.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


“Μακεδονικό”: Η Δέσποινα Κουτσούμπα στον 24/7 για την πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί, συνέντευξη που έδωσε το μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα, το μεσημέρι της Παρασκευής 26/1/2018 στην εκπομπή «Τα νέα του κομισάριου» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη, στο ραδιοσταθμό 24/7.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, τα συλλαλητήρια και την πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή στάση και παρέμβαση της μαχόμενης Αριστεράς στο «μακεδονικό», η Δέσποινα Κουτσούμπα είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δημήτρη Μανιάτη η οποία επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα, όπως στο κίνημα των πλατειών και τις κινητοποιήσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

«Αυτού του τύπου ο πατριωτισμός, τύπου Φραγκούλη Φράγκου, στην πραγματικότητα δεν είναι πατριωτισμός, είναι φιλονατοϊσμός», τόνισε σε κάποιο σημείο.

«Η στάση της αριστεράς», συνέχισε η Δέσποινα Κουτσούμπα, «οφείλει να είναι απέναντι σε όλο αυτό και οφείλει βέβαια να είναι και απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα υπηρετεί με κάθε δυνατό τρόπο τις επιταγές του ΝΑΤΟ στην περιοχή.»

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τους παραλληλισμούς που γίνονται με το ΕΑΜ, ανέφερε ότι το πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν συγκέντρωση του …ΕΔΕΣ, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών. Προσέθεσε δε ότι δεν συμφωνεί με τέτοιους παραλληλισμούς, καθώς σήμερα δεν έχουμε κατοχή αλλά επιτροπεία.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας αριστερός άνθρωπος μπορεί να βλέπει σε τέτοια συλλαλητήρια οτιδήποτε θετικό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για να συνεχίσει λέγοντας:

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έστειλε μία δήλωση σε όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς, ξεκινώντας από ΚΚΕ, ΛΑΕ, και συνεχίζοντας, στο Ξεκίνημα, Δίκτυο, τους πάντες, στην οποία λέγαμε ότι θα πρέπει όλοι μαζί να κρατήσουμε μία, ενιαία στάση απέναντι στα συλλαλητήρια και σε αυτό που γίνεται με το «μακεδονικό» και με την ονοματολογία.

Μια στάση η οποία καταρχάς θα καταγγέλλει τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την καλλιέργεια του εθνικισμού, του φασισμού και της πολεμοκαπηλείας και θα λέει ότι δεν έχει καμία σχέση η αριστερά με αυτό.

Θα φέρνει σε πρώτη γραμμή την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, τμήμα των οποίων είναι η συζήτηση για τους όρους ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι και η ουσία του ζητήματος πίσω από τη διαμάχη για το όνομα.

Θα καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί προφανώς υπηρετεί τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Θα καταγγέλλει επίσης το πολιτικό προσωπικό της δεξιάς και τους φασίστες, που ενώ είναι μνημονιακότεροι των μνημονιακών και νατοϊκότεροι του ΝΑΤΟ, τώρα προσπαθούν να στρέψουν την οργή του κόσμου από τα μνημόνια προς τον εθνικισμό, τη δεξιά και την ακροδεξιά. Αυτό που θάπρεπε να ζητάμε, οι λαοί των Βαλκανίων, είναι ειρήνη κι όχι να αναδύονται ξανά συνθήματα του τύπου «Σύνορα με τη Σερβία».

Ο μόνος τρόπος που μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή είναι η ενότητα της εργατικής τάξης και των λαών απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και απέναντι στις αστικές τάξεις των δύο χωρών που μπορεί να έχουν πάρα πολλούς λόγους να τσακώνονται, αυτοί οι λόγοι όμως δεν αφορούν και το λαό.»

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 64.29% ( 7
Συμμετοχές )



43 σχόλια στο ““Μακεδονικό”: Η Δέσποινα Κουτσούμπα στον 24/7 για την πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  1. μέλος του ΝΑΡ

    Πολύ καλά τα λέει η δέσποινα. Απλά, κατανοητά χωρις φιοριτούρες. Ερωτήματα και σκέψεις, προς όλους μας:

    Α. Τι απαντανε οι πολιτικές δυνάμεις στις οποιες απευθυνθηκαμε, στην πρόταση της ανταρσυα; τι απαντά πιο ειδικά η λαε; τι απαντά το κκε; τι απαντουν οι μικρότερες οργανώσεις;

    Β. Η υποταγή ή η ανοχη στο εθνικιστικό πλαίσιο του συλλαλητηρίου στο ονομα του “εκεί πάει πολύ κόσμος”, είναι καταστροφική για τον λαό.

    Γ. Η απαξίωση απο την άλλη του κόσμου που πήγε σε αυτό ή η ταξινόμηση του στον φασισμο, είναι επίσης καταστροφική πολιτική πράξη για τον λαό.

    Reply
    1. nezard

      ο σχολιαστής που υπογράφει ως “μέλος του ΝΑΡ” αναφέρει επί λέξει, αρχικά, ότι “πολύ καλά τα λέει η Δέσποινα”. η Δέσποινα είπε, μεταξύ όλων των άλλων, ότι “το πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν συγκέντρωση του ΕΔΕΣ, τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών”. άρα, ο σχολιαστής δέχεται ότι, τηρουμένων των αναλογιών, το συλλαλητήριο ήταν συγκέντρωση του ΕΔΕΣ.

      ο σχολιαστής που υπογράφει ως “μέλος του ΝΑΡ” αναφέρει, έπειτα, ότι είναι καταστροφική πολιτική πράξη η απαξίωση του κόσμου που πήγε στο συλλαλητήριο.

      άρα, ο σχολιαστής που υπογράφει ως “μέλος του ΝΑΡ” , δεν θέλει να απαξιώνονται οι σύγχρονοι ΕΔΕΣιτες. επίσης δεν ταξινομεί τους σύγχρονους ΕΔΕΣιτες στον φασισμό.

      άμα σας έβλεπε από κάπου ο Άρης Βελουχιώτης θα σας είχε ταράξει στις ροχάλες και στις χριστοπαναγίες.

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Ο σχολιαστής που υπογράφει ως nezard, θα μπορούσε κάλλιστα να συντομεύσει το nickname του σε nerd.

        Φίλε νεζαρντ έχει μπερδέψει τα μπούτια σου. Αυτό που είπα εγω και αυτό που ειπε η δέσποινα, αλληλοσυμπληρωνονται, ΔΕΝ είναι αντιτιθέμενα. Ναι το συλλαλητήριο όσον αφορά το πολιτικό του πλαίσιο είναι ένα εθνικιστικό πράγμα που με αναγωγή στο παρελθόν θυμίζει εδες. Και ναι οι δεκάδες χιλιάδες που πήγαν σε αυτό, δεν είναι όλοι φασίστες και εθνικιστες. Άρα, το να δείχνει κάποιος ανοχή σε αυτά τα συλλαλητήρια (πχ λαε) ηλ να τα στηρίζει (πχ η κοε τραγικά χειρότερη και ανερματιστη) είναι καταστροφικο. Και απο την άλλη να φτυνει και να τσουβαλιαζει όλον αυτόν τον κόσμο που πήγε σαν εθνικιστή, είναι επίσης τραγικό. Χρειάζεται έμπρακτη και αποτελεσματική ριζική αποδομηση του εθνικιστικού λόγου και μαζική δόμηση ενός πειστικου κομμουνιστικού χειραφετητικου λόγου κ πράξης. Ούτε ανοχή στον εθνικισμό, ούτε κραυγές.

        Reply
        1. nezard

          το nickname με το οποίο σχολιάζω δεν πρόκειται, προφανώς, να το αλλάξω/συντομεύσω. τέτοιες ιταμές απαιτήσεις για αλλαγές ονομάτων θυμίζουν απελπιστικά την πρακτική στην οποία ειδικεύεται η ελληνική αστική τάξη, συνεπικουρούμενη από τις σοσιαλφασιστικές εφεδρείες της.

          κατά τα άλλα:

          “οι δεκάδες χιλιάδες που πήγαν ………, δεν είναι όλοι φασίστες και εθνικιστες”

          – δεν είναι, δηλαδή, όλοι φασίστες και εθνικιστές αυτοί που αλάλαζαν αφιονισμένοι “είναι τρελός ο στρατηγός”

          – δεν είναι, δηλαδή, όλοι φασίστες και εθνικιστές αυτοί που ζητοκραύγαζαν την είσοδο στο χώρο του συλλαλητηρίου των οργανωμένων μπλοκ της ΧΑ

          -δεν είναι, δηλαδή, όλοι φασίστες και εθνικιστές αυτοί που δεν βρήκαν ούτε μια λέξη καταδίκης για την πυρπόληση της κατάληψης

          -δεν είναι, δηλαδή, όλοι φασίστες και εθνικιστές που λατρεύουν το παπαδαριό να εκφωνεί πολιτικό λόγο από εξέδρες

          τα πάντα είναι καταγεγραμμένα στο youtube, μπορεί να τα βρει οποιοσδήποτε.

          τα πραγματικά περιστατικά σας διαψεύδουν ολοκληρωτικά .

          είναι εντελώς προφανές: άμα σας έβλεπε από κάπου ο Άρης Βελουχιώτης, θα σας είχε ταράξει στις ροχάλες και στις χριστοπαναγίες.

        2. τάκης

          Αγαπητέ νέρντ, είστε ανερματιστος.

          Α. Δεν αλαλαζε καν ο πιο πολύ κοσμος “είναι τρελος ο στρατηγός”, για τον απλούστατο λόγο ότι, δεν τον άκουσαν ποτέ καθοτι ηχεία υπήρχαν μόνο γύρω απο την εξέδρα. Επίσης, οι περισσότεροι ούτε καν τον είδαν, έτσι οπως ήταν στημένος ο κοσμος.

          Β. Όσοι χειροκρότησαν την είσοδο της χ.α. Στην συγκέντρωση, άλλοι τόσοι έπαιξαν ξύλο μαζί της για να εκδιωχθεί. Υπάρχουν όλα αυτά τα βίντεο, δες τα και ξεστραβωσου.

          Γ. Ούτε ανοχή στο πολιτικό πλαίσιο των εθνικιστικών συγκεντρώσεων όπως πράττει η κοε και άλλοι ανερμάτιστοι, ουτε ισοπεδωση/ταυτιση όλου του κόσμου με τον εθνικισμό όπως πραττεις εσύ και πολυ άλλοι άσχετοι.

        3. nezard

          Αγαπητέ τάκη, είχα μόλις γράψει ότι το nickname με το οποίο σχολιάζω, δηλαδή το nezard, δεν πρόκειται να το αλλάξω/συντομεύσω. δεν το είδες ;

          η πολλή παρέα με τον εθνικό κορμό και τα νταβατζιλίκια του σας καταστρέφει ραγδαία. αναμενόμενο ήταν, βέβαια.

          τα όσα γράφεις στα Α. και Β. είναι γελοία. η πολιτική ουσία, ότι δηλαδή όλοι όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο είναι η ανθρώπινη σκόνη της εθνικοφροσύνης, είναι προφανής και δεν παραχαράσσεται.

          είναι εντελώς προφανές: άμα σας έβλεπε από κάπου ο Άρης Βελουχιώτης, θα σας είχε ταράξει στις ροχάλες και στις χριστοπαναγίες.

