.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL κατά της παροχής καυσίμων στους σφαγείς των Παλαιστινίων


Κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL κατά της παροχής στρατιωτικών καυσίμων στο γενοκτονικό πόλεμο ενάντια του Παλαιστινιακού λαού

Δελτίο Τύπου της ΠΕΝΕΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΠΕΝΕΝ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10/9/2024.

Σε αυτή πήραν μέρος 14 Σωματεία , Εργατικά Σχήματα και Συλλογικότητες, ενώ παρουσία είχαν και συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους.

Επίσης 6 Σωματεία και 5 Συλλογικότητες που δεν μπόρεσαν να παραστούν για αντικειμενικούς λόγους δήλωσαν την απόλυτη στήριξη τους στην επικείμενη δράση που προτείνει η ΠΕΝΕΝ.

Στην εισήγηση της ΠΕΝΕΝ έγινε αναφορά στην κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού τόσο στην Γάζα όσο και στην Δυτική όχθη και υπογραμμίστηκε ότι τα θύματα του γενοκτονικού πολέμου στην Παλαιστίνη ξεπέρασαν πλέον τις 40.000 μεταξύ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναικόπαιδα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει την εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του Ισραήλ και των συμμάχων του (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.) στην επιχείρηση εξόντωσης του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

Εδώ και 7 μήνες η κυβέρνηση στο όνομα των εφοπλιστικών συμφερόντων έχει στείλει διαδοχικά τις πολεμικές φρεγάτες «ΥΔΡΑ» και «ΨΑΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, περιοχή που πλέον αποτελεί για τους Ναυτεργάτες θανάσιμο πέρασμα αφού έως τώρα έχουν γίνει πάνω από 200 επιθέσεις με αποτέλεσμα ο Ναυτεργατικός κόσμος να θρηνεί την απώλεια 3 ανθρώπων και περισσότερων τραυματιών.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στηρίζει το κράτος – δολοφόνο, ενώ αρνείται επίμονα την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, η δημιουργία του οποίου αποτελεί ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από το 2015.

Οι Έλληνες εφοπλιστές έχοντας την ολόθερμη στήριξη της κυβέρνησης αποδεικνύονται για άλλη μια φορά αδίστακτοι στο κυνήγι του κέρδους και έτσι εξακολουθούν να στέλνουν τα πλοία τους στην Ερυθρά Θάλασσα παρά το γεγονός ότι περισσότερα από 15 ελληνόκτητα πλοία έχουν δεχθεί επίθεση.

Την ίδια στιγμή η MOTOROIL της εφοπλιστικής οικογένειας Βαρδινογιάννη τροφοδοτεί είτε μέσω των Αμερικάνων, είτε απευθείας πλοία με στρατιωτικά καύσιμα τα οποία χρησιμοποιούνται στον ανελέητο γενοκτονικό πόλεμο στην Παλαιστίνη.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η διασύνδεση της κυβερνητικής πολιτικής με τα οικονομικά συμφέροντα και ειδικότερα με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και η εμπλοκή τους στις πολεμικές συρράξεις που μαίνονται τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Ουκρανία.

Αυτή η επικίνδυνη εμπλοκή φέρνει πιο κοντά την χώρα μας να αποτελέσει στόχο αντιποίνων με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας.

Η προτεινόμενη από την ΠΕΝΕΝ αγωνιστική δράση στα διυλιστήρια της MOTOROIL αποτελεί συνέχεια ανάλογων κινητοποιήσεων στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο όπως είναι η συγκέντρωση ενάντια στην ισραηλινή ZIM, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η παρέμβαση στο ΥΕΝ για να μην παρασχεθεί καμία βοήθεια – διευκόλυνση στα πλοία του θανάτου της ενOverseasShipholdingGroup στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και δεκάδες δράσεις που έχει οργανώσει ή συμμετείχε και στήριξε έως τώρα!

Η σύσκεψη ομόφωνα καταδίκασε τον γενοκτονικό πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ, ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση του ισραηλινού κατοχικού στρατού απ΄όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, το σταμάτημα της εμπλοκής της χώρας στη σφαγή κατά των Παλαιστινίων. Επίσης την διακοπή των δρομολογίων των ελληνικών και ελληνόκτητων πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα.

Ομόφωνα κατέληξε να καταθέσει πρόταση προς τα εργατικά κέντρα η κινητοποίηση να γίνει στις εγκαταστάσεις της MOTOROIL, το Σάββατο 21/9.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μια σειρά οργανωτικά μέτρα μαζί και η πλατιά ενημέρωση για την επιτυχία της κινητοποίησης.

Τέλος έδινε δεκτή ομόφωνα η πρόταση και όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να στηρίξουν και να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στις 7 Οκτώβρη (ένα χρόνο από την στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στην Γάζα) καθώς επίσης στις συγκεντρώσεις που πρόκειται να γίνουν στις 14/10 με αφορμή την Σύνοδο των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην Αθήνα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.