.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ ανάρτησε στο Δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών την Παλαιστινιακή σημαία


Ανάρτηση της Παλαιστινιακής σημαίας στο δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών από την ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ έκανε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να αναρτηθεί στο δημαρχείο η παλαιστινιακή σημαία σαν μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό.

Μετά την άρνηση του δημάρχου η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ ανάρτησε σήμερα την Παλαιστινιακή σημαία έξω από το δημαρχείο Νεάπολης.

Η συμβολική αυτή ενέργεια αλληλεγγύης της Κίνησης “Πόλη Αλλιώς” αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, μετά από την ντροπιαστική και ταυτόχρονα γελοία εντολή του υπουργού Προστασίας -υποτίθεται- του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, να συλληφθεί ο εικοσιδιάχρονος Παλαιστίνιος που -καταχειροκροτούμενος- ύψωσε στο Σύνταγμα την παλαιστινιακή και την ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής 5 Νοέμβρη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



22 σχόλια στο “Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ ανάρτησε στο Δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών την Παλαιστινιακή σημαία

  1. Ανώνυμος

    Άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
    Να αναγνωρίσει τώρα η Ελλάδα το κράτος της Παλαιστίνης.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Η Βουλή πήρε ομόφωνη απόφαση για την αναγνώριση του Παλαιστηνιακού Κράτους το 2015. Αλλά δεν την προχώρησε

      Ο Σύριζα τι έκανε 4,5 χρόνια στην κυβέρνηση; Πουλούσε “φούμαρα” προοδευτισμού για να κάνει συμφωνίες με τον “Μπί-μπι”.

      ΒΟΥΛΗ
      Τρίτη 28/11/2017
      ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
      Να αναγνωριστεί άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση το παλαιστινιακό κράτος
      https://www.902.gr/eidisi/voyli/145419/na-anagnoristei-amesa-apo-tin-elliniki-kyvernisi-palaistiniako-kratos

      “ΒΟΥΛΗ
      Τρίτη 28/11/2017 – 11:28
      ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
      Να αναγνωριστεί άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση το παλαιστινιακό κράτος

      Πηγή: Associated Press
      Την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015, απαιτεί από την κυβέρνηση το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εξωτερικών η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

      Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητάνε επίσης να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και άλλες κοινές στρατιωτικοπολιτικές δραστηριότητες με το Ισραήλ.

      Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

      «Ο λαός της Παλαιστίνης υφίσταται καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της κατοχής του ισραηλινού κράτους, που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για τη διαιώνιση του κατοχικού καθεστώτος με τη στήριξη των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ.

      Σημειώνουμε ενδεικτικά τη χρησιμοποίηση στρατιωτικής βίας κατά του παλαιστινιακού λαού, τις πολυάριθμες δολοφονίες, ακόμα και μικρών παιδιών, τη συστηματική δημιουργία και επέκταση των κατοχικών εποικισμών, τη διατήρηση του τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική όχθη κ.ά.

      Σημειώνουμε, επίσης, ότι παραμένουν φυλακισμένοι στις ισραηλινές φυλακές περίπου 5.600 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ αυτών παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς και 13 βουλευτές. Περισσότεροι από 1.100 φυλακισμένοι προχώρησαν στις 17 Απρίλη σε απεργία πείνας, η οποία διήρκεσε 41 μέρες, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους, αλλά και την άμεση αποκατάσταση βασικών δικαιωμάτων τους.

      To KKE έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και έχει καταγγείλει την ενίσχυση των πολιτικοστρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ, που χρησιμοποιεί τις σχέσεις αυτές ως πρόσχημα για παραπέρα ένταση της επιθετικότητας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

      Η εληνική κυβέρνηση έχει επίσης ευθύνες, γιατί παρά την απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015 για να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης, επιδεικνύει χαρακτηριστική καθυστέρηση.

      Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Το Κόμμα μας υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αγωνίζεται για: Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967. Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

      ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση

      Για την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Βουλής το Δεκέμβρη του 2015.

      Για να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και άλλες κοινές στρατιωτικοπολιτικές δραστηριότητες με το Ισραήλ».”

      Reply
      1. Ανώνυμος

        “Το κρίσιμο ζήτημα για το ΚΚΕ είναι η οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ”
        Το κρίσιμο ζήτημα για τον Παλαιστινιακό λαό είναι να μπορεί να ζήσει ειρηνικά σε ένα ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος. Το ΚΚΕ θα πρέπει να ντρέπεται. Δεν μας ενδιαφέρει τι έλεγε το 2017, μας ενδιαφέρει τι λέει τώρα. Τώρα, κάνει ότι κάνει πάντα: στρίβειν δια της υπερεπαναστασεως.
        Να αναγνωρίσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση το παλαιστινιακό κράτος. Αυτό πρέπει να απαιτήσει τώρα το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Υπάρχει ανακολουθία από το 2017 και το 2023; Για πες μας

          Και που είναι η υπερεπανάσταση “υπερεπαναστάτη”; Στο παρακάτω κείμενο;

          Πέμπτη 15/02/2024
          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
          Εξέφρασε την αμέριστη στήριξη στον παλαιστινιακό λαό στον υπουργό Εξωτερικών του Κράτους της Παλαιστίνης

          https://www.902.gr/eidisi/politiki/355915/exefrase-tin-ameristi-stirixi-ston-palaistiniako-lao-ston-ypoyrgo-exoterikon

          “Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του κράτους της Παλαιστίνης κ. Ριάντ Αλ-Μαλίκι, που επισκέφθηκε τη χώρα μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρέσβης της Παλαιστίνης κ. Γιούσεφ Ντόρκχομ και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

          Ο κ. Αλ-Μαλίκι ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και γενικότερα στα παλαιστινιακά εδάφη, για τη γενοκτονία κατά του άμαχου πληθυσμού, ηλικιωμένων και παιδιών, για 132 μέρες, που άρχισε η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Το κράτος του Ισραήλ διαπράττει όλα τα εγκλήματα πολέμου και επιβάλλεται να λογοδοτήσει, ανέφερε ο κ. Αλ-Μαλίκι.

          Ο υπουργός Εξωτερικών του κράτους της Παλαιστίνης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της παλαιστινιακής ηγεσίας και ευχαρίστησε θερμά το ΚΚΕ για τη διαρκή έμπρακτη αλληλεγγύη του και την αποφασιστική του δράση στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, για τα δικαιώματά του, για ελεύθερη πατρίδα.

          Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και ενημέρωσε τον κ. Αλ Μαλίκι για την πολύμορφη δράση του Κόμματος, τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, τις κινητοποιήσεις της ΚΝΕ, τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή και την Ευρωβουλή.

          Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει καταγγείλει τη στάση της κυβέρνησης που στηρίζει το κράτος του Ισραήλ στο έγκλημα, τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στέλνει ελληνική φρεγάτα στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα για να υπερασπίσει το ισραηλινό κράτος.

          Συνεχίζουμε τον αγώνα, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μέχρι τη νίκη, τη λευτεριά της Παλαιστίνης, μέχρι την ίδρυση και αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή που θα προάγει τα δικαιώματα του λαού της Παλαιστίνης και των άλλων λαών.”

          Σου κάνει; Είναι του φεβρουαρίου του 2023.Μηπως θέλεις κάτι σημερινό;

          Να προτείνουμε τότε στα μέλη του ΚΚΕ.,να ξανακαλέσει ο ΓΓ για 4η-5η φορά τον πρέσβη , υπουργό της Παλαιστηνιακού κράτους ΣΗΜΕΡΑ μόνο και μόνο για το σχόλιο σου στο Pandiera. Μόνο για πάρτη σου να γίνει η συνάντηση. ΈΤΣΙ Γιατί φαίνεσαι πολύ “μπαναστατηζ”.

          Ωραίες εποχές τότε που πέρνατε μισή(ουτε καν ολοκληρη) φράση της Αλέκας απομονωμένη από την παράγραφο που αναπτύσεται το σκεπτικό για να προβάλετε τάχα μου δηθεν “συμπεράσματα”.

