.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δήλωση Αντώνη Νταλακογεώργου, σχετικά με την συμφωνία της κυβέρνησης στο EUROGROUP


ntalakogeorgosΗ συμφωνία που επιτεύχθηκε στο EUROGROUP στις 20/2/2015 συνιστά μια αρνητική εξέλιξη για την χώρα, τον λαό, τους εργαζομένους. Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμφωνία η οποία αποτελεί de facto και de jure παράδοση της χώρας μας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας στους τοκογλύφους δανειστές. Η 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης οδηγεί την χώρα στην:

• Συνέχιση της εποπτείας από Ε.Ε – Δ.Ν.Τ – Ε.Κ.Τ

• Αποδοχή των πρωτογενών πλεονασμάτων (αδιευκρίνιστο το ποσοστό για το 2015)

• Ουσιαστική αποδοχή για το νέο μνημόνιο νούμερο 3 (Η δανειακή σύμβαση που παρατείνει το μνημόνιο είχε χαρακτηρισθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως αποικιοκρατική!!!)

• Υπονόμευση της προσπάθειας για την διαγραφή του χρέους (ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά επαναλάμβανε για κούρεμα τουλάχιστον του 60%)!!

• Αναστολή και αυτών των ελάχιστων δεσμεύσεων που εξαγγέλθηκαν στην Θεσσαλονίκη. (Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει από την συμφωνία εάν θα υπάρξει υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων για την ανθρωπιστική κρίση).

Το σημαντικότερο στοιχείο της νέας δανειακής σύμβασης είναι ότι η κυβερνητική πολιτική τίθεται κάτω από απόλυτο και ασφυκτικό έλεγχο των θεσμών (κομισιόν – Ε.Κ.Τ – Δ.Ν.Τ) αφού στο κείμενο υπάρχει ρητή αναφορά «όχι στις μονομερείς ενέργειες»!!!

Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε και συμφώνησε με το πλαίσιο συμφωνίας του EUROGROUP. Στην συνέχεια διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες μιλούσαν για «έντιμο συμβιβασμό» ή ότι «κερδήθηκε μια μάχη και μπροστά μας έχουμε τα δύσκολα». Ταυτόχρονα οι ίδιοι, σε αντίθεση με τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις, βάζουν πλέον τον πήχη των προσδοκιών ακόμη πιο χαμηλά εστιάζοντας ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές μισθών και συντάξεων ή περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ κ.λπ…..

Προφανώς επιχειρείται ο εξωραϊσμός της απαράδεκτης συμφωνίας για την οποία έχουμε την πεποίθηση ότι δένει «χειροπόδαρα» την χώρα μας, την κυβέρνηση και την διακηρυγμένη πολιτική της, ενώ υπονομεύεται και η όποια θέληση υπήρξε για κούρεμα του δυσβάστακτου και μη βιώσιμου χρέους της χώρας μας από την διαγραφή του οποίου εξαρτάται το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Η έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου, η μη αξιοποίηση της δραστήριας λαϊκής συμμετοχής και η απόλυτη παραδοχή του ευρωμονόδρομου διαμόρφωσαν ένα αρνητικό αποτέλεσμα που οι συνέπειες θα πέσουν για άλλη μια φορά στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων με την διατήρηση των πολιτικών της λιτότητας, των περικοπών και της φτώχειας.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα (και ευρύτερα τα κοινωνικά κινήματα) δεν πρέπει να παγιδευτεί σε αυτή την πολιτική ούτε να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις ότι αυτή η συμφωνία δεν θα έχει επιπτώσεις στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, την νεολαία, στα φτωχά λαϊκά στρώματα κ.λπ.

Η χώρα μας εάν δεν διαγραφεί το χρέος θα είναι υπό καθεστώς εποπτείας, αξιολογήσεων, επιτηρήσεων και ασφυκτικών ελέγχων από τους λεγόμενους πλέον θεσμούς και οι πολιτικές θα αποφασίζονται από το Δ.Ν.Τ, την Ε.Κ.Τ και την κομισιόν!!!

