.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Γλυφάδα: Διακήρυξη και Ψηφοδέλτιο της Αριστερής Πρωτοβουλίας


Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου
Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου η «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας» θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη φορά, ενισχυμένη και διευρυμένη, για να συμβάλλει στην ενίσχυση μιας δυναμικής και αγωνιστικής παρέμβασης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των κατοίκων και των εργαζομένων της Γλυφάδας, κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική κεντρικά και τοπικά, για να οικοδομήσει μία πραγματική αριστερή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από μέλη αγωνιστικών σωματείων, συλλόγων και συλλογικοτήτων. Συναγωνίστριες και συναγωνιστές, εργαζόμενες και εργαζόμενοι που είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων για σταθερή και αξιοπρεπή οκτάωρη εργασία, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και ειδικότερα του Ασκληπιείου, για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος παιδείας και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας, όλα τα προηγούμενα χρόνια πάλεψε για την προάσπιση της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, την προάσπιση των ελεύθερων και δημόσιων χώρων, την προστασία του Υμηττού και για ελεύθερες παραλίες, αλλά και για την μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου σε πάρκο υψηλού πρασίνου και όχι σε ένα σε ένα επιχειρηματικό “Eldorado”.

Είναι πάντα παρούσα στην μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό με όποια μορφή εμφανίζονται στις γειτονιές της Γλυφάδας. Η Αριστερή Πρωτοβουλία προτάσσει την παραγωγή πολιτισμού των «από κάτω» έναντι του εμπορευματικού και καταναλωτικού προτύπου της πόλης μας και συμμετέχει σταθερά σε ποικίλες δραστηριότητες, επιτροπών κατοίκων και συνελεύσεων στις γειτονιές της Γλυφάδας που διέπονται από πνεύμα αλληλεγγύης και συμπερίληψης, ενώ παράλληλα στηρίζει σταθερά το εγχείρημα της πολιτικής – πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

Σήμερα, ζούμε σε ένα Δήμο «βιτρίνα» της κυρίαρχης πολιτικής, όπου από τη μία η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες αντί να θεωρείται αυτονόητη, θεωρείται “επίτευγμα” της δημοτικής αρχής, ενώ από την άλλη η ίδια δημοτική αρχή πρωταγωνιστεί στην προώθηση της παράδοσης του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε επιχειρηματικά συμφέροντα, σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Ζούμε σε έναν από τους πλουσιότερους δήμους της χώρας, όπου συνεχίζουμε όμως να διαπιστώνουμε σημαντικές ελλείψεις στην ουσιαστική στήριξη των πιο αδύναμων δημοτών (κακοποιημένες γυναίκες και άτομα, μετανάστες-μετανάστριες, χαμηλά αμοιβόμενους-ες, ΑΜΕΑ κ.α.), στη σχολική στέγη (7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, νηπιαγωγεία σε προκάτ αίθουσες και ισόγεια καταστήματα, ειδικό σχολείο κα) στην υλικοτεχνική υποδομή, συντήρηση και καθαριότητα των σχολείων, στην προσβασιμότητα όλων στα δυσπρόσιτα και κατειλημμένα πεζοδρόμια της Γλυφάδας (ΑΜΕΑ, γονιών με παιδιά, ανθρώπων με δεσποζόμενα ζωάκια κ.ο.κ.) και στην πολιτιστική λειτουργία των γειτονιών (π.χ. απαξίωση του θεάτρου της ΑΙΞΩΝΗΣ, απουσία δημοτικών πολιτιστικών προγραμμάτων).

Ζούμε σε ένα Δήμο, όπου τα αστικά πάρκα έχουν αναβαθμιστεί αλλά χιλιάδες συμπολίτες-ισσες συμπληρώνουν το εισόδημα τους με τη «φιλανθρωπία» κάθε είδους επιδόματος, όπου ζουν και εργάζονται πολλές πλέον γενιές επισφαλώς εργαζομένων αλλά δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε τα χρήματα για ανάπαυση και αναψυχή.

Ζούμε σε ένα Δήμο όπου «ανθεί» οικονομικά, αλλά έχει επιβάλει λιτότητα στις δαπάνες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, στις σχολικές επιτροπές και σε κάθε προνοιακή λειτουργία του Δήμου.

Σήμερα όμως, ο εργαζόμενος και λαϊκός κόσμος της Γλυφάδας έχει πολλές περισσότερες και βασικές ανάγκες να καλύψει στο τόπο που μένει και εργάζεται από όσα διαθέτει μέχρι σήμερα και δικαιούται πολύ περισσότερα!