          Τωρα τα πράγματα άλλαξαν, Ο κόσμος έχει αποκτήσει πολιτική πείρα. Τα “παλιά κόλπα” τελείωσαν

          Δεν μπορω να καταλάβω γιατί σας αρέσει πολιτικά να ξευτελίζεστε.

        2. Ανώνυμος

          Ισπανία, Ιρλανδία, Μάλτα και Σλοβενία ήδη από τις 22 Μαρτίου είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να το κάνουν για να πιέσουν να προχωρήσει η λύση των δύο κρατών.
          Μεγάλη πρεμούρα των κεφαλαιοκρατών, να μην χάσουν τον έλεγχο του καθημαγμένου από τους ίδιους Παλαιστινιακού Λαού.
          Κι όταν επίκεινται ελιγμοί, βάζουν, όπως πάντα, μπροστά τους λαγούς.
          Ακόμη και στην “Παντιέρα”…….

        3. Ανώνυμος

          “Υπερεπανάσταση” ο Σοσιαλισμός, οι ώριμες αντικειμενικές συνθήκες για την μετάβαση;

          Περίεργο. Συνήθως “κατηγορούν” το ΚΚΕ για το αντίθετο πως τα παραπέμπει όλα στην Β ουσιαστικά στην Γ “Παρουσία” μετά την Κομμούνα του 1871 και την Οκτωβριανή του 1917.

          Βέβαια οι “υπερεπαναστάτες” παρέπεμψαν στις Καλένδες την κατάργηση του Μνημονίου. Φαίνεται δεν τους ήταν “ώριμες” οι συνθήκες.Μάλλον έφταιγε ο λαός που δεν προχώρησε που άφησε τον σύριζα να συμβιβαστεί, όπως τότε μας πληροφορούσαν κάποια στελέχη του Σύριζα

          Μία έτσι, μια γιουβέτσι. Και μία κοκορέτσι

          Καλό θα είναι να εξετάσουμε τα ζητήμετα της ψυχικής υγείας όταν θα έρθει ο Σοσιαλισμός. Μετά έφταιγε που επί εποχές Στάλιν άνοιγαν ψυχιατρεία
          Ναι ο Στάλιν σίγουρα θα έφταιγε για τα ήξεις-αφίξεις κάποιων

        4. Ανώνυμος

          Φεβρουαρίου 2024 το σωστό στο σχόλιο 10/05/2024 at 11:13

        5. Ανώνυμος

          Θα είναι κάτι σαν κράτος αλλά δεν θα είναι ακριβώς κράτος αλλά μάλλον συμβολικό κράτος. Δεν τα λέω εγω, τα λέει και ο Μπορέλ της ΕΕ που τόσο υπεραγαπάνε 10/05/2024 at 11:28. Κάτω από τις πολιτικές πιέσεις που έχει προκύψει από την Αλληλεγγύη του κόσμου με τον Παλαιστηνιακό λαό κάνει ψευτουποχωρήσεις

          Από την ΕΦΣΥΝ λινκ απο σχόλιο του 10/05/2024 at 11:28.

          ” Μπορέλ: Συμβολική ενέργεια πολιτικού χαρακτήρα

          Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Ζοζέπ Μπορέλ, λίγο πριν από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Απαντώντας σε ερώτηση του ισπανικού ραδιοφωνικού σταθμού ΡΝΕ, αν η 21η Μαΐου θα είναι η μέρα κατά την οποία η Ισπανία, η Ιρλανδία και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ θα αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος, ο Μπορέλ είπε «ναι», αναφέροντας επίσης τη Σλοβενία.

          Και πρόσθεσε: «Είναι μια συμβολική ενέργεια πολιτικού χαρακτήρα. Περισσότερο από ένα κράτος, αναγνωρίζει τη βούληση αυτό το κράτος να υπάρχει», είπε, προσθέτοντας πως το Βέλγιο και άλλες χώρες είναι πιθανόν να ακολουθήσουν. ”

          Θα ζητήσω βοήθεια από ένα παλιό αντιπρόεδρο του “Εδεσσαϊκου” μπας και καταλάβουμε κάτι από την δήλωση μπορέλ
          Και μετά ΚΚΕδες διαμαρτυρηθήκατε για τις συμβολικες απεργίες διαρκείας που κάποιοι κήρυξαν χωρίς να κηρύξουν απεργία το μακρινό 2013 στην εκπαίδευση. Ορίστε για κοτζάμ συμβολικό κράτος προετοιμάζει ο Μπορέλ της ΕΕ. Με συμβολικά εδάφη, άμυνα, εξωτερική πολιτική οικονομία. αξιοποίηση ορυκτων πόρων κ.α.

          Όλα συμβολικά

        6. Ανώνυμος

          Πάνω κάτω την ίδια ώρα που προελαύνουν οι “ετρωπαϊκές αξίες” άλλα Μπορέλ

          «Κυνήγι μαγισσών» από τις «δυτικές δημοκρατίες»…

          ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ
          Πέμπτη 09/05/2024

          https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/363720/kynigi-magisson-apo-tis-dytikes-dimokraties

          “Επικαιροποιημένους άξονες για την «αντιμετώπιση του αντισημιτισμού» ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν, με βάση την «Εθνική Στρατηγική» που είχε συντάξει τον περσινό Μάη.

          Με φόντο τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, που παρά την ωμή καταστολή γενικεύονται στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε «πρόσθετες δράσεις», προτάσσοντας μεταξύ άλλων τη στοχοποίηση των νέων που σπουδάζουν στα – κατά τ’ άλλα – «πρότυπα» αμερικανικά πανεπιστήμια.

          Οπως αναφέρεται, «το Γραφείο του Ειδικού Απεσταλμένου για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στο υπουργείο Εξωτερικών, θα συγκαλέσει εταιρείες τεχνολογίας για να εντοπίσουν τις βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του αντισημιτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο».

          Για να αποτραπούν μάλιστα αβλεψίες και παραλείψεις, «τα τμήματα και οι υπηρεσίες (του ΥΠΕΞ) θα συνεχίσουν να παρέχουν στις εταιρείες τεχνολογίας σχετικές πληροφορίες σχετικά με σύμβολα και θέματα που σχετίζονται με τον βίαιο εξτρεμισμό στο διαδίκτυο για να τις βοηθήσουν να επιβάλουν τους όρους της υπηρεσίας τους».

          Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι «οδηγίες» θα δίνονται για την ανάρτηση μιας φωτογραφίας με την παλαιστινιακή μαντίλα, ή κάποιου συνθήματος, όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο συναγερμός για τον εντοπισμό «εξτρεμιστών» θα χτυπάει κόκκινο, αποκαλύπτοντας ότι οι …«δυτικές δημοκρατίες» είναι αδίστακτες στο «κυνήγι μαγισσών» που εξαπολύουν σε βάρος των λαών, επιστρατεύοντας και τις τεχνολογίες αιχμής σε ρόλο «αποσπάσματος».

          (Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»)”

    2. Ανώνυμος

      Για πείτε παλληκάρια. Να κάνω κάποιες “τεχνικού” ας πούμε τύπου ερωτήσεις; Που αφορούν αυστηρά το “πριν” της ενέργειας.

      1) Αφού υπήρξε άρνηση από τον Δήμαρχο ή την πλειοψηφία Δημοτικό Συμβούλιου καν να το συζητήσει κάνατε πρώτα έστω μία σωστή ενημέρωση με δελτίο τύπου ή καταγγελλία; Να ενημερώσετε τον κόσμο της περιοχής για κάποιες μέρες; Σωματεία; Πολιτικές παρατάξεις;

      2) Το γράφω μιας και αναφέρεστε σε μία συγκέντρωση στο Σύνταγμα που διοργανώθηκε κύρια από συμμαχικές δυναμεις του ΚΚΕ. Συμμετείχαν και άλλοι. Και που έγινε συναυλία.

