.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ν. Σμύρνη, «Λαϊκή στέγη – SOS»: Συνέλευση της Πρωτοβουλίας

20/09/2017 | 19:30

Συνέλευση Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Θεατράκι Πλατείας Καρύλλου

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, εκεί που κάθε Τετάρτη δεκάδες και εκατοντάδες διαδηλωτές στήνουν φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζών για αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και μικρής περιουσίας.

Είναι το φάντασμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που χρησιμοποιείται ως φόβητρο απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη μαζικοποίηση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, ως αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητάς του και γενικότερα της δυνατότητας να υπάρχουν νίκες σε μια περίοδο που αμφισβητείται κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα.

Με το 4ο μνημόνιο, καθώς και το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την τροπολογία που κατακαλόκαιρο πέρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, προσπαθούν να εφαρμόσουν με ταχύτατους ρυθμούς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Επιδιώκουν και το δηλώνουν ξεδιάντροπα μια διαδικασία πιο εύκολη, γρήγορη και προσοδοφόρα (για τους τραπεζίτες ασφαλώς) και ταυτόχρονα να ξεπεράσουν το σκόπελο του κινήματος, αφού όπως φαντάζονται δεν μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τα γραφεία και τον υπολογιστή των μεγαλοσυμβολαιογράφων, όπου «εν κρυπτώ και παραβύστω» θα διεξάγοται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο μαύρα. Το κίνημα αντιστέκεται και, αν όλοι προσπαθήσουμε, μπορεί να δυναμώσει και να γίνει αποτελεσματικότερο.

Μια σειρά Συλλόγων συμβολαιογράφων αποφασίζουν την αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι τις αρχές Οκτώβρη και τη μη συμμετοχή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην χρηματοδότηση της σχετικής πλατφόρμας. Η πλειοψηφία των συμβολαιογράφων, που μικρή (έως καμία) σχέση έχει με τους πλειστηριασμούς, πιεσμένη από τον ανυποχώρητο αγώνα του κινήματος, δεν θέλει να γίνει ο αποδέκτης της κοινωνικής κατακραυγής, αρνείται να γίνει το εξιλαστήριο θύμα στο colpo grosso που στήνουν κυβέρνηση, τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι.

Η Πρωτοβουλία κατοίκων της Ν. Σμύρνης «Λαϊκή στέγη – SOS» καλεί σε συνέλευση για να οργανώσουμε δράσεις που θα εμποδίσουν την υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης–ΕΕ-τραπεζών, την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 19:30 στο θεατράκι της Πλ. Καρύλλου (απέναντι από το ταχυδρομείο).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20/09/2017
Ώρα:
19:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Θεατράκι Καρύλλου
Πλατεία Ν. Σμύρνης + Χάρτης Google