.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καταγγελία: Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, Which side are you on?


Ανακοίνωση της αποστολής της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στην Ρωσία

Ο συμβολικός χαρακτήρας της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών να πραγματοποιηθεί στη Ρωσία, 100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση θα περίμενε κανείς την καλύτερη αφορμή για τη μαζική συνεύρεσή πρωτοπόρων αριστερών κομμουνιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων νεολαίας και την πλατιά ανταλλαγή απόψεων σχετικά με εμπειρία της «πρώτης απόπειρας εφόδου στον ουρανό», την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πάλη και την οργάνωση ενάντια τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του κεφαλαίου.

Αντί αυτού, το φετινό Φεστιβάλ μοιάζει με τραγική και ιστορικά προσβλητική φάρσα που βάλει ευθέως τις επαναστατικές κομμουνιστικές δυνάμεις και την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος σαν ανεπιθύμητες στην φιέστα του Ρωσικού κράτους, του τραπεζικού- και όχι μόνο- κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, ενώ χιλιάδες νέες και νέοι από 170 και πλέον χώρες του κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο για να ανταλλάξουν εμπειρίες γύρω από της κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες στις χώρες τους αλλά και την ανάγκη παγκόσμιου συντονισμού των δράσεων τους, παράλληλα λαμβάνει χώρα ένα ξεχωριστό πρόγραμμα βασισμένο στην ατζέντα του Ρωσικού Κράτους. Διπλωματικές συναντήσεις, συζητήσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις start up, οικονομικά meeting βαφτίζονται «παράλληλες» δράσεις.

Η προεδρεία καθώς και η κεντρική επιτροπή της ΠΟΔΝ φέρουν τεράστια ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη εικόνα όπου οι πολιτικές συζητήσεις μοιάζουν να συμβαίνουν στο περιθώριο της διοργάνωσης και οι πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες (μέλη ή και μη της ΠΟΔΝ) που συμμετέχουν, μειοψηφία. Σταδιακά έρχονται στην επιφάνεια όλες οι μεθοδεύσεις που έγιναν είτε για να αποκλειστούν από πριν είτε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αυτές οι συμμετοχές.

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει τους διοργανωτές, την ηγεσία της ΠΟΔΝ και τις Ρωσικές αρχές που μετατρέπουν ένα πολιτικό φεστιβάλ νεολαίας με αντιιμπεριαλιστικά, δημοκρατικά και αντιπολεμικά χαρακτηριστικά σε μια αυταρχική γιορτή του Ρωσικού Κράτους, των επιχειρήσεων και αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πρόκληση αποτελεί η πρόσκληση που έχει απευθύνει η Ρώσικη πλευρά για συμμετοχή δεξιών και ακροδεξιών οργανώσεων όπως η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος του Ισραήλ (Likud), Τούρκοι εθνικιστές του κόμματος του Ερντογάν κ.α.

Για την διοργάνωση φαίνεται πως μπορεί να έχουν θέση στο ΠΝΦΠ εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών κέντρων αλλά δεν μπορούν να έχουν χώρο έκφρασης συλλογικότητες και κόμματα της κομμουνιστικής αριστεράς και φορείς του μαζικού κινήματος. Αμέτρητες είναι πλέον οι καταγγελίες από μια σειρά χώρες για αποστολές που εκπροσωπούν είτε μαζικούς φορείς, είτε κόμματα είτε οργανώσεις και τους έχουν αρνηθεί να έχουν χώρο έκφρασης και διακίνησης των ιδεών τους και των πολιτικών τους θέσεων μέσα στο φεστιβάλ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πως ο πρωί της Τετάρτης 18/10 οι ρωσικές αρχές με πολυμελή ομάδα αστυνομικών αποπειράθηκαν να απαγορεύσουν στη νΚΑ να περάσει τα κείμενα και τις αφίσες της στον χώρο του φεστιβάλ, ενώ επιχείρησαν να ελέγξουν το περιεχόμενό τους. Μετά την παρέμβαση ολόκληρης της αποστολής η αστυνομία υποχώρησε και η αποστολή προχώρησε κανονικά με τα υλικά της. Στη συνέχεια όμως στον πολιτικό χώρο, όπου μέχρι χτες αξιοποιούσε η αποστολή της νΚΑ, βρέθηκε βανδαλισμένος, με το τραπέζι σπασμένο και τη σημαία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έπειτα από την έντονη διαμαρτυρία προς τους αρμόδιους της διοργάνωσης, απαιτήσαμε να αποκατασταθεί ο χώρος μας και η απάντηση που λάβαμε είναι πως κάθε χώρα δικαιούται μόνο ένα. Για μας είναι προφανές πως αυτά αποτελούν προφάσεις καθώς στο χώρο υπάρχουν εκατοντάδες τραπέζια πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων ενώ τελικά «βρέθηκε» χώρος για ΜΚΟ και επιχειρήσεις.