      Και κατά την οποία είχε “συλληφθεί ο εικοσιδιάχρονος Παλαιστίνιος που -καταχειροκροτούμενος- ύψωσε στο Σύνταγμα την παλαιστινιακή και την ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής 5 Νοέμβρη.”.

      Μηπως όμως συγκρίνεται ανόμοιες καταστάσεις; Λέω μήπως;

      Η ενέργεια ήταν αποτέλεσμα συμμετοχής πορείας ή συγκέντρωσης αλληλέγγυου κόσμου με τον λαό της Παλαιστίνης ή με την σύμφωνη γνωμη του από την ευρύτερη περιοχή; Ή απλά 5-10 νοματαίοι το αποφάσισαν γιατί είναι “επαναστάτες”;

      Καταλαβαίνετε πολύ καλά και τα 2 συγκεκριμμένα ερωτήματα. Και μην επιχειρήσετε πολιτική σπέκουλα στην προσπάθεια να τα αποφύγετε
      Γιατί στο κείμενο απουσιάζει περιγραφή που να αφορά αυστηρά το “πριν” της ενέργειας.

      Τόσο επί της διαδικασίας σωστής ενημέρωσης του λαού σωματειών κ.α., όπως επίσης και της συμμετοχής με πορεία / συγκέντρωση του λαϊκού παράγοντα που λογικά θα ακολουθούσε την πρωτύτερη ενημέρωση που θα έπρεπε να κάνετε.

      Αν για εσάς όλα είναι εντάξει, ακολουθήσετε τον δρόμο σας. Μετα μην παραπονιέστε γιατί “ο κόσμος δεν συμμετέχει”. Τα “τεχνικά” ζητήματα όμως είναι και πολιτικά όπως έλεγε παλιά και ένας Βλαδίμηρος. Τον ξέρετε, δεν είναι από το χωριό

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Ελπιζω να σας χωσει το κομμα πουθενα για να συνταξιοδοτηθειτε απο την Παντιερα και να σταματησετε να μονοπωλειτε και να σπαμαρετε.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Το ΚΚΕ δεν είναι ΠΑΣΟΚ ούτε Σύριζα “my friend”. . Να “χώνει”-βολεύει κάπου στο Δημόσιιο αφισοκολλήτες, υποστηρικτές του που να το παίζουν αρχικά “αναρχικοι” μεχρι να μάθουμε πως είναι παιδιά μελών συριζαίων ή Troll του

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Στα ’80 είχατε αλώσει όλους τους δήμους με τα δικά σας παιδιά. Που όμως μετά σας πούλησαν σωρηδόν και την κάνανε για ΣΥΝ. Δεν είναι λοιπόν θέμα ήθους…

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Α και για το όσοι φυγαν από το ΚΚΕ για το ΠΑΣΟΚ ε έφταιγε το ΚΚΕ.

          Και δεν καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζετε που προσωρινά ο Ανδρέας αναγκάστηκε να υποχωρήσει απεναντι στον λαϊκό παράγοντα,

          Ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα στα 1980’ς.Αν και δεν τα πρόλαβα ήμουν μικρός (μαθητής δημοτικόύ -γυμνασίου). Μετά οι δεξιοί έγιναν πασοκοι και “ξαναβολευόντουσαν”επι΄Σημίτη

          ίσως να προτιμούσατε να υπήρχαν αποκλειστικά δεξιοί στο δημόσιο.στενό και ευρύ δημόσιιο..Ίσως

