.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα

28/03/2023 | 19:00

Εκδήλωση-Συζήτηση της Πρωτοβουλίας για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα, την Τρίτη 28 Μάρτη στην Αθήνα.

Ανοιχτή εκδήλωση-Συζήτηση της Πρωτοβουλίας για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα, την Τρίτη 28 Μάρτη στην Αθήνα:

Η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ανέτρεψε την καθημερινότητα. Οι δεκάδες νεκροί, αλλά και μια σειρά εξελίξεις όπως ο ξεσηκωμός στη Γαλλία, θέτουν ερωτήματα όχι μόνο και όχι κυρίως για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κανονικότητας αλλά για τα ίδια τα θεμέλιά της. Ερωτήματα για τις βαθύτερες αιτίες, πάνω απ’ όλα για το κέρδος. Η κομμουνιστική Αριστερά στις συνθήκες αυτές εργάζεται για να βαθύνει η αμφισβήτηση του καπιταλισμού και των θεμελίων του (κέρδος, ιδιωτική ιδιοκτησία, κ.α.).

Στην εκδήλωση θέλουμε να συζητήσουμε:

  • Επειδή το κέρδος και η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και τις υποδομές δολοφονούν και καταστρέφουν το μέλλον μας: Χρειάζεται Αγώνας για δημόσια αγαθά και υποδομές με εργατικό έλεγχο.
  • Τα αιτήματα και οι στόχοι μας συνδέονται και απορρέουν από την ανάγκη για ανατροπή του καπιταλισμού, τη δυνατότητα της εποχής μας για κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και τις υποδομές.
  • Χρειάζεται να συζητήσουμε για το πώς η οργή για το έγκλημα και για όλη την κατάσταση και οι μαζικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος θα γίνουν κίνημα ανατροπής της πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου.

Για όλα αυτά θα μιλήσουμε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, στο Αμφιθέατρο Σαριπόλου (3ος όροφος), Νομική σχολή Αθήνας, 7.00 μ.μ. Είσοδος από Σόλωνος.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28/03/2023
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση: