.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις μάχες των εκλογών


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δημήτρης Δεσύλλας

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ πριν 500 χρόνια έγραφε: «Ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη … Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε στα κεφάλια των βασιλιάδων». Σήμερα σε μια άλλη, εκρηκτική εποχή, οφείλουμε να σκεφτούμε και να δράσουμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια, όχι απλώς των γνωστών βρυκολάκων αλλά κυρίως των σύγχρονων «βασιλιάδων», των καπιταλιστών, μεγάλων και μικρών.

Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο διαρκείας, από τώρα μέχρι και τον Οκτώβρη. Με δύο ή τρεις βουλευτικές εκλογές την άνοιξη, Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβρη. Πρόκειται για συνολική πολιτική – ιδεολογική μάχη. Με κρίσιμα ερωτήματα και διλήμματα, όπως είναι:

α) Μεγαλύτερη εκλογική αποχή, γιατί «είναι όλοι ίδιοι» όπως ο Πάτσης, η Σπυράκη, ο Αβραμόπουλος και η Καϊλή; Ή πιο μαζική συμμετοχή, γιατί και με ποια λογική;

β) «Να φύγει η δεξιά» και να μείνει η δεξιά πολιτική; Ή εμείς από Δευτέρα πάλι (με πίκρα και σκοτάδι) στο ίδιο μεροδούλι – μεροφάι, στο ίδιο το βιολί; Δηλαδή αγώνες και μόνον αγώνες ενάντια σε όποια κυβέρνηση θα ‘ρθει και στην αντιλαϊκή της πολιτική;

γ) Αν η επίθεση κυβερνήσεων – ΕΕ – ΝΑΤΟ – κεφαλαίου είναι στρατηγική, τότε με ποια Αριστερά θα ανατρέψουμε την επίθεση αυτή; Αριστερά κινηματική – ριζοσπαστική – ολίγον αντικαπιταλιστική, δήθεν «ενωμένη» στον κατώτατο δυνατό παρονομαστή; Ή Αριστερά ανατρεπτική δηλαδή αντικαπιταλιστική – επαναστατική, που δεν φοβάται να το πει, με σύγχρονη κομμουνιστική στρατηγική προοπτική;

δ) Εκλογικό Πρόγραμμα, ελάχιστο κοινό για να είναι τάχα «ενωτικό»; Ή αναγκαίο, προωθητικό, εμπνευστικό, δηλαδή ανατρεπτικό;

ε) ΑΝΤΑΡΣΥΑ «δωρητής αίματος και σώματος» σε εκλογική λεηλασία από ΚΚΕ – ΜέΡΑ 25 – ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να περιθωριοποιηθεί και να διαλυθεί, όπως θέλουν αρκετοί; Ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ με έμπρακτη συμβολή σε πραγματικό «αντίπαλο δέος» στην αστική πολιτική;

Η απάντηση σ’ όλα αυτά τα κρίσιμα και πραγματικά διλήμματα είναι μια και μοναδική: μέσα και από την εκλογική μάχη να συμβάλλουμε στο μεγάλο ζητούμενο των εργαζομένων, της νεολαίας και της εποχής μας. Στο μέτωπο της ανεξάρτητης από το σύστημα, αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής – σύγχρονα Κομμουνιστικής Αριστεράς.

Αυτός ο δρόμος και στόχος έχει το αντίστοιχο εκλογικό του «Δια Ταύτα» το οποίο είναι:

  ΟΧΙ σε εκλογική συνεργασία με τη ΛΑΕ για 10 λόγους:

ΠΡΩΤΟ: Στο δολοφονικό πόλεμο στην Ουκρανία, στο όνομα του αντιΝΑΤΟϊσμού, ήταν και είναι με τον Πούτιν (τον έτερο ιμπεριαλιστή), δυσφημώντας έτσι κάθε έννοια εργατικού διεθνισμού.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Στον άδικο – αντιδραστικό – φιλοπόλεμο ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, είναι με την αστική – εθνική γραμμή, με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ «όλοι ενωμένοι ενάντια στην Τουρκική απειλή»! Την ώρα που με την τεράστια «Τουρκοφαγία» των ελληνικών ΜΜΕ, ο Ερντογάν, ως αντίπαλος, μαζεύει ψήφους για τον Μητσοτάκη και αντίστοιχα ο Μητσοτάκης μαζεύει ψήφους για τον Ερντογάν, ενάντια στην ειρήνη και στα διεθνιστικά ταξικά συμφέροντα των δύο λαών. Με την τεράστια κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών (F16, F35 κ.α.), απαγορευτικών στην πιο μικρή εργατική και λαϊκή διεκδίκηση.

ΤΡΙΤΟ: Επί χρόνια, όχι μόνο δεν κατήγγειλε, αλλά αντίθετα συνεργαζόταν και συνδιαδήλωνε με τους άθλιους μακεδονομάχους!

ΤΕΤΑΡΤΟ: Αρνείται την ουσιαστική αυτοκριτική για την συμμετοχή της στα Υπουργεία και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και μετά το Δημοψήφισμα και το 3ο Μνημόνιο, τον Ιούλη του 2015, έλεγαν: «στηρίζουμε την Κυβέρνηση – καταψηφίζουμε το Μνημόνιο». Η διαφοροποίηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ίδιο – όπως ισχυρίζονται – με τη ρήξη που έκανε το ΝΑΡ το 1989 απέναντι στο ΚΚΕ.

ΠΕΜΠΤΟ: Αρνείται την αντικαπιταλιστική – διεθνιστική έξοδο από την ΕΕ, ως αναγκαίο, άμεσο, εκλογικό πολιτικό στόχο. Τον θεωρεί ανεπίκαιρο, διχαστικό, σεχταριστικό. Τον παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες (στην «τρίτη παρουσία», ενώ το ΚΚΕ στη δεύτερη)!

ΕΚΤΟ: Δεν ξεκόβει άμεσα – δημόσια – οριστικά από κάθε εκλογική συνεργασία με το αρχηγικό κόμμα Βαρουφάκη, ή από στήριξή της στο ΜέΡΑ 25 στον δεύτερο ή ενδεχόμενο τρίτο γύρο των εκλογών. Θυμίζω, σε όσους ξεχνούν, ότι ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρουφάκης, υπόγραψε τη συμφωνία του Eurogroup της 20 Φλεβάρη 2015 (πρόπλασμα – θεμέλιο του 3ου χειρότερου Μνημονίου). Επίσης στις 5 Απρίλη 2015, στις ΗΠΑ, δεσμεύτηκε στο ΔΝΤ και στην Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «θα πληρώσουμε όλο το χρέος μας Ad infinitum = εις το διηνεκές»! Δηλαδή για πάντα, «χρεοδουλοπαροικία» και «αποικία χρέους» εις το τετράγωνον!

ΕΒΔΟΜΟ: Αρνείται την επαναστατική ανατροπή. Προωθεί πολιτική συνδιαχείρισης και νεοκεϋνσιανικής «παραγωγικής ανασυγκρότησης» του καπιταλισμού.

ΟΓΔΟΟ: Διαφωνεί με το, υπερ – αναγκαίο σήμερα, μέτωπο της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής αριστεράς. Προωθεί μέτωπο αντιμνημονιακό – αντινεοφιλελεύθερο – δημοκρατικό. Αναπαράγει τη χρεωκοπημένη «συνταγή» του προκυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ 2010 – 15.

ΕΝΑΤΟ: Αρνείται να ξεκόψει (όπως και άλλες δυνάμεις, δυστυχώς και εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) από την υποταγή στον αστικοποιημένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδιών. Αρνείται να συμβάλει σε Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης και στην ταξική ανασυγκρότηση του Εργατικού Κινήματος.

Περιφρονεί την παλιά – πολύτιμη πείρα των 115 σωματείων, των ΣΑΔΕΟ κ.α.

