.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η παρουσίαση της Λαϊκής Ενότητας από τον Π. Λαφαζάνη (Βίντεο)


lafazanis725Γράφει ο kokkiniotis

Δείτε στο πρώτο βίντεο ολόκληρη την παρουσίαση της Λαϊκής Ενότητας που έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής 21/8/2015 σε συνέντευξη τύπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ακολουθούν στα άλλα βίντεο αποσπάσματα από τις απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος του νέου πολιτικού φορέα σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετική με τις κατηγορίες που απηύθυνε ο Α. Τσίπρας προς τους βουλευτές που, όπως είπε, ανέτρεψαν την κυβέρνηση, ο Π. Λαφαζάνης δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν ανετράπη αλλά παραιτήθηκε. «Φοβήθηκε να πάει στη βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε πώς μετριέται και να πούμε όλοι οι βουλευτές, και πρώτα πρώτα του ΣΥΡΙΖΑ τη γνώμη μας. Επομένως να ζητά ανατροπείς δείχνει φόβο, αμηχανία και πανικό. Η κυβέρνηση μπορεί να ανατραπεί αλλά από άλλους λόγους και όχι αυτούς που αναζητά, μπορεί να ανατραπεί επειδή συνομολόγησε μνημόνια. Είμαστε μια δύναμη που στοχεύουμε στην κυβέρνηση, στο να διαμορφώσουμε μια νέα προοδευτική πορεία της Ελλάδας. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια νέα πολιτική χωρίς μνημόνια και λιτότητα. Θα συνεχίσουμε τις καλύτερες παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος τύπου της κοινοβουλευτικής ομάδας Κ. Ήσυχος, ανέφερε σε άλλη συνέντευξη ότι η Λαϊκή Ενότητα θα υπερασπιστεί το αρχικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο υπέστη πλήρη μετάλλαξη τους τελευταίους μήνες.


………………
Ερώτηση σχετικά με το αν η πρόταση που θα παρουσιάσει η Λαϊκή Ενότητα περιλαμβάνει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Ο Π. Λαφαζάνης κατήγγειλε αρχικά την ωμή παρέμβαση Γιούνκερ, Μέρκελ κλπ: «Αυτές οι εκλογές θα διευρύνουν τη στήριξη στο 3ο μνημόνιο», είπαν. Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια, απάντησε ότι στόχος είναι η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και, αν χρειαστεί, στην προσπάθεια αυτή, θα φύγουμε και από την Ευρωζώνη. Σε όλη τη συνέντευξη πάντως, απέφυγε να μιλήσει για έξοδο από ή ρήξη με την ΕΕ.


……………..
Απάντηση στην ερώτηση για το οικονομικό πρόγραμμα του νέου φορέα:


………
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται η Λαϊκή Ενότητα να συνεργαστεί με μνημονιακές δυνάμεις και παράλληλα απευθύνει ενωτικό κάλεσμα στις άλλες δυνάμεις της αριστεράς:Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Η παρουσίαση της Λαϊκής Ενότητας από τον Π. Λαφαζάνη (Βίντεο)"

Λαϊκή Ενότητα / Unidad Popular

wpDiscuz