Την ίδια μέρα ενημερωθήκαμε για τη σύλληψη και απαγόρευση εισόδου σε Αυστριακούς αριστερούς αγωνιστές εξαιτίας της κατοχή υλικών που περιλάμβαναν το σλόγκαν “eat the rich”! Αποκορύφωμα όλων υπήρξε η σύλληψη και οριστική αποβολή από το ΠΦΝΦ, Λιβανέζας κομμουνίστριας που όταν συνειδητοποίησε ότι στις σημαίες που βρίσκονται έξω από το κεντρικό κτήριο εκδηλώσεων του φεστιβάλ λείπει η σημαία της Παλαιστίνης (για τεχνικούς λόγους σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία της ηγεσίας της ΠΟΔΝ) αλλά από την άλλη κυματίζει η σημαία του Ισραήλ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατέβασε τη σημαία του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Η αποστολή της ν ΚΑ από κοινού με άλλους αγωνιστές/στριες, συντρόφους και συντρόφισσες που αντιτίθενται έμπρακτα στην αυταρχική και παρεμβατική στάση των Ρώσικων αρχών και την προσπάθεια πλήρους εκφυλισμού και ιδιωτικοποίησης του φεστιβάλ με ευθύνη του Ρώσικου κράτους και της διοργάνωσης που διατηρεί μια εξισορροπητική στάση προσπαθώντας να αποβάλει την ευθύνη από την πλάτης και να κατευνάσει την οργή που έχει δημιουργηθεί από τους συμμετέχοντες. Η χτεσινή κοινή παράσταση διαμαρτυρίας με άλλες οργανώσεις της Παλαιστινιακής αντίστασης και δυνάμεις της αντιιμπεριαλιστικής πάλης από τη Μ. Ανατολή, Τούρκους και Ρώσους συντρόφους και συντρόφισσες δείχνει το δρόμο που επιλέγουμε: «ή θα συνεχίσουμε να κοιτάμε τούτο το ληστή ή θα υψώσουμε άλλο πύργο ατίθασο απέναντί του». Εμείς επιλέγουμε το δεύτερο. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στην αυταρχική, καπιταλιστική, ιμπεριαλιστική εκδοχή του ΠΦΝΠ και θα φτιάξουμε το δικό μας φεστιβάλ που θα υψώσει πύργο ατίθασο στη πολεμική μηχανή, τον ιμπεριαλισμό, το καπιταλισμό, τον φασισμό.

Η αποστολή της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, Σότσι, Ρωσία, 18/10/2017

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 73.08% ( 13
Συμμετοχές )



44 σχόλια στο “Καταγγελία: Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, Which side are you on?

  1. μέλος του ΝΑΡ

    Η ρωσική αστική τάξη, βρίζει θεούς και δαίμονες που επέλεξε το 1989 να καταργήσει την ΕΣΣΔ αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα της καπιταλιστικής Κίνας, όπου με ΚΚ στην κυβέρνηση, μονοκομματικό καθεστώς και σφυροδρέπανο με αστέρι και κόκκινη κρατική σημαία, οικοδομείται εδώ και δεκαετίες, ένας άγριος κανονικότατος καπιταλισμός. Για αυτό και προσπαθεί αφενός να εγκολπώσει τις παραδόσεις της ΕΣΣΔ (παγκόσμια συνέδρια της ΠΟΔΝ, αντιφασιστική νίκη των λαών κλπ) και αφετέρου, να τους προσδώσει το σημερινό καπιταλιστικό γεωπολιτικό περιεχόμενο της Ρωσίας.

    Πολύ καλή η ανακοίνωση και οι δράσεις της ΝΚΑ, δεν γνωρίζουμε (αν και μαντεύουμε) ΤΙ διάολο στάση κράτησε η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στο παγκόσμιο αυτό φεστιβάλ και στα όσα ξεφτιλίκια έπραξε το ρωσικό καπιταλιστικό κράτος. Επίσης, ας τα δει αυτά η ΛΑΕ που τουλάχιστον μέχρι πρότινος, αβάνταρε τις δράσεις του ρωσικου κράτους για τις γιορτές της αντιφασιστικής νίκης των λαών (βλ. αθάνατη στρατιά με κορδέλες του αυτοκρατορικού τάγματος του Αγ. Γεωργίου κλπ).

    Reply
    1. lathranagnostis

      Η Ρώσικη και η παγκόσμια αστική τάξη, ένοιωσε μεγάλη ανακούφιση μόνο μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ, διότι ήξερε πολύ καλά, ότι μετασχηματισμός του σοβιετικού καθεστώτος σε καπιταλιστικό, ήταν απλά αδύνατον να γίνει. Στο σοβιετικό καθεστώς, η αντίφαση κεφάλαιο-εργασία είχε οριστικά λυθεί υπέρ της εργασίας. Και φυσικά, ο σοφός καπιταλισμός κατάλαβε ότι η όποια εναπομένουσα αντίθεση στο εποικοδόμημα, πχ η αντίθεση …….”διευθυντή-διευθυνόμενου”, (λέω εγώ τώρα!) δεν του αρκούσε και η μοναδική του επιλογή ήταν η ανατροπή. Και γι αυτόν τον σκοπό, προσεταιρίστηκε θεούς, δαίμονες ….και τσουτσέκια. (Μετά τις ανατροπές, αρκούν πια μόνο τα τσουτσέκια).
      Αντίθετα, στην Κίνα του Μάο και των μαοϊκών, την λατρεμένη των απανταχού αριστεριστών κι εξωκοινοβουλευτικών αριστερούληδων, ο καπιταλισμό βρήκε από νωρίς τη σωσίβια λέμβο του…….και την λάτρεψε κι εκείνος!
      Γι αυτό, μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

      Τελικά, την νΚΑ,…. which side has it called ?

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Η αντίθεση “διευθυντης/διευθυνομενος” και η πλήρης ισχύς της στις χώρες του λεγόμενου “υπαρκτού” προς όφελος του διευθυντικου στρώματος της κοινωνίας, είναι που επέτρεψε στην κομματικη/κρατικη γραφειοκρατια, να οδηγήσει στην κατάρρευση το κοιν. σύστημα αυτών των χωρών και στην επαναφορά του καπιταλισμού.

        Reply
  2. ένας

    Επειδή υπάρχουν αντιφατικές ειδήσεις:
    Οι εκλεκτοί της ρωσικής κυβέρνησης…
    ……..
    Ωστόσο, η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει καλέσει μόνο αστικά αντιδραστικά κόμματα με τα οποία διατηρεί σχέσεις στο εξωτερικό, οι προσκλήσεις της ουσιαστικά αφορούν όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες υμνούν την καπιταλιστική Ρωσία ή διατηρούν σχέσεις μαζί της. Ετσι, είναι ενδεικτικό ότι χτες ομιλία στον χώρο του Φεστιβάλ, όπου η ρωσική κυβέρνηση πραγματοποιεί το δικό της πρόγραμμα (σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που πραγματοποιούνται τα σεμινάρια της ΠΟΔΝ) έκανε ο επικεφαλής της ΛΑΕ και πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Π. Λαφαζάνης, με θέμα την ενεργειακή πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, δημοσιεύματα τον παρουσιάζουν ως προσκεκλημένο της ΠΟΔΝ στο Φεστιβάλ, κάτι που δεν ισχύει. Από κοντά και αντιπροσωπεία της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία διαπιστεύτηκε από τις ρωσικές αρχές, έξω από κάθε διαδικασία της ΠΟΔΝ…

    Η καταγγέλλουσα νΚΑ πως πήγε στο ΠΝΦΝ;
    Με πρόσκληση της ΠΟΔΝ;
    Με πρόσκληση των ρωσσικών αρχών;
    Αυτοπροσκλήθηκε;

    Reply
    1. ένας νΚΑ

      Η καταγγέλλουσα νΚΑ πέρασε από 10 κύματα του ρωσικού ελέγχου για να περάσει σήμερα τις προκηρύξεις και τα υλικά της. Βρήκε σπασμένο το χώρο και το τραπεζάκι της και την υπεύθυνη του χώρου από πλευράς ρωσικών αρχών να ανακοινώνει ότι η νΚΑ δεν μπορεί να έχει χώρο-τραπεζάκι γιατί δεν είναι διαπιστευμένη από τις ρωσικές αρχές…
      Το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη είναι προκλητικό και ψευδές ως προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κια τη νΚΑ. Ντροπή!
      Θα υπάρξει ανακοίνωση, γιατί κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται και να κρίνονται.
      Η νκΑ αυτοπροσκλήθηκε λοιπόν με την έννοια που το θέτεις, διότι η ΠΟΔΝ, με ευθύνη της ΚΝΕ και της ΕΔΟΝ (νεολαίας του μνημονιακού φιλο-ΕΕ ΑΚΕΛ της Κύπρου και προέδρου της ΠΟΔΝ) αποκλείστηκε από κάθε κάλεσμα και συμμετοχή στην προπαρασκευαστική επιτροπή, παρόλες τις προσπάθειες εδώ και μήνες. Φυσικά δεν ασχολήθηκε με το ρωσικό κράτος και δεν προσκλήθηκε από καμία ρωσική κυβέρνηση. Πιο αναλυτικά θα μιλήσουμε!

      Reply
    2. μέλος του ΝΑΡ

      Χυδαιε οπαδε “ένας”, η ΝΚΑ πήγε κανονικότατα προσκεκλημένη απο την ποδν. Όπως άλλωστε, έχει συμμετάσχει και σε άλλα παγκόσμια φεστιβάλ.

      Η ρωσική αστική τάξη που προέκυψε απο την κρατικη/κομματικη γραφειοκρατία του κκσε, ΕΠΕΛΕΞΕ να καταργήσει την εσσδ. Κ φυσικά η κατάργηση της αντίθεσης “κεφαλαιο/εργασια” στην εσσδ αποδείχτηκε προσωρινή. Πάλι καλα πάντως, που δεν είδαμε τον πλήρη καπιταλιστικο εκφυλισμό απο τα κκ της αν. Ευρώπης. Κατέρρευσαν κ δεν έγιναν όπως το κινεζικο.

      Reply
      1. ένας

        Καλά, συμφωνείστε με τον αποπάνω για το πως πήγε η νΚΑ και μετά ..βρίσε όσο τραβάει η ψυχή σου, αφού τώχεις ανάγκη.
        Και αφού σας κάλεσε η ΠΟΔΝ, κατά τη δική σου εκδοχή, τότε γιατί την ….καταγγέλετε;
        Μάλλον χεσμένη την έχετε τη φωληά σας, αφού η “καταγγελία” σας στοχεύει τελικά στο ….ΚΚΕ!!!!!
        Και γιατί να πιστέψει κανείς εσάς και όχι την ΚΝΕ και τον “Ρ”;
        https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9548122
        Επειδή είσαστε αντι-κουκουέδες;

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          Χυδαίε “ενας”, όπως τα λέει ο συντροφος απο τη ΝΚΑ είναι. Βγάλε την τσίχλα που έχει κολλημένη μέσα στην χοντροκεφάλα σου. Η ΝΚΑ ως μια κομμουνιστική οργάνωση νεολαίας, έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει στο ΠΦΝΦ. Και έχει ΗΔΗ συμμετάσχει σε αρκετά. Η ΠΟΔΝ με ποιό δικαίωμα, αφήνει το ρώσικο αστικό κράτος να επεμβαίνει στα εσωτερικά της;

        2. μέλος του ΝΑΡ

          Και η ΛΑΕ αβαντάρει τις επιδιώξεις του ρωσικού καπιταλιστικού κράτους και του ρωσικού κεφαλαίου (αθάνατη στρατιά/καπηλεία της αντιφασ. νίκης των λαών, καπέλωμα του ΠΦΝΦ με τις ευλογίες της ΠΟΔΝ). Γιατί φίλοι της ΛΑΕ;

        3. Sou-real

          Νομιζω οτι η ΛΑΕ δε συμμετεχει στην ΠΟΔΝ! Πως λοιπον “αβανταρει το καπελωμα του Φεστιβαλ με τις ευλογιες της ΠΟΔΝ?

        4. μέλος του ΝΑΡ

          Με το να συμμετέχει η ΛΑΕ σε πάνελ συζητήσεων που έστησε το ρωσικό κράτος με την συμφωνία της ποδν. Ως συνέχεια της στήριξης που προσέφερε στην καπηλεια της αντιφασιστική νίκης των λαω απο το σημερινό καπιταλιστικο ρωσικό κράτος (αθάνατη στρατιά με κορδέλες του αγ. Γεωργιου κλπ). Αυτή η γραμμή της ΛΑΕ είναι βαθιά λαθεμένη και υποτακτική σε άλλα ιμπεριαλιστικα συμφέροντα όπως της Ρωσίας, που για τον λαό μας δεν είναι καλύτερα απο των ΗΠΑ/ΕΕ.

        5. Κώστας

          σε ποια συζήτηση συμμετείχε η ΛΑΕ ?

          αυτά για τις κορδέλες του Αγ Γεωργίου δεν ισχύουν, είναι χρώματα που τα χρησιμοποιούσε επίσημα η Σοβιετική Ένωση της σταλινικής περιόδου, να συζητήσουμε για αυτό αν θες.

          Κώστας

        6. μέλος του ΝΑΡ

          Κώστα μου έχουμε ΗΔΗ συζητήσει για τις κορδέλες του αυτοκρατορικού τάγματος του Αγ. Γεωργίου. Το παράσημο αυτό, ήταν ένα από τα χιλιάδες παράσημα που έδινε ο Κ. Στρατός και φυσικά δεν ανήκε στα βασικά της ΕΣΣΔ. Αντιθέτως, το επανέφερε ως βασικό η αστική τάξη της Ρωσίας όταν αποφάσισε, να χρησιμοποιήσει προς όφελός της την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαων. Οσο δε, αφορά την ΛΑΕ, αυτή συνέδραμε την προσπάθεια του ρωσικού κράτους, στηρίζοντας της εκδηλώσεις αυτές στην Ελλάδα.

        7. μέλος του ΝΑΡ

          Επίσης Κώστα, πάρε και το λινκ με την πρόσκληση από το ρωσικό κράτος της ΛΑΕ για συμμετοχή στο πάνελ συζήτησης με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος και Ευρώπη». Αντιγράφω “…Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του θα αναφερθεί στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας ειδικής αναβαθμισμένης στρατηγικής σχέσης συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία και συγκεκριμένα στους τομείς του εμπορίου, ειδικότερα με προϊόντα του πρωτογενή τομέα, στον τομέα των αμοιβαίων επενδύσεων, του τουρισμού και ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, με την ενεργοποίηση της συμφωνίας Λαφαζάνη – Novak για αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος προς την Ευρώπη και φυσικά στον τομέα της ασφάλειας.

          Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, στο οποίο θα δώσουν το παρόν χιλιάδες νέοι απ’ όλες, σχεδόν, τις χώρες του κόσμου και οι οποίοι έστειλαν την πρόσκληση στον Παν. Λαφαζάνη είναι οι εξής:

          – Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας,
          – Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας της Ρωσίας,
          – Ομοσπονδιακός Οργανισμός για Ζητήματα Νεολαίας της Ρωσίας,
          – Οργανισμός Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών….”.

          Μάαααααλιστα! Η ΠΟΔΝ σε καλή συνεργασία με το ρωσικό καπιταλιστικό κράτος, και απο κοινού, επιχειρηαμτικοποίησαν/κρατικοποίησαν το ΠΦΝΦ. Και η ΛΑΕ στηρίζει αυτή την πολιτική απόφαση, ενώ παράλληλα, θέλει αντί τη νιμπεριαλιστική ΕΕ, την επίσης ιμπεριαλιστική Ρωσία. Και το λινκ, από την ιστοσελίδα της ….ΛΑΕ!!!!

          http://laiki-enotita.gr/2017/10/15/%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-19/

        8. Κώστας

          δεν ήταν εκδηλώσεις του ρωσικού κράτους, δεν τις στήριξε η ΛΑΕ και γενικά φίλε μέλος του ΝΑΡ να σε χαίρεται το ΝΑΡ, είσαι ένας τύπος που αν κάποιος σου δώσει το χέρι του μετράει μετά τα δάχτυλα του.

          Επίσης αναγκάστηκες να παραδεχτείς ότι τελικά είναι σοβιετικό σύμβολο αλλά …. δεν είναι από τα βασικά. Τι να γινει “σύντροφε” το ΚΚΣΕ για τις ανάγκες του ΜΠΠ αναβίωσε διάφορα, αυτό όμως δεν μηδενίζει ούτε την αξία της αντιφασιστικής νίκης ούτε την ανάγκη σήμερα γενικά οι μνήμες να μένουν ζωντανές και μπράβο στο αριστερό ρεύμα που το κάνει, που σπάει το 9 Μαίου μέρα της Ευρώπης κλπ. Τώρα βέβαια σε διάφορους μεταμοντέρνους της αριστεράς είναι πολύ διάσημος ο ιστορικός μηδενισμός και ο αντικομμουνισμός, σου λέει ή σοσιαλιστικός παράδεισος η ΕΣΣΔ ή καταγγείλουμε οτιδήποτε έχει σχέση μαζί της, δεν πάει έτσι όμως.

          εννοείται έπρεπε να γίνει ο αγωγός, μόνο μια αριστερά made in usa and eu σαν του τσιπριζα και την δικιά σου μέλος του ΝΑΡ αυτό δεν ισχύει.

          επίσης μου έβαλες ένα απόσπασμα που λέει πως τον Λαφαζάνη τον κάλεσε η ΠΟΔΝ.Για το φεστιβάλ της ΠΟΔΝ μιλάμε, που είναι το πρόβλημα ? Θλιβερό κατάλοιπο από άλλες εποχές αν θες την γνώμη μου αλλά απ ότι βλέπω και εσείς σαν ΝΑΡ γουστάρετε, εγώ δεν γουστάρω και δεν πάω ούτε με κλήση ούτε χωρίς.