Οι εργαζόμενοι και τα κινήματά τους πρέπει να αντιδράσουν, να κινητοποιηθούν, να οργανώσουν συντονισμένα την πάλη τους ενάντια στην ασυμβίβαστη για τα λαϊκά συμφέροντα συμφωνία κυβέρνησης και EUROGROUP.

Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει την προσήλωσή της στο μονόδρομο του ευρώ θα οδηγήσει την χώρα στην υποταγή και τον λαό στην ταπείνωση.

Αντώνης Νταλακογεώργος

Υ.Γ. Η δήλωση του αγωνιστή της αριστεράς Μανώλη Γλέζου για το «ψάρι που βαπτίζεται κρέας» καθώς και η δημόσια συγνώμη στον ελληνικό λαό είναι μια αυθεντική, ειλικρινής και έντιμη αποτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται με τους κυβερνητικούς χειρισμούς όπου όμως δεν φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάσει τα τετελεσμένα σε επίπεδο κυβέρνησης.…. Η μόνη λύση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην χώρα είναι είτε το φιλικό διαζύγιο είτε η ρήξη με την ευρωζώνη. Αυτό απαιτείται να σχεδιασθεί, να προγραμματισθεί και συγκροτημένα να υπάρξει η απαιτούμενη ενημέρωση του λαού και τελικά ο ίδιος να πάρει τις αποφάσεις του για το μέλλον του…

Ο Αντώνης Νταλακογεώργος είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, μέλος της Ε.Ε της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου ΠειραιάΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 65.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

4 Σχόλια στο "Δήλωση Αντώνη Νταλακογεώργου, σχετικά με την συμφωνία της κυβέρνησης στο EUROGROUP"

Ανώνυμα

Άλλος ένας ΣΥΡΙΖΑίος που πέφτει απ’ τα σύννεφα. Βρέχει ΣΥΡΙΖΑίους τις τελευταίες μέρες ρε παιδί μου, μυστήρια πράματα… Γλέζος, Σακοράφα, Λαπαβίτσας κοκ. Ούτε μια παραίτηση όμως, για δες…
Ρε σεις, δεν αφήνετε το δούλεμα λέω γω; Θεωρείτε τον κόσμο τόσο χαζό που θέλετε να πιστέψει ότι ήσασταν τόσο «αθώοι» που δεν ξέρατε τι σημαίνει το πλαίσιο που είχατε αποδεχτεί (ΕΕ-ΝΑΤΟ-«υγιής επιχειρηματικότητα»-«το κράτος έχει συνέχεια» κλπ). Το πρότζεκτ προφανώς είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της μετάβασης από το «αντιμνημόνιο» στο μνημόνιο Ν.3, ώστε να περιοριστούν και οι απώλειες δυσαρεστημένων απ’ το μαντρί…
(ΑΝΤΑΡΣΥοι, οι «αντικαπιταλιστικές» σας παρεμβάσεις στις φιλοκυβερνητικές πλατείες δημιούργησαν ήδη τα πρώτα ρήγματα! Ευκαιρία να διευρύνετε το «αντικαπιταλιστικό» σας μέτωπο με νέες δυνάμεις! Άντε και μετά τον Αλαβάνο, με το καλό και με Γλέζο, Νταλακογιώργο και τα άλλα παιδιά!!)

