.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΜΣΤ


Για την μη έγκριση της ΣΣΕ από το Υπουργείο Οικονομικών

Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

11-09-2024

Στις 11/07/2024 το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλάκη, Γ. Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Πετραλιά, σε σχέση με την απόφαση του ΓΛΚ, να μην εγκρίνει τις μη μισθολογικές παροχές  για τους υπαλλήλους του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης που περιλαμβάνονται στην νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Καταργώντας ακόμη και την οικονομική ενίσχυση που λάμβαναν οι εργαζόμενοι στο ΕΜΣΤ για υπηρεσίες βρεφονηπιακού σταθμού που είχε εγκρίνει στην προηγούμενη ΣΣΕ του 2021.

Ο κ. Χριστοδουλάκης  υποσχέθηκε ότι μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση θα μας έστελνε την τελική απάντηση από το Γενικό Λογιστήριο.

Φαίνεται όμως ότι στο Υπουργείο η εβδομάδα έχει περισσότερες μέρες μπορεί και μήνες γιατί απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμη (παρά τις συνεχιζόμενες οχλήσεις από το ΔΣ του Σωματείου).

Να υπενθυμίσουμε ότι η νέα ΣΣΕ έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Σωματείο Εργαζομένων και το ΔΣ του ΕΜΣΤ στις 27/09/23 και έχει εγκριθεί από το εποπτεύον Υπουργείο Πολιτισμού τον Μάρτιο του 2024. Οι μη μισθολογικές παροχές που θα μας εξασφαλίσει η νέα ΣΣΕ, σε περίπτωση έγκρισης από το ΓΛΚ, δεν αναπληρώνουν τη συνεχιζόμενη εδώ και δεκαπέντε χρόνια απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι αλλά είναι μια μικρή ανακούφιση απέναντι στις αλλεπάλληλες αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης, ενεργεία, ενοίκια και άλλες βασικές ανάγκες που πρέπει οι εργαζόμενοι να καλύψουν με τους εξανεμισμένους μισθούς τους.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.