.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δήμαρχοι της Αριστεράς προχωρούν σε προσλήψεις με πεντάμηνα


ΟΤΑΞεκινούν οι προσλήψεις με πεντάμηνα μέσω ΟΑΕΔ στους περισσότερους δήμους της χώρας. Ωστόσο και δήμαρχοι της αριστεράς προχωρούν στην πρόσληψη «ωφελούμενων».

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βύρωνα Α. Κατωπόδης προχώρησε στην επικαιροποίηση του αιτήματος της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Ν. Χαρδαλιά, για 87 προσλήψεις με 5μηνες συμβάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Βύρωνα «η δημοτική αρχή θα επικαιροποιήσει το αίτημα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για χρησιμοποίηση προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας, δηλαδή για 87 προσλήψεις με 5μηνες συμβάσεις, με εργαζόμενους που η κυβέρνηση προκλητικά ονομάζει «ωφελούμενους». Δηλώνοντας ότι ’’Δεν συμφωνούμε με αυτές τις μορφές εργασιακών σχέσεων, άλλα δυστυχώς έτσι όπως έχουν τα πράγματα…’’».

Σε προσλήψεις πενταμηνιτών προχωρά και ο Δήμος Πάτρας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις πρώτες αντιδράσεις, στη θετική ως τώρα πορεία της Δημαρχείας του Κ. Πελετίδη. Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων ζητά «ματαίωση της πρόσληψης της πεντάμηνης ωφελούμενης εξαθλίωσης και καταστροφής της εργασίας» και καλεί τον Δήμαρχο Πελετιδη «να κάνει πράξη τις μαχητικές – αγωνιστικές θέσεις που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στον εξευτελισμό της εργασίας (πενταμηνίτες)».

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Την στιγμή που η Συγκυβέρνηση – Τρόϊκα γενικεύει την επίθεση της για 6.500 απολύσεις, την ίδια στιγμή προωθεί μέσω ΟΑΕΔ την πρόσληψη πεντεμηνιτών με μισθούς 489 € για τους άνω τω 25 χρόνων και 420 € για τους κάτω των 25, χωρίς άδειες & αναρρωτικές χωρίς δικαιώματα.
Αποδεικνύεται έτσι ότι το ζητούμενο για το πολιτικοοικονομικό σύστημα είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Δεν μιλάμε για εργασία αλλά για ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ!!!
Δεν μιλάμε για μισθούς αλλά για ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ!!!
Δεν τους ενδιαφέρει ποιο θα είναι το Δημοσιονομικό κόστος αρκεί να καταφέρουν να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στο Δημόσιο. Την εργασία χωρίς Σύμβαση, βοηθήματα της Ε.Ε. αντί για μισθούς, την εργασία χωρίς δικαιώματα γενικότερα.
Αυτή η κατεύθυνση υπηρετήθηκε πιστά όλα τα προηγούμενα χρόνια από την ΚΕΔΕ και σχεδόν από όλους τους Δημάρχους, με το επιχείρημα «τι να κάνουμε; είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε ένα κομμάτι ψωμί», αφήνοντας έτσι στα συρτάρια της υπηρεσίας ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Άλλωστε η πρόσληψη των πενταμηνιτών εξυπηρετούσε και τις δικές τους ρουσφετολογικές εκτός των άλλων επιδιώξεις.
Δυστυχώς όμως και οι νέες Δημοτικές Αρχές υπακούοντας στην ίδια λογική σπεύδουν να δώσουν ιδεολογικό και πολιτικό άλλοθι στην παραπαίουσα Κυβέρνηση και στο ιδεολογικό πολιτικό σύστημα που υπηρετεί, με την πρόσληψη πενταμηνιτών, την πιο εξευτελιστική και υπερεκμεταλευτική μορφή εργασίας που υπάρχει.
Καλούμε τον Δήμαρχο, όπως ήταν αρωγός στην «Αξιολόγηση και τον Επανέλεγχο των συμβάσεων» σ΄ένα κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, για την ματαίωση των προγραμμάτων ελαστικής – εξευτελιστικής εργασίας, γιατί αυτή η εργασία στοχεύει στην ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Διάλυση που είναι προϋπόθεση για την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.
Να κάνει πράξη τις μαχητικές – αγωνιστικές θέσεις που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στον εξευτελισμό της εργασίας (πενταμηνίτες).
Περιμένουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πάτρας, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ που θα έχει ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ χαρακτηριστικά και θα φθάνει στις ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με τις παραπάνω πολιτικές.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που της δίνει η νομοθεσία και:
• να προγραμματίσει ΤΩΡΑ την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αναλογικά με τις συνταξιοδοτήσεις
• να προβεί άμεσα σε προσλήψεις αορίστου χρόνου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες αφού δεν βαρύνουν το κρατικό προϋπολογισμό και
• τέλος αφού υπάρχουν άμεσες ανάγκες και για να μη διαλυθούν οι υπηρεσίες του Δήμου ως έσχατη λύση να προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου που αμείβονται όμως με ΜΙΣΘΟ και όχι με ΒΟΗΘΗΜΑ της Ε.Ε.. Αμείβονται με τη σύμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν & οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΜΙΣΘΟ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Το Δ.Σ.

Σ.Κ.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

6 Σχόλια στο "Δήμαρχοι της Αριστεράς προχωρούν σε προσλήψεις με πεντάμηνα"

αλήθειας

μάααααλιστα!!! είδατε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ ότι οι θέσεις των κομμάτων όταν γράφονται για να μείνουν στα χαρτιά, ΠΟΣΗ ΖΗΜΙΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;;

– ΔΕν είναι εμμονή ότι σε καπιταλιστικό πλαίσιο ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ. Είναι πολύ δύσκολο να δράσει ουσιαστικά μια αριστερή δημοτική Αρχή. Ελπίζω να το καταλάβουν τόσο οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι συντροφοι του ΚΚΕ. Στα λόγια μπορείς να λές ό,τι θες: Για λαϊκές συμμαχίες/εξουσίες, για ανατροπές των μνημονίων για, για. Στην πράξη όμως, ή λαμβάνεις την απόφαση εφόσον εκλεγείς δημοτική Αρχή ότι θα πας την σύγκρουση με το κεντρικό κράτος, την κυβέρνηση και την ΕΕ ως το τέλος, ή παράτα τα καλύτερα. Και αυτό ισχύει τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για το ΚΚΕ.

Ανώνυμα

Εγώ από την άλλη θεωρώ απαράδεκτη την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μου θυμίζει την εικόνα της γαλέρας που τραβάνε κουπί οι σκλάβοι (εδώ οι μόνιμοι υπάλληλοι) και γύρω γύρω στο πέλαγος υπάρχουν ναυαγοί που ζητάνε ένα σωσίβιο (εδώ είναι τα 2.500€ που θα πάρουν οι 5μηνήτες). Δηλαδή τα χρήματα του μισθού του μόνιμου είναι δικά μας ενώ των 5μηνητών είναι της ΕΕ. Νομίζω ότι είναι ύβρις προς την κοινωνία που υποφέρει να μπλοκάρονται σήμερα τέτοιες διαδικασίες. Λες και μπορεί να κάνει προσλήψεις μέσα στο επόμενο έτος ο κάθε δήμαρχος και ειδικά της Αριστεράς! Μιλάει για ρουσφετολογική εξυπηρέτηση των 5άμηνων (που τέτοια είναι) αλλά ξεχνάει ότι το 90% των μελών έγιναν δημοτικοί υπάλληλοι περνώντας από τον ίδιο δρόμο του ρουσφετιού. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ εκαναν οι δήμαρχοι που θα πάρουν αυτούς του εργαζόμενους να καλύψουν καμιά τρύπα, να προσφέρουν κάτι ως αλληλεγγύη στην κοινωνία μέσω των υπηρεσιών του δήμου (εδώ θα δοκιμαστεί ένας δήμαρχος της αριστεράς, πως θα μπορέσει να κατευθύνει αυτούς τους εργαζόμενους σε κοινωνική προσφορά).

Ανώνυμα

Σε ποια ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεσαι; Στο άρθρο υπάρχει μια του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ. Τα ίδια περί απαράδεκτων κτλ θα τόλμαγες να πεις και στη συνέλευσή τους;
Η θέση «θα δοκιμαστεί ένας δήμαρχος της αριστεράς, πως θα μπορέσει να κατευθύνει αυτούς τους εργαζόμενους σε κοινωνική προσφορά», από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται;;;;

Ανώνυμος

Λέτε να μας προέκυψε και νεοφιλελεύθερη τάση ΣΥΡΙΖΑ;!

anergos

αναδημοσιευτηκε και εδω http://anergoigeitonion.espivblogs.net/
για περισσότερες πληροφοριες εναντια στο δουλεμποριο της 5μηνης κοινωφελους σκλαβιας εδω
http://anergoigeitonion.espivblogs.net/category/ενοικιαζόμενη-κοινωφελής-εργασία/

απο οσο θυμαμαι ομως δεν ειναι και κατι καινουριο. Ο δημος νεας ιωνιας που υποστηριζεται απο τον συριζα κανει τετοιες προσληψεις απο τοτε που ξεκινησαν αυτα τα προγραμματα. Στελεχος του συριζα μαλιστα οπως στη μυτιλήνη ειναι μπλεγμενη στην ιδρυση ΜΚΟ-εταιρειας ενοικιαζομενης εργασιας

Ανώνυμα
Οι δήμαρχοι της αριστεράς να μην εφαρμόσουν μνημονικές πολιτικές και ελαστικές σχέσεις εργασίας στους δήμους. Τα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελής εργασίας είναι η πιο ακραία μορφή εκμετάλλευσης όσων αναζητούν εργασία. Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι δήμαρχοι της αριστεράς είναι μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους , τα σωματεία να πρωτοστατήσουν να δημιουργηθεί ένα κίνημα υπεράσπισης της σταθερής εργασίας με μισθό με αξιοπρέπεια. Να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι μέσα από συλλογικές συμβάσεις. Στα προγράμματα αυτά έχουμε πλήρη καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων. Οι δήμαρχοι οφείλουν να είναι συνεπείς με αυτά που έλεγαν προεκλογικά, να μην εφαρμόσουν πολιτικές που καταγγέλλουν. Για να βρουν δουλειά οι άνεργοι χρειάζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις σταθερής εργασίας. Για να ασκηθούν πολιτικές με κοινωνικό θετικό πρόσημο για το λαό στις τοπικές κοινωνίες χρειάζεται προσωπικό στους δήμους, να γίνουν προσλήψεις σταθερής μόνιμης εργασίας. Με την ασπιρίνη δεν αντιμετωπίζεται ο καρκίνος. Τα πεντάμηνα, τις δίμηνες συμβάσεις κλπ, ανακυκλώνουν την ανεργία, δεν αποτελούν απάντηση στον εφιάλτη της ανεργίας. Κίνημα αντίστασης, ρήξης και ανυπακοής για να ανατραπούν αυτές οι βάρβαρες πολιτικές χρειάζεται και οι δήμαρχοι σε αυτό πρέπει να συμβάλουν. Να μην υλοποιήσουν την πολιτική της συγκυβέρνησης γιατί εάν κάνουν κάτι τέτοιο προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες στο κίνημα και την αριστερά. Χρήστος… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz