.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πειραιάς: Σωματεία απαιτούν άμεση επαναπρόσληψη των τριών διανομέων


Απίστευτη εργοδοτική αθλιότητα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ

Με απύθμενο θράσος στις 18/7, η εταιρεία Coffee Lab στην Αγίας Σοφίας, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στους διανομείς του καταστήματος, στη μέση της βάρδιας, ότι σταματάει η υπηρεσία delivery και ότι και οι 3 διανομείς θα απολυθούν, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.

Ο πραγματικός λόγος των εκδικητικών απολύσεων είναι ότι οι συνάδελφοι διανομείς, τρεις μέρες πριν, δεν δέχτηκαν να υπογράψουν την κατάπτυστη υπεύθυνη δήλωση που τους ζήτησε η εταιρεία ότι «δεν επιθυμώ να χρησιμοποιήσω τον τεχνικό εξοπλισμό (κράνος, προστατευτικό μπουφάν, γάντια, αδιάβροχα) που μου παρέχει ο εργοδότης και θα χρησιμοποιήσω τον δικό μου», υπονοώντας ψευδώς ότι η εταιρεία έχει δώσει εξοπλισμό όπως υποχρεούται σύμφωνα με τον νόμο 4611/19!

Οι τρεις διανομείς όχι μόνο δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό να υπογράψουν την παραπάνω κατάπτυστη δήλωση, αλλά με τη στήριξη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων προέβησαν σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ (επιθεώρηση εργασίας) για τη μη παροχή των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) καθώς και τη μη πληρωμή της βενζίνης όπως ορίζει ο νόμος! Αμέσως μετά τον έλεγχο της επιθεώρησης που διαπίστωσε τις παραβάσεις και κάλεσε την εταιρεία για εξηγήσεις, ήρθαν και οι απολύσεις!!!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Παρά τους 70 νεκρούς διανομείς σε ώρα εργασίας τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι εργοδότες αρνούνται προκλητικά να παρέχουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία για την ασφάλεια των διανομέων. Με τις πλάτες της κυβέρνησης τους εκβιάζουν να εργάζονται ακόμα και κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες (καύσωνες, χιονοπτώσεις, παγετούς, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους κτλ), να τους έχουν υποασφαλισμένους, να μην τους πληρώνουν τριετίες, προσαυξήσεις για νυχτερινά, αργίες, Κυριακές, επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών και γάμου, να κλέβουν τα δώρα κ.α.).

Τα ΔΣ των οργανώσεών μας εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στους τρεις απολυμένους διανομείς. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων να δουλεύουν με ασφάλεια και αξιοπρεπείς μισθούς καθώς και το δικαίωμά τους να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

 ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ Μ.Α.Π (κράνη, αδιάβροχα, μπουφάν κτλ.) ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ

Οι Διοικήσεις

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΑΝΠΥ)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ και Κατωτέρων Πληρωμάτων (ΠΣΣ – ΝΑΤ)
Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΕΑΥΝΤΠ)

Πειραιάς, 26/7/2024

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.