          Κώστας

        9. μέλος του ΝΑΡ

          Κώστα, δεν λες ρπτ. Προσπερνώ το συνηθισμένο προσβλητικό σου ύφος (δείγμα έλλειψης επιχειρημάτων) για να σου πω ότι, η ιδια η ανακοίνωση της λαε σε διαψεύδει! Και την κάλεσαν ρωσικό κρατος/ποδν και μίλησε νομιμοποιώντας την κρατικοποιηση/επιχειρηματικοποιηση του πφνφ κ θέλει…συσφιξη επιχειρηματικων/κεφαλαιακων σχέσεων ελλαδας/ρωσιας! Αμ πως!

        10. Κώστας

          Γιατί είναι κακό που την κάλεσε η ΠΟΔΝ τον Λαφαζάνη όταν εσείς γκρεινιάζετε που δεν σας κάλεσε και περιγράφετε αναλυτικά τι υπερπροσπάθειες κάνατε ? Ο Λαφαζάνης τρούπωσε, του χρόνου μπορεί και σεις, υπομονή.

          Από κει και πέρα πολύ κακώς κνε, νκα και Λαφαζάνης θεωρούν πως αυτή η συνάντηση έχει κάποια αξία, είναι ένα κατάλοιπο του επίσημου ρεφορμιστικού κομμουνιστικού κινήματος απ όταν υπήρχε και τα 3 κομμάτια του στο σήμερα (ΚΚΕ, ΝΑΡ, Αριστερό Ρεύμα) κακώς ασχολούνται.

          Όχι όμως ότι πρέπει να πάρουμε θέση υπέρ του ευρωατλαντισμού όπως προτείνεις λέγοντας να μην έχουμε σχέσεις με την Ρωσία.

          Κώστας

        11. μέλος του ΝΑΡ

          Κώστα κανεις αργά βήματα. Είδες που τελικά αναγνωρισες πως και η ποδν μαζί με το ρωσικό καπιταλιστικο κρατος κάλεσαν την λαε και η λαε μίλησε σε εκδήλωση του φεστιβαλ με θέμα την επχειρηματικη ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας! Μπράβο! Αλήθεια η λαε γιατί αβανταρει την γεωπολιτική της Ρωσίας; πιστευτε στα αλήθεια πως η σύνδεση της καπιταλιστικής Ελλάδας με την καπιταλιστική ρωσια και η υπαγωγή της πρώτη στη σφαίρα επιρροής της δεύτερης είναι η απάντηση στα δεινα του λαού που προκύπτουν απο την αστική τάξη της χώρας μας και τις εε/ηπα;

        12. μέλος του ΝΑΡ

          Κωστάκη μ η απάντηση στα ελληνο-ευρωατλαντικα μνημονια είναι τα ελληνο-ρωσικοκινεζικα μνημονια;

        13. μέλος του ΝΑΡ

          Και ένα ακόμα φάουλ του Κώστα που προκύπτει απο την ανεπαρκή αντιληπτική του ικανότητα: Κώστα μ δεν γκρινιάζουμε και δεν γκρινιάζουμε επειδή δεν μας κάλεσε η ποδν. Καταγγελλουμε την κρατικοποιηση/επιχειρηματικοποιηση του φεστιβάλ απο ποδν κ ρωσικό κράτος. Μια εξέλιξη την οποία η λαε στήριξε.

        14. Κώστας

          δεν υπάρχει λόγος φίλε μέλος του ΝΑΡ η καπιταλιστική Ελλάδα να έχει σχέσεις μόνο με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, δεν συμφωνώ μαζί σου, ανήκεις στην Δύση.

          τελευταία φορά που κοίταξα στην τρόικα πάντως είδα μέσα τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Αν το να κάνεις εξαγωγές – εισαγωγές με την Ρωσία, το Διεθνές Εμπόριο δηλ, το θεωρείς ίδιο πράγμα με τα μνημόνια δεν ξέρω πως ακριβώς να σου απαντήσω, είναι πράγματα που λέει το Ποτάμι και ο τσίπριζα. Επίσης δεν είδα καμία ΛΑΕ να προτείνει … ρώσικα δάνεια ή κινέζικα δάνεια με όρους συρρίκνωσης του ΑΕΠ, ιδιωτικοποίησεις, ελαστικοποίηση κλπ, αυτό που λέμε μνημόνια δηλ, το να συκοφαντείς χώρους τους οποίους εγώ δεν εκφράζω καν δεν σε τιμάει. Και προφανώς θα σου απαντάω όπως σου αξίζει, στην κολοβή αλεπού που όλες κολοβές τις βλέπει.

          Θα αρκεστώ να πω πως η Ελλάδα είτε είναι σοσιαλιστική, είτε καπιταλιστική, είτε σε “μετάβαση” ειτε ότι θες θα έχει διεθνείς σχέσεις, όλων των ειδών. Προφανώς ειδικά σήμερα που νούμερο ένα θέμα είναι η ρήξη με το μπλοκ ευρωατατλαντισμού και ελληνικού αστισμού, προφανώς θα αξιοποιήσεις τις δυνατότητες αναδυόμενων μπλοκ, αντιθέσεων κλπ. Και προφανώς υπάρχουν μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με αναθεωρητική δράση διεθνώς και άλλες με σταθεροποιητική και προφανώς μια χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν πρέπει, σαν κίνημα αριστερά και κομμουνιστές, να κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους συμμάχους της αστικής της τάξης και άλλες δυνάμεις.

          Σχέσεις με την Ρωσία θα έχεις όπως θα έχεις και με όλους, και με την ΕΕ και με τις ΗΠΑ. Βέβαια τρέχα γύρευε είναι αυτά, δεν είμαστε δα και στον προθάλαμο κάποιας ανατροπής στην Ελλάδα απλά αυτό που λες πως δεν πρέπει ΕΙΔΙΚΑ με την Ρωσία δηλητηριάζει συνειδήσεις, εγκλωβίζει κόσμο στο εδώ που τα λέμε η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι η πατρίδα μας. Αν δεν είναι εφικτή καν μια φυσιολογική διεθνής ένταξη μιας καπιταλιστικής χώρας, δεν είναι εφικτό τίποτα παραπάνω. Ξέρεις τι έλεγε κάποτε ο Κίσινγκερ για την πρώτη κυβέρνηση Παπαντρέα ? Ας κάνει 2 πράγματα στην Ελλαδα, δεν είναι το τέλος του κόσμου, αν δεν αγγίξει την διεθνή θέση της Ελλαδας δεν θα έχουμε πρόβλημα

          Κώστας

        15. μέλος του ΝΑΡ

          Τι λες για την ανακοίνωση χουλιγκάνε “ένας”; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ κάνει η ΝΚΑ. Θα απαντήσεις;

          “…Αντί αυτού, το φετινό Φεστιβάλ μοιάζει με τραγική και ιστορικά προσβλητική φάρσα που βάλει ευθέως τις επαναστατικές κομμουνιστικές δυνάμεις και την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος σαν ανεπιθύμητες στην φιέστα του Ρωσικού κράτους, του τραπεζικού- και όχι μόνο- κεφαλαίου.

          Συγκεκριμένα, ενώ χιλιάδες νέες και νέοι από 170 και πλέον χώρες του κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο για να ανταλλάξουν εμπειρίες γύρω από της κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες στις χώρες τους, αλλά και την ανάγκη παγκόσμιου συντονισμού των δράσεών τους, παράλληλα λαμβάνει χώρα ένα ξεχωριστό πρόγραμμα βασισμένο στην ατζέντα του Ρωσικού Κράτους. Διπλωματικές συναντήσεις, συζητήσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις start up, οικονομικά meeting βαφτίζονται «παράλληλες» δράσεις.

          Η προεδρεία καθώς και η κεντρική επιτροπή της ΠΟΔΝ φέρουν τεράστια ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη εικόνα όπου οι πολιτικές συζητήσεις μοιάζουν να συμβαίνουν στο περιθώριο της διοργάνωσης και οι πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες (μέλη ή και μη της ΠΟΔΝ) που συμμετέχουν, μειοψηφία. Σταδιακά έρχονται στην επιφάνεια όλες οι μεθοδεύσεις που έγιναν, είτε για να αποκλειστούν από πριν, είτε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αυτές οι συμμετοχές.

          Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει τους διοργανωτές, την ηγεσία της ΠΟΔΝ και τις Ρωσικές αρχές που μετατρέπουν ένα πολιτικό φεστιβάλ νεολαίας με αντιιμπεριαλιστικά, δημοκρατικά και αντιπολεμικά χαρακτηριστικά σε μια αυταρχική γιορτή του Ρωσικού Κράτους, των επιχειρήσεων και αποθέωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πρόκληση αποτελεί η πρόσκληση που έχει απευθύνει η Ρώσικη πλευρά για συμμετοχή δεξιών και ακροδεξιών οργανώσεων όπως η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος του Ισραήλ (Likud), Τούρκοι εθνικιστές του κόμματος του Ερντογάν κ.α….”.

    3. μέλος του ΝΑΡ

      Επίσης χυδαιε “ένας”, η ιδια η ποδν ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τον παρεμβατικό ρόλο του ρωσικού αστικού κράτους στο παγκόσμιο φεστιβάλ.

      Reply
      1. ένας

        Α, γι αυτό τον αποδεχτήκατε κι εσείς;
        “Σκούζει ο γάτος…….”!

        Reply
      2. lathranagnostis

        Αφού η ΠΟΔΝ αποδέχεται τον παρεμβατικό ρόλο του ρωσικού αστικού κράτους, τότε γιατί δέχεστε (κατά την δική σου εκδοχή) τις προσκλήσεις της?

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          οπως τα λέει ο σύντροφος από τη ΝΚΑ είναι.

    4. lathranagnostis

      Παιδιά αποφασίστε.
      Ο ένας λέει ότι η νΚΑ αυτοπροσκλήθηκε, ο άλλος λέει ότι προσκλήθηκε κανονικά από την ΠΟΔΝ.

      Reply
      1. ένας νΚΑ

        Θα πάρεις απάντηση από τη νΚΑ σε λίγο, όχι μικροαστική ανησυχία σ/φε…

        Reply
      2. μέλος του ΝΑΡ

        άσε τα σάπια, όπως τα λέει ο σύντροφος από τη ΝΚΑ έγιναν τα πράγματα. Εσείς μπορείτε να απαντήσετε ποια είναι η θέση της ΚΝΕ στο γιατί η ΠΟΔΝ αφήνει το ρώσικο αστικό κράτος να κάνει μπίζνες και γεωπολιτική με τις αντιπροσωπείες στο….Φεστιβάλ; Στα προηγούμενα χρόνια η ΠΟΔΝ και τα ΠΦΝΦ είχαν άλλο προσανατολισμό; Τι έχει αλλάξει; Και τι ρόλο παίζει η νεολαία του ΑΚΕΛ στην επιχειρηματικοποίηση/κρατικοποίηση του ΠΦΝΦ;

        Reply
        1. Ανώνυμα

          Είσαι καλά? Παραληρείς?
          Δύο καταγγελείες από τον Ριζοσπάστη έχουν επισυναφθεί εδώ και ζητάς ευθύνες από την ΚΝΕ? Στην ίδια την αρχική ανάρτηση, ούτε καν αναφέρεται η ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Εσύ είσαι αυτός που ξεκίνησες με τα σχόλιά σου να τους εμπλέκεις. Πήγατε απρόσκλητοι – βρείτε τα με τους Ρώσους! Υποψιάζομαι τι μπορεί να έχει συμβεί, αλλά προς το παρόν τα κρατάω για τον εαυτό μου

        2. μέλος του ΝΑΡ

          Εισαι καλά; παραληρεις; η ΠΟΔΝ εξελισσεται σε αβανταδορο του ρωσικού καπιταλιστικού κράτους ναι η όχι; ΑΝ ναι η κνε τι λέει; Η νεολαία του ακελ τι ρόλο παίζει στην επιχειρηματικοποιηση του πφνφ; για αυτά ο ριζοσπάστης δεν γράφει!