        4. μέλος του ΝΑΡ

          Μας έχεις πήξει στην παπαρια ότι “άμα ήταν εδώ ο Άρης κλπ”. Φιλαρα νερντ, ο Άρης διαχωρίστηκε ρητώς απι του εθνικιστές και τους αφηρημένους διεθνιστές της εποχή του. Ήθελε ταξικό αγώνα, αλλά δεν είχε καμια σχεση με εργατιστικες και κοσμοπολίτικες αντιλήψεις. Ήθελε τον λαό να εκφραζει τα ταξικά του θέλω, κυρίαρχος στην χώρα, σε βάρος των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών. ΑΥΤΑ γνωρίζουμε για τον Άρη, μέσα απο τα κείμενα και τις πράξεις του.

          Οπότε ούτε εθνικισμός και ανοχή σε αυτόν “στο ονομα του ότι πάει κόσμος στις εθνικιστικές συγκεντρώσεις”, ούτε αφηρημένος διεθνισμός και κραυγές. Άιντε με τις ιδεοληψίες…

        5. nezard

          φιλάρα, ο Άρης διαχωρίστηκε από το ΚΚΕ που υπέγραψε τη συμφωνία της Βάρκιζας και παρέδωσε τους αγωνιστές στη δολοφονική μανία του αστισμού, προσδοκώντας ότι ο αστισμός θα το λυπηθεί και θα του επιτρέψει μια θέση στο αστικό κοινοβούλιο.

          ανάλογη συμπεριφορά με τη συμπεριφορά της ηγεσίας του ΚΚΕ του 1945 επιδεικνύουν, αυτή τη βδομάδα, και οι τρεις σοσιαλσωβινιστικές ηγεσίες (ΚΚΕ, ΝΑΡ, ΛΑΕ), καθόσον φοβούνται να πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή ο ελληνικός αστισμός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΗΣ FYROM και μας τα έχουν πρήξει (με διαφορετική, είναι αλήθεια, δοσολογία) με τον αλυτρωτισμό της FYROM (;;;;;;;;).

          ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ την εθνικιστική ψύχωση/παράκρουση/παραίσθηση και στέλνουν έτσι κόσμο στο συλλαλητήριο της 4/2 και φουσκώνουν τα πανιά της ΧΑ του Μιχαλολιάκου και της “σοβαρής ΧΑ” του Φράγκου. τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα.

          τέλος πάντων, εάν ο λαός θέλει να ζήσει, τότε οφείλει να υπερνικήσει όχι μόνο τα “καθιερωμένα” αστικά κόμματα, αλλά και τις διάφορες παραλλαγές του σοσιαλσωβινισμού.

          και για να μην ξεχνιόμαστε: άμα σας έβλεπε από κάπου ο Άρης Βελουχιώτης, θα σας είχε ταράξει στις ροχάλες και στις χριστοπαναγίες.

        6. μέλος του ΝΑΡ

          αγαπητε νεζαρντ γράφεις “…ανάλογη συμπεριφορά με τη συμπεριφορά της ηγεσίας του ΚΚΕ του 1945 επιδεικνύουν, αυτή τη βδομάδα, και οι τρεις σοσιαλσωβινιστικές ηγεσίες (ΚΚΕ, ΝΑΡ, ΛΑΕ), καθόσον φοβούνται να πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή ο ελληνικός αστισμός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΗΣ FYROM και μας τα έχουν πρήξει (με διαφορετική, είναι αλήθεια, δοσολογία) με τον αλυτρωτισμό της FYROM (;;;;;;;;). …”.

          ΣΕ ΑΥΤΟ το κομμάτι του γραφτού σου, βρίσκετε όλο το αδιέξοδο και το τραγικά λαθεμένο της σκέψης σου. Διότι, ΑΝ ο ελληνικός αστισμός είναι ο πραγματικός νταβατζής της ΠΓΔΜ. τότε, κατ αναλογία, ο γερμανικός αστισμός είναι ο νταβαττζής της Ελλάδας! ΒΛΕΠΕΙΣ πόσο η λογική σου ΑΝ επεκταθεί σε όλες τις χώρες, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ με την λογική των “αριστερών” εθνικιστών τύπου ΚΟΕ, ΑΡΔΗΝ, ΕΠΑΜ; Και είναι λάθος; Διότι εδώ και δεκαετίες, Τα εθνικά και υπερεθνικά κεφάλαια, ΔΕΝ δομούν με αυτόν τον τρόπο κυρίως, τις διεθνείς σχέσεις τους.

        7. μέλος του ΝΑΡ

          Αγαπητέ ΝΕΡΝΤ, η λογική σου λοιπόν συναντά την λογική των εθνικιστών, εφόσον πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι ο νταβατζής της ΠΓΔΜ. Γιατί τότε, σύμφωνα με την δική σου λογική, η Γερμανία είναι ο νταβατζής της Ελλάδας, οπότε, έχουμε κατοχή (όπως λογικά αν η Ελλάδα είναι ο νταβατζής της πγδμ, τότε η ΠΓΔΜ είναι ιδιοκτησία της Ελλάδας).

          Ξανασκέψου το: Ο αφηρημένος διεθνισμός που πρεσβεύεις και που αναγνωρίζει μόνο τον ελληνικό εθνικισμό, είναι μια λαθεμένη πολιτική αντίληψη, που ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ στην ανάπτυξή της με της επίσης λαθεμένη αντίληψη που λέει οτι η Ελλάδα δεν έχει εθνικισμό, εθνικισμό έχει μόνο η πγδμ. Και οι δύο είναι λαθεμένς ιδεολοηψίες που ενισχύουν η μία την άλλη.

    2. μέλος του ΝΑΡ

      Δυστυχώς, ανερμάτιστες, εμπαθείς και ιστορικά αδαείς πολιτικές ομάδες όπως της ΚΟΕ, του ΑΡΔΗΝ, του ΕΠΑΜ παίζουν εξαιρετικά καταστροφικό ρόλο για τον λαό: Μεγενθύνουν τον υπαρκτό εθνικισμό μερίδας κατοίκων της ΠΓΔΜ, και εξαφανίζουν τον υπαρκτό ελληνικό εθνικισμό των εθνικιστικών συγκεντρώσεων στις οποίες συμμετέχουν ενεργά.

      Διότι, α. Ο ελληνικός εθνικισμός μερίδας κατοίκων της Ελλάδας, ΤΡΕΦΕΤΑΙ και ΤΡΕΦΕΙ τον εθνικισμό μερίδας κατοίκων της ΠΓΔΜ και το ΑΝΑΠΟΔΟ! ΟΛΟΙ οι εθνικισμοί ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ! Λόγου χάρη: Σε κάθε έναν χάρτη ΠΓΔΜ αλυτρωτισμού όπου η ΠΓΔΜ απεικονίζεται έως την Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 1-2 ελληνικοί εθνικιστικοί χάρτες, που δείχνουν την Ελλάδα μέχρι το …Βουκουρέστι! Πασάρουν τα ΜΜΕ ένθεν κακείθεν αυτούς τους εθνικιστικούς χάρτες, και ΝΑ το φούντωμα του φόβου του κόσμου για πιθανή αλλαγή συνόρων και έτσι ενισχύονται ένθεν κακείθεν οι εθνικισμοί.

      β. Οι εθνικισμοί στα Βαλκάνια, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ από το ΝΑΤΟ, την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την ΕΕ. Για να παίζουν οι καπιταλιστές και οι ιμπεριαλιστές τα βρώμικα παιχνίδια τους, με αίμα και πολέμους!

      γ. Τα έθνη και οι λαοί ποτέ δεν κινδύνεψαν από τον διεθνισμό! Να μας φέρουν ΕΝΑ ιστορικό στοιχείο που να αποδυκνύει ότι έθνη και λαοί, καταστράφηκαν από τον διεθνισμό! ΑΝΤΙΘΕΤΑ, πάντα κινδύνεψαν και καταστράφηκαν από τον ιμπεριαλισμό και τους εθνικισμούς. Που οδήγησαν σε εξοντωτικούς πολέμους και σε σφαγές!

      Τα παραπάνω τα ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ομάδες όπως η ΚΟΕ, το ΑΡΔΗΝ, το ΕΠΑΜ. Δεν θα τα πουν ποτέ, διότι όπως και οι ΝΑΤΟϊκοί υπηρέτες του πολιτικού συστήματος, οι ακροδεξιοί και οι εθνικιστές, έτσι και αυτές οι ομάδες, επενδύουν στον εθνικισμό ένθεν κακείθεν!

      Reply
    3. μέλος του ΝΑΡ

      α. Ο ελληνικός εθνικισμός μερίδας κατοίκων της Ελλάδας, ΤΡΕΦΕΤΑΙ και ΤΡΕΦΕΙ τον εθνικισμό μερίδας κατοίκων της ΠΓΔΜ και το ΑΝΑΠΟΔΟ! ΟΛΟΙ οι εθνικισμοί ΑΛΛΗΛΟΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ! Λόγου χάρη: Σε κάθε έναν χάρτη ΠΓΔΜ αλυτρωτισμού όπου η ΠΓΔΜ απεικονίζεται έως την Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 1-2 ελληνικοί εθνικιστικοί χάρτες, που δείχνουν την Ελλάδα μέχρι το …Βουκουρέστι! Πασάρουν τα ΜΜΕ ένθεν κακείθεν αυτούς τους εθνικιστικούς χάρτες, και ΝΑ το φούντωμα του φόβου του κόσμου για πιθανή αλλαγή συνόρων και έτσι ενισχύονται ένθεν κακείθεν οι εθνικισμοί.

      β. Οι εθνικισμοί στα Βαλκάνια, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ από το ΝΑΤΟ, την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την ΕΕ. Για να παίζουν οι καπιταλιστές και οι ιμπεριαλιστές τα βρώμικα παιχνίδια τους, με αίμα και πολέμους!

      γ. Τα έθνη και οι λαοί ποτέ δεν κινδύνεψαν από τον διεθνισμό! KOE, ΑΡΔΗΝ, ΕΠΑΜ και λοιποί ανερμάτιστοι, να μας φέρουν ΕΝΑ ιστορικό στοιχείο που να αποδυκνύει ότι έθνη και λαοί, καταστράφηκαν από τον διεθνισμό! ΑΝΤΙΘΕΤΑ, πάντα κινδύνεψαν και καταστράφηκαν από τον ιμπεριαλισμό και τους εθνικισμούς. Που οδήγησαν σε εξοντωτικούς πολέμους και σε σφαγές!

      Reply
  2. Γιώργος Θαλάσσης

    Ο συσχετισμός ανάμεσα στις δύο αστικές τάξεις και τα αντίστοιχα κράτη είναι συντριπτικός σε όφελος της Ελλάδας έτσι ώστε να καταντάνε ανέκδοτο οι εθνικιστικές κραυγές περί του «κινδύνου από τα Σκόπια»!
    Ο συσχετισμός ανάμεσα στις αστικές τάξεις των αραβικών κρατών και του Ισραήλ είναι ακόμα πιό συντριπτικός, αλλά ο σιωνισμός έχει τσακίσει τον παλαιστινιακό λαό.
    Όσον αφορά τη συνέντευξη της Κουτσούμπα, αφορισμοί του τύπου: “«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας αριστερός άνθρωπος μπορεί να βλέπει σε τέτοια συλλαλητήρια οτιδήποτε θετικό” χαρίζουν ζωτικό χώρο στην ακροδεξιά σε ένα υπαρκτό πρόβλημα που είναι ο σκοπιανός αλυτρωτισμός. Επίσης οφείλει να καταλάβει ότι η ανατροπή νατοικών σχεδιασμών στην περιοχή μας είναι απόλυτης προτεραιότητας για έναν αριστερό.

    Reply
    1. διεθνιστής γνήσιος

      σκοπιανός αλυτρωτισμος όπως λέμε καταλανικος αλυτρωτισμός; Πώς δένουν όλα, ε; ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.Καποιοι τώρα συμπεριφέρονται χειρότερα από τον κύριο Ραχόι στην Ισπανία.

      Τι έγινε ρε παιδιά δεν υπάρχουν σλαβομακεδόνες στη Φλώρινα; Ειναι “παρασυρμένοι” από τους βούλγαρους έλληνες; Κουνια που σας κούναγε. Ειμαστε το μονο κράτος των βαλκανίων που οι εθνικές μειονότητες δεν έχουν στοιχειώδη εθνικα δικαιώματα [αυτό του αυτοπροσδιορισμού] και αντί να παραδεχόμαστε ως ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ τα αυτονόητα, ότι οι σλαβομακεδόνες πρέπει να έχουν δικαιώματα στην Ελλάδα, όπως δικαιώματα πρέπει να έχουν οι τούρικοι μειονοτικοί της Θράκης, μιλάμε για “σκοπιανό” αλυτρωτισμό και νατοϊκή επιβουλή!!!

      Για να τελειώνουμε τα εθνικιστικά παραμύθια που διάφοροι αναμασουν στην…αριστερά…του τόπου μας, ας διαβάσουμε επί τροχάδην το σύνταγμα της ΠΓΔΜ. Αρθρο 49
      http://www.wipo.int/edocs/lexdocs/laws/en/mk/mk014en.pdf

      The Republic cares for the status and rights of those persons belonging to the Macedonian
      people in neighbouring countries, as well as Macedonian expatriates, assists their cultural
      development and promotes links with them. The Republic cares for the cultural, economic and
      social rights of the citizens of the Republic abroad.

      Aπ’ αυτο οι ελληνες εθνικιστές συμπεραίνουν (!!!) οτι οι σλαβομακεδόνες της ΠΓΔΜ έχουν στο μυαλό τους την προσάρτηση της φλώρινας και της θεσσαλονίκης!!!!

      πάμε παρακάτω, υπάρχει και προσθήκη στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, μετά την λεγόμενη ενδιάμεση συμφωνία, οταν άλλαξε η σημαία της ΠΓΔΜ, και αντικαταστάθηκε η σημαία της Βεργίνας:
      οριστε:
      ΑMMENDMENT II

      1. In the exercise of this concern the Republic will not interfere in the sovereign rights of
      other states or in their internal affairs.

      2. This Amendment is an Addendum to Paragraph 1 of Article 49 of the Constitution of the
      Republic of Macedonia.
      These Amendments are an integral part of the Constitution of the Republic of Macedonia and
      came into force on the day they were promulgated, on January 6th, 1992.

      αυτά δεν τα λέει η Κουτσούμπα, γιατι άραγε;

      Reply
      1. nezard

        γιατί η Κουτσούμπα (η Δέσποινα) είναι στη γραμμή Κουτσούμπα (Δημήτρη). προστατεύουν τη χώρα από τον “Σκοπιανό αλυτρωτισμό” (;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;)

        παρεούλα στέλνουν τον κόσμο στο συλλαλητήριο της 4/2. Στον Μιχαλολιάκο, δηλαδή, και τον Φράγκο. Και μετά στην επέκταση των χωρικών υδάτων “μας” στα 12 ναυτικά μίλια. Και μετά στον ΠΟΛΕΜΟ.

        είναι εντελώς προφανές: άμα σας έβλεπε από κάπου ο Άρης Βελουχιώτης, θα σας είχε ταράξει στις ροχάλες και στις χριστοπαναγίες.

        Reply
        1. τάκης

          Ο,τι θες γραφεις νερντ, διαστρεβλώνοντας τα πάντα.

          Ελληνικός εθνικισμός υπάρχει, όπως υπάρχει και ο πγδμ εθνικισμός. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      2. Γιώργος Θαλάσσης

        διεθνιστή “γνήσιε” (λες και υπάρχουν διενθνιστές μή γνήσιοι)
        Δεν υπάρχει καταλανικός αλυτρωτισμός, υπάρχει δικαίωμα του καταλανικού λαού στην αυτοδιάθεση.
        Σαφώς και υπάρχει σλαβομακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, όπως ίσως και ελληνική στην ΦΥΡΟΜ, δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι οι πολιτικο-οικονομικές μαφίες που κυβερνούν τα κράτη και τα κρατίδια της Βαλκανικής χερσονήσου ενδιαφέρονται για τους ομοεθνείς λαούς τους. Δεν έχω καμία διάθεση να πολεμήσω για τον ελληνικό σωβινισμό όπως δεν έχω καμία διάθεση να πολεμήσω τον σκοπιανό εθνικισμό και γι΄αυτό θέλω από τώρα να πάρω τα μέτρα μου.
        Γενικοί αφορισμοί περί των δικαιωμάτων λαών άλλων χωρών είναι πολύ βολικοί για την εκάστοτε άρχουσα τάξη, ειδικά όταν είναι να τους χρησιμοποιήσει ενάντια στο “δικό της” λαό. Τέτοιους γενικούς αφορισμούς τους χρεώνεται η “τύπου Σόρος” “αριστερά” που όντως υπάρχει και δεν μπορούμε να κάνουμε πως την αγνοούμε.
        Και μην κάνεις πως ξεχνάς το πολύ σοβαρό ζήτημα των αμερικανονατοϊκών επιδιώξεων, παρεκτός και αν δεν σε ενοχλούν, οπότε πάσο.

        Reply
        1. τάκης

          Ο αφηρημένος διεθνισμός που υποτιμα την ύπαρξη παραλληλων εθνικισμων, είναι καταστροφικος για τον λαό. Καταστροφικος είναι επίσης και ο εθνικισμό όπως και η ανοχη σε αυτόν, τύπου άρδην, κοε και λοιπών ανερματιστων.

          Δεν υπάρχει αριστερά του σορος, είναι fake news, εδώ και χρονια αυτό το αφηγημα.

        2. Τάκης

          Ε, ΚΑΙ; Τι θές να πεις με βάση αυτή την ανάρτηση όπου ο συμβουλος του πρωθυπουργού φερεται να παραιτείται εξαιτίας μιας ανάρτησης του στην οποία αναφέρει το όνομα “Μακεδονία” για την ΠΓΔΜ; Ε, και;

        3. διεθνιστής γνήσιος

          δεν μπορεις να με διαστρέψεις, όσο και να φέρεσαι δικολαβικά. Αυτες οι συνδικαλιές δεν πιάνουν ούτε σε πρωτοετό φοιτητή. Οπως θα πρέπει να έχουν οι καταλανοι δικαιώματα εθνικα στην Ισπανία έτσι θα πρέπει να έχουν και οι σλαβομακεδόνες στην ελλάδα. Στην Ισπανία αυτα φτάνουν μέχρι τον αποχωρισμο, στην ελλάδα οχι, γιατι απλούστατα οι σλαβομακεδόνες ειναι πολύ λίγοι σε σχέση με τους καταλανους στο ισπανικό κράτος.

          Την διεκδίκηση εθνικών δικαιωμάτων για τους σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα, οι εθνικιστές με αριστερή προβιά ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ “αλυτρωτική προπαγάνδα” του κράτους των Σκοπίων, που btw κράτος των σκοπίων ειναι σαν να λέμε κράτος των Αθηνών, αφού ως γνωστόν σκόπια ειναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Μακεδονίας.

          Να τα λέμε λοιπόν όλα όπως ειναι, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Οποιος δεν αναγνωρίζει τους σλαβομακεδόνες ως εθνική μειονότητα στην Ελλάδα, δεν ειναι κομμουνιστής, ουτε καν αριστερός, ειναι ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΗΣ της ίδιας μάρκας εκεινων των κατεργαραίων της 2ης Διεθνους που συμμετείχαν στα αντιστοιχα εθνικιστικά συλαλλητήρια “υπερ της πατρίδας” στο Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

          Είναι απλά τα πράγματα. Υπάρχουν και ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ, η οποία δεν ειναι ούτε βουλγάρικη, ούτε σέρβικη αλλα μακεδονική. Φαντάζομαι το ξέρετε ότι οι ρώσσοι, οι βούλγαροι, οι σέρβοι, οι κροάτες δεν μιλάνε μια διαφορετική διάλεκτο κάποιας…σλαβικής….αλλα διαφορετικες γλώσσες. Οχι τίποτε αλλο, αλλα πρέπει να λέμε τα αυτονόητα τέτοιους καιρούς πονηρούς.

          Οποιος λοιπόν αυτή τη στιγμή επισύρει τον μπαμπούλα του ΝΑΤΟ στην ονοματολογία της γείτονος απλούστατα παίζει το παιχνίδι του ντόπιου εθνικισμου και της αστικης τάξης, επιδιώκοντας να παρουσιάσει ως θετική την συμμετοχή στο εθνικιστικό ντελίριο με “αντι-ιμπεριαλιστικό” πασπάλισμα.

          Τέλος, από ποτε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ αξιοποιούν την επιλογή της συμμετοχής μιας αλλης χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς (ΕΕ ή ΝΑΤΟ) για την εξωτερικη πολιτική της αστικης τους κυβέρνησης; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ;

          ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΛΕΓΑΝ ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ειχαν στο νου τους οτι στο μέλλον καποιοι απατεώνες που μιλούν στο ονομά τους, θα ζητούσαν να μην μπει η ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΝΑΤΟ προς πίεση για την επιβολή ονόματος της γειτονος στον ΟΗΕ;

        4. ένας

          Είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ!
          Οι ίδιοι οι σλαβομακεδόνες, όσοι δεν είναι “μακεδονομάχοι” (έχει κι από κεί τέτοιους), θεωρούν την γλώσσα τους σαν την αρχαιότερη σλαβική διάλεκτο, πράγμα, που τουλάχιστον για τους εθνολόγους και γλωσσολόγους είναι αυτονόητο. Αμα το “ψωμί” στα “μακεδονικά”, δηλαδή σλαβομακεδόνικα, προφέρεται “χλιέβ”, όπως ακριβώς και στα ρώσσικα, κι αυτό συμβαίνει με τις βασικές λέξεις της καθημερινής γλώσσας, πείτε όσες “θεωρίες” θέλετε….
          Το θέμα είναι πως σήμερα η βόρεια, η “σλαβική”, Μακεδονία, κατοικείται και από περίπου ~30-40%(;) Αλβανούς, όσους Σέρβους έχουν απομείνει κλπ., όπως και πως στα δικά μας σύνορα της Φλώρινας/Καστοριάς έχουν απομείνει (μετά τις εθνοκαθάρσεις…) μερικές χιλιάδες σλαβομακεδόνες, κι αυτό απλά λέει πως το “εθνικό” πρόβλημα απλά δεν επιλύεται με κανενός είδους “αλυτρωτισμούς”, δηλαδή σε αστικά εθνικιστικά πλαίσια.
          Είναι η ώρα του Σοσιαλισμού, των “Πατρίδων των Λαών”, όπου κανείς δε θα είναι ξένος μέσα στο σπίτι του, που η Λεφτεριά θάναι Πανανθρώπινη. Οπως για λίγα χρόνια, λίγες δεκαετίες, έγινε στην Σοβιετική Ενωση, όπου πάνω από 90 έθνη και εθνότητες ζούσαν ελεύθερα, με δική τους ελεύθερη επιλογή, αυτοδιάθεση, με τις πολιτιστικές τους παραδόσεις, ενώ πολλές, πάνω από δεκαπέντε, απόκτησαν πρώτη φορά γραφή της δικής τους ομιλουμένης γλώσσας, παιδεία, λογοτεχνία κλπ.
          Είναι ιδανική η σημερινή κατάσταση σήμερα, όπως έχει προκύψει από τους “αλυτρωτισμούς”, τους πολέμους, τις εθνοκαθάρσεις και τις γενοκτονίες;
          Ασφαλώς όχι, δεν είναι ο κόσμος, που ονειρευόμασταν, και γιαυτό θα τον αλλάξουμε!
          Αλλά, θα βελτιωθεί έστω και μιά τρίχα, μέσα στα αστικά/εθνικιστικά/ιμπεριαλιστικά πλαίσια;
          Οχι!
          Λύθηκε, π.χ., κανένα πρόβλημα στη Συρία, έστω κι αν δεν πέρασαν προσωρινά οι ραδιουργίες του δυτικού ιμπεριαλισμού;
          Οχι!
          Αρα, δεν υποστηρίζουμε κανέναν αλυτρωτισμό, καμιά αλλαγή συνόρων σήμερα, και γι αυτό ξεχωρίζουμε από τους ρεφόρμες “γνήσιους διεθνιστές”, δηλαδή κοσμοπολίτες, με τους “μ/λ” μπερέδες!

        5. διεθνιστής γνήσιος

          τι λες ρε μεγάλε ξέρεις πόσες λέξεις γερμανικές μοιάζουν με αγγλικές, ωχ, ναι μωρέ οι βρετανοί έχουν ΚΑΙ γερμανικες ρίζες, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, προέρχονται ΚΑΙ απο γερμανικά φύλα.

          Βrot-Bread, Freund-Friend, Mother-Mutter

          Λές οι βρετανοι να ειναι παρσυρμένοι γερμανοι και να μην το ξέρουν;

          ειστε αστείοι. Εκτος του κοσμοπολιτισμού, υπάρχει και ο εθνικισμός και εσείς και ο αρχηγός σας ειστε ΚΑΡAΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.

          Το δήλωσε άλλωστε ο άνθρωπος, δεν υπάρχουν σλαβομακεδόνες μονο νατοϊκη επιβουλή για αλλαγή συνόρων.

        6. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Ξερείς, το κακό μ αυτά που λες είναι ότι γίνεσαι χρήσιμος ηλίθιος. Έχεις κολλήσει στο ότι υπάρχει μόνο ελληνικός εθνικισμός ή μόνο αυτός είναι επικίνδυνος επειδή η ΠΓΔΜ είναι μια μικρή χώρα και ισοπεδώνεις την αλλαγή συνόρων(=πόλεμος) με το αν συμφωνούμε στο να αλλάξουν οι αλυτρωτικές παράγραφοι του συντάγματος της πΓΔΜ. Προφανώς την τόση εμπειρία από τα Βαλκάνια για το πώς χρησιμοποιείται ο εθνικός «αυτοπροσδιορισμός» από τον ιμπεριαλισμό σε κάνει να νιώθεις «κλάιν μωρέ θα το λύσουμε στο μέλλον, πάμε να πούμε ότι μόνο η Ελλάδα φταίει να κάνουμε το καθήκον μας ως διεθνιστές».

        7. ένας

          A, γειά σου!
          Τουλάχιστον, αφού δεν μπορείτε το κουμουνιστηλίκι,….
          ….νάσαστε αριστεριστές της προκοπής!
          Τα καλάσνικωφ μην ξεχάσετε.

        8. Ανώνυμα

          Ακόμα και το “αριστεριστές” πολύ τους πάει τους ΟΑΚΚίτες (τον εξής έναν δηλ. που υπογράφει με 2-3 nick μπας και τσιμπήσει κανένας): Οι άνθρωποι είναι με την… ανάπτυξη, την εθνική βιομηχανία, ενάντια στις αγροτικες κινητοποιήσεις, ακόμα και με το Σημίτη είχαν πάει ενάντια στους… ρωσόδουλους. Η προβοκάτσια η ίδια, οι “ψεκασμένοι ν2″…
          Και πολύ ασχοληθήκαμε…

        9. nezard

          τα καλάσνικωφ δεν θα τα πάρουν οι αριστεριστές, δυστυχώς για εσάς.

          θα τα πάρει η νεολαία που θα αρνηθεί να συμμετάσχει στον πόλεμο που προετοιμάζετε σε συμμαχία με όλο τον υπόλοιπο εθνικό κορμό.

        10. Ν.Κ

          Το περισσοχώρι μπορεί το κομμουνιστιλίκι;εθνικισταράδες η λιάνα δική σας είναι..να εμπιστευόμαστε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας,να σώσουν την πατρίδα στα δύσκολα..και η Αλέκα να εγκαλεί τον Καρατζαφέρη γιατί δεν είναι τόσο εθνίκι όσο αυτή…ξεφτιλιστήκατε εντελώς ορντινάντζες της αστικής εξουσίας.

        11. nezard

          χαχα !! και που εισαι ακόμα …….. μάλλον είμαστε ακόμα μόνο στην αρχή……

          ο αποχαλινωμένος σοσιαλσωβινισμός θα προσφέρει άφθονο γέλιο, αν μη τι άλλο .

          το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ, τώρα που υπάρχουν δυσκολίες με τους ΑΝΕΛ.

        12. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Ποιοι θα γελασετε ρε παιδια; 2 ατομα ειστε που εχετε αυτη την αντιληψη ελεος καπου.

        13. nezard

          δεν σε καταλαβαίνω. καταρχήν δεν είμαστε 2 άτομα, αυτό είναι σίγουρο.

          αλλά και 2 άτομα να είμασταν, ή και 1 άτομο ακόμα, γιατί να μην γελάσουμε; υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει ότι για να γελάσεις πρέπει να είσαι σε μια παρέα ξέρω γω το λιγότερο 5 ατόμων;

          δεν σε καταλαβαίνω.

          είσαι ασυνάρτητος.

        14. ένας

          Καθόλου!
          Αλλωστε είναι γνωστό, πως ο χάχας …γελάει και μόνος του!
          ….Νάσαι καλά!

        15. nezard

          ok , μια χαρά. Άσε με να γελάω μόνος μου. Σε πληροφορώ ότι είναι πολύ όμορφα.

          Εσύ μπορείς να γελάσεις με τις δικές σου παρέες, που είναι και πιο πολυπληθείς. Λιάνα, Φράγκος, Μπαλτάκος, Λαφαζάνης, Κοτζιάς, Κρανιδιώτης κτλ.

          …….Νάσαι καλά !

        16. nezard

          πάντως, μιας και το έφερε η κουβέντα, και επειδή όντως έχουμε ανάγκη μέσα στη δύσκολη κατάσταση στην οποία μας φέρατε, μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια σας του εθνικού κορμού, για λίγο γέλιο, μπορείτε να κάνετε κάτι καινούριο;

          πχ μετά τα παθιασμένα γλωσσόφιλα Τσίπρα- Κουτσούμπα του προηγουμένου Σαββάτου, δεν θα ήταν πολύ όμορφη μια επανάληψη με Γόντικα-Κοτζιά;

          ή, επίσης : Αχτσιόγλου-Τασούλα;

        17. nezard

          βέβαια, με τεράστια διαφορά, τα πλέον μερακλίδικα ντουέτα είναι:

          1) Φράγκος-Κανέλλη

          2) Μαϊλης-Χάγιος

        18. nezard

          ο Κουτσούμπας, πχ, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του Σαββάτου, ήταν όλο μέλια. “ο κύριος Πρωθυπουργός” και ο “κύριος Πρωθυπουργός” έλεγε και ξαναέλεγε. μιλάμε για πολλή αγάπη για τον Αλέξη.

          Τα καλύτερα έρχονται. θα πέσει πολύ γέλιο.

        19. μέλος του ΝΑΡ

          Α. Στην Ελλάδα υπάρχει μια μικρή σλαβονακεδονικη μειονότητα.

          Β. Κάθε εθνότητα στα βαλκανια έχει τον δικό της εθνικισμό. Η Ελλάδα έχει έναν επικίνδυνο εθνικισμό διότι είναι και η πιο δυνατή καπιταλιστική χώρα στα βαλκανια. Και οι άλλοι εινικισμοι μπορούν να γίνου εππικινδυνοι αν συμπλευσουν με ΝΑΤΟ, ηπα, εε ή ρωσια.

          Γ. Καταγγελλουμε τον ελληνικό εθνικισμό και κάθε βαλκανικό εθνικισμό. Είναι ο καταστροφέας των λαών. Καταγγελλουμε το νατο, την εε, την Ρωσία, τις ηπα, για τον βρώμικο ιμπεριαλιστικο τους ρόλο και παλεύουμε για έξοδο η/και μη ένταξη των Βαλκανίων σε αυτούς.

          Δ. Για το ονομα: Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, λεμε την αληθεια: Ποτέ δεν εγινε πολεμος με αφορμη το ονομα μιας χωρας. Αρα η μοναδικα σωστή θέση είναι είτε συνθετη ονομασία κοινώς αποδεκτή, είτε δημοκρατία της μακεδονιας, με καταγγελια/απορριψη των εθνικισμων/αλυτρωτισμων, ένθεν κακειθεν.

        20. lathranagnostis

          Καλά, περίμενε και να δεις ότι δεν θα του κάνει το “μικρή”. Θέλει να είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη…….

        21. μέλος του ΝΑΡ

          Απαραίτητο συμπληρωμ θέσεων για μαχιμη λαϊκή παρέμβαση:

          Ε. Καμμιά αλλαγή συνόρων με ήττα των εθνικισμων απο όπου και αν προέρχονται, με ήττα του νατο, της εε, των ηπα, της Ρωσίας.

          Στ. Δεν χαρίζουμε όλον τον κόσμο που πάει στις εθνικιστικές συγκεντρώσεις στους εθνικιστές. Δίνουμε υπομονετικα την μάχη αλλαγή των συνειδήσεων. Χωρίς υποταγή/ανοχη στους εθνικισμούς, χωρίς ελιτισμό, σνομπισμο και κραυγές. Με τεκμηρίωση των θέσεων μας, διότι πολύ απλά εκεί λέμε την αλήθεια και το δίκιο.

    2. τάκης

      Ναι Γιώργο το νατο και ο αγώνας εναντίον του είναι βασικός! Για αυτό λέμε όχι στην κυβέρνηση, όχι και στις νατοικες εθνικιστικές συγκεντρώσεις τύπου Θεσσαλονίκη και αθηνας. Ο ελληνικό εθνικισμός είναι φίλο εε, μνημονιακος και νατοικος.

      Reply
  3. Ν.Κ

    Οτι δεν είναι μακεδόνες οι γείτονες προσπάθησε να αποδείξει η λιάνα στον σκαι στις 9/1/18 και έφερε το γνωστό εθνικιστικό και συνάμα αντιεπιστημονικό επιχείρημα ότι δεν έχουν γλωσσική ή πολιτιστική σχέση με τον μέγα Αλέξανδρο..Ενώ αυτή κατάγεται …. απευθείας .

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.