        2. Χρ Παρισης

          Οποιο πολιτικο μορφωμα κι αν ηταν,τα ιδια ακριβως θα γινονταν. Αυτο γινοταν παντα στην Ιστορια. Η διαπιδυση μεταξυ των συγκοινωνουντων δοχειων των ελιτ. Υπαρχει ,δυστυχως μονο στα γαλλικα ( στο διαδικτυο σε ισπανικα κ αγγλικα pdf), ενα κλασσικο ιστορικο βιβλιο του Leon Homo, επιφανη Ρωμαιστη, για την ιστορια της εξελιξης των πολιτικων θεσμων στη Ρωμη,οπου με συγκεκριμενη αναφορα στα ιστορικα γεγονοτα ,δειχνει ολη αυτη την “νομοτελεια” ( χρησιμοποιω απλα τον ορο,δεν μου αρεσει ιδιαιτερα) της γενεσης,αναπτυξης και συμφυσης των ρωμαικων ελιτ, που ομως,σε αναλογια παντα,τη βλεπουμε και αλλου. Τελειωνω εδω,με την σημειωση οτι οι παναθλιες ιστορικες η και πολιτικοιστορικες “σπουδες” των ελληνικων πανεπιστημιων, αγνοουν καθε σοβαρη μελετη. Ευτυχως,ομως, που αυτο αποτελει μια απο τις “νικες” του “προοδευτικου” χωρου για ” λαικη παιδεια”,αλλως “δωστε πτυχια στο λαο” , αλλως ” ελα σε μας να σε διορισουμε καθηγητη” κι ας εισαι και αστοιχειωτος

  3. Ανώνυμος

    Κομμουνιστές χωρίς ενσυναίσθηση είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      “ενσυναίσθηση”. Κλασσική ορολογία της ΝΑΤΟϊκής “αριστεράς”

      Reply
  4. Ανώνυμος

    Από 902
    ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η γενοκτονία βαφτίζεται «έντονη απάντηση από το Ισραήλ»
    ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ – Δευτέρα 13/05/2024
    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/364052/syriza-otan-i-genoktonia-vaftizetai-entoni-apantisi-apo-israil

    “Μία ακόμη απόδειξη στήριξης του κράτους του Ισραήλ από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τις προηγούμενες ημέρες και πέρασε στα …ψιλά.

    Ο λόγος για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος, στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την περασμένη Πέμπτη. Ο Οθ. Ηλιόπουλος κλήθηκε να τοποθετηθεί στην εκπομπή ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής του Harvard σχετικά με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

    Οι τοποθετήσεις του είναι εξόχως αποκαλυπτικές. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που βλέπουμε στην Παλαιστίνη είναι «μια έντονη απάντηση από το Ισραήλ». Η γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, η σφαγή χιλιάδων παιδιών, ο εγκλωβισμός 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων στη Ράφα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «μια έντονη απάντηση»…

    Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή του Harvard οι κινητοποιήσεις σχετίζονται με «αντισημιτικά πρότυπα», αφού, όπως τόνισε, «παρόλο που κάποιοι Εβραίοι φοιτητές συμμετέχουν κατηγορώντας και κριτικάροντας το κράτος τους στις κινητοποιήσεις… χάνεται μια παρά πολύ μεγάλη ευκαιρία και ξανααναπαράγονται δυστυχώς κάποια αντισημιτικά πρότυπα». Αυτά είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή που -όλως τυχαίως- η κυβέρνηση των ΗΠΑ ουσιαστικά νομοθετεί πως με την κατηγορία του «αντισημιτισμού» θα σέρνονται όλοι όσοι καταδικάζουν τα εγκλήματα του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Ακόμα και οι Εβραίοι που κινητοποιούνται θα κατηγορούνται για αντισημιτισμό! Σε ποιον αντιδραστικό – μεταφυσικό κόσμο ζει ο επιστήμονας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αντιλαμβάνεται ότι γίνεται υποβολέας της πιο άθλιας προπαγάνδας, όταν λέει ότι δημιουργούνται αντισημιτικά πρότυπα σε κινητοποιήσεις που συμμετέχουν (σε κάποιες πρωτοστατούν μάλιστα) Εβραίοι;