        3. ένας νΚΑ

          Δεν είναι το θέμα μας να τσακωθούμε με το ΚΚΕ κια την ΚΝΕ καταρχήν, αλλά να αναδείξουμε τις σοβαρότατες παρεμβάσεις και τους απαράδεκτους πολιτικούς χειρισμούς των ρωσικών αρχών. Αυτό έκανε η πρώτη και η δεύτερη ανακοίνωση της νΚΑ. Και έρχεται το χθεσινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη και…καταγγέλλει τη ν.ΚΑ! Δηλαδή αλήθεια, τι κόλυμα είναι αυτό; Το δημοσίευμα αυτό είναι προκλητικό και για αυτό χρειάζεται να απαντήσει η ν.Κ.Α. για να μη μένουν σκιές και ακούγονται πολιτικές βλακείες… Όμως σε κάθε περίπτωση προκύπτει το απλό ερώτημα: Η ΚΝΕ συμμετέχει στην ηγεσία της ΠΟΔΝ που είναι η διοργανώτρια αρχή του Φεστιβάλ. Πως να το κάνουμε, έχει ευθύνη αν οι ρωσικές αρχές έχουν τέτοια παρέμβαση και καπελώνουν το φεστιβάλ. Έχει ευθύνη η ΠΟΔΝ, μεγάλη κιόλας. Αντί να καταγγέλελι τη νΚΑ ακι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ… η ΚΝΕ, ας ασχοληθεί με το πως θα ξεμπερδέψει με αυτούς που πήγαν και έκαναν το φεστιβάλ της ΠΟΔΝ φόρουμ νεανικής επιχειρηματικότητας και ΜΚΟ. Τέλος, είναι απίθανο θράσος να αποκλείεις κάποιον (τη ν.Κ.Α.) από την συμμετοχή (από την συγκρότηση της ελληνικής προπαρασκευαστικής επιτροπής συγκεκριμένα), να τον αποκλείει και η ΠΟΔΝ (η ΕΔΟΝ συγκεκριμένα παραπέμποντας στην ΚΝΕ συγκεκριμένα) και μετά να ρωτάς πως πήγε η νΚΑ και γιατί συμμτέχει σε ένα φεστιβάλ νεολαίας. Η ν.Κ.Α. συμμετείχε σε όλα σχεδόν τα αντίστοιχα φεστιβάλ (Αβάνα, Καράκας, κ.α.) χωρίς να είναι μέλος της ΠΟΔΝ (όπως συμμετέχουν και δεκάδες οργανώσεις μη μέλη της ΠΟΔΝ από όλο τον κόσμο πάντα), σπάζοντας τους αποκλεισμούς που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν.

  3. Sou-real

    Διαβαζοντας Ριζοσπαστη μαθαινεις και γεγονοτα που δεν εγιναν ποτε! Οπως την ομιλια Λαφαζανη! Η οποια απλα δεν εγινε ποτε! Αλλο ενα στοιχειο της “αντικειμενικοτητας” και “εγκυροτητας” του δημοσιευματος. Η νΚΑ αποκλειστηκε απο την προπαρασκευαστικη επιτροπη (απο την ΚΝΕ μεσω ΕΔΟΝ) . Την ΚΝΕ, που καταγγελει το Φεστιβαλ οτι απεκλεισε κομμουνιστικες νεολαιες από αλλες χωρες! Αν αυτο δεν ειναι σουρεαλισμος…

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Είναι σουρεαλ… Καταγγελει η ΚΝΕ τον αποκλεισμό άλλων κομμουνιστικών νεολαιων, την ίδια στιγμή που η ιδια, απέκλεισε τη ΝΚΑ. Ρε είναι χαβαλεδες κ υποκριτές…

      Reply
  4. Sou-real

    ..και η οποια ΚΝΕ εβαλε το “χερακι ” της, (παλι μεσω ΕΔΟΝ) ωστε να αποκλειστουν και αλλες νεολαιες (οπως αυτη του ΚΚ των Λαων της Ισπανιας- ωστε να “φερει” τη φραξια που συγκροτηθηκε απο το κομμα αυτο, με τις υψηλες ευλογιες του Περισσου)…

    Reply
    1. lathranagnostis

      Τελικά, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, αρχίζουν να φταίνε και για τα εκτός Ελλάδας…….
      Μ αρέσει!
      Δεν είναι μόνο η αγάπη των φίλων σου που σε προσδιορίζει, αλλά και το μίσος των εχθρών σου!

      Reply
      1. Αντώνης

        Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και νομίζεις ότι θα ξεφύγεις με συνδικαλιές. Κανένας δεν κατήγγειλε και δεν ασχολήθηκε με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, μέχρι που-όπως πάντα- έγραψε την παπαριά που έγραψε στο Ριζοσπάστη. Ως εκεί όλες οι ανακοινώσεις δεν ανέφεραν κανένα ΚΚΕ και καμία ΚΝΕ. Όταν αρχίζεις να λασπολογείς εναντίον άλλων οργανώσεων θα λουστείς και τα αποτελέσματα. Ούτε αγάπη, ούτε μίσος, ούτε εχθρότητες, ούτε φιλίες είναι το θέμα. Πολιτικό είναι αν δεν το κατάλαβες.
        Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ δεν φταίνε για τα εκτός Ελλάδας-αυτά απλά τα ανέχονται- αλλά για τα εντός και τα πριν το φεστιβάλ. Δεν έκαναν ανοιχτή προπαρασκευαστική επιτροπή, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια άλλες οργανώσεις και αγωνιστές, αυτοαναγορεύθηκαν σε ελληνική προπαρασκευαστική επιτροπή αγνοώντας ότι υπάρχουν κι άλλοι (θέλουν δεν θέλουν) και αποκλείοντας τη συμμετοχή της νΚΑ (και άλλων ίσως). Νόμιζαν ότι έτσι θα ξεμπερδέψουν με την παρουσία της νΚΑ κια του ΝΑΡ εκεί. Και όταν μας είδαν με σημαίες, τραπεζάκια, υλικά επαφές και κόσμο στο Φεστιβάλ άρχιασαν να σκούζουν… Έτσι απλά είναι τα πράγματα.

