.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δυναμική εργατική παρέμβαση στο ΥΕΝ για τα πλοία του θανάτου


Συμβαίνει τώρα

Δυναμική εργατική παρέμβαση στο ΥΕΝ και καταδίκη της ελληνικής εμπλοκής στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Προκλητική απάντηση του Υφυπουργού Ε.Ν

ΠΕΝΕΝ

Με πρωτοβουλία του Ε.Κ. Πειραιά πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ε.Ν με σκοπό την απεμπλοκή της χώρας μας από την σφαγή που πραγματοποιεί το κράτος – δολοφόνος (Ισραήλ) με τους συμμάχους του κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε με σκοπό η κυβέρνηση να μην παράσχει καμιά βοήθεια στα 2 πλοία «Overseas Santorini» και «Overseas Sun Coast» (αμερικάνικων συμφερόντων) που είναι αγκυροβολημένα στον Πειραιά και μεταφέρουν καύσιμα για πολεμικά αεροπλάνα που επιχειρούν καθημερινά σκοτώνοντας αμάχους, παιδιά, μωρά και γυναίκες στην μαρτυρική Γάζα.

Μέλη της ΠΕΝΕΝ, με επικεφαλής τον Γ.Γ της Ένωσης Φώτη Κισκήρα, και του Π.Σ.Σ ΝΑΤ συμμετείχαν στην κινητοποίηση πλαισιώνοντας το μπλοκ και το πανό της “Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων”.

Αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με το Υφυπουργό Ε.Ν Στέφανο Γκίκα από τον οποίο απαίτησε την απομάκρυνση των 2 πλοίων του θανάτου από τον Πειραιά και τις ελληνικές θάλασσες.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Ε.Ν επικαλέστηκε συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ (που κυρώθηκαν στην Βουλή το 2022) οι οποίες προβλέπουν η κυβέρνηση να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια και διευκόλυνση στα αναφερόμενα πλοία.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.