.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


37 ΕΛΜΕ λένε ΟΧΙ στις Ηλεκτρονικές Εκλογές Αιρετών και Απέχουν από κάθε διαδικασία


Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων δεν θα περάσειΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 22/10

Σήμερα, 22/10/2022, 28 ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν σύσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, μετά την αντιδημοκρατική και διαλυτική μεθόδευση τής αναβολής της Γ.Σ Προέδρων των ΕΛΜΕ από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, με το πρόσχημα ότι …δεν έβρισκαν αίθουσα!

Στη σύσκεψη κατατέθηκαν εκτιμήσεις και προτάσεις, ώστε να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν αποφασιστικοί αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Οι ΕΛΜΕ, αφού συζήτησαν με βάση τις αποφάσεις που έχουν ήδη λάβει, κατέληξαν στα παρακάτω:

1) Καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την αναβολή της Γ.Σ. Προέδρων. Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν έγινε τυχαία, έγινε κάτω από το βάρος των αντιδράσεων πολλών ΕΛΜΕ, ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας για συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Καλούν όλες τις ΕΛΜΕ να πάρουν απόφαση καλέσματος σε ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές υπηρεσιακές εκλογές, ενάντια στον ν. Χατζηδάκη, που επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα.

Ήδη 37 ΕΛΜΕ έχουν πάρει αντίστοιχη απόφαση και καλούν σε ΑΠΟΧΗ. Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες να απέχουν από τις εκλογές-παρωδία, να γυρίσουν την πλάτη στο ΥΠΑΙΘ και την πολιτική του. Στην κατεύθυνση αυτή, οι ΕΛΜΕ συνυπογράφουν κοινό κείμενο-κάλεσμα και αφίσα (βλ. παρακάτω).

2) Συνεχίζουμε τον Αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων. Ήδη 31 ΕΛΜΕ είτε έχουν προκηρύξει, είτε έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην προκήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στο θεσμό του Μέντορα-Συντονιστή. Καλούμε και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν Απεργία-Αποχή από τους συγκεκριμένους θεσμούς (ακολουθεί κάλεσμα).

3) Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, με βάση τις αποφάσεις του κάθε σωματείου. Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να δώσουν τη μάχη ενάντια στο σύνολο του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21. Στην Γ.Σ. Προέδρων θα επιδιώξουμε να ληφθεί απόφαση Απεργίας – Αποχής από το σύνολο των διατάξεων που σχετίζονται με την αξιολόγηση.

4) Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της μεγάλης Πανεργατικής-Πανελλαδικής στις 9/11. Κανένα σχολείο να μην ανοίξει!

5) Επιδιώκουμε μετά την απεργία της 9ης Νοεμβρίου οι εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου με νέο γύρο Γ.Σ. των ΕΛΜΕ, για να κλιμακωθεί ο αγώνας με απεργίες και διαδηλώσεις. Είναι σαφές ότι η άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ να υποστηρίξει τους αναγκαίους αγώνες για την περίοδο, οφείλει να απαντηθεί από τις ΕΛΜΕ οι οποίες θα προχωρήσουν σε συντονισμένες αγωνιστικές δράσεις, ώστε να χαραχθεί μια νικηφόρα αγωνιστική πορεία για τον κλάδο και να μην επικρατήσουν πρακτικές που έχουν στόχο να κυριαρχήσει η αδράνεια και η απογοήτευση!

Όλοι στον Αγώνα-Όλοι στο Δρόμο!

1. Β ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

2. Γ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

3. Ε ΑΘΗΝΑΣ

4. ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

5. ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- ΖΕΦΥΡΙΟΥ –ΦΥΛΗΣ

6. ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

7. Δ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

8. Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

9. Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

10. ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

11. ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

12. ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

13. ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

14. Α ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

15. Γ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

16. Δ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

17. Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

18. ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

19. ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

20. ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ –ΙΘΑΚΗΣ

21. ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

22. ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

23. ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ

24. ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

25. ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

26. ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

27. ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

28. ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

………………………………………………………………………………………………………………

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δε θα περάσουν!

Δίνουμε και πάλι ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση!

Οι ΕΛΜΕ που συμμετείχαμε στη σύσκεψη στις 22/10 και έχουμε αποφάσεις για ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές, καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ από κοινού να δώσουμε κι αυτή την μάχη, όπως το 2020 που στείλαμε ηχηρό μήνυμα στην κ. Κεραμέως και την κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν τα σωματεία μας.

Συνεχίζουμε από εκεί που 2 χρόνια πριν, πάλι με τη δράση των σωματείων μας και όλου του εκπαιδευτικού κινήματος, ακυρώσαμε στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών με μαζική αποχή του 95% των συναδέλφων και δεν αναγνωρίσαμε, δεν νομιμοποιήσαμε καμία εκλογή από μια τέτοια διάτρητη διαδικασία. Θεωρούμε πολύ αρνητική εξέλιξη την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που αποδέχεται συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών κόντρα στην προηγούμενη ομόθυμη απόφαση του κλάδου. Καλούμε τους συναδέλφους να την ακυρώσουν στην πράξη απέχοντας από τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Διαπιστώθηκε από κοινού από τις ΕΛΜΕ ότι η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές:

• νομιμοποιεί/υλοποιεί το νόμο Χατζηδάκη.

• ανοίγει το δρόμο επιβολής των ηλεκτρονικών διαδικασιών και στα σωματεία μας με στόχο την διάλυσήτους.

• υπονομεύει τη δημοκρατία στην εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα.

• προάγει τη νοθεία και τον εκβιασμό, καθώς αφαιρεί κάθε δυνατότητα, όχι μόνο στα σωματεία να έχουν καταλόγους ψηφισάντων, αλλά -το πρωτοφανές- ακόμα και στις ίδιες τις εφορευτικές επιτροπές!!!

Οι ΕΛΜΕ από κοινού:

• καταγγέλλουμε τη διαδικασία και ζητάμε άμεση απόσυρση της εγκυκλίου ηλεκτρονικών εκλογών.

• απαιτούμε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογική διαδικασία.

• ακυρώνουμε στην πράξη, με αποχή από κάθε διαδικασία, τις ηλεκτρονικές εκλογές.

• δεν μπαίνουμε -δεν «κλικάρουμε» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στα μηνύματα που αφορούν τις ηλεκτρονικές εκλογές.

• καλούμε τις /τους συναδέλφισσες/ -ους να μη συμμετάσχουν ως εφορευτική επιτροπή -και μάλιστα εκτός μέρας και ωραρίου εργασίας- και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη για να μην αποδεχτούν διορισμό και καθήκοντα που αντιστρατεύονται τα συλλογικά μας συμφέροντα.

Αφήνουμε έτσι το δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης από το κράτος συνδικαλιστικής δράσης.

Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποτροπή της διαδικασίας ηλεκτρονικών εκλογών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με τη μαζική αποχή τους από τις ηλεκτρονικές εκλογές να στείλουν και πάλι ηχηρό μήνυμα: «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας».

Ήδη 37 ΕΛΜΕ έχουμε πάρει απόφαση αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές και αν η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν ανέβαλε πραξικοπηματικά τη Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ, η απόφαση των ΕΛΜΕ θα ήταν πλειοψηφία στη ΓΣ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ – Για να έχουμε σωματείο, συνδικάτο, αιρετούς

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

1. Β ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

2. Γ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

3. Ε ΑΘΗΝΑΣ

4. ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

5. ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- ΖΕΦΥΡΙΟΥ –ΦΥΛΗΣ

6. ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

7. Δ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

8. Α ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

9. Β ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ)

10. Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

11. Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

12. ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

13. ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

14. ΕΛΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

15. ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

16. ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

17. Α ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

18. Γ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

19. Δ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

20. Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

21. ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ –ΦΟΥΡΝΩΝ

22. ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

23. ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

24. ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

25. ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ –ΙΘΑΚΗΣ

26. Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

27. ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

28. ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

29. ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

30. ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ

31. ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

32. Α ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

33. ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

34. ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

35. ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

36. ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

37. ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.