        Reply
        1. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Ε όχι και να λες ότι σκούζουν επειδή σας αφιέρωσε μια γραμμή ο Ριζοσπάστης. Εσείς λόγω ανυπαρξίας ανάγεται σε πρωτεύον θέμα το κάθε τι κάνει η ΚΝΕ. Έγραψε ο Ρ μία σειρά και εσείς 130 χωρίς να διαβάσετε καν το άρθρο από ό,τι φαίνεται. Μην μπερδεύεται το μπόι σας με τον ίσκιο σας.
          Για τα περί προπαρασκευαστικής φαίνεται ότι όντως βοήθησε στο να αποκλειστεί η νΚΑ χωρίς όμως να ξέρω τα επί μέρους των σχέσεων των 2 οργανώσεων.

  5. ...

    και σε αυτό το άρθρο ψέματα από κάτω από τους κνίτες. Στα Φεστιβαλ της ΠΟΔΝ μπορείς να πας κατά άτομο. η αντιπροσωπεία της νΚΑ έτσι πήγε, άσχετο που φτάνοντας εκεί συγκροτήθηκε ως αντιπροσωπεία. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πιστοποίησης από τις ρωσικές αρχές, εκτός από τη βίζα που την έχουν όλοι οι συμμετέχοντες, μαζί και τα μέλη της ΚΝΕ. Από εκεί και πέρα, οι ευθυνες της ΚΝΕ έιναι συγκεκριμένες : συμμετέχει στην ηγεσία της ΠΟΔΝ που οργανώνει το συνέδριο και ανέχεται την αστυνομία που επεμβαίνει ή και συνεργάζεται μαζί της.

    Reply
    1. ένας αλλά όχι του συστήματος

      Kαλό το παραμύθι σας …αλλά δεν έχει δράκο!
      Μοιάζει για αληθινό: Πήγατε σαν τουρίστες, και είπατε ν’ ανοίξετε κι ένα τραπεζάκι, “για να μπολιάσετε κλπ”.
      “Κινηματικός νομαδισμός”, που λέει κι ένας δικός σας, που τον συνηθίζετε.
      Καλό και αρκετά normal φαίνεται.
      Αλλά, οι κατηγορίες είναι χοντρές:
      ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ ως προσκεκλημένοι του… Πούτιν
      Μήπως η καταγγελία γίνεται για …αντιπερισπασμό;
      Μήπως, πράγματι “σκούζει ο γάτος…”;
      Μήπως και η παρουσία στο ΠΦΝΦ, και η “καταγγελία” ανήκει σε έναν “πόλεμο μέχρις εσχάτων εναντίον του ΚΚΕ”, που μάλλον ξεκίνησε το ’89;

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Καλά τα ναρκωτικά που παίρνεις ένας ….του συστήματος”, αλλά σου έχουν κάψει εγκέφαλο.

        α. Η ΝΚΑ ως μια κομμουνιστική οργάνωση νεολαίας, οφείλει να συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ προοδευτικών, αριστερών, κομμουνιστικών νεολαιών. Ετσι, συμμετείχε στα περισσότερα ΠΦΝΦ που διοργανώθηκαν μετά την κατάρρευση του λεγόμενου υπαρκτού, το ’89.

        γ. Η ύπαρξη της “εθνικής προπαρασκευαστικής επιτροπής” για το κάθε ΠΦΝΦ, αυτο το νόημα έχει: Να συγκεντρώσει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που αποδέχονται το πλαίσιο του ΠΦΝΦ και που έχουν αριστερό, κομμουνιστικό προσανατολισμό και όλες μαζί να οργανώσουν την κάθε εθνική αποστολή στο ΠΦΝΦ. Η ΚΝΕ σε συνεργασία με την καπιταλιστική ΕΔΟΝ δεν το έπραξε αυτό. Συγκροτησε την δική της “κομματική επιτροπή” υπό το όνομα “εθνική προπαρασκευαστική”, δεν δέχτηκε κανέναν άλλον, πέρα από τα….μέλη της! Για αυτό και η ΝΚΑ έστειλε απευθείας την αποστολή της στο Σότσι, όπφως κάνει ο οποισδφ΄ξηποτε άνθρωπος που θέλει να ταξιδέψει σε μια οποιαδήποτε χώρα!

        δ. ΤΟ ίδιο το ΠΦΝΦ και η ΠΟΔΝ στην ηγεσία της οποίας συμμετέχει και η ΚΝΕ, έχουν πια, εξαιρετικά προβληματικό πολιτικό προσανατολισμό: Η ΠΟΔΝ, ανέχτηκε αλλά και…συνδιοργάνωσε το ΠΦΝΦ με το ρωσικό κράτος. Του οποίου, οι γεωπολιτικές πιδιώξεις και συμφέροντα, επικάλυψαν εν πολλοίς το ΠΦΝΦ και οδήγησαν το τωρνό 19ο ΠΦΝΦ σε κρατικοποίηση/επιχειρηματικοποίηση. Για τις ευθύνες της ΠΟΔΝ, τσιμουδιά η ΚΝΕ.

        ε. Αναλόγως και η ΛΑΕ. Νομιμοποίησε αυτόν τον εκφυλισμό/συστημικό προσανατολισμό του 19ου ΠΦΝΦ συμμετέχοντας μάλιστα σε συζήτηση με θέμα την….σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας- Ρωσίας!

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.