ΔΕΚΑΤΟ: Τέτοια εκλογική συνεργασία είναι πολλαπλά καταστροφική: Ακυρώνει το κεκτημένο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα προωθημένων αγώνων του κινήματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το οποίο πρέπει να βαθύνει αντί να κλαδευτεί. Ακυρώνει την ανεξαρτησία και κυρίως την προοπτική της επαναστατικής – σύγχρονα Κομμουνιστικής Αριστεράς. Θα υποστεί εκλογική λεηλασία (πολύ μεγαλύτερη από τον Ιούλη 2019) από τον ΣΥΡΙΖΑ με το έωλο σύνθημά του «να φύγει η δεξιά» (ενώ ο ίδιος την ξανάφερε με τη δεξιά πολιτική του), από το ΜέΡΑ 25 με σύνθημα «δώστε και σώστε ψήφο, να μπούμε στη Βουλή» και από το ρεφορμιστικό ΚΚΕ με σύνθημα «ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ πιο δυνατό». Γιατί το ΚΚΕ μαζεύει στην κάλπη τον διάχυτο, κατακερματισμένο, συντεχνιακό, ανεπαρκώς πολιτικοποιημένο κινηματισμό. Επιπλέον έχει την ικανότητα να λειτουργεί ως «εκλογική κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και άλλοθι υστεροφημίας για τους ηττημένους Αριστερούς.

Σήμερα που ο χαρακτήρας της στρατηγικής αντιλαϊκής επίθεσης, η χρεωκοπία όλων των ενδιάμεσων ρεφορμιστικών κυβερνητικών και διαχειριστικών λύσεων (όπου γης) και οι βαθύτερες πολιτικές και αξιακές αναζητήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, δημιουργούν νέες δυνατότητες για συγκρότηση πραγματικού και μαζικού «αντίπαλου δέους» στην αστική πολιτική. Αυτή την κρίσιμη ώρα, όλοι εμείς «που πήγαμε αντίθετα στο ποτάμι του καιρού μας, δεν θα καταλήξουμε στις εκβολές», όπως μας συμβουλεύουν «στοργικά» διάφοροι καλοθελητές και όπως μας «προτείνουν» η ΛΑΕ και οι σύντροφοι που έφυγαν από το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Εμείς αντιπροτείνουμε:

1. Ανατρεπτική κοινή δράση όλης της μαχόμενης Αριστεράς, αξιόπιστη, ειλικρινή, με προωθητικό πρόγραμμα, έμπνευση και προοπτική.

2. Μέτωπο ανταρσίας, ανατροπής, αντικαπιταλιστικής επανάστασης για τον σύγχρονο κομμουνιστικό ανθρωπισμό, που δίδαξε και κυρίως έπραξε ο μεγάλος ΤΣΕ, με το σύνθημα «όλα για τους άλλους, τίποτα για εμάς»!

ΑΘΗΝΑ 21/1/2023

Δημήτρης Δεσύλλας
Μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Στο παραπάνω κείμενο βασίστηκε η τοποθέτηση του Δημήτρη Δεσύλλα στην 5η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 63.08% ( 13
Συμμετοχές )



18 σχόλια στο “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις μάχες των εκλογών

  1. Κώστας

    Ας ελπίσουμε τουλάχιστον το ΣΕΚ να κρατήσει την πολιτική του αξιοπρέπεια απέναντι σε όλον αυτόν τον απολίτικο αντισυντροφικό εκλογικό κρετινισμό που επικρατεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Τον εκλογικό κρετινισμό που ψάχνει απλά εκλογικές σανίδες σωτηρίας για την καταγραφή. Έξω από κάθε πολιτικό και κινηματικό κεκτημένο απέναντι στην λαίλαπα της ιμπεριαλιστικής νεοφιλελευθερης καπιταλιστικής επίθεσης στην εργατική τάξη και τον λαό της Ελλάδας από το 2010 και την κλιμάκωση της από το εγκληματικό ακροδεξιό μετεμφυλιακό καθεστώς Μητσοτάκη

    Άλλωστε ο Δεσύλλας, σύντροφοι του ΣΕΚ, είναι σαφής, στο παραλήρημα προβοκατόρικων ψεμάτων και παραποιήσεων σας αφιερώνει το ένατο σημείο. Διότι το ΝΑΡ δεν αρκείται σε μια εκλογική συνεργασία ή στην παρουσία σας εντός ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θέλει τον εξευτελισμό κάθε συνεργαζόμενου, θέλει δηλώσεις μετανοίας, θέλει χαμάληδες και αφισοκολλητές. Και έχει αυτήν την αλαζονεία, θα σας βρίζω και εσείς θα σέρνεστε στην αυλή μου γιατί με έχετε ανάγκη

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κώστα διατι παραληρείς πάλι; Είσαι πάλι, ο παλιός καλός Κώστας που έλεγε πριν 3 χρόνια κ για 3 χρόνια “όσοι αμφισβητούν και απορρίπτουν τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης που εφαρμόζει στο όνομα της υγείας, είναι τραμπικος και μπολσοναρικος. Συνέχα

      Reply
    2. ΑΩ

      Θα περιμένουμε μάλλον πολύ, πάρα πολύ, να ακούσουμε κάτι πολιτικό από σένα. Γιατί είναι εντελώς απολίτικη η εμμονή σου στην ιδέα ότι το ΝΑΡ ή θα συνεργαστεί άνευ όρων με την ΛΑΕ στα κατά καιρούς μεγαληπόβολα σχέδια της να επαναλάβει τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012-15 ή θα πρέπει να του απευθύνονται ύβρεις, συκοφαντίες και απαξίωση.
      Ότι δεν χωνεύεις το ΝΑΡ και τα μέλη του το έχουμε αντιληφθεί. Καταντάει κουραστικό το συκοφαντικό υβρεολόγιο που για σένα είναι κάτι πρωινή προσευχή.

      Reply
    3. Κώστας

      ΑΩ ο ιδεολογικοπολιτικός τραμπουκισμός με τον οποιο με αντιμετωπίζετε, και εσύ προσωπικά, δεν με φοβίζει.

      Αν παρακολουθούσε την pandiera κόσμος δεν θα μπορούσε να καταλάβει τι εννοείς ότι αυτά που λέει ο συνομιλητής σου δεν είναι “πολιτικά”.Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτά που λέει η “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” είναι πολιτικά και αυτά που λέει πχ η Πρωτοβουλία, δεν είναι. Ποια είναι η εξέταση της πολιτικότητας ? Και γιατί πχ ο Δραγανίγος στην παρέμβαση του στις 19 στο Στούντιο, που καλύτερα να μην την έκανε αφού την έκανε και έφυγε, δεν είπε αυτά ? Να το τερμάτιζε, να μην έλεγε σύντροφοι διαφωνούμε, να έλεγε είστε καραγκιόζηδες, δεν είστε ικανοί να έχετε πολιτικό λόγο. Όπως θα έπαρινε και τον λόγο, αν κάποιος μας διάβαζε, να σας πει “πότε τα είπε ο άνθρωπος όλα αυτά”. Πότε είπε για την … Ένωση Κέντρου, για τον ΣΥΡΙΖΑ του 12-15 ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο παρόμοιο

      Δυστυχώς όμως είστε 2-3 που βρίζετε έναν και νομίζετε πως κάτι κάνετε. Σας προκαλώ να το κάνετε και από κοντά για να μπορεί να μετρηθεί και σε κάποιο ακροατήριο

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ρε Κώστα, αν κάποιος τραμπουκίζει επί χρόνια κ λέει κ ανοησίες, αυτός είσαι εσύ. Αστο

        Reply
      2. ΑΩ

        Δεν σε φοβίζει γιατί δεν υπάρχει κάτι για να φοβηθείς.
        Το πρόβλημα είναι ότι αντί ανασκευάσεις -αν μπορείς- τα επιχειρήματα του Δεσύλλα, αραδιάζεις συκοφαντίες και εμπαθείς χαρακτηρισμούς.
        Ίσως βαριέσαι, ίσως θεωρείς a priori εχθρικό το ΝΑΡ… Ποιος ξέρει;
        Το παράξενο δεν είναι αυτά ή κάτι ανάλογο. Το παράξενο είναι ότι νιώθεις την ανάγκη να σχολιάζεις συστηματικά χωρίς να έχεις πολιτικό λόγο, παρά μόνο υβρεολόγιο.
        Προφανώς δεν θα σε εμποδίσει κανείς να το κάνεις και κακώς φαντασιώνεσαι τραμπουκισμούς και εκφοβισμό.
        Απλά μην πιστεύεις ότι κάνεις καμιά πολιτική παρέμβαση ή βρίσκεσαι σε διάλογο ή επηρεάζεις κάποιον.

        Reply
      3. Κώστας

        Μας το είπες ΑΩ και άλλη φορά.

        Θεωρεις πως μπροστά στο ΝΑΡ είμαστε σκουπίδια χωρίς πολιτικό λόγο

        Να μην ξεχάσεις να μας απευθυνθείς για συνεργασία

        Κώστας

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Πας καλά βρε Κώστα; Αυτοθυματοποιεισαι χωρίς λόγο μόνο και μόνο για να μπορέσεις να κριτικαρεις το ΝΑΡ; Βάσει ποιου μωρέ επιχειρηματος θεωρείς πως το ΝΑΡ σε βλέπει σαν σκουπίδι; πες ένα επιχείρημα και μην λες συνέχεια βλακειες.

        2. Κώστας

          Στον ΑΩ απευθύνομαι σε α προσωπο

          Κώστας

        3. ΑΩ

          Είναι λαθροχειρία αυτό που κάνεις και απαράδεκτο, γιατί για σκουπίδια δεν μίλησα και ακροδεξιού τύπου φρασεολογία δεν χρησιμοποιώ.
          Επιμένω ότι η κριτική σου στο ΝΑΡ είναι απολίτικο υβρεολόγιο. Όχι γιατί δεν διαθέτεις πολιτικό λόγο, αλλά γιατί απαξιώνεις να τοποθετηθείς πολιτικά.
          Είναι προφανές ότι παριστάνεις το θύμα για να αποδώσεις την στάση σου όχι σε πολιτικούς λόγους αλλά σε δήθεν ανηθικότητα κλπ του ΝΑΡ. Επίκληση στο ήθος του αντιπάλου, που μαθαίνανε και στα φροντιστήρια της έκθεσης οι μαθητές της γ΄ λυκείου.
          Όπως και να έχει το ΝΑΡ είναι γνωστό και δεν έχει σχέση με την καρικατούρα που σκιαμαχείς μαζί της εδώ στα σχόλια της Παντιέρας. Ελπίζω και ο πολιτικός χώρος στον οποίο αναφέρεσαι να έχει μια πιο πολιτική στάση.

        4. Κώστας

          Εντάξει ΑΩ, επανορθώνω, δεν με είπες σκουπίδι χωρίς πολιτικό λογο ούτε χωρις πολιτικό λόγο γενικά αλλά πως όταν λέω για το ΝΑΡ δεν έχω πολιτικό λόγο.

          Θα μου επιτρέψεις να διαφωνώ. Χρησιμοποίησα πολιτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούνται και από το ίδιο πχ κατά της ΛΑΕ ή του ΚΚΕ, εκλογικός κρετινισμός, ακούγεται σκληρό αυτό αλλά χρησιμοποιείται πλατιά, ηγεμονισμός έναντι συμμάων και τέτοια. ;Όχι ανηθικότητα.

          Κώστας

        5. ΑΩ

          Ασφαλώς και σου επιτρέπω να διαφωνείς, αυτό είναι αυτονόητο.
          Σε κάθε περίπτωση, η σχετική συζήτηση και νόημα έχει και ωφέλιμη είναι, ανεξάρτητα από το πού θα καταλήξει (αν καταλήξει).
          Απαιτείται από όλους μας να συμβάλλουμε πιο ουσιαστικά.

        6. Κώστας

          Δεν υπάρχει διάλογος για να συμβάλλουμε ΑΩ εκτός ίσως από τα σχόλια στην pandiera. Οι ενδιαμεσοι θα κάτσουν σπίτι τους αν οι 2 πολωμένες γραμμές τραβήξουν τον δρόμο τους.

          Κάτι μεγαλόψυχες αναρτήσεις στο facebook βλέπω για το ΝΑΡ που είναι πρόθυμο να… συγχωρέσει τους ενδιάμεσους

          Θες να το κλεισεις όμορφα αλλά είναι κακή η εικόνα, δεν χωράει ομορφιά

          Κώστας

  2. Λαουταρο

    Μάλιστα… “μετεμφυλιακο καθεστώς Μητσοτάκη”… πόσο απέχει αυτή η εκτίμηση από την “ακρίβεια Μητσοτάκη” που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ?
    Αυτές οι εκτιμήσεις είναι μέσα στο “κεκτημένο του κινηματος” το οποίο θα είναι το πρόγραμμα όπως λέτε των ριζοσπαστοκων δυνάμεων?
    Έχεις πνιγεί μέσα στο πολιτικισμο και τον τακτικισμο και το μόνο που σου έχει μείνει είναι να πετάς λάσπη. Έχεις χάσει την ψυχραιμία σου
    Σε πονάει που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί έναν χώρο όπου οι διαφωνίες και οι διάφορες μας συζητούνται δημόσια και συντροφικα.

    Reply
    1. Κώστας

      Λαουτάρο η επιείκια και ο σεβασμός σε μια κυβέρνηση με ρητό κυβερνητικό πρόγραμμα και πράξη την επαναφορά του μετεμφυλιακού κράτους προφανώς είναι έξω και απέναντι στο πολιτικό και κινηματικό κεκτημένο της ριζοσπαστικής αριστεράς και σε θέτουν εκτός της συζήτησης

      Μπορείς άνετα να ακολουθήσεις το παράδειγμα του ΚΚΕ, να δηλώνεις ουδέτερος ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καινα χαιρετίζεις το συνέδριο της ΝΔ αλλά όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Να βάζεις στο Επικρατείας ανθρώπους που δηλώνουν “ψηφίστε ΝΔ αν θέλετε να ψηφίσετε ένα από αυτά τα κόμματα”

      Δεν είναι αυτός ο δρόμος μας όμως, δεν είναι ο δρόμος της εργατικής τάξης, του λαού, της μαχόμενης νεολαίας, της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της επανεξόρμησης του Κομμουνιστικού Κινήματος

      Κώστας

      Reply
      1. Λαουταρο

        Κλασσική δεξιά ΕΔΑΙΤΙΚΗ λογική. Με την ένωση κέντρου ενάντια στην εμφύλιο πολεμική ΕΡΕ, με την φιλελεύθεροποίηση της χούντας ενάντια στην σκληρή χούντα, με το ΠΑΣΟΚ ενάντια στην ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ΝΔ. Ποτέ όμως συνολικά ενάντια στο αστικό πολιτικό σύστημα και τον καπιταλισμο. Οι δευτερευουσες διάφορες των αστικών κομμάτων αποτελούσαν την δικαιολογία της ενσωμάτωσης των επαναστατικων τάσεων στο αστικό πολιτικό σύστημα. Ο αντιδεξιος αγώνας αν δεν εμπλουτιστεί με Αντικαπιταλιστικο περιεχομενο και δεν ηγεμονευσουν οι επαναστατικες τάσεις οδηγει κάθε φορά στην διάχυση στον λεγόμενο προοδευτικό πόλο. Έχει συμβεί πολλές φορές στην ταξική πάλη στην χώρα μας

        Reply
  3. Χρήστος Παρίσης

    ” θέλει χαμάληδες και αφισοκολλητές.” … Χαχαχαχαχα …Ξέρεις καμμιά “αριστερη” ελιτ που να μην θέλει τετοιους ? Αν ξερεις,δειξ΄τη μου. Πάντως πολύ γελαω με τα φληναφήματα και τις αερολογίες καποιων προαλειφόμενων για βολευτες (γιατι οχι και υπουργους) δικολαβισκων και λοιπού εσμου , που νομιζουν οτι ολοι οι υπολοιποι ειναι κρετινοι και αυτοι οι εξυπνοι,ωστε να κρυβουν κατω απο μπαρουφ(ακ) ολογιες αυτο που τους ενδιαφερει ,την καριερα στο κωλοχανειο η “Βουλη” ,μεσω “αντικαπιταλιστικων” συμμαχιων με το Συριζομαγαζο.

    Reply
    1. μεταβατικος

      Σταμάτα να διαβάζεις μακελειό έχεις αρχίσει να μιλάς σαν το Χίο.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.