.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κοινή δήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΕΚ για την εκλογική τους συνεργασία


aaaa1Συναντήθηκαν αντιπροσωπείες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ, οι οποίες συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις και την δυνατότητα πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας εν όψει των εκλογών της 20.09.2015.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασε το ανοιχτό κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας και στα προγραμματικά του σημεία διαπιστώθηκε συμφωνία. Κοινός τόπος είναι ότι το πρώτο καθήκον της αντικαπιταλιστικής αριστεράς είναι η συμβολή στην ανάπτυξη ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ρήξης και ανατροπής για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο, για να σαρωθούν τα παλιότερα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι με στόχο την άμεση και «μονομερή» ικανοποίηση των κοινωνικών – οικονομικών – πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των ανέργων, των φτωχών, των μικρομεσαίων και της φτωχής αγροτιάς.

Συμφωνήθηκε ότι η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε σε πλατιά λαϊκά στρώματα ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος για την εργαζόμενη πλειοψηφία χωρίς σύγκρουση και ρήξη με το κεφάλαιο, τη στρατηγική του για το ξεπέρασμα της κρίσης σε βάρος των εργαζομένων. Ότι υπάρχει εναλλακτική απέναντι στον καπιταλιστικό μονόδρομο, με μέτρα όπως εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, μη αναγνώριση παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, άμεση «μονομερής» ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων αναγκών, άμεση ρήξη και έξοδος από ευρωζώνη και ΕΕ. Η ρήξη και έξοδος από ευρωζώνη/ΕΕ παλεύουμε να έχει αντικαπιταλιστικό, διεθνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, βασιζόμενη στη συνεργασία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Ευρώπης και των κινημάτων τους, σε σύγχρονη σοσιαλιστική και κομμουνιστική κατεύθυνση.

Υποκείμενο επιβολής ενός τέτοιου προγράμματος δεν μπορεί παρά να είναι ο οργανωμένος λαός, με επικεφαλής ένα ανασυγκροτημένο ταξικό εργατικό κίνημα, σε μια πορεία διεκδικήσεων, κατακτήσεων, ανατροπής και ρήξης με την αστική εξουσία και το κράτος της για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Στη βάση αυτή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ αποφασίζουν να συνεργαστούν εκλογικά στις επικείμενες εκλογές της 20.09. Αυτονόητο είναι ότι κάθε δύναμη έχει την αυτοτέλεια στα πλαίσια της πολιτικής –εκλογικής συνεργασίας να προβάλλει το δικό της πρόγραμμα. Επίσης, κατανοώντας την ανάγκη βαθέματος της συνεργασίας των δυνάμεων με αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιΕΕ και ανατρεπτικό προσανατολισμό, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ είναι σύμφωνοι ότι η εκλογική συνεργασία είναι ένα πρώτο βήμα σε μια πορεία πολιτικής συνεργασίας, κοινής δράσης και θεωρητικού – πολιτικού διαλόγου και πρωτοβουλιών στην κοινή μας στράτευση για την προώθηση της υπόθεσης της εργατικής τάξης, για την συγκρότηση μιας άλλης αριστεράς που θα φτάσει μέχρι το τέλος το αίτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 66.00% ( 10
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

8 Σχόλια στο "Κοινή δήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΕΚ για την εκλογική τους συνεργασία"

Α.Σ

Επιτέλους και ενα ευχάριστο νέο σε όλη αυτή την σκατίλα!! Αυτό το μέτωπο σίγουρα μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα απο πρίν. Ειδικά τώρα που η σάρα και η μάρα έφυγαν απο κει μέσα. Καλή επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα. Καλοί αγώνες σύντροφοι.

ΓΚ

Αμα συμφωνησει και ο Εργατικος Αγωνας,το Δεν πληρωνω και η Μαρς θα μπορουμε να μιλαμε για δυνατη αντικαπιταλιστικη αριστερα στη βουλη!

Δ.Λ.