Μανόλης Αθανασίου
ΚΚΕ εμφορούμενο μου μοιρίζει το σχόλιό σου. Πολύ «αφ’ υψηλού» κριτική και …πολύ μακριά από τα γεγονότα (μη λερωθούμε κιόλας από κάτι …αριστεριστές ΑΝΤΑΡΣΥΟΥΣ ή ρεφορμιστές ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ). Καλύτερα τα ερωτήματα για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ του ΚΚΕ στις εξελίξεις να τα απευθύνεις στον Περισσό. Εμείς (ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να εξηγούμαι…) καλούμε αύριο στο Σύνταγμα και σε όλες τις Κεντρικές Πλατείες μεγάλων πόλεων ανά την Ελλάδα, ενάντια στο ξεπούλημα του Eurogroup (που – πράγματι – δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία και – εμάς τουλάχιστον – δεν μας εξέπληξε) και το επερχόμενο Μνημόνιο Νο.#3 [με ή …χωρίς βαζελίνη, όπως προτιμάς]. Τώρα, για τις υφιστάμενες συμμαχίες (π.χ. ΜΑΡΣ) ή τις όποιες (ονειρώξεις σου, κατ’ αρχήν – η ιστορία θα δείξει) μελλοντικές, εμείς ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΔΙΩΧΤΕΣ… Χίλιοι καλοί χωράνε, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη και στην άποψή μας και στις αρχές – πρόγραμμά μας και στην …κοινή λογική !!! Και γιατί οι συνειδήσεις των ανθρώπων δεν είναι κάτι στατικό, ιδιαίτερα σε καθεστώς κρίσης… Εσείς που προτιμάτε να βάζετε στατικά ΤΑΜΠΕΛΕΣ σε ανθρώπους, χαρακτηρίζοντάς τους έτσι στον ΑΙΩΝΑ τον ΑΠΑΝΤΑ, θα πρέπει να προβληματιστείτε γιατί το ιστορικό ΚΚΕ μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει και περισσότερο σε μία θρησκευτικού τύπου σέκτα που πρεσβεύει …λαϊκές οικονομίες / εξουσίες χωρίς ανατροπή… Διαβάστε περισσότερα »
Ηλέκτρα

Από τη 2η παράγραφο μέχρι και το τέλος, επιδεικνύεις συγκεκριμένο ήθος, δεχόμενος κάποιος ότι στην 1η κάνεις σαρκαστικό χιούμορ.
Σας είναι τόσο εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπώνετε τις απόψεις σας με πολιτικό λόγο και τρόπο;

Ανώνυμα
(αν και ξεφεύγουμε απ’ το θέμα της ανάρτησης) έβαλες διάφορα που χρήζουν απάντησης- 1. Γενικώς η αντιΚΚΕ επιχειρηματολογία σας ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κοινή με του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ίσως θα ‘πρεπε να σε προβληματίζει, αλλά δεν το βλέπω 2. Στο προκείμενο: τα περί «απόλυτης ανυπαρξίας» μάλλον αποτελούν ευσεβείς πόθους σας- κοντός ψαλμός αλληλούια άλλωστε, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7ΜΜ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ δίνεται η πρώτη απάντηση του Κόμματος στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φαντάζομαι αν έμπαινε νωρίτερα, θα μας είχατε φάει τα αυτιά ότι το ΚΚΕ βιάζεται να κάνει αντιπολίτευση, οπότε κάτι θα σας έφταιγε πάλι 3. Για τα καλέσματά σας στις φιλοκυβερνητικές τάχα αυθόρμητες διαδηλώσεις που όλως τυχαίως υποστηρίζονταν απ’ όλα τα αστικά ΜΜΕ (τόσο «επικίνδυνες» ήταν για το σύστημα, όπως και οι «πλατείες» του 2011-παράλληλα εκκολαπτήρια αφενός της νέας σοσιαλδημοκρατίας και αφετέρου των ναζιστοειδών) τι να πει κανείς; – Ότι κάνατε μούγκα για την κυβέρνηση και τα ρίχνατε όλα στην ΕΕ-Μέρκελ (ούτε καν στο ΔΝΤ!) μην τυχόν και δε γλείψετε τα πιο καθυστερημένα αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ; – Ότι παίρνατε θέση στις ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες »μερκελιστών»-«ομπαμιστών» με το μέρος των δεύτερων, όπως και ο μεγάλος σας αδερφός ΣΥΡΙΖΑ (που απλά τυχαίνει να εκπροσωπούν και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz