.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Αγώνας για δημόσια ενιαία ΛΑΡΚΟ με όλους τους εργαζόμενους


ΝΑΡ: Η κυβερνητική αλητεία ολοκληρώθηκε

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

▸Η κυβερνητική αλητεία ολοκληρώθηκε – Αγώνας για δημόσια ενιαία ΛΑΡΚΟ με όλους τους εργαζόμενους

Η ανακοίνωση της «απόσυρσης του προτιμητέου επενδυτή» (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) από τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ ήταν προδιαγεγραμμένη και μεθοδευμένη. Προδιαγεγραμμένη γιατί εδώ και καιρό προετοιμάζεται μεθοδικά από τον αστικό τύπο με απανωτά δημοσιεύματα, ότι «είναι χαμηλή η τιμή του νικελίου στις διεθνείς αγορές» , ότι «υπάρχουν αξεπέραστα περιβαλλοντικά προβλήματα», ότι «έχει κολλήσει ο διαγωνισμός με προσφυγές» κλπ.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε απόλυτη και κυνική σύμπλευση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη περίμενε να ολοκληρωθούν οι απολύσεις και λίγες μέρες μετά να ανακοινώσει την απόσυρση από τον διαγωνισμό μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Αποδεικνύεται πως η κωμωδία της «εκκαθάρισης εν λειτουργία» είχε σαν μοναδικό στόχο να περιορίσει τις αντιδράσεις και να δημιουργήσει αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι «θα βρουν δουλειά στον επενδυτή», έτσι ώστε να προχωρήσει η πορεία ιδιωτικοποίησης, που αποδείχτηκε πορεία κλεισίματος. Ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, το ΝΑΡ (βλέπε και ανακοίνωση 19/6) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είχαν προειδοποιήσει γι αυτή την προοπτική.

Με τις τελευταίες εξελίξεις η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοκλήρωσε ένα ακόμα έγκλημα, πιστή στη γραμμή του κεφαλαίου και της ΕΕ για διάλυση και ξεπούλημα κάθε δημόσιας δομής, για φόρτωμα των βαρών στις πλάτες των εργατών. Η κυβέρνηση έκανε μεθοδικά τη βρόμικη δουλειά και προκλητικά συκοφαντεί διαρκώς τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ θέλοντας να απαξιώσει κι αυτούς και τις δυνατότητες της μονάδας.

Η κατάσταση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογένειών τους είναι τραγική, καθώς πετιούνται κυριολεκτικά στον δρόμο. Απαιτείται η μέγιστη εργατική κινητοποίηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ.

Για την αρνητική εξέλιξη κρίσιμες ευθύνες έχει και η ηγεσία του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αρνήθηκε να θέσει ως στόχο την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης, με απειθαρχία στις εντολές της ΕΕ που ήταν και ο μόνος ρεαλιστικός για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ. Καλλιέργησε την αυταπάτη πως δήθεν ο επενδυτής θα κρατούσε στη ΛΑΡΚΟ τους εργαζόμενους, περιορίζοντας τον αγώνα στη διαπραγμάτευση των όρων ιδιωτικοποίησης.

Η μοναδική λύση, σήμερα που «ενεργοποιήθηκε» η αλητεία κυβέρνησης – επενδυτών, είναι η πρόταση για δημόσια ενιαία ΛΑΡΚΟ με όλους τους εργαζόμενους ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ιδιώτες.

Σε κάθε περίπτωση το ΝΑΡ θα στηρίξει με όσες δυνάμεις έχει τη συνέχιση του αγώνα, στο πλευρό των εργαζομένων.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

8 Αυγούστου 2024

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “ΝΑΡ: Αγώνας για δημόσια ενιαία ΛΑΡΚΟ με όλους τους εργαζόμενους

  1. Ανώνυμος

    “Εμείς από την ΛΑΡΚΟ βγαίνουμε ή νεκροί ή νικητές, αλλά ποτέ απολυμένοι” έλεγε ο πρόεδρος του ενός από τα 2 σωματεία και στέλεχος του ΚΚΕ στις ομιλίες του. Βαρύγδουπα λόγια, λόγια, λόγια χωρίς καμία ουσιαστική δράση που να δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα στην εκάστοτε κυβέρνηση, όπως πχ να οργανωθεί ένας μακροχρόνιος αγώνας με καταλήψεις δημοσίων κτηρίων στην Εύβοια που να δημιουργεί πραγματικά γεγονότα.

    Έτσι, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η ΝΔ αποτελειώνοντας το διαχρονικό έγκλημα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων έκλεισε την ΛΑΡΚΟ. Και απολύθηκαν οι εργαζόμενοι, ενώ πολλοί από αυτούς χάνουν και τα σπίτια τους που ανήκουν στην εταιρεία.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Χαρά, εσείς…
      …αλλά, ποιος ασχολείται….

      Reply
  2. Χρ Παρισης

    Το κκε επιβεβαιωνει για μια ακομα φορα οτι δεν αποτελει παρα ενα ακομα αναχωμα-οπλο του καπιταλιστικου κρατους και της αξεχωριστης πια σημερα απο αυτο Ολιγαρχιας ,εναντιον των τακτικων και στρατηγικων συμφεριντων της εργατικης ταξης. Η μονη του ευθυνη ειναι να υποβοηθα τη δραση των λοιπων κρατικων και ιδιωτικων μηχανισμων στην εξουδετερωση καθε πραγματικης εργατικης αντιστασης στα σχεδια τους. Αρα, πετυχε ακομα μια φορα στη “δουλεια”του, δεν απετυχε,οπως νομιζει η θελει να νομιζει το Ναρ. Επαναλαμβανεται λοιπον η ιστορικη πειρα που δειχνει οτι ο ρεφορμισμος ( στη συγχρονη του πλεον υπαρξη και δραση δεν ειναι καν ρεφορμισμος αλλα καθαρη και συνειδητη εξαπατηση της εργατικης ταξης ) μονο ηττες εχει να προσφερει στην εργατικη ταξη . Ετοιμαζοντας, με την αισχρη του πολιτικη, την ανοδο του Φασισμου,οπως εκανε στη Γερμανια ,την Ιταλια,την Ισπανια και αλλου κατα τον Μεσοπολεμο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Χαμένος στις ιδεοληπτικές εμμονές της προσωπικής σου δικαίωσης, Παρισάκο, χάνεις κι άλλο….
      Η Ιστορία δε θα ασχοληθεί με σένα, προσγειώσου.

      Reply
  3. Ανώνυμος

    Μα οι κκεδες δεν ειναι πλεον κρατιστες, ο κρατισμος για το κκε ειναι οπορτουνισμος. Δεν θελουν δημοσια ΔΕΗ ΟΤΕ νερο κτλ, δεν θελουν να πληρωνουν στο ρευμα τιμη κοστους, δωρεαν νερο κτλ Το εχουν γραψει εδω. Σιγα μην ασχοληθουν με μια χρεωκοπημενη επιχείρηση.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.