    Σύμφωνα με τον Όθωνα Ηλιόπουλο οι «φοιτητές που είναι Ισραηλινοί, οι οποίοι είναι Εβραίοι» υφίστανται «τρομοκρατία» από τις κινητοποιήσεις, ενώ σχολιάζοντας το όργιο καταστολής σε βάρος φοιτητών και πανεπιστημιακών, αφού οι δυνάμεις καταστολής έχουν μετατρέψει σε εμπόλεμη ζώνη μια σειρά μεγάλα Πανεπιστήμια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως δεν ξέρει αν έκανε σωστά ή λάθος η πρύτανης του Κολούμπια και κάλεσε σε εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προσφεύγοντας σε άλλα επίπεδα ξεπλύματος της κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ ο Όθωνας Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «η καταστολή από την αστυνομία και τα Πανεπιστήμια κυμαίνεται ανάλογα με τις τοπικές δυνάμεις, θα έλεγε κανείς τις προοδευτικές ή όχι που υπάρχουν… Παρατηρούμε ότι στις νότιες πολιτείες η καταστολή είναι πιο βίαιη απ’ ό,τι ήταν σε άλλες πολιτείες που πρόσκεινται… στους “Δημοκρατικούς”»! Αυτά βρήκε να πει! Η πολιτική (και πολλά άλλα είναι αλήθεια) των Δημοκρατικών είναι μαγική! Ρίχνει στο ψαχνό αλλά υπάρχουν επιστήμονες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διακρίνουν «προοδευτικό» αέρα στην καταστολή, τις αστυνομικές εισβολές στα Πανεπιστήμια, τις πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό ενάντια σε φοιτητές που διαδηλώνουν! Αυτά γίνονται στις ΗΠΑ!

    Το παζλ των άθλιων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών όπως του Άδωνι Γεωργιάδη έρχεται να συμπληρωθεί με τις κατάπτυστες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Για κακή τους τύχη οι λαοί όλου του κόσμου το ξέρουν και το λένε με το όνομά του: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ! Αυτό διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ!

    Η στάση των κομμάτων απέναντι στη γενοκτονία αποτελεί κριτήριο ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ «φωνάζει» αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, καταδίκη του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ, stop στη συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή και τη στήριξη του Ισραήλ! Όλοι σήμερα στις ολονύκτιες κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!”

    Δεν πρόκειται για “ατομική γνώμη” , “‘άποψη” “λανθασμένη κατανόηση” κλπ κλπ, .Αν ήταν θα υπήρχε λογικά διάψευση από το, ίδιο τον Σύριζα και οι ανάλογες εσωκομματικές / πολιτικές διαδικασίες

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Συνεχίζοντας το σχόλιο που πόσταρα 14/05/2024 at 11:12 και με απλά λόγια η συγκεκριμμένη “άποψη” δεν είναι “ατομική γνώμη” αλλά αποτελεί κεντρική πολιτική θέση όλου του κόμματος του Σύριζα. Στο κάτω κάτω σύμφωνα και με μεγαλοστέλεχος του Σύριζα το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία

      Και ας βγαίνουν μερικοί τάχα μου δήθεν βουλευτές του ή ευρωβουλευτές του Σύριζα να δείξουν προεκλογική “συμπάθεια” στον Παλαιστηνιακό Λαό.

      Reply
    2. άλλος ανώνυμος

      Τελικά βαρεθήκατε να γράφετε ψέματα και συκοφαντίες και απλά σπαμάρετε και λινκ του 902;
      Τον υποτιμάτε λίγο τον κόσμο όμως και μάλιστα σταθερά

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Επίσημη θέση δηλωμένη από βουλευτή δεν είναι “συκοφαντία”.
        Ο Σύριζα υποτιμά συνέχεια την νοημοσύνη του κόσμου. Νομίζει πως ακόμα βρισκόμαστε στο 2011-2012

        Εσύ γιατί σχολίασες κάτω από το ποστ που αναφέρει την επίσημη θέση μέσω βουλευτή του; Μήπως το ΝΑΤΟ είναι “ιερή συμμαχία” όπως λέει επίσημα ο Πρόεδρος του Σύριζα ή και αυτό αποτελεί “ατομική γνωμη”;

        Έβγαλαν και την πέμπτη φάλαγγα ενάντια στη ΛΑΡΚΟ…
        https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/363914/evgalan-kai-tin-pempti-falagga-enantia-sti-larko

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.