.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η κυβέρνηση σε καλεί: Γίνε κι εσύ ρουφιάνος, μπορείς!


samΦοιτητές, νοικοκυρές, ακόμα και τουρίστες φέρεται να σκοπεύει να επιστρατεύσει το υπουργείο Οικονομικών για την «εθνική» μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή.

Αυτό τουλάχιστον διέρρευσε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποια διάψευση από πλευράς της κυβέρνησης.

Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε αναφέρει τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι δεν θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή «εάν δεν υπάρξει κάποιος φόβος σε οποιονδήποτε πωλεί αγαθά και υπηρεσίες χωρίς αποδείξεις, ένας φόβος ότι ο επόμενος πελάτης δεν θα δουλεύει στην εφορία».

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για ένα οργουελικής έμπνευσης σχέδιο, που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε να εισηγηθεί.

Προσπαθεί να εμφυσήσει στην ελληνική κοινωνία την ρουφιανιά, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, που ανάγεται σε εθνικό στόχο.

Και είναι σαφές ότι το σύγχρονο φορολογικό κυνήγι μαγισσών δεν αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, που φοροδιαφεύγει νόμιμα με χίλιους δυο τρόπους (ενδεικτικές οι προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, για τις οποίες δεν έχει ακουστεί «κιχ» από την «αριστερή» κυβέρνηση), ούτε τα ανώτερα μεσαία στρώματα (ιδιοκτήτες μπαρ σε τουριστικές περιοχές, νυχτερινών κέντρων, εστιατορίων, «γιατροί του Κολωνακίου» κ.ά.), που διαπλέκονται με χίλιους τρόπους με τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, αλλά τα εναπομείναντα μικρομάγαζα και τους διάφορους τεχνίτες (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ) που βρίσκονται ένα βήμα πριν τον αφανισμό από τη δυσβάσταχτη φορολογία.

Δεν είναι μόνο ένα ξεκάθαρα ταξικό μέτρο, για την εμπέδωση της φοροεπιδρομής στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και την αποπληρωμή των «δόσεων» στους κάθε λογής τοκογλύφους (όπως συνέβη σήμερα).

Είναι και μια ηθικά κατάπτυστη πρόταση που αποτελεί ντροπή για μια κυβέρνηση και ένα κόμμα που υποτίθεται ότι προέρχεται από την Αριστερά.

Και επειδή τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν αλλά το ρουφιάνο κανείς, όποιος εμπλακεί στην εμπέδωση της φοροεπιδρομής της κυβέρνησης θα αντιμετωπίσει την οργή του λαού.

Γ.Μουρ.

Υ.Γ.:Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

10 Σχόλια στο "Η κυβέρνηση σε καλεί: Γίνε κι εσύ ρουφιάνος, μπορείς!"

Σταμάτης Μ.

…Πρώτη φορά αριστερά!

Ανώνυμα

πω πω ενδιαφέρον για τα μικρά αφεντικά. Πως το λέτε τα μικροαστικά συμφέροντα μπροστά; Ο Μαρξ έγραφε ότι ¨το εμπόριο είναι νόμιμη κλεψιά¨. Οι ¨συνεχιστές¨ του μας ζητάνε να αποδεχθούμε και την παράνομη κλεψιά των μικροεμπόρων. Καλά κρασιά και ταξικά και χωρίς απόδειξη.

Ηλέκτρα

…. vertigo

κίμων Ρηγόπουλος

Αυτό κατάλαβες ανώνυμε σχολιαστή; Από τον μπλαζέ Βαρουφάκη μέχρι την καθαρή και ανόθευτη ρουφιανιά μεσολαβεί ο μέσος ανθρωπάκος. Και είσαι εσύ αυτός ο μέσος ανθρωπάκος. Τσιτάρεις και τον Μαρξ για να αισθανθείς ότι η συνείδηση φυτού που διαθέτεις νομιμοποιείται κατά τας γραφάς.

Ανώνυμος

Ειδικότητα: Βαρουφιάνοι…

Ανώνυμα

φρόντισε μόνο επώνυμε σχολιαστή να προστατεύσεις τα μικρά αφεντικούλια και όταν απασχολούν με μαύρη εργασία, απλήρωτους και με τσαμπουκάδες.

Χρήστος Παπαϊωάννου

άγνωστε ανώνυμε φίλε, μου φαίνεται ότι είσαι εμπαθής και εκτός θέματος:
1./ ούτε ο αρθρογράφος, ούτε ο επώνυμος σχολιαστής υπερασπίζονται τα μικρά αφεντικά, όπως προσπαθείς να μετατοπίσεις τη συζήτηση
2./αντίθετα εσύ παραγνωρίζεις ότι υπάρχει φοροδιαφυγή και από ‘ανώτερα οικονομικά στρώματα’, περί της οποίας δεν χρειάζονται καλυμμένοι οικονομικοί ‘πράκτορες’
3./ δε μας λες την άποψή σου για τη ρουφιανιά, απλά επιτίθεσαι σ’ αυτούς που την επικρίνουν
4./ ο μόνος που ‘προστατεύει’ (για να χρησιμοποιήσω την ορολογία σου) κάποιους με την επιχειρηματολογία του, είσαι εσύ…
δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς

fotis

Τι άλλο θα ακούσουμε; μέχρι και υπεράσπιση του χαφιεδισμου και της υποταγήςστα ααφεντικά του ευρωπαϊκού και ελληνικού κεφαλαίου στο όνομα της πουλάς ταξικής στάσης. ..πόση ακόμη υποκρισία και ανοησία;

Ανώνυμα

Μην περιμένεις απ’ τους μικροαστούς ανταρσυους να σε καταλάβουν…

Ανώνυμα

Καλό πράγμα η κριτική και η πολεμική θα έλεγα.Όμως η αριστερή κριτική σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ταυτίζεται με την κριτική που κάνει η Ν.Δ.
Όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί την ανάγκη να φορολογηθούν οι μεσαίοι που αποτελούν το ένα τέταρτο του ελληνικού πληθυσμού και είναι γνωστό σε όλους μας πως φοροδιαφεύγουν και κλέβουν και το ΦΠΑ .
Το σίγουρο είναι οτι ο φορολογικός μηχανισμός που υπάρχει είναι μηχανισμός της μίζας και της αρπαχτής, συμβεβλημένος με τα γνωστά συμφέροντα και πρέπει να αλλάξει.Η μεγαλύτερη μάζα των φορολογικών υπαλλήλων πρέπει να μπει σε διαθεσιμότητα και να ελεγχθεί. Βέβαια δεν πιστεύουμε ότι ο Συριζα έχει τέτοια διάθεση.Γι αυτό οδηγείται σ’αυτές τις γελοίες προτάσεις.

wpDiscuz