρη εξευτελισμό των κατοίκων, του λαού.

Σχέδιο;; Μερικά πρώτα μέτρα:

α. ΠΑΥΣΗ πληρωμών προς την τρόϊκα ΣΥΝΟΛΙΚΑ
β. Ελεγχος στην εκροή κεφαλαίων
γ. Επιβολή υψηλών δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα
δ. Το κόψιμο της δραχμής να γίνει άμεσα και συντεταγμένα
ε. Διακρατικές συμφωνίες με ΟΣΑ κρατη επιθυμούν να βοηθήσουν ανά την υφήλιο
στ. ΧΤΥΠΗΜΑ της ιδιωτικής τηλεόρασης: Αφαίρεση αδειών από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, καταβολή των χρεωστούμενων ή κατασχέσεις αδειών, δώσιμο των συχνοτήτων σε σωματεία, κοινωνικές συλλογικότητες κλπ.
η. Χτύπημα της διαπλοκής με φυλακίσεις επιχειρηματιών που φοροδιαφεύγουν. Κατάσχεση περιουσιών εταιρειών από το κράτος.
θ. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των συστημικών τραπεζών, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο
ι. Εργατικός και κοινωνικός έλεγχος των βασικών τομέων της οικονομίας
κ. Εθνικοποιήσεις των ΔΕΚΟ όπως και βασικών μεγάλων επιχειρήσεων, με κοινωνικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση

wpDiscuz