.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πανθρακικό συντονιστικό για τη δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

02/03/2019 | 17:00

Πανθρακικό συντονιστικό για τη δημιουργία αντικαπιταλιστικού σχήματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 5μμ, στην Κομοτηνή

Οι φετινές περιφερειακές εκλογές διεξάγονται ενώ διανύουμε ήδη μια δεκαετία μέσα στην κρίση του σύγχρονου καπιταλισμού. Είναι πλέον σίγουρο πως η προοπτική για την εργατική τάξη οποιαδήποτε κι αν είναι η συνθήκη, με μνημόνια ή χωρίς, δύσκολα φαντάζει φωτεινή. Εν αντιθέσει τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση για το κράτος και τα εκάστοτε αφεντικά που υποβάλουν την εργατική τάξη σε ακραίες θυσίες για να διασφαλιστεί ο ομαλός τρόπος λειτουργίας του συστήματος που περιφρουρούν.

Η κρίση λοιπόν δεν ήταν ένα διάλειμμα σε μια «τέλεια» πραγματικότητα αλλά μια κατάσταση που ήρθε για να μείνει, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την σαθρότητα του καπιταλιστικού συστήματος.

Θα μπορούσε μέσα σε μια τέτοια κατάσταση η ο λαϊκός παράγοντας όντως να συμμετέχει, να παίζει ρόλο και να ελέγχει την τοπική εξουσία από αυτόν για αυτόν;

Φυσικά και μπορεί, με συνελεύσεις που θα οργανώνονται από τους ίδιους τους κατοίκους, τους εργαζόμενους στην περιφέρεια, τους εκπαιδευτικούς και την νεολαία της περιοχής. Τόσο οι πολιτικές δυνάμεις όσο και οι ανένταχτες φωνές πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτές τις συνελεύσεις και όλες οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να μπαίνουν στην κρίση του λαού, που βιώνουν την καταπίεση αλλά και μπορούν να πάρουν ενεργά την κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν τις συνθήκες στην περιοχή.

Καλούμε λοιπόν το Σάββατο 2/3 στις 5 μ.μ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής σε πανθρακικό συντονιστικό για τη συγκρότηση αριστερού αντικαπιταλιστικού μετώπου για την δημιουργία περιφερειακού σχήματος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
………………………………………………………………………………………………………………………………………
Το κείμενο στα τουρκικά:

Antikapitalistlerden Eyalet seçimleri için Antikapitalist Sol Cephe’ye katılma çağrısı

Eyalet genelindeki antikapitalistler, önümüzdeki yerel seçimlerde Doğu Makedonya – Trakya eyaleti için Antikapitalist Sol liste kurmak için Cumartesi akşamüzeri Gümülcine’de toplanıyorlar.

Tiken’in haberine göre, çeşitli sol örgütler ve bağımsız sosyalistlerin içinde yer aldığı bir grup antikapitalist, önümüzdeki yerel seçimlerde Doğu Makedonya – Trakya eyaletinde antikapitalist sol cephe oluşturma çağrısında bulundu.

Eyalet için hep birlikte, ortak bir sol program ekseninde cephe oluşturma çağrısında bulunan antikapitalistlerin, Rodop ili toplantısı geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşmişti. Doğu Makedonya – Trakya bölgesel toplantısı ise yarın (Cumartesi) akşamüzeri saat 17:00’da Gümülcine İşçi Merkezi’nde (eski Rex Sineması yanı) gerçekleşecek.

Toplantı halka açık olup, herkes davetlidir.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
02/03/2019
Ώρα:
17:00
Κατηγορία Εκδήλωση: