.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Νέο εργατικό ατύχημα στο Λιμάνι του Πειραιά


Το νέο εργατικό ατύχημα στο λιμάνι (Πειραιά) δείχνει την κραυγαλέα έλλειψη μέτρων ασφαλείας για τη ζωή των εργαζομένων

ΠΕΝΕΝ

Ένα πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη χθες στο λιμάνι του Πειραιά (ΟΛΠ), όπου κατά την διαδικασία φόρτωσης ενός εξαρτήματος βαρέος οχήματος σε πλατφόρμα, ένας εργαζόμενος (χειριστής) τραυματίστηκε.

Τα ατυχήματα στο λιμάνι του Πειραιά στα καράβια, όπως και στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, μαζί και στην Ν/Ζ, αποτελούν ένα σύνηθες φαινόμενο που δείχνει την εργοδοτική ασυδοσία αλλά και την ανεπάρκεια των υπηρεσιών και των μηχανισμών του κράτους να προστατεύουν την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων.

Η COSCO στο όνομα του κόστους και του εξορθολογισμού του και μέσω της εργολαβοποίησης παίζει την ζωή των εργαζομένων κορώνα – γράμματα.

Η φορτοεκφορτωτική εργασία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη που χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό και στην οποία πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι απαιτούμενοι κανόνες για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα και δυστυχήματα (εργοδοτικά εγκλήματα) αποδεικνύουν επίσης ότι η ασφάλεια και η προστασία των εργαζομένων αποτελεί κόστος για το κεφάλαιο και έτσι μακραίνει συνεχώς η λίστα των θανάτων!

Επιβάλλεται να διερευνηθούν οι αιτίες αυτού του ατυχήματος, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη για τις συνθήκες εργασίας και οι έλεγχοι να είναι ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους πρέπει με τον αγώνα τους να επιβάλουν την απόλυτη ασφάλεια στην εργασία τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.