Καλύτερα να μη γράφεις αν δεν είσαι νηφάλιος :)

ΓΚ

Μια χαρα νηφαλιος ειμαι,απλα οταν εγραψα το σχολιο δεν ειχε βγει η ανακοινωση του Εργατικου Αγωνα και της ΜΑΡΣ που λεει οτι δεν θα συνεργαστουν με την Ανταρσυα!

Κώστας

Είναι λάθος και ταφόπλακα γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλωνει έξοδο από τις μετωπικές διεργασίες και μετά τις εκλογές.

Γιατί αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα, όταν συνεργάζεσαι με μια οργάνωση απόλυτου ιδεολογικού υποκειμενισμού σε μια αντικαπιταλιστική-διεθνιστική (και καλά) ταυτότητα, την ταύτιση κάθε αντιιεμπεριαλιστικής αναφοράς με τον εθνικισμό κλπ.

Οι σύντροφοι που ενδιαφέρονται για την πλατιά μετωπική υπόθεση μιας άλλης αριστεράς απέναντι στον ιμπεριαλισμό αλλά εγκλωβίστηκαν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν, πολύ γρήγορα, δεδομένα για να μετρήσουν τις επιλογές τους.

«κάποιος σύντροφος»

αλήθειας

κάποιε σύντροφε, πια πλατια μετωπική υπόθεση και ποιοας άλλης αριστεράς;;; Τα ηνία στην ΛΑ.Ε, τα κρατάει η πιο παλιά αριστερά! Η αριστερά που έχει μάθει ότι πολιτική είναι οι διαδρομισμοί, οι ίντριγκες, η γραφειοκρατία κλπ.

Ούτε και προγραμματικά έχει να πει κάτι η ΛΑ.Ε. Παρόλαυτά ΜΕΤΑ τις εκλογές να ανοίξουμε δημόσια την συζήτηση για το περιεχόμενο της αναγκαίας κοινής δράσης με την ΛΑΕ και όλη την αριστερά! ΚΑι μακάρι να συγκροτηθείτε ως ΛΑΕ όντως, με δημοκρατία στην Βάση, με σταμάτημα της διγλωσσίας των στελεχών σας (Λαφαζάνης, Στρατούλης άλλα λένε στα ΜΜΕ και άλλα γράφουν στα κείμενα της ΛΑΕ), με ένα πιο σοβαρό΄περιεχόμενο.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστας

Η ΛΑΕ δεν είναι το μέτωπο που περιγράφω

απευθύνομαι σε όσους, λένε έστω, ότι θέλουν το μέτωπο που περιγράφω, εσύ λες ότι θες κοινή δράση, και στην πράξη ούτε αυτό γιατί όταν λες το αυτονόητο δεν θες ούτε αυτό

μετά τις εκλογές ένας κόσμος που με την συμμετοχή του στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έχει επικυρώσει την επάρκεια της αριστεράς στην Ελλάδα όπως μας την κληροδότησε η προηγούμενη περίοδος δεν θα είναι σε κανέναν διάλογο, αντικειμενικά, δεν τον αποκλείω εγώ.

η δε συμμαχία με το ΕΕΚ είναι αυτό ακριβώς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγαίνει και λέει οτι ήθελε να διώξει την ΑΡΑΝ, να ακυρώσει την ίδια της την δημιουργία το 2009.

δεν πειράζει.

«κάποιος σύντροφος»

αλήθειας

Και ακόμα πεισσότερο θετικό για τον κόσμο θα είναι το να μπορέσει η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να υπερβει τις δικές τις ανεπάρκειες: α. στο επίπεδο των ρογραμματι΄κων στόχων. Να φτίξαει αντικαπιταλιστικ΄΄ο μεταβατικό πρόγραμμα! β. Στο επίπεδο της παρέμβασης στο εργατικό, στις γειτνονιές, στη νεολάια (πολύ χαμηλο και ο καθένας κάνειο τα δικά του εν πολλοίς).

wpDiscuz