Απέναντι στη μονοφωνία της διοίκησης του Δήμου, οφείλουμε να αντιτάξουμε τη δική μας φωνή!

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας έχει αγωνιστικό παρελθόν, ενώ η σύνθεση του ψηφοδελτίου της με υποψήφιες-ους σε πολλά κοινωνικά, εργατικά/συνδικαλιστικά, φεμινιστικά, αντιρατσιστικά πεδία, εγγυάται την αγωνιστική της συνέχεια.

Ως Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας διεκδικούμε λοιπόν την ενίσχυση και την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο για να είμαστε μία πραγματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από αυτό και καλούμε τους κατοίκους της Γλυφάδας να στηρίξουν και να ενισχύσουν την αριστερή και ενωτική μας παρέμβαση για να αγωνιστούμε μαζί για:

• Να αντισταθούμε στη λειτουργία του δήμου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δεν θα αποδεχτούμε τη μείωση των κονδυλίων για τις κοινωνικές ανάγκες και την παροχή δημοτικών υπηρεσιών έναντι αντιτίμου. Λέμε όχι στη φορομπηξία των κατοίκων με τα τσουχτερά δημοτικά τέλη και την πολλαπλή φορολόγηση της κατοικίας. Απαλλαγή και ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων από τα δημοτικά τέλη με επιβάρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων και εισοδημάτων.

• Αγωνιζόμαστε για την απόδοση στους δήμους των χρημάτων που έχουν πληρώσει οι κάτοικοι μέσω της φορολογίας για τους δήμους. Να σταματήσει η ανεπαρκής και μη ανταποκρινόμενη στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων υποκατάσταση της χρηματοδότησης με επιλεκτικά ευρωενωσιακά προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης και στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στοχεύσεων και επιχειρηματικών συμφερόντων.

• Να αποτρέψουμε την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δήμου σε ιδιώτες, τις απευθείας αναθέσεις, την υποταγή του δημόσιου συμφέροντος στα κέρδη των ιδιωτών, την αδιαφάνεια στις δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, που θα πρέπει να ενσωματωθούν στους δήμους.

• Να απαιτήσουμε προσλήψεις για τη στελέχωση του Δήμου με το αναγκαίο προσωπικό με σχέση μόνιμης και σταθερής εργασίας για την κάλυψη όλων των τομέων ευθύνης του δήμου, σύμφωνα με τις ανάγκες του δήμου και τις θέσεις του σωματείου εργαζομένων. Δεν συναινούμε με την ψήφο μας στην εδραίωση, επέκταση και νομιμοποίηση των σχέσεων ομηρίας με προσλήψεις ορισμένου χρόνου στο όνομα της κάλυψης οποιασδήποτε ανάγκης. Αντίθετα υπερασπίζουμε το δικαίωμα για την παραμονή στην εργασία τους όλων των εργαζομένων.

• Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας για τις ανάγκες των δημοτών και αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

• Υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ασκληπιείου της Βούλας.

• Δημιουργία ξενώνων και κέντρου υποστήριξης για τα θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους με παροχή της απαραίτητης νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης που χρειάζονται για να ξαναφτιάξουν την ζωή τους.

• Να παρέχονται κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας και υποστήριξης σε όλους/ες όσους/ες που έχουν ανάγκη (άπορους/ες, τοξικοεξαρτημένους/ες, ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα, ψυχικά ασθενείς, αστέγους/ες, υπερήλικες, ανίκανους/ες για αυτοσυντήρηση, άστεγους/ες κ.α.).

• Να υπάρχει επαρκής φροντίδα για όλα τα αδέσποτα της πόλης μας.
• Καθαριότητα σε πλατείες, δρόμους, κοινόχρηστους χώρους. Ενίσχυση της ανακύκλωσης στη πηγή. Κατάργηση των συμβάσεων με τους επιχειρηματίες και στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας.

• Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με ακύρωση του απάνθρωπου πλαισίου των πλειστηριασμών. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας. Καμιά έξωση– κανένας συμπολίτης μας άστεγος – κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση. Συμβολή στον αγώνα για εξασφάλιση αξιοπρεπούς στέγης για όλους. Καταγραφή και αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων και αζήτητων ακινήτων για κάλυψη αναγκών και δημιουργία προγράμματος κοινωνικής κατοικίας. Έλεγχος των αυξήσεων-διατίμηση των ενοικίων για δυνατότητα πρόσβασης σε φτηνή και ποιοτική στέγη για όλους. Απαγόρευση του Airbnb.

• Να απαιτήσουμε παιδικούς σταθμούς σε κάθε γειτονιά, σύγχρονους και ασφαλείς, σε δημόσια κτίρια με όλες τις προδιαγραφές που θα καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες της πόλης μας. Δωρεάν πρόσβαση για όλα τα παιδιά, χωρίς τροφεία.

• Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με τακτική συντήρηση, ελέγχους και επαρκή κονδύλια για την καλή τους λειτουργία. Σχεδιασμό για ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς ΣΔΙΤ.

• Προστασία του Υμηττού και του δάσους από καταπατητές, κρατική αδιαφορία για καθαρισμό και δασοπροστασία, οικοδόμηση, τσιμεντοποίηση, εκμετάλλευση. Να μην αντιμετωπίζεται ως χώρος για εγκαταστάσεις πάσης φύσεως από κράτος, στρατό, οργανισμούς, εκκλησία, δήμους, εταιρείες, αλλά να προστατεύεται απόλυτα.

• Να γίνει Πάρκο Φυσικού Πρασίνου το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το γκολφ Γλυφάδας και να αποκατασταθεί η παραλία του Αγίου Κοσμά. Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

• Αύξηση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων εντός της πόλης με αξιοποίηση/απαλλοτρίωση αδόμητων οικοπέδων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

• Τακτικά δρομολόγια με φτηνά, ασφαλή και σύγχρονα ΜΜΜ. Συχνή δημοτική συγκοινωνία, που να συνδέει όλες τις γειτονιές, καλύπτοντας τους προορισμούς προς τον σταθμό του μετρό. Μέτρα που συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και της χρήσης του ΙΧ και στην διευκόλυνση της κίνησης πεζών – ποδηλατών.

• Να υπερασπίσουμε τις συνθήκες ζωής και κυκλοφορίας στην πόλη μας. Θέλουμε ελεύθερους δημόσιους χώρους, πλατείες και πεζοδρόμια προστατευμένους από την επέλαση της εμπορευματικής εκμετάλλευσης. Για πεζοδρόμια που να επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση πεζών, καροτσιών, ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ.

• Δωρεάν αθλητικά προγράμματα και δραστηριότητες υπό την αιγίδα του δήμου. Επαρκείς αθλητικοί χώροι και εγκαταστάσεις ώστε να καλύπτονται οι κάτοικοι που δεν ανήκουν σε κάποιο σωματείο με δωρεάν πρόσβαση. Δημιουργία δημοτικού γυμναστηρίου και χώρων άθλησης σε κάθε γειτονιά.

• Δωρεάν πρόσβαση σε πολιτιστικά προγράμματα, δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Δημιουργία πολιτιστικών κέντρων για τους κατοίκους και τη νεολαία. Υποστήριξη της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας με υποδομές και χώρους.

• Να απαιτήσουμε διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής αρχής, συμμετοχή των κατοίκων για τα ζητήματα της πόλης. Κατάρτιση του προϋπολογισμού στη βάση των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση του αντιδημοκρατικού, συγκεντρωτικού μοντέλου νομικού πλαισίου λειτουργίας και επιτροπείας των δήμων. Λειτουργία συνοικιακών συμβουλίων με αποφασιστικό ρόλο.

• Να αναδείξουμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, κόντρα στην αποξένωση, στον ανθρωποφάγο ανταγωνισμό, το μίσος, τον εθνικισμό, το ρατσισμό, την ομοφοβία/τρανσφοβία, τον σεξισμό. Για ελευθερίες και δικαιώματα όλων όσων μένουν και δουλεύουν στη χώρα μας ανεξάρτητα από χώρα καταγωγής, φυλή, φύλο, θρησκεία, χρώμα, ταυτότητα φύλου/σεξουαλικό προσανατολισμό.

• Να συμβάλουμε σε οργάνωση των κατοίκων με λαϊκές συνελεύσεις διεκδίκησης, αγώνα και αλληλεγγύης με αποφασιστικές αρμοδιότητες, ώστε να υπάρξει ενεργοποίηση όλων των κατοίκων και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Επικεφαλής ψηφοδελτίου
Πυρουνάκης Νικόλαος
Ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

Υποψήφιοι-ες δημοτικοί σύμβουλοι:

1. Αβαγιαννή Λεμονιά
Οικονομολόγος, αγωνίστρια του κινήματος για την ψυχική υγεία, μέλος του HEARING VOICES ATHENS NETWORK.

2. Βασιλάκης Παναγιώτης
Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, Πολεοδόμος, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, μέλος του ΣΔΜ / ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

3. Βασιλακοπούλου Ανθή
Κοινωνική Λειτουργός, ιδιωτική υπάλληλος.

4. Γεωργιάδου Τρανταφύλλη (Φύλλη)
Μουσικός, Λυρική Τραγουδίστρια, μέλος Σωματείου Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος.

5. Γιαννούλια Κατερίνα
Γεωπόνος, μέλος ΔΣ ΠΟΓΕΔΥ, μέλος Γραμματείας Ισότητας ΑΔΕΔΥ, αν. μέλος ΕΕΔΑ (Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) και μέλος του Συμβουλίου Κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

6. Γιγκλά Αγλαΐα (Γαλία)
Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Γυμνάσιου Γλυφάδας.

7. Θεοδωρακόπουλος Ηλίας
Ψυχολόγος, αυτοαπασχολούμενος.

8. Καραμανλή Θεοδώρα (Δώρα)
Φιλόλογος, αυτοαπασχολούμενη.

9. Καροπούλου Θεοδοσία (Σίσυ)
Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

10. Καροπούλου Σταυριανή (Άνη)
Χημικός Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

11. Κατσούδα Ειρήνη
Συνταξιούχος, μέλος της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

12. Κολάση Κωνσταντίνα – Ελένη
Μαθηματικός, αυτοαπασχολούμενη.

13. Κουσανάς Άγγελος
Μηχανολόγος Μηχανικός, Μουσικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

14. Κουτσούμπα Άννα
Οικονομολόγος, καθηγήτρια ιδιωτικής εκπαίδευσης, μέλος ΣΕΦΚ, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.

15. Κωνσταντάκου Βασιλική (Βάσια)
Υπάλληλος ΟΑΕΔ, αγωνίστρια του εργατικού κινήματος.

16. Μάλλιου Ελένη – Καλλιόπη
Ιστορικός – Αρχαιολόγος, αυτοαπασχολούμενη.

17. Μαραφής Πέτρος
Φιλόλογος, καθηγητής ιδιωτικής εκπαίδευσης, πρώην πρόεδρος ΣΕΦΚ.

18. Μπασιακούρας Κωνσταντίνος
Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

19. Μπούχλα Γεωργία
Άνεργη, καλλιτέχνης, μέλος της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

20. Νάκου Φωτεινή
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

21. Νικολαΐδου Ζωή – Λιλή
Γλωσσολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρος τμήματος γλωσσολογίας Södertörn της Στοκχόλμης.

22. Ντόβα Μυρτώ
Ψυχολόγος, αυτοαπασχολούμενη.

23. Παγάνης Γεώργιος
Συνταξιούχος, μέλος της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

24. Πανταζόπουλος Διονύσιος
Μαθηματικός, Συνταξιούχος καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, μέλος της πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης ΑΜΠΑΡΙΖΑ.

25. Παπαδάτος Ιάσονας
Φοιτητής, μέλος Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) νοτίων.

26. Παπαχρήστου Κυριακούλα
Φιλόλογος, εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης.

27. Περδίκης Παναγιώτης – Δημοσθένης (Τάκης)
Αρχιτέκτων Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

28. Πυρουνάκη Βαρβάρα – Μαριάμ
Νηπιαγωγός, ιδιωτικός υπάλληλος.

29. Πυρουνάκης Γεώργιος
Φυσικός, αυτοαπασχολούμενος.

30. Ρεκλείτης Αλέξανδρος
Οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος Ένωσης Λογιστών – Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

31. Σαπρανίδης Νικόλαος
Ηχολήπτης, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ.).

32. Σαρανταένας Γεώργιος
Ηχολήπτης, ιδιωτικός υπάλληλος.

33. Σπηλιωτόπουλος Χρήστος
Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΕΒΕΤΑΜ.

34. Σπηλιωτοπούλου Αιμιλία
Φιλόλογος, ιδιωτικός υπάλληλος.

35. Τσακανίκα Σταυρούλα
Νηπιαγωγός, Ειδικός Γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

36. Φώτης Χρήστος
Οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος.

37. Χαμόδρακα Ευτυχία
Καρδιολόγος Ε.Σ.Υ., μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας.

38. Χρηστάκος Γεώργιος
Ηλεκτρονικός, Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος Σωματείου Εργαζομένων INTRACOM TELECOM.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.