.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ΝΑΡ για την ελληνική εμπλοκή στην επίθεση του Ισραήλ στην Υεμένη


Η κυβέρνηση με το Ισραήλ, ο λαός με τους λαούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

🔴Η νέα αποκάλυψη για την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τη συνεχιζόμενη σφαγή των Παλαιστινίων έρχεται να αποδείξει τους τεράστιους κινδύνους που κρύβει για τον λαό και ειδικά για τη νεολαία, ο δρόμος τον οποίο έχει διαλέξει η ελληνική αστική τάξη και υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ακριβώς έκαναν και οι προκάτοχοί της.

🔻Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, της επιδρομής που πραγματοποίησε το Ισραήλ κατά της Υεμένης το περασμένο Σάββατο, σε μια ακόμη προκλητική πράξη κλιμάκωσης των συγκρούσεων, είχε προηγηθεί η «πρόβα τζενεράλε» νοτίως της Κρήτης, εντός του FIR Αθηνών. Σε αυτή, μάλιστα, μετείχαν δεκάδες ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη – από αυτά ακριβώς που οι κυβερνήσεις αγοράζουν δήθεν για την «άμυνα της χώρας», διαθέτοντας δισ. ευρώ τα οποία κόβουν από μισθούς και συντάξεις, Υγεία και Παιδεία.

🔴Την ώρα που το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καταδίκαζε και ζητούσε τον τερματισμό της κατοχής παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ απαιτώντας από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια βοηθά στη συνέχιση της κατοχής, το ελληνικό κράτος προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στην προετοιμασία και την εκπαίδευση της ισραηλινής στρατιωτικής μηχανής.

🔴Σε αυτό το φόντο, δεν χωράει αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα μετέχει ενεργά σε κάθε τυχοδιωκτική επέμβαση, ακόμη και σε γενικευμένο πόλεμο, που θα αποφασίσουν να κηρύξουν οι σύμμαχοί της: ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Σχετικά δείγματα γραφής έχει ήδη δώσει, εξάλλου, όπως αποδεικνύει ο συστηματικός εξοπλισμός της Ουκρανίας με οπλικά συστήματα και πυρομαχικά τα οποία επίσης έχουν αποκτηθεί δήθεν για να αντιμετωπιστεί η «τουρκική απειλή».

🔻Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς επιμένουμε να βρισκόμαστε στην άλλη, τη σωστή για τους λαούς «πλευρά της ιστορίας». Έχοντας συνειδητοποιήσει πως σήμερα αποτελεί αδήριτη ανάγκη η οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, διεθνιστικού, εργατικού κινήματος, που θα μπορέσει να σταματήσει τους φονικούς πολέμους του κεφαλαίου της εποχής μας και που θα είναι αποφασισμένο να μετέχει με όλες του τις δυνάμεις στον μοναδικό δίκαιο πόλεμο – τον